[Asmodians][Nexus] Legion "Etherions"

Daj spokój, to Ty prowokujesz tutaj niepotrzebne kłótnie. "Nie znam się, ale się wypowiem" - co Ci da takie nastawienie? W ten sposób budujesz negatywną opinię na temat grupy ludzi, których nawet nie znasz. I niby twierdzisz, że nie odnosisz tego konkretnie do nas, ale jednak korci Cię, aby chociaż jedną szpileczkę wbić. I albo po prostu lubisz wsadzać kij w mrowisko, albo komuś zależy na popsuciu opinii Asmo. Bo to dziwne, że w każdym możliwym temacie próbujesz w jakiś sposób nam dokopać.

I tak, jestem w Legionie od niedawna. Jakbyś jednak dokładnie czytał forum, wiedziałbyś, że nie odpowiadam na zarzuty, kiedy nie jestem pewna odpowiedzi. Teraz pewna jestem i wiem, że sytuacja w Legionie jest inna niż ta, o której wspomniałeś.

opinii asmo? jeżu, mówie że w większosci dużych gildii tak jest, i to sie tyczy każdej gry i każdej strony mocy czy to jasnej czy ciemnej, nie prowokuje kłótni, powiedziałem jak jest z własnego doświadczenia, i spytałem czemu szukacie jeszcze więcej ludzi skoro już macie ponad 150. Widać to nie ja mam problemy z czytaniem bo zadaje te pytanie już 3 raz, a sama mi wypominasz jak nie odpowiedziałem raz na wcześniejsze. Hipokryzja. Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo jesteś nie kompetentna, to raczej było skierowane do Beorn'a, mozesz juz skonczyc sie kompromitowac?

Po raz kolejny zaznacze, - powiedziałem jak jest w większych grupach ludzi, zawsze znajdzie sie ta "elitka", wydaje mi sie że każdy normalny gracz najpierw by dołączył, posiedział chwile, a potem ocenił niż kierował sie opiniami innych, przez pryzmat opinii innych ludzi raczej mogą wyrabiać sobie zdanie ci którzy nie mają z tym bezpośredniego kontaktu. I ty właśnie wyrabiasz Etherions złe imie, przecież sama teraz wjezdzasz na mnie gdzie ja sie wypowiedziałem ogólnie o takich dużych legionach i spytalem jak jest u was.

Bez obrazy, ale kontekst Twoich słów brzmi zupełnie inaczej. Nie będę się sprzeczać, niech odpowie Beorn, ja dyskusję ze swojej strony kończę bo zaczynają się wycieczki osobiste.

nie chce wyjśc na szowiniste ale panienki zazwyczaj wszystko biorą do siebie więc to może kwestia tego ;)

Gram na innym serwie i dołączać nie będę. Mam tylko pytanie, z ciekawości, do Beorna. Jakie miejsce w rankingu ma wasz Legion?

Obecnie mamy 7 miejsce w Top 50 ( wszystko jest napisane w 1 poście, tak na przyszłość :P ) i zbliżamy się powolutku do 6 miejsca :)

@Bolvaerk

Prowadzę w taki sposób Legion, że gdy trzeba to wszystkie owe grupki stają się jak jedna rodzina i razem ruszamy do boju, ale warunkiem jest oczywiście czas. Staram się, aby każdy czuł się dobrze. Nie da się uniknąć tworzenia owych grupek, ponieważ to jest jak "szkoła" w szkole trzymaliśmy się z tymi, których lubiliśmy najbardziej lub dogadywaliśmy się najlepiej. Celem rekrutacji jest po prostu zbieranie jak największej ilości Polaków, którzy będą potrafili razem w grze i na TSie dobrze się bawić. Czy nowy gracz Aiona czy stary gracz, jest nam to obojętne, liczy się po prostu dobra zabawa i w miarę dobra tolerancja/zrozumienie na pewne aspekty w grze.

Opinia nowych w Legionie takich jak AlphaWolf jest bardzo cenna, ponieważ szybko dostrzegła/dostrzegają, że Legion jest ok, tylko wystarczy chcieć dać się wciągnąć w zaaklimatyzowanie.

no i takiej odpowiedzi oczekiwałem, i dostałem dopiero po tylu postach XD

A jak wygląda sytuacja z Abyss eq u tych najlepszych? W końcu to decyduje o sile Legionu.

Z wypowiedzi bolvaerka nie wynika, że obraża Etherions. Podsumował ogół jak jest z masówkami. Bo takie może być wrażenie, że legion leci na masę. Prędzej czy później pewnie próg lvlowy się podniesie lub będzie porządny odsiew, bo na pewno wszyscy z tej ilości graczy nie grają. Naturalna rzecz.

Wcale nie poczułem się obrażony :)

Moim zdaniem o sile Legionu decydują gracze i ogarnięcie tak na prawdę (bo ogarnięty koleś co ma seta 60tkę Arenkowego cond 2 + bronie rozwali spokojnie gościa co ma top 60tkę Abyss seta + bronie), co do EQ to niezbyt się interesuję tym co kto nosi, ale wiem że jest trochę osób co mają +10/+15 seta/broń. Dla mnie jednym z miłych i taktycznych wyznaczników siły Legionu (a raczej pt Legionu) jest T.Dred, a nie przegrałem żadnego w moim prawie stałym pt. Cóż dodać jeszcze, chyba jako jedyny Legion na Nexusie mieliśmy oba forty Elyosów w Tiamarancie ( + wielokrotnie utrzymywaliśmy górny Abyss ), także ogarnięcie musiało być 100% + nasze party Xformów ( w Tiama ofc ). Także motto "kto chce, ten potrafi" jest jak najbardziej aktywne.

