da sie zoabczyc ile sie ma pointow przy randze chodzi mi o ten obrazek przy nicku co jakis czas to sie zmienia chyba za questy jak zrobie czy cos i w co sie oplaca dodawac wizzardem z tych statach dmg speed def hp czy av cos ...
Aura Kingdom - Temat Ogólny
Mam nadzieje że nie będzie to offtop ale chciałbym się spytać czy będą wielkie lagi czy jakieś inne błędy jeśli wszystko mi się zgadza oprócz RAM'u który ma 3.1 GB (potrzeba 4GB)?
nie będa w opcjach można ustawić masę rzeczy
Ok, mam kilka pytań (i wbrew wszystkiemu to nie hejt i złośliwości ale szczere pytania do tych, co już więcej nieco grali)
Gramy z dziewczyną dzisiaj, w dosyć szybkim tempie wbiliśmy poziom 36 i 32... i tutaj zaczynają się schody tj. przemyślenia
- Czy gra dalej jest tak samo monotonnie prosta? Ja jako Guardian, obecnie latam na questach oznaczonych jako Level 40 i ani razu, przez cały czas, nie użyłem ani jednej potki, ani nie spadłem chyba poniżej 90% życia. Stwory i tak giną po dwóch-trzech ciosach. Czy to się zmieni, czy raczej cała dalsza gra ma tak wyglądać
- Czy później wygląd postaci zmieni się choć troszkę? Bo jak na razie miałem trzy stroje, jedyną różnicą był kolor spodni i naszycie na najnowszym... a i tak gdzie nie zajde, tam 100 takich samych jak ja?
Do zdobycia są 3 paczki z itemami na start OBT.
http://www.onrpg.com/giveaways/aura-king...-giveaway/
http://www.freemmostation.com/giveaways/...m-giveaway
http://news.mmosite.com/content/2014-01-...ay-1.shtml
Wpisujemy tu http://aurakingdom.aeriagames.com/itemmall/free-rewards po zalogowaniu.
Podobno trochę trudniej i grindowo zaczyna sie po 55 lvlku i dungi łatwiejsze i szybsze w pt, też mam podobny zamyslunek jak ty zaczyna mi się wydawąć, że po prostu szkoda czasu
http://www.youtube.com/watch?v=cUvS5LJ52i0#t=1mashowanie ? co to znaczy jakies nowe slowo?czego oczekiwales od gry??brak uzywania skili? Oczywiste jest to ze na end game bedzie duzo lepiej/Yyyy to znasz jakas gre w , ktorej nie uzywa sie bezmyslnie skili , zeby zabic moba ?? bo ja takiej nie spotkalem .
Chociażby Aion, czy non targety gdzie trzeba jeszcze celności czy chociażby głupi wow w pvp gdzie trzeba wiedzieć co kiedy zadać. Nawet jak gram w SWTOR to muszę bardziej uważać na pasek życia i wiedzieć w jakiej kolejności kiedy skilla użyć. Baa. Nawet w Tibii walka była bardziej emocjonująca
to idz grac w tibie pozdro .... skoncz komentowac niepodoba sie to nara silder ktora paczke warto wziasc?

~Leman
Wszystkie 3 warto wziąć póki są
Co do wymagań gry - są duże jak na moj drugi P sprzęt 2.7 procek celeron chyba, 1 gb ramu i nxvidia 240 gt 512 ramu i co? I dziala nawet sie nie tnie q da sie robic
to idz grac w tibie pozdro .... skoncz komentowac niepodoba sie to nara silder ktora paczke warto wziasc?
No ta, specyficzne myślenie - nie podoba się to nie pisz że się nie podoba. Podoba się - pisz że jest fajnie, super, ekstra. Problem w tym że chciałbym żeby mi się podobało i dlatego pytałem wczesniej czy w późniejszych etapach gry jest tak że nie martwimy się o potki i po prostu cały czas latamy z trackerem a przy mobach 1,2,3 repeat. Czy może dungeony są wyzwaniami? Czy w późniejszych etapach jest trudniej?
Gdzie sie oczymuje te zeczy z giveawaya ? na stronie pisze ze delivered ale nigdzie ich nie widze.
Party na high levlu wymagają już on naszej "postaci" dużo Bezsensowne klikanie w skille da Tobie szybki teleport...do miasta.
