Aura Kingdom - Temat Ogólny

Właśnie, jak wyglądają subklasy, jaka jest różnica np. sor + wiz a wiz + sorc?

taka pewnie że będziesz mieć więcej skili pierwszej klasy niż drugiej xD

Z subkami jest tak że, gdy weźmiesz przykładowo guard + bard to na 40 lvl ( kiedy dobierasz subka ) masz skille guardiana ale masz 1 skill barda i co 2 albo więcej lvl Ci dochodzą te skille dopiero. Patrząc na to już widać jaką rolę odgrywa kolejność. Weźmiesz guard + bard to expisz postać skillami guarda żeby mieć skille barda, a weźmiesz bard + guard to odwrotnie :)) Co do armora to jest tylko armor, evasion i hp. Nie ma podziału na obrażenia magiczne czy fizyczne. Osobiście na armor'ze trochę się zawiodłem. Grałem na CB kilkoma klasami i lvl je do 43 lvl, w tym guardian + revenger. Guardian full tank armor i na pvp nawet się miotało ( podczas walki miałem około 60 % armora na 43 lvl ) ale grenadier i tak mnie ubijał ;pp

Edit: Dorzucam pytanie: Jak wiadomo każda klasa na środku ma ten główny passyw od klasy, od którego dopiero zaczynamy wykupywać passywki. I tu moje pytanko czy jak wybieramy subka to jest doliczany do naszej postaci też ten główny środkowy passyw startowy naszego suba?

Czytajac wczesniejsze posty wychodzi ze guardian to kiepska klasa

A taki guard +bard bedzie nieznisczalny? :D

Ja wam tylko powiem, że buildy pod evasion były mocne na cbt lecz na obt będzie crafting i co za tym idzie sety na accuracy, tak jest na tw wersji, sam grałem sorc/bard speed/eva i char był niezniszczalny, na arenie kosił ludzi aż miło na duelu ubijał mnie czasami axe który ma kolosalne dmg z crita (lekko przesadzone według mnie). Co do dyskusji na temat tanka to faktycznie jest on zbędny w pt, każdy inny dobrze ubrany melee char może tankować bossy przynajmniej do 60 lvlu, nie wiem jak potem bo nie dane mi było wbić wyższy. Tak przy okazji wygrałem mounta na 7 dni na obt z eventu na achivementy :>

Eh, guradian nie jest zła klasą, i można do robić pod różne buildy zależy co chcesz osiągnąć. I tak G/B jest chodzącą fortecą, którą na pvp większość ignoruje bo nie mam sensu się z nią szarpać, niestety póki nie wbijesz dobrego + na broni to ciężko ci coś takim buildem ubić, służysz raczej za suport.

Hmm, a co myslicie o dual pistols? albo dual blades? z kim najlepiej polaczyc? obt we wtorek a ja nie mam swoich ulubionych klas (wiem ze dodadza pozniej, claws/katar , katane i łuk)

hmm a mógłbyś wyjaśnić ten system dodatkowych skilli z Grimm'em lub innym towarzyszem? Jaki w taki razie jest najlepszy towarzysz?

Ahhh pomyliłem się -,- Ci chodziło o peta a mi o tę księgę czarów -,-(też jakoś tak się nazywa xd) z tego co widziałem w cbt (a wbiłem tam 44 to chyba nic nowego dalej nie było xd) jest 1 skill z petem i dostajesz go od razu gdy dostajesz peta i go przywołujesz polega głównie na jakimś tam wspólnym ataku. Pet również ma swoje skille. Gdy zrobiłem ewolucję na 40lvl to w zasadzie nic się nie zmieniło dalej miał takie same skille i ten dodatkowy też się nie zmienił. Jaki pet najlepszy? Hymm każdy różni się od siebie jeden jest dobry w ataku drugi dobry w obronie a trzeci może Cie wspierać magią leczyć itp więc myślę że to zależy od Ciebie co wolisz. Każdego da się rozwijać na przykład karmiąc go odłamkami ognia itp wbijać mu level(też go karmisz xd) i dzięki temu może stać się bardzo mocny. Pety miałem 3 smoka wróżkę i tam jeszcze po misji jakąś panienkę zbrojną xD osobiście lubiłem Grimm'a bo dobrze atakował xd

Hmm, a co myslicie o dual pistols? albo dual blades? z kim najlepiej polaczyc? obt we wtorek a ja nie mam swoich ulubionych klas (wiem ze dodadza pozniej, claws/katar , katane i łuk)

Na katanę i łuk sam czekam. Dual blades sam miałem i w sumie miło się grało w pvp było fajnie a pve to i tak w sumie z petem łatwo idzie. Z tego co wiem to silna klasa. Ja połączyłem ją właśnie z dual pistols xd Jeśli walczyłeś z kimś kto walczy z bliska mogłeś wykonać kilka ataków i momentalnie przejść do walki wręcz dzięki jednemu ze skilli "zabójcy" xd Podobało mi się to połączenie.