Tak czy siak bardzo miło mi się siada do gry z każdym w Legionie jak przychodzi czas na grę :)

Właśnie wrażenie... eh błędnym określeniem jest nazywanie Legionu "masówką", Legionu który istnieje od początków serwera :P To rzecz normalna, że jest taki przyrost. Co do lvli to 80 - 85 % Legionu ma 60lvle, pomagają (niższym lvlą) sobie jak jest czas i jest ok. Porządki są cały czas, jak ktoś nie gra +10 dni (offline w grze) bez zgłoszonej owej nieobecności to zostaje wyrzucony i wraca jak powróci do gry.

Mam nadzieje, że zaspokoiłem Twoją ciekawość ;) Aha nie myśl, że chwalę się czy coś, nie lubię tego, ani wywyższania się, po prostu podaje losowe z pamięci sukcesy Legionu :) Liczy się spokój i zabawa!

Cóż mógłbym napisać złego o tym legionie, niestety ciężko mi cokolwiek wymyśleć. Legion jest świetny, ludzie grają razem, oczywiście tyle, ile jest to możliwe

Jeśli poprosimy nawet o tą głupią pomoc w jakimś trudnym queście to nie mamy co liczyć na odmowę - zawsze ktoś pomoże. Legion posiada własny TS3 (125 slotów), liczymy, że na 4.0 będzie grało z nami jeszcze więcej osób, a sloty zapewnią miejsce dla każdego.

Podsumowując, w naszej społeczności każdy znajdzie swoje miejsce, bez względu na level.

PS

Moja ocena legionu 10/10!

Myślę aby od nowa zacząć grać w Aiona i zastanawiam się nad serwerem od us albo eu. Z tego co słyszałem to na us jest już 4.0, wiadomo kiedy będzie na eu?

na 99% 28 sierpien

Ja czekam niecierpliwie na 4.0 :) tudzież zastanawiam się nad wcześniejszym powrotem, gdyż nie mam na głowie żadnego lepszego mmorpg :). Bardzo chciałbym zagrać tym nowym gunnerem lecz pozostaje jeszcze miesiąc czekania xD

Etherions bo boju !! - aż łezka mi się w oku zakręciła z tęsknoty :D

Polecam serdecznie Legion, Jest to jeden z najwiekszych Legionów polskich na s.NEXUS, Posiadaja TS3 gdzie mozna sie dowiedziec wszystko na temat gry jesli czegos nie wiesz.

Pozdrawiam!

Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych którzy chcą pograć razem i lubią tego typu gry ;D

Polecam legion, sam gram od kilku miesięcy. Masz ochotę trochę czasu na granie, masz chęć na spokojną grę w miłym czasem szalonym gronie zapraszam :)

Nexus to obecnie najgorszy server gra tam mniej ludzi niz na Polskim i bedzie gralo jeszcze mniej .... 85kk za gp to jakas kpina , kto choc troche pomyslal to pzreniosl sie na pl server :X gdzoe po 4.0 pwnie online ebdzie okolo 2k

Kyree nie offtopuj :) Co do Nexusa to było, będzie i jest nadal bardzo fajnie, w południe dziś było 2k online, a GP i tak będą droższe na PL serwie po czasie. Zresztą nawet jeżeli kiedyś Nexus będzie miał niski online to i tak będzie z kim grać, a jak będzie źle to połączą go z innym serwerem, aż tak głupi to oni nie są, żeby tego nie zrobić jakby była kiedykolwiek taka sytuacja.

Dzisiaj cały dzień PVP był i masa ludzi gra dalej, a na 4.0 będzie jeszcze więcej.

Powód wysokiego online nowego serwera jest bardzo prosty i jest to ten sam schemat co kiedyś jak inne serwery startowały:

PL serwer ma tylko i wyłącznie więcej graczy bo: przyszła masa graczy co nie grała nigdy w Aiona, przyszli gracze co mieli bardzo długą przerwę, przyszli też tacy co chcą sprawdzić serwer, co chcą tylko kupić GP, co chcą wbić 60 lvl na farmę kasy, co chcą twinki zrobić for fun, co chcą po prostu robić coś jak nie mają na dany dzień nic już do roboty na swoim main serwie i z innych powodów. Początki zawsze były takie na każdym serwerze i zawsze było przejmowanie się online, a to jest jak tsunami, zostanie po nim bagno, które wyschnie i znów będzie ok sytuacja. Przerabiałem to wiele razy i kryzysu żadnego nie ma oraz nie będzie, także nie warto panikować lub wkręcać ludziom bzdury.

Niech ludzie grają gdzie chcą i tyle na temat porównywania serwerów, bo nie ma co porównywać, a GP zawsze można kupić bardzo tanio za Aion Coiny.

P.S. Etherions oficjalnie zostaje na Nexusie i całe +110 osób.

#Beorn

Musisz mi wybaczyć offtop, ale popłakałem się ze śmiechu. Megara i Excalibur(gildia) w grze RaiderZ pisali zupełnie to samo, a gra padła i płacz. Z aion'em będzie to samo, bo i wydawca ten sam :)

Stary nie porównuj RaiderZ do Aiona xD

Sorry Simenous, ale Aion i RaiderZ to dwie inne bajki. Aion był grą P2P i GF są tego świadomi dlatego tego tytułu nie mają zamairu tak zepsuć. Aion był szybciej u GF niż Raiderz i dalej się trzyma co mówi samo za siebie.