ArcheAge RU - Rejestracja, download i cała reszta

jest masa anglojęzycznych gildii, więc nawet jak będzie nas za mało to nie ma najmniejszego problemu i ten wyścig szczurów... weź przeeeeestań xD

btw brak domku czy farmy nie jest problemem, można go zdobyć zawsze później w ten czy inny sposób, dlatego ludzie graja nawet na bardzo obleganych serwerach

Edit:

Czytałem ruskie forum kolejki czasem sięgają nawet 4-5h

btw. skończ spamować, bo nic nie wnosisz

@ren obyś nie miał racji, bo to nie dobrze wróży atmosferze i populacji na serwerach :)

A kto niby stoi po 5h w kolejkach tylko Luciu ma kolejki po 2h

jest masa anglojęzycznych gildii, więc nawet jak będzie nas za mało to nie ma najmniejszego problemu i ten wyścig szczurów... weź przeeeeestań xD

Wyscig szczurow jest i to wielki, ale coz najwyzej wspomnisz moje slowa. A co do anglojezycznych gildi to one sa na naszym serv 4. Wiec powodzenia :)

I prosze nie szerz herezji, nie da sie w pozniejszym etapie zdobyc domku, farmy oh nie sorki zdobyc sobie mozesz ale tylko tyle, bedziesz go ogladac z wnetrza plecaka xD

teren którego właściciel nie uiszcza podatku jest do odkupienia, tak samo jak postawisz coś na terenie który traci wpływy, dom wraca do ciebie, ale teren tracisz.

Po ponownym przejęciu przez "frakcje" mozna ponownie budować

To są dwa przykłady, ale chyba jest więcej jak mi się przypomni to napiszę

teren którego właściciel nie uiszcza podatku jest do odkupienia, tak samo jak postawisz coś na terenie który traci wpływy, dom wraca do ciebie, ale teren tracisz.Po ponownym przejęciu przez "frakcje" mozna ponownie budowaćTo są dwa przykłady, ale chyba jest więcej jak mi się przypomni to napiszę

Dziala to tak ze jak nie oplacisz podatku to wraca do ciebie, tylko kto jest takim idiota zeby tego nie robic. Co do tego drugiego, rozmawialem z gosciem ktory gral na wersji KR i jest to wylaczone poki co ale co do tego nie jestem pewny, zalozmy ze masz racje po jakim czasie do tego dojdzie miesiacu? dwuch? Wiekszosc graczy znudzi sie, gdyz bedzie przyblokowana z braku funduszy (brak farmy)

Coz niechce uwazac sie za jakiegos Guru O.o (no nic) ArcheAge gdyz jestem tak samo nowy jak wy, chce tylko ostrzec nowych graczy ze moze do czegos takiego dojsc, jedynym wyjsciem jest pracowanie na farmach Gildi. I to rozumiem, dlatego tak zalezalo mi na zebraniu grupki ludzi ktora pomogla by w razie czego nowym osobom ale coz...

A kto niby stoi po 5h w kolejkach tylko Luciu ma kolejki po 2h

Powiem tak, kolejka na 5h na Lucjusza to dosyć optymistycznie powiedziane...a jak byś czekał 2h to miałbyś szczęście ;)

teren którego właściciel nie uiszcza podatku jest do odkupienia, tak samo jak postawisz coś na terenie który traci wpływy, dom wraca do ciebie, ale teren tracisz.Po ponownym przejęciu przez "frakcje" mozna ponownie budowaćTo są dwa przykłady, ale chyba jest więcej jak mi się przypomni to napiszę

Nie możesz wykupić takiego teremu. Możesz poczekać aż farma/dom zniknie...co trwa dwa tygodnie. A razem z Tobą na takie miejsce czeka kilkadziesiąt osób.

@ren obyś nie miał racji, bo to nie dobrze wróży atmosferze i populacji na serwerach

Dopiero teraz zobaczylem ten dopisek. Wiem, ze macie mnie juz dosc ale chcialbym sie wypowiedziec. TO JEST ARCHE AGE. Nie gra dla casuali tu trzeba cisnac od poczatku do konca zeby do czegos dojsc, z przerwa na posadzenie truskawek. Rozumiem, ze niektorych moze to odstraszyc bo przywykli do innego typu rozrgrywki, ale ja sie wlasnie ciesze w koncu gra ktora wrocila do korzeni :)

O tak na pewno dojdziesz dalej i osiągniesz więcej niz rodowici Rosjanie na ich własnym podwórku :), jak już wcześniej pisałem ruską wersję należy traktować jako odskocznie i przygotowanie się do wersji od TRION-u kiedykolwiek to nastąpi.

Więc bez spiny polecam dobrze się bawić pozwiedzać i porobić jakieś poradniki, a nie uczestniczyć w tym wyścigu :), pewnie już nie odblokują EA, więc pozostało czekać do 22 mam na 2 miechy premki i tyle styknie, a w między czasie RoS i może z końcem roku doczekam się angielskiego CBT, a jak nie to później i tak liczyć się będzie tylko Bless :)

Aragmor po czym wnioskujesz, że nie będzie eng patcha? Do KR był (z czasem przestał działać bo zaniechano projektu) więc do RU też może się pojawić.

