ArcheAge 6.0 i AAU i Black Desert Online - porady 🙂

Ano… Te pościgi te wybuchy…
Whalesong czyli jak iść afk i zarobić troszkę honoru.
Chociaż akurat na WS trafia się czasami fajne pvp…

A noryette czyli jak ogarnąć jeden sensowny sposób na przejście fali mobów w dungeonie i powtórzenie tego 30 razy.
Generalnie dungeon bardzo bardzo bogaty w mechaniki, na tsie da się usłyszeć wielokrotnie okrzyki takie jak “pulling, pull in 5 sec” I w sumie tyle.

Aktywności w ArcheAge nie zawsze muszą nieść wymierną korzyść.

Ano pink puffery też super pomysł.
Przez ostatnie 5 lat było tam w sumie… 10 osób. :slight_smile:
Pokaż jeszcze low lvl bossy, jak np. twisted gate guardian, są mniej więcej tak samo popularne jak pink puffery.

Pokażę różne - każda kraina ma swego bossa. Pokażę też pety, które łapie się w worek, jak i wiele innych aktywności, o których pewnie nie masz bladego pojęcia skoro nie wiesz o Polskich gildach na legacy - jak widać nie ogarniasz wszystkiego. Diagnoza - za dużo PvP :blush:

Przyjmij do wiadomości, że ok 40% graczy na Europie i ok 70% graczy na Ameryce (moim zdaniem) na pierwszym miejscu stawia housing, na drugim PvE i inne aktywności, a PvP to zna najwięcej z arenki.:slightly_smiling_face: i eventów.
np Golden Plains Battle część osób traktuje na afk jako przypływ dodatkowego labora, a część jako strategię, ale główną motywacją są statystyki

ps
Landmark nie doczekał się premiery i jedyną alternatywą jest tu ArcheAge wiodący prym w housingu

Nom są hussarzy… Ile macie ludzi na jakar? 10? Co tam u kapiego swoją drogą?:stuck_out_tongue:
I są jeszcze Ci co tam Sztachet ich prowadzi na nuia? Też ich z 10 jest?
Wielkie gildie polskie.
Nie każda kraina ma swojego bossa.
Pety, które łapiesz w worek. Nom fajny content. Dlatego wszyscy używają battle petów. :slight_smile:

Wszyscy gracze w archeage mają domki bo trzeba gdzieś spać, bo labor, trzeba gdzieś spalać labor bo gold.

Czy stawiają go na pierwszym miejscu? Wątpię.

Znaczy tak jak gram spotkałem dwie osoby, które szalenie były zapatrzone w housing, obie quitnęły po +/- miesiącu bo nie miały kasy ani na domek ani na gear.

Dla reszty to raczej dodatek, taka wisienka na torcie wśród miliona innych funkcji.

Domek to tylko narzędzie i coś do roboty po godzinach.

Dzikie tłumy do wbicia na serwer testowy ArcheAge Unchained i długie ponad godzinne kolejki. Źle to wygląda bo po premierze serwerów może być za mało.

Czas obejrzeć trochę instancji z Ayanad Library bo czekają nas w niej mocne zmiany. Zmiany czekają także Kaduma.

Scraftuj Rampage S200 - limuzynę

https://archeage.mmodex.com/crafts/crafting-a-rampage-s200/

Mamy pierwszego gracza na Europie z 41 ancestral level

Jak scrafćić coś, gdzie nie mamy w tym doświadczenia, biegłości?
zlecenia na dzieło :slight_smile:

Łowimy rybki - poradnik AA

W AA od marca 2019 są dostępne większe ryby sportowe i większa kasa jak zdołamy je dowieść.

Robimy kuter rybacki
Do umieszczenia projektu na wodzie są trochę inne składniki, ale szuka się je w folio podobnie i buduje.

Fishing License można kupić taniej u generalnego handlowca za 100 golda.

Walka o zamek

Mam pytanie na temat klasy Fanatic. Chciałbym isc w dual wield ale nie wiem zbytnio jaki armor set i jakie konkretnie bronie do dual? Dzieki za pomoc :slight_smile:

Po to jest pts by móc sobie potestować.
Nikt Ci dokładnie nie powie.
W teorii da się grać w każdym armorze, ale każdy wymaga odpowiedniego rozłożenia statów, nie ma jasno określonego “najlepszego armora”

Witam, zainteresowałem się grą i myślę o zakupie AAU,
ale mam jeden problem który ni jak nie pozwala mi cieszyć się grą.
Mianowicie czy jest jakiś sposób aby nie trzymać prawego przycisku myszy przy obrocie kamery? W opcjach nie potrafię tego zlokalizować, a wyłączenie tej opcji bardzo umili rozgrywkę. Dokładniej to chciałbym tak jak w innych mmo to kamerę obracać myszką bez przymusu trzymania klawisza, a klawisz przypisać pod coś bardziej użytecznego.
Z góry dziękuje za poradę.

Duże zmiany w walkach o zamki. Stronami będą nie gildy, a frakcje.

Kapitalny jest bombowiec, miotacz ognia, czołgi itp. I wydało się dlaczego wycofywali ciuszki na mounty ze sklepu gildowego.

Nowy zwiastun

Osoby ze starą wersją GLYPHa i AA na Steamie jeżeli mają problemy z logowaniem lepiej by zainstalowały ponownie ArcheAge poza Steam.
Czyli najpierw ściągamy GLYPH i potem ściągamy AA.

Należy pamiętać, że po deinstalacji starego AA należy wykasować wszystkie pozostałości po instalacji poprzedniej, jak i folder ArcheAge w dokumentach. I dopiero potem zainstalować wersję ArcheAge 64 bit.

Większość efektów AA 64bit jest na aktywnym DirectX 11 w ustawieniach.

Szczegóły update 6.0 ArcheAge
http://forums.archeagegame.com/showthread.php?355906-Shadows-Revealed-Patch-Notes&p=2769347#post2769347