Archlord X:The Chronicles - gildia

zobacz na ich facebooka.

Witam ja właśnie pobieram tą grę i zwracam się z prośbą do was czy mógł by mi ktoś na samym początku pomoc?

Proszę napiszcie na skypie albo PM

W jakim kraju są położone serwery? Na zmianie ip będzie można pograć.

Bez zmiany IP też będzie można pograć/. Tyle, że jeszcze niecałe 13 h do startu.

Nie będzie żądnej zmiany ip.. Gdyby coś takiego było to na pewno nasz serwis nie dostałby kluczy. To jest pierwsza sprawa. Druga to jest coś o czym powiedział tutaj jakiś gość "grafika jak z 5 lat wstecz..." . Pytanie wiec mój drogi kolego czy jest lepsza darmowa gra pod tym względem ? Chyba nie bardzo, nie licząc Vindictusa to jest to chyba najlepsza grafika. Dodatkowo będziesz miał tu masę rzeczy a nie tak jak w jakimś Vindictusie czy Dragon Nest, że jedna wioska i nawalasz takie same dungi o wielkości mojej budy dla psa. Teraz trzecia sprawa a w zasadzie upomnienie.

Ponieważ gdy WebZen udzielił nam Reign of Revolution zbierałem ekipe to chcę coś zapowiedzieć. Polacy z tego forum bo było ich 90 % pokazali nasz kraj z jak najgorszej strony. Przeklinanie, chamstwo i głupota królowała. Proszę wiec aby debile i dzieci nie zrobiły tego ponownie. Niech nasza ekipa pokaże prawdziwa kulturę. Naprawdę, wstyd mi za takich ludzi. Dostajemy zaszczyt grania w grę w CB wiec nie życzę sobie idiotyzmów na okienku. Jeżeli ktoś jest półgłówkiem to niech nie pisze a najlepiej niech nie gra. Chciałbym tak właśnie tego posta zakończyć. Ostrzeżeniem, bo znam już w tej chwili osoby, które będą na tych CB zajmowali się porządkiem. Stara ekipa z Archlorda, z którą 3-4 razy grałem i miałem ich w przyjaciołach wiec nie oprę się wysłać tego typu idiotyzmów do owych panów. Bany się posypią już na początku waszej przygody i sami będziecie sobie winni :) Dziękuję.

Tak, bo "starej" ekipie Archlorda od razu będzie się chciało słać tickety na lewo i prawo z powodu braku kultury u rozgoryczonych gimnazjalistów. To nie jest koncert życzeń Xaorus, może starasz się działać w dobrej wierze, ale jeśli niektórzy nie znają zasad dobrego wychowania nic tutaj nie poradzisz. Najlepszym sposobem na takie osoby jest ich ignorowanie. A starym weteranom mówię - do zobaczenia w Bastylionie.

O jesteś z Bastylionu ? :) Ja na Cyripusie w Husarii byłem :) A co do tych banów sądzę, że za tego typu rzeczy mają obowiązek karać, bo skoro po angielsku jest zakaz to po polsku też się zrobi :) Już ja się o to postaram. A co to wieku też jestem w gim ale jakoś inaczej do tego podchodzę, jednak jest stado bydła i jemu trzeba tyłki zagrzać :)

Wiem, że nie będzie blokad ale ja chcę już teraz pograć a nie dopiero jutro.

Wystarczy żeby byli konsekwentni polscy GM'owie czy coś. Którzy mam nadzieję, że będą, skoro grę wydają w sumie w tylu językach(strona) i dla 3 kontynentów.

Sam może dołączę do gildii na np OBT, pierw muszę zobaczyć jak ta gra na serio wygląda. Jeśli tak jak w tym game guide to troche kiepsko, bo już jedynka miała lepszą grafę.

BTW LOL.

Ale zonk w game guide czy jak?

Przy Sharp Shooterze pisze, że jego rola to Defender... Wtf? Guardian(knight) u humanow to defender, tu się zgadza. A u orków defender to archer hahah. Albo mega błąd albo jakiś nowy style wprowadzają :D. Chyba, że to się tyczy jakichś siegów czy coś.

Część na profilu facebook-a kłóci się, że serwery wystartują za 10 min. Dla mnie GST = Global Server Time, czyli do startu pozostaje 12 h 10 min. Raczej dziś nie zagrasz, no chyba że nie mam racji.

Edit:

Hunter zawsze mógł wytrzymać więcej niż berek.

Co do tych dziwnych nazw to zgadzam się z Shaderem, że w 1 postacie z pliska liczyły głównie na wywalonego blocka i resista podczas gdy postać taka jak hunter była nie do ubicia dzięki evadge i dodge połączonym z resistem porównywalnym do naja czy berka. Tutaj wiec nie można wykluczyć, że to właśnie hunter dostał nowy przydomek. Ogólnie w jedynce najcięższymi postaciami do ubicia jeżeli chodzi o pvp były postacie typu knight, archer shwas no i hunter, wszystkie na HL a najt i hunt już od początku dawały się we znaki jako postacie mocno zabezpieczone przez swoje skile i bufy oraz eventualnie kozacki realmowy secik.

