Anime

Anime jakie oglądam i oglądałem to:

Devil May Cry

Naruto

Bleach

Shaman King

Dragon ball

Samurai Champloo

Samurai 7

Afro Samurai

Po co ściągać Anime skoro można je oglądnąć w oryginalnej wersji na takich stronach jak www.kreskowka.pl lub www.kreskowki.fani.pl

No no no, Jakbym miał wypisać wszystkie Anime jakie oglądałem ( łącznie z Hentaiami ) to by mi to do jutra zleciało, było tego kolo 70 różnych anime, głównie Ecchi, ciągle oglądam w wolnych chwilach. Aktualnie oglądam 3 Anime. Princess Lover ( ecchi ) Naruto Shippuuden, Sekirei ( Ecchi ), Ja też oglądam na kreskowka.pl i kreskowki.fani.pl , ale także na anime-shinden.info i innych. Tam gdzie są aktywne odcinki na dobrym uploadzie

Ja polecam i to bardzo anime o tytule

Gantz

Jeśli ciekawi was świetna fabuła, gdzie ludzie walczą o życie grając.

Jak?

Bohaterowie giną, i zostają przeniesieni `gdzieś` gdzie będą grać o nowe życie robiąc zadania.

Jest to bardzo skromny opis, warto obejrzeć.

Anime, które oglądałem :

- Dragon Ball

- Pokemony

Anime, które oglądam :

- Beyblade

- Hellsing

Ja polecam i to bardzo anime o tytule GantzJeśli ciekawi was świetna fabuła, gdzie ludzie walczą o życie grając.Jak?Bohaterowie giną, i zostają przeniesieni `gdzieś` gdzie będą grać o nowe życie robiąc zadania.Jest to bardzo skromny opis, warto obejrzeć.

Jakiś czas temu się za to zabierałem i muszę przyznać, że zawiodłem się na całej linii, GantZ kompletnie mi nie podszedł.

Oglądam/dałem

07-Ghost (5)

Ai Yori Aoshi (24)

Ai Yori Aoshi Enishi (13)

Akane-iro ni Somaru Saka (12)

Akikan! (12)

Asu no Yoichi! (12)

Asura Cryin' (12)

Bamboo Blade (26)

Chaos;Head (12)

Clannad After Stroy (19)

Claymore (26)

Dogs: Bullets and Carnage (2)

Dragon Ball Kai (7)

Eden of the East (11)

Elfen Lied (13)

Eureka Seven (50)

Eureka Seven - Pocketful of Rainbows (1)

Film kinowy

Fate Stay Night (24)

Full Metal Panic! (24)

Full Metal Panic! The Second Raid (12)

Full Metal Panic? Fumoffu (2)

Fullmetal Alchemist (39)

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (15)

Hanasakeru Seishounen (3)

Hatsukoi Limited (10)

Hellsing Ultimate (5)

Higurashi no Naku Koro ni (26)

K-ON! (12)

Katekyo Hitman Reborn! (89)

Kigeki (1)

Koukaku no Regios (15)

Kurokami the Animation (21)

Macross Frontier (25)

Maria Holic (12)

Mobile Suit Gundam 00 S1 (25)

Mobile Suit Gundam 00 S2 (25)

Zero no Tsukaima: Princess no Rondo (13)

TOż anime to najlepsze co istnieje :D . Niestety muszę czekać aż przetłumaczą nowe odcinki ;/ ;/ ;/

//Toż FMA: Brotherhood jest już 16 odcinków! Jesteś do tyłu :D - Mr. Hania

Jakiś czas temu się za to zabierałem i muszę przyznać, że zawiodłem się na całej linii, GantZ kompletnie mi nie podszedł.

Cytuję z jednej strony gdzie oglądałem to anime:

``Anime jest bardzo brutalne, skierowane raczej do ludzi o mocnej psychice oraz nerwach.``

gatunek Gantza: S-F, Dramat, Horror, Przygodowe

Poza tym, manga jest tworzona dalej, i chyba się za nią wezmę.

Ogółem...to anime mi się spodobało.

Ps. Wiadomo, że horrory nie mają końca, lub nie ujawnionego końca, bądź głupi koniec. Przykładem(nie ujawniony koniec) może być Oszukać Przeznaczenie 3(sorki za przykłady z filmami). Przykładem do głupich zakończeń, jak jest zazwyczaj może być nawet Mgła, która mi się nie podobała, lub też Lustra, które akurat mi się podobały.

To już zależy kto ci lubi... jak z muzyką :)

Ps2. Może ci nie podeszło, bo jest od 18+. Nie wiem ile masz lat, nie twierdzę.

;-)

Ja polecam Devil May Cry,Shigurui (jadłeś?nie oglądaj!), Vampire Hunter D: Żądza krwi.Naprawdę świetne anime.