Niestety ale szpony bedą pierwsze :P

Zdecydowalem sie na sorcerer + gunslinger na as

A roznica pomiedzy tym co jest glowne, są cooldowny...

Dlatego polecam przede wszystkim jako pierwsze wziac klasy ze stunami

I szczerze, patrzac na skille zastanawiam sie czy jest sens grac w ta gre. PvP patrzac na skille wyglada naprawde kiepsko.

Royal Quest pod wzglede PvP za to wyglada swietnie, jednak tam PvE jest słabe...

Niestety ale szpony bedą pierwsze Zdecydowalem sie na sorcerer + gunslinger na asA roznica pomiedzy tym co jest glowne, są cooldowny...Dlatego polecam przede wszystkim jako pierwsze wziac klasy ze stunamiI szczerze, patrzac na skille zastanawiam sie czy jest sens grac w ta gre. PvP patrzac na skille wyglada naprawde kiepsko.Royal Quest pod wzglede PvP za to wyglada swietnie, jednak tam PvE jest słabe...

dlaczego pvp kiepsko? kiepsko to jest w Aionie gdzie pvp konczy sie na stunie lub fearze lub jakim kolwiek cc aion= cccccccccccc

Aura Kingdom powinniśmy oceniać dopiero wtedy pod względem PvP/PvE jak ruszy oficjalnie tak już po miesiącu :3

Ok przesadzilem , jednak na yt sa filmiki ale wiecej np solo niz party ciekawe czy gra oferuje na end game naprawde zabawe w pt :) Bo na Aion obecnie zabil pve skala trudnosci instancji , ktorych praktycznie nikt nie robi...widac tez po yt ze wbicie 70+ to naprawde dosc trudna rzecz wiekszosc filmikow jest z 60++ tak wiec po 55 zaczyna sie chyba ostry grind i wbijanie lvla :)

Ok przesadzilem , jednak na yt sa filmiki ale wiecej np solo niz party ciekawe czy gra oferuje na end game naprawde zabawe w pt Bo na Aion obecnie zabil pve skala trudnosci instancji , ktorych praktycznie nikt nie robi...

To trzeba wbić ten lvl-cap i zobaczyć co tam jest a nie :D

Teraz jak oglądałem filmik to gościu z 67 lvl'elem poszedł na instancję solo to potworki z 65lvl dawały mu może po 0,020 expa XD może trochę więcej xDDDDD

To trzeba wbić ten lvl-cap i zobaczyć co tam jest a nie Teraz jak oglądałem filmik to gościu z 67 lvl'elem poszedł na instancję solo to potworki z 65lvl dawały mu może po 0,020 expa XD może trochę więcej xDDDDD

moim zdaniem z tego co ogladam na instach wielu osttanie bossy sa sporo za slabe powinny byc o wiele wiele mocniejsze lub summony powinny byc blokowane na instancjach bardzo urozmaicilo by to gre

a tak wgl... pytanie zasadnicze... przydaje się wgl postać lecząca w teamie? bo widzę że jakoś tutaj wszyscy sobie bez tego radzą :C

a tak wgl... pytanie zasadnicze... przydaje się wgl postać lecząca w teamie? bo widzę że jakoś tutaj wszyscy sobie bez tego radzą :C

Już GG da sie robić bez heala to żaden problem na hell mode, tylko ja się pytam po co skoro łatwiej, przyjemniej, szybciej jest z bardem, zawsze się heal przydaje w pt, jeżeli się wahasz to zrób sobie subke barda zawsze taki support się przyda

Już GG da sie robić bez heala to żaden problem na hell mode, tylko ja się pytam po co skoro łatwiej, przyjemniej, szybciej jest z bardem, zawsze się heal przydaje w pt, jeżeli się wahasz to zrób sobie subke barda zawsze taki support się przyda

bo ja to niestety typowy support a widzę że tutaj to mało pracy dla takich jak ja :C

lol nie patrzcie a te insty nisko lvlowe...patrzcie na sky tower czy cos takiego 65+ tam heal musi byc jak i tank chyba ze wy zamierzacie grac tylko do 55..nie wiem po co ludziom piszecie ze tank heal jest nie potrzebny do 55 moze i tak bo jest latwo ale pozniej to obowiazkowe kalsy na mocne insty

lol nie patrzcie a te insty nisko lvlowe...patrzcie na sky tower czy cos takiego 65+ tam heal musi byc jak i tank chyba ze wy zamierzacie grac tylko do 55..nie wiem po co ludziom piszecie ze tank heal jest nie potrzebny do 55 moze i tak bo jest latwo ale pozniej to obowiazkowe kalsy na mocne insty

Ja nic takiego nie powiedziałem^^ napisałem, że do 60 lvla faktycznie da radę grać bez tanka i da się bez problemu, miałem ravagera/duelista na 60 lvlu crit/def i tankowałem wszystko, natomiast bard jest bardzo przydatny, szczególnie na arenie, ale instancjach również, co do sky tower to owszem bez tanka i heala nie ma co wchodzić.

Zapraszam wszystkich na www.aurakingdom.pl gdzie staramy się zebrać polską społeczność z AK :)