@Vences
"Nawet czerwoni nie dali rady ze swoim Mantle i zaprzestali jego rozwoju." - Mantle nigdy nie miało szans stać się standardem. Zwyczajnie nie miało na to szans, bo Mantle było AMD. NV nie wykorzystałoby Mantle, a producenci nie robiliby po ciągle i zawsze wersji pod Mantle i DX. AMD pomaga za to przy rozwoju Vulkana, więc można zwyczajnie stwierdzić, że Vulkan to kontynuacja rozwoju Mantle w pewien sposób.
@Civil
"dlaczego Fury przegrywa z 980 w 1080p" - testy pclola? Bo Fury wypada zwykle lepiej nawet w 1080p.
@DeSkA
"Można kręcić Pamięci HBM, jednak ich kręcenie nie daje żadnych efektów 1/2%, jest o tym artykuł na purepc" - a podajesz mi news (nie artykuł) z twojepc (nie purepc) o 20% wzroście wydajności (nie 1-2%). Problemy z czytaniem własnych postów? Czy może lubisz zmyślać? Zresztą jak potrafisz dokładnie czytać to jest napisane: "z powodu jakiegoś błędu" - czyli się nie da/jest zablokowane. Moje na wierzchu i jeszcze sam sobie zaprzeczyłeś xD
"Porównywać GTX980 która ma ponad pół roku do nowej karty Fury czyli okrojonej FuryX.... bezcenne." - aha... ale porównywać GTX980 do R9 290X który jest starszy o jakieś 10 miesięcy to już ok? Znów sobie zaprzeczasz. Zresztą porównuje się podobne półki cenowe, bo ja też mogę jak Ty wyskoczyć z bzdurą. Chcesz? Patrz: "W przedziale do 1600zł wygrywa AMD, bo jak pokazują testy R9 390 wypada lepiej niż GTX960". Różnica to też 600zł.
"Znowu nie umiesz czytać, pierwsze karty już się pojawią w tym roku, a w sprzedaży w 2016. Nie jest jeszcze określone w której litografii zostaną karty wydane, bliżej końca roku więcej informacji się pojawia." - pod koniec roku to może zobaczymy jakieś konkretne zapowiedzi i ew. ładnie wyglądające słupki. Zresztą co jest nieokreślone? W przypadku NV od dawna mówi się o 16nm FinFet. O ile NV nic na ostatnią chwilę nie zmieni to dostaniemy 16nm.
"Co nie zmienia faktu iż AMD zyt mało testował nowe karty/pamięci i wydał nieprzetestowane i ustabilizowane buble. Wiele forach piszczy od tego że jest problem z dostępnością nowych pamięci. AMD strzelił sobie trochę w stopę, wydając niedokończoną kartę." - hahahaha
Dobre. Dobre. Ten "bubel" Fury > GTX980 (wydajność, chyba że patrzymy na testy pclol). AMD miało jakiś powód do zmniejszenia taktów HBM i to zrobiło. Tyle. Ciekawe czy hejtowałeś tak NV jak wydali GTX480 i 470.
Bądź też łaskaw i odpowiedz na resztę bzdur które wypisałeś. Mój post to było więcej niż 3 zarzuty wobec Twojej "merytorycznej dyskusji". Wybierasz sobie fakty które Ci się podobają, odrzucasz to co przeszkadza, chwilami nawet zmyślasz i zaprzeczasz sam sobie a chcesz merytorycznej dyskusji?