1. Klucz kodujący plik nie został złamany i nikt tego nie łamie. Pod koniec jednemu z moich czytelników udało się wypakować plik gry. Jednak go nie spakujesz bez klucza. Gdyby wypakowanie i spakowanie byłoby proste to wersja ENG powstałaby już dawno temu.

2. Ekipa/y robiąca tłumaczenie nie ma wsparcia społeczności RUS

3. Na horyzoncie mamy wersję EU/NA

4. Zainteresowanie wersją RU jako tą gdzie wszyscy będą długo grać jest bardzo niskie. Wszyscy czekają na EU/NA a RU to odskocznia lub test gry.

5. Do KR zaniechano projektu, ale z pewnego dość przykrego powodu. Kodowanie pliku zostało zmienione i przy grze wywalało wiele błędów.

a co do pana @Neogimb na temat rzkomego cbt w czerwcu

"I dont look, honestly i dont see it as Themepark direction. I mean the, uh, trading still exists, trading is still important, there are quests in the game..." - Scott Hartsman -- w pupie są i pupę widzą, sami jeszcze nie wiedzą co maja, jak się wyrobią z cbt do końca roku to będzie sukces

edit: Scott to CEO z Trion Worlds

Cały materiał 14.2.2014r

http://youtu.be/g7nyvfhyp34

edit2:

Zablokowali tworzenie gildii, chyba jest ich już za dużo :P

18 lutego od godziny 7 naszego czasu do godziny 11 zaplanowano prace konserwacyjne, ofc czas trwania prac, może się zmienić jak ostatnio ;)

Edit3:

Co do ludzi którzy zakupili gemy i nie dali rady kupić EA, NIE BĘDZIE refundacji gemy zostają, do późniejszego wykorzystania (ciuchy, subskrypcja itp.) - oficialne stanowisko Community Manager Irisviel

@down ja zaczne na najnowszym lub najmniej obleganym, jak się znajdzie nas trochę to można nad czymś podumać, w innym wypadku dołącze do jakiejś international :)

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////CO do 22 lutego tak to będzie wyglądać xD/////////

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

http://youtu.be/5aaDiNAy_68

Steelh chodziło o to, ze cisza na temat wersji angielskiej troche pograli i nic poza tym

Ktoś gra lub ma zamiar zacząć zabawe na serwerze Аранзеб?

a co do pana @Neogimb na temat rzkomego cbt w czerwcu"I dont look, honestly i dont see it as Themepark direction. I mean the, uh, trading still exists, trading is still important, there are quests in the game..." - Scott Hartsman -- w pupie są i pupę widzą, sami jeszcze nie wiedzą co maja, jak się wyrobią z cbt do końca roku to będzie sukcesedit: Scott to CEO z Trion Worldsedit2:Zablokowali tworzenie gildii, chyba jest ich już za dużo

Co do pierwszego - to wypowiedź odnośnie kierunku rozwoju AA KR po patchu 1.0 (czyli mocnym ograniczeniu handlu) a nie odnośnie cbt.

Co do drugiego - nie zablokowali możliwości tworzenia gildii. Przestał działać system rejestracji gildii na stronie. Będzie przebudowany i zsynchronizowany z grą.

Ktoś gra lub ma zamiar zacząć zabawe na serwerze Аранзеб?

A czemu nie chcesz iść na "europejski" serwer na którym prędzej znajdziesz ludzi do wspólnej gry?

Gdy zaczynala sie wczoraj beta, wybralem malo zaludniony serwer dla ominiecia kolejek... Teraz mam 32lvl, dosc fajne eq itd :) Moge oczywiscie zmienic serwer ale jedynie jesli bedzie tam kilkunasto osobowa polska gildia :)

Gdy zaczynala sie wczoraj beta, wybralem malo zaludniony serwer dla ominiecia kolejek... Teraz mam 32lvl, dosc fajne eq itd Moge oczywiscie zmienic serwer ale jedynie jesli bedzie tam kilkunasto osobowa polska gildia

Ren próbuje zebrać tam jakąś ekipę, Kohorta też tam gra no i jest dużo ludzi spoza Rosji. Myślę że na innym serwerze zbyt wielu Polaków nie znajdziesz.

Dajcie mi nazwy serwerów z naszym community. Dodam do 1 wpisu.

Ren próbuje zebrać tam jakąś ekipę, Kohorta też tam gra no i jest dużo ludzi spoza Rosji. Myślę że na innym serwerze zbyt wielu Polaków nie znajdziesz.

Myślę że i tak Mail.ru wprowadzi wkrótce płatny transfer między serwerami.

Myślę że i tak Mail.ru wprowadzi wkrótce płatny transfer między serwerami.

Wkrótce oznacza 3-4 miesiące. Dla wielu gier było to nawet 6 miesięcy. Jeśli do tego przez ten czas serwery nadal będą miały niezłą populację to nie licz na dowolny transfer. Raczej z serwerów High na Low.

s9sp.png

Poszukujac drewna znalazlem znajoma nazwe :P

Gdzieś wyczytałm, że mają wprowadzić, aby tylko konta premium mogły budować farmy i stawiać budowle ?

Prawda czy fałsz ?

Mi chyba bardziej by pasowało, żeby to był prawda, rynek z nieruchomościami się trochę ustabilizuje :)