P.S

Co do tych screenów to faktycznie zauważyłem że troszkę Rohane I Lineage śmierdzi. Mam nadzieję ze to są jakieś wersje bardzo wczesne bo na gameplayu wyglądało to zdecydowanie lepiej. I tak zagram bo kocham ten tytuł :P

Jak ja grałem, to Knajt uważany był za kiepskiego w pvp nawet na crit buildzie. Fajnie, skoro teraz się pozmieniało :].

Moze mi ktos powiedziec czym dokladnie jest archlord X? To jest kontynuacja archlorda pierwszego, czy sa jakies znaczace zmiany w porownaniu do jedynki? Nie ma zadnego gameplay-a wiec ciezko jest sie czegokolwiek dowiedziec : d

Na stronie głównej portalu w dziale zapowiedzi znajduje się podany artykuł http://mmorpg.org.pl/gra/Archlord-X-The-Chronicles/2151 . Co do filmiku postaram się nagrać coś z tego w 1-2 dniu testów :)

Nie będzie żądnej zmiany ip.. Gdyby coś takiego było to na pewno nasz serwis nie dostałby kluczy. To jest pierwsza sprawa. Druga to jest coś o czym powiedział tutaj jakiś gość "grafika jak z 5 lat wstecz..." . Pytanie wiec mój drogi kolego czy jest lepsza darmowa gra pod tym względem ? Chyba nie bardzo, nie licząc Vindictusa to jest to chyba najlepsza grafika. Dodatkowo będziesz miał tu masę rzeczy a nie tak jak w jakimś Vindictusie czy Dragon Nest, że jedna wioska i nawalasz takie same dungi o wielkości mojej budy dla psa. Teraz trzecia sprawa a w zasadzie upomnienie. Ponieważ gdy WebZen udzielił nam Reign of Revolution zbierałem ekipe to chcę coś zapowiedzieć. Polacy z tego forum bo było ich 90 % pokazali nasz kraj z jak najgorszej strony. Przeklinanie, chamstwo i głupota królowała. Proszę wiec aby debile i dzieci nie zrobiły tego ponownie. Niech nasza ekipa pokaże prawdziwa kulturę. Naprawdę, wstyd mi za takich ludzi. Dostajemy zaszczyt grania w grę w CB wiec nie życzę sobie idiotyzmów na okienku. Jeżeli ktoś jest półgłówkiem to niech nie pisze a najlepiej niech nie gra. Chciałbym tak właśnie tego posta zakończyć. Ostrzeżeniem, bo znam już w tej chwili osoby, które będą na tych CB zajmowali się porządkiem. Stara ekipa z Archlorda, z którą 3-4 razy grałem i miałem ich w przyjaciołach wiec nie oprę się wysłać tego typu idiotyzmów do owych panów. Bany się posypią już na początku waszej przygody i sami będziecie sobie winni Dziękuję.

tak jest Lineage2 :) wystarczy,bedziesz mial wsyztsko za free...bez IS + gra jest xx lepsza pod wzgledem pvp i graficznym...a takze kazdym:)

2. tym starszeniem to odstraszasz czy jak? klucze, polowa osob ma z innych zrodel wiec nie wiem o co chodzi?I wydaje mi sie ze nikt nei bedzie robil sobie guildi www.mmorpg.org wiec przystopuj z tym grozeniem....kazdy bedzie robil co mu sie zywnie podoba i nikomu bana nie dadza za przeklinanie...:| ta gra nie jest 10+....

Akurat Lineage2 to stary grat i mam masę tytułów z lepszymi animacjami i grafiką. Lineage2 jest sztywny.(Everquest 2, DDO, Age of Conan, LOTRO, Argo, Requiem, Runes of Magic ... i jest tych tytułów lepszych od l2 o wiele więcej) A tym ostrzeżeniem straszę bo nie chcę powtórki z rozrywki jak było w przypadku R2 gdzie później pojawiały się pytania czy nie zrobią dla nas blokady. To jest śmieszne do czasu kiedy pojawia się nad naszymi graczami znak zapytania czy warto ich dołączyć do społeczeństwa gry.

o 1 w nocy startuje archlord ;p kto jest chetny na jakze wspanialy no lajf w nocy nich pisze na gg : 13628982 ;)

Akurat Lineage2 to stary grat i mam masę tytułów z lepszymi animacjami i grafiką. Lineage2 jest sztywny.(Everquest 2, DDO, Age of Conan, LOTRO, Argo, Requiem, Runes of Magic ... i jest tych tytułów lepszych od l2 o wiele więcej) A tym ostrzeżeniem straszę bo nie chcę powtórki z rozrywki jak było w przypadku R2 gdzie później pojawiały się pytania czy nie zrobią dla nas blokady. To jest śmieszne do czasu kiedy pojawia się nad naszymi graczami znak zapytania czy warto ich dołączyć do społeczeństwa gry.

Przecież nikt z Webzenu nie będzie patrzył na to czy ktoś jest kulturalny czy nie. Nie ma mowy o jakiejś blokadzie dla Polski gdyż by tylko na tym oni ucierpieli. A o banach dla tych nie kulturalnych... proszę Cię.

LOL gra startuje o 4:00 rano :blink:

Po prostu za***iście <_<

haha startuja praktycznie rowno z l2 :) w us