@DeSkA
Co ma MSI Afterburner do braku wzrostu wydajności? Twierdziłeś, że zwiększenie taktowania nic nie daje, ale jednak daje.
Gorszą szynę nadrabiały taktowaniem pamięci. NV daje węższą szynę, ale pamięci mają wyższe taktowanie u AMD odwrotnie. Patrz R9 290X i GTX970.
Od kiedy taktowanie GPU jest wyznacznikiem wydajności? GTX780Ti ma 875Mhz na rdzeniu, GTX970 1150MHz i wydajność jest podobna.
Tyle z mojej strony i mam nadzieję, że administracja jednak temat zamknie, bo z merytoryczną dyskusją nic wspólnego ten temat nie ma. Jest tylko wychwalanie NV, pokazywanie AMD jako gorszych i masa bzdur. Co by nie było, że jestem stronniczy i jestem fanboyem AMD: u siebie mam kartę NV, wcześniej miałem AMD. Biorę to co jest najlepsze w danym przedziale cenowym.
P.S. Dalej nie odpowiedziałeś nawet na połowę zarzutów odnośnie wypisanych głupot.
@DOWN
Jak ja mam nieaktualne dane to nie podaje ich jako argument w temacie który ma być wielce obiektywny. Napisał to co mu w danej chwili pasowało. O premierze GTX970, Fury i R9 290X też ma nieaktualne dane, że 10 miesięcy =/= 10 miesięcy, bo mu tak pasuje? Nie broń gościa, który wypisuje głupoty, bo ja wiem co napisał. To jest nadal tylko 1 rzecz z wielu.