Ban na pokaz?

Rozumiem że Magar dostał wakacje na 30 dni za swoje wcześniejsze przewinienia, ale nie kumam że dostał warna za słowo "plebs". To nawet nie jest przekleństwo, to zwykłe potoczne słowo i jeszcze w tym kontekście (i na sb) nikogo nie obrażające.

Wiesz czemu tu jest problem? Bo nikt tego kolesia nie zgłosił. Jak tego nie robicie to nie miejcie pretensji. Ja na sb mod wszystkiego nie znajdzie, bo, tak jak pisałem, łatwo zasypać dyskusję.

Tu jest problem, bo modzi zawężają swoje obowiązki tylko do zgłaszanych postów - a nie do całej zaistniałej sytuacji. Według mnie, nie powinni polegać tylko i wyłącznie na funkcji "Zgłoś", ale też sami przeglądać fora/sb i przed wystawieniem warna - zapoznać się z dyskusją.

To się zdziwisz, bo duża część warnów właśnie idzie z obserwacji. Chodzi o to, że sami wszystkiego nie znajdziemy i od tego jest funkcja zgłaszania. To wam się nie chce pomagać. Wolicie mieć pretensje.

To się zdziwisz, bo duża część warnów właśnie idzie z obserwacji. Chodzi o to, że sami wszystkiego nie znajdziemy i od tego jest funkcja zgłaszania. To wam się nie chce pomagać. Wolicie mieć pretensje.

Idąc Waszym tokiem rozumowania właśnie powinieneś dać sobie ostrzeżenie za offtop, bo nie dyskutujesz już o sprawie zbanowanego użytkownika Magnara, ani "banowaniu na pokaz", co jest głównym tematem, a piszesz coś o dawaniu warnów z obserwacji ;)

Wiem, że to skrajność i nigdy bym takiej pierdołki nie wyłapywał, ale sami robicie właśnie coś takiego cały czas na forum. Porównać by to można do niektórych strażników miejskich, którzy na siłę tylko - by się wykazać (?) - szukają czegoś, co nie działa po ich myśli i czego można by się przyczepić.

@Xar ty jest dziwny trochę jak niby coś co jest powiązane z banami czyli wary i ich nakładanie jest offtopem w temacie o banach ogólnie jakbyś przeczytał więcej niż kilka postów w wyżej wiedziałbyś ze ogólnie temat z konkretnego celu czyli bana Magnara przeszedł w temat dotyczący banów i ich "niby" nadużywania.

Polecam także zrozumieć jedna rzecz mod czy admin to tez człowiek i może mieć swoje potknięcia ale nie w tym wypadku tutaj cały czas ludzie chyba nie potrafią zrozumieć jednej rzeczy ze Magnar dostał bana za Całą twórczość nie tylko ze tą konkretną sytuacje.

Za "Plebsa" to już banują, ale jak guru da homofobiczne tematy na mmorpg lub ludzie wyzywają w komentarzach/tematach środowisko LGBT to zlewają to ciepłym moczem ;d

@Xar ty jest dziwny trochę jak niby coś co jest powiązane z banami czyli wary i ich nakładanie jest offtopem w temacie o banach ogólnie jakbyś przeczytał więcej niż kilka postów w wyżej wiedziałbyś ze ogólnie temat z konkretnego celu czyli bana Magnara przeszedł w temat dotyczący banów i ich "niby" nadużywania.

Nie raz były dyskusje na jakiś temat i kiedy ktoś lekko od niego odbiegł - właśnie tak jak tutaj blamuro - to dostawał za to warny ;)

Także widzę tutaj ogromne podobieństwo.

Polecam także zrozumieć jedna rzecz mod czy admin to tez człowiek i może mieć swoje potknięcia ale nie w tym wypadku tutaj cały czas ludzie chyba nie potrafią zrozumieć jednej rzeczy ze Magnar dostał bana za Całą twórczość nie tylko ze tą konkretną sytuacje.

Nie mierz innych własną miarą. Doskonale rozumiem, że to są ludzie, bo niby kto inny?

Zdaje się, że to właśnie moderatorzy czasem zapominają, że po drugiej stronