Attack on Titan

Chamstwo, które powinno być nagradzane karą. Zaraz go zgłoszę, zobaczymy co Moderator zrobi.

SnK jest średnim anime. Nie wciągnęło mnie tak jak Death Note czy Berserk. Nie wiem czym wszyscy się podniecają.

Moim zdaniem (tak jak i w przypadku SAO) twórcy mają możliwości do zrobienia więcej odcinków niż te 25 (gdzieś czytałem, że SnK ma właśnie tyle mieć).

Racja.

W SAO zdecydowanie za szybko pociągnięto akcje przynajmniej dla mnie acz słyszałem o kolejnym sezonie o tyle dobrze ;D

Ja sie nie moglem powstrzymac i przeczytalem mange i nie zaluje :D Za 2 dni chapter nr 47 :D

Racja.W SAO zdecydowanie za szybko pociągnięto akcje przynajmniej dla mnie acz słyszałem o kolejnym sezonie o tyle dobrze ;D

Twórcom SAO zarzucam głównie to przeskakiwanie pomiędzy piętrami. Zrobili 100 pięter, a pokazali maksymalnie 15. Nie lepiej od razu zrobić 15 pięter i mieć z głowy niedomówienia?^^

Ssao tak w ogóle to było straszne gówno - ale nie o tym tu. SnK ma mieć 25 odcinków, jednak chodzą plotki, że zostanie podzielone na kilka sezonów, o ile nie zabraknie kasy twórcom. - Dlatego, że rzekomo serie ~20 odcinkowe lepiej się sprzedają od tasiemców. Nie mam jednak żadnego wiarygodnego źródła co do tego, więc jest to niepotwierdzone info.

http://img46.imageshack.us/img46/5201/xcvt.jpg - bieda tam u nich, takim czymś nas poczęstowali w 13 ep.

Ten ost. Odcinek w sumie dobry bo odswiezylismy sobie cala historie. Ogólnie spodziewałem się pierwszej wyprawy erena jako zwiadowcy =P hehe

Dobrze ze mamy mmo bo nie wiedziałbym co robić z wolnym czasem czekając na 14 odcinek.

Odcinek 14, niezła akcja w sądzie :3 Levi koksi

Mamy potwierdzenie że Eren ma zdolności tytana jako człowiek :D

Na 100% 15 odcinek będzie masakra tytanów

@iFuuq7 Nie był bym tak optymistycznie nastawiony na masakrę tytanów w 15 odcinku, ale coś dziać się będzie...

Mangii nie czytalem ale przypuszczam ze zwiadowcy z Erenem wyjda na krwawe zwiady ^^

Dzis obejrze odcinek po japonsku :) W sumie kazdy odcinek ogladalem po japonsku, angielsku a na koncu po polsku :D hehe

Ciekawe czy bohater bedzie potrafil kontrolowac moc tytana bez problemu... i czy bedzie musial gryzc sie w kciuka aby przejsc transformacje.

Ten 15 odcinek raczej będzie nastawiony na poznanie tych wszystkich zwiadowców i może pod koniec z minuta czy dwie przedsmaku akcji 16 odcinka, ale to moje zdanie xd

a nie spoilerujesz ? xD

Mogles czytac mange :D

No i tak jak pisałem... Za wiele się nie działo po za ukazaniem kilku rzeczy z eksperymentów...

Nie pisz nic o treści odcinka tylko o wrażeniach tak jak prosiłem w pierwszym poscie.

Ja jeszcze nie oglądałem bo poszedłem wcześnie spać. Wersje po japonsku bez napisów juz mam na dysku bo wczoraj sciaglem ale nie miałem czasu oglądać =P dziś nadrobie straty :-]

Byla mowa, ze za miesiac maja wyruszyc za mury z nowymi rekrutami :D Bedzie sie dzialo :P

Ja już 100% straciłem wiarę w tę serie, jak dla mnie będzie to niewypałem.

Nawet nie macie pojęcia co się stanie poza murami. Powiem tak : WIELE, ale to WIELE zwrotów akcji i rzeczy których się nie spodziewacie. Jak już będziecie myśleli, że to koniec, to NIE, nie będzie to koniec :)

Jak czytałem mangę to po prostu nie mogłem się powstrzymać przed tym co będzie dalej, musiałem te strony przewijać !

: ]

slaba ma sile woli ^^

ja wytrzymam i nie przeczytam mangi :)

Ost. odcinek byl dobry ale nie swietny... dialogi tez sa potrzebne w kazdym anime a nie sama akcja ^^

Według mojej opini owe anime póki co jest jak ptak; szybując pod niebiosami zaczął nagle spadać w dół, powoli i powoli w dół. Niestety owe zwroty akcji nie satysfakcjonują mnie ani ani. Nadal uważam iż najlepszy moment , to była śmierć Erena i zepsuli ją jego słabym powrotem. Niestety jego powrót był najgorszym z możliwych scenariuszy bowiem zbyt shounenowo z tym postąpili. Akcja rozgrywa się wolniej niż podczas meczu arcymistrza szachów z komputerem, co tylko powoduje niechęć do anime bo z każdym tygodniem masz wrażenie , że czekasz i czekasz a tak naprawde i tak nic ważnego nie stanie się. Mam nadzieje iż ten ptak przeobrazi się w feniksa i wzleci znów na wyżyny, albowiem zawód póki co jest ogromny.

Manga to typowy shounen, więc nie licz na żadnego feniksa. Zresztą patrząc po aktualnej akcji w mandze, nic ciekawego nadal się nie wydarzyło. Wyjaśniono kilka wątków, ale żaden nie był nawet na poziomie Erena jako Tytana (czekam na sierpniowy chapter, ale jeśli nadal nic się nie wydarzy to po prostu dam sobie siana z tą serią na jakiś czas. Wgl. nie posuwa się fabularnie od tych 3 miechów)

A czego ty oczekiwałeś, śmierci głównego bohatera w pierwszych 10 odcinkach?! ...