No dobra misiaki - szukam anime. Jakiego? Ano po kolei. Tak jak pisałem wyżej, bardzo podoba mi się Fullmetal Alchemist - ale uwaga. Chodzi mi tu o pierwsze anime, bo ta druga seria co jest na podstawie mangi to przy pierwszej kupa przez duże "K". Dlaczego? Bo w pierwszym sezonie wszystko opierało się o naukę jaką była alchemia. I tyle. Tylka ta jedna, jedyna nierealistyczna rzecz, o którą oparto cały świat i wyszło to przegenialnie. Każdy najdrobniejszy szczegół był przy jej pomocy wyjaśniany, opierając się także o chemię i fizykę. I tutaj przechodzimy do serii drugiej/mangi. Kompletnie bezsensowne przeobrażenie homunkulusów (nagle mają wysokość kilku pięter), strzelanie czarnymi dziurami, która teleportuje Cie do Fałszywej Bramy, z której możesz się wydostać transmutując własne ciało a następnie znowu jest scalając. Brzmi bezsensu? Oj nie, podczas oglądania jest jeszcze bardziej bez sensu. To co jest na plus w tej serii to humor i jakość HD. Na tym koniec. Czego więc szukam?

* główni bohaterowie nie są koksami, którzy ratują co chwila cały świat - mają też swoje ciemne strony itd. ogólnie fajnie by było mieć jakieś skomplikowane portrety psychologiczne; dobrze by było jakby dosyć często dostawali po d*pie

* w miarę realistyczny świat z nutką fantastyki (chyba najbardziej by mnie uradowały postapokaliptyczne klimaty albo jakieś steampunkowe coś)

* NIE MOŻE TO BYĆ TASIEMIEC, do ok. 60 odcinków jeszcze przejdzie, fabuła musi być zakończona (albo zakończenie nastąpi za jakiś czas)

* wszystko powinno być logiczne, uzasadnione (potęga miłości pomiędzy Pokemonem a trenerem, która dodaje mu siły czy inne klimaty rodem z Beyblade, Króla Szamanów [to akurat było spoko ale przykład dobry] i innych w których 'zaufanie' i 'przyjaźń' daje buffa na x10 power i ROZPIERDOL-WSZYSTKO-MODE-ON nie są sensownymi uzasadnieniami)

No i nie podawajcie tego co aktualnie oglądacie (tak jak w przypadku MMORPG dajecie to co aktualnie gracie a nie to co pasuje do opisu >.

"Te, twoje tasiemce" to są jedne z najlepszych anime, a nie takie 12 epizodów z niedosytem. Hmm D.Gray-man, trochę by pasował, ale ma 103 epizodu, anime skończone tak jakby nie skończone ^,^, manga dalej leci, Busou Renkin - oparte o alchemie, 26 epki.

http://myanimelist.net/animelist/a4eveN

spróbuj Code Geas, or Death Note.

Od razu nasunął mi się jeden tytuł - a mianowicie Berserk.

Główny bohater nie jest typowym superbohaterem, jest mroczny, ma wiele wad. A jego portret psychologiczny jest zdecydowanie skomplikowany.

Świat jest realistyczny, lecz w rzeczywistości średniowiecznej, oczywiście fantastyki nie brakuje, dark fantasy.

Nie jest to tasiemiec! Nie ma nawet 30 odc

Pozostałe cechy też spełnia. A więc wg mnie idealny kandydat. Oglądnij, o ile już tego nie zrobiłeś wcześniej.

Darker than black. Pasuje idealnie:P

Od razu nasunął mi się jeden tytuł - a mianowicie Berserk. Główny bohater nie jest typowym superbohaterem, jest mroczny, ma wiele wad. A jego portret psychologiczny jest zdecydowanie skomplikowany. Świat jest realistyczny, lecz w rzeczywistości średniowiecznej, oczywiście fantastyki nie brakuje, dark fantasy.Nie jest to tasiemiec! Nie ma nawet 30 odcPozostałe cechy też spełnia. A więc wg mnie idealny kandydat. Oglądnij, o ile już tego nie zrobiłeś wcześniej.

Yhhh Ty... Też chciałem to zaproponować, więc się dorzucam...

Ok, na razie dosyć propozycji :] Z opisu póki co najbardziej "Darker than black" zainteresował. Jak obejrzę to się biorę za "Berserka". Ten "Busou Renkin" też ciekawy się wydaje. A z "Death Note" i "Code Geassa" czytałem hentaie (Viletta FTW) ale kreska w CG jakoś mnie trochę odpycha a DN też w sumie jest ciekawe ale spośród wyżej podanych ma najwięcej odcinków więc obejrzę jako ostatnie.

DN jest genialne ;)

też polecam Devil may cry czemu to musi być takie krótkie ?!

Brono, obejrzałem pierwszy odcinek DMC i w ogóle nie przypadło mi to do gustu. Tam jest po prostu bezsensowna sieka - może to ma głębszą fabułę, ale 1-szy odcinek mnie tak odrzucił, że dalej nie chcę póki co oglądać.

Code Geass nawet nie tykaj, za to zabierz się za Death Note jak najszybciej, bo jest świetne :)

A ogląda ktoś Kampfer?Sczerze to anime to jakiś żart już są 3 epy i już fillery się zaczynają.A dlaczego?Bo manga ma tylko 10.5 rozdziałów(10 + 1 omake).Ogólnie fajna ale i tak te fillery wkórwiają.

A jak bym miał wymieniac swoje anime looknięte troche by tego było ;].

Jednak Green Green powala na nogi ;]

pzdro