Co do poziomu trudności, to już na 40lvl na hell dungu na 35lvl bez mega ogarniętego heala albo heala i tanka nie ma szans na zabicie ostatniego bossa. Naciskanie 1,2,3 sorki ale masz argument z "d*py"... w każdej grze w którą grałem jest to samo na "otwartych mapach" mobay bije się 1,2,3,4 często nawet 1,1,1,1,1,1,1 Porównujesz do wow'a bo to zabawne W wowi'e nie ma szans na wipe na dungach nawet HC na 90 (chyba, ze masz "inteligentną" drużynę)... PVP jak chyba w większości gier wymaga skilla tak i tutaj... Na pojedynkach przekonałem się nie jednokrotnie, że "waleniem głową" w klawiaturę tu się nie wygra. Na CBT był max 50 teraz jest 75 więc nikt nie wie jak dokładnie będzie na END GAME.
Edit:
Nie rozumiem czepiania się auto-tracker'a, jak ktoś gra i patrzy jak jego postać biegnie to moim zdaniem traci tylko swoje życie. Bez trackera leci conajmniej 3x szybciej, tracker często się zacina, wybiera najdłuższą możliwą drogę np. on będzie biegł całą mapę z 2min ty wskoczysz na górkę i przeskoczysz to w 10sec... Jak są questy na zbieranie to po kliknięciu na tracker też zamiast biec do najbliższych to biegnie prawie na obrzeża questa... Także pozdrawiam wszystkich którzy go używają i patrzą się "jak się gra sama gra"
Mam nadzieje że nie będzie to offtop ale chciałbym się spytać czy będą wielkie lagi czy jakieś inne błędy jeśli wszystko mi się zgadza oprócz RAM'u który ma 3.1 GB (potrzeba 4GB)?
Spokojnie będzie działać, ja mam 2GB i śmiga.
No to i ja zadam pytanie odnośnie statystyk. A więc wraz z dziewczyną postanowiliśmy spróbować sił w tej grze i po namyśle stwierdziliśmy, że zagramy:ja - sorcOna- wizzi teraz, jak rozdawać statystyki (głownie PvE nas interesuje, ale i troszke PvP) oraz jakie subklasy dać? I jeszcze, czy jest to dobre połączenie, w sensie czy da rade robić instancje/expić w 2 bez problemów, czy lepiej jak bym grał revierem(czy jakoś, ten z 2h axe) bo wolałbym jednak zostać przy sorcu. No i jeszcze jakby ktoś mógł cosik powiedzieć o tych klasach. Widziałem, że sorc to support a tu jednak dps?Z góry dziękujemy.
Polecam SPD/HP na sorcu, na wiz dałbym raczej dmg/hp.
Sorc to taka dziwna hybryda dużo CC, DMG over time, lekki heal i lifesteal a do tego revive i buff/y.
SPD przyda Ci się to częstszego stunowania, rzucania debuffów oraz do skuteczniejszego leczenia.
Jeżeli chcesz być bardziej supportowy weź sobie subkę barda, będziesz miał wtedy więcej buffów, szczególnie gdy dobrze rozdasz drzewko ze specjalizacjami, tam masz kilka skilli pod harfę.
dmg/hp wizardem ?tyle ze dmg dodaje obrazenia do broni a nie do skili ...
Aż się zalogowałem bo zwątpiłem i sprawdziłem... Dodawanie w dmg zwiększa normalnie obrażenia skilli. Następnym razem nie wypowiadaj się jak się nie znasz na temacie albo sprawdź samemu.
@Down
Przecież obrażenia broni zwiększają obrażenia umiejętności, czyli oczywiste jest, że dodawanie w atak zwiększa to i to
no tyle ze jak najedziesz na dmg to pisze ze zwieksza dmg weapon'ów
Dzięki wielkie leman, a jaka subklasę dla wizza bys polecał?
I jeszcze takie jedno ważne pytanie, czy skile da sie resetować do oporu? i i le to kosztuje? rl waluta/ingame?
I jak ktoś by mógł powiedzieć na czym polegaja ultimate skile? oraz jak zdobywać MP pointy? (te do petów)
da sie zdobyc keye od darmowych packow z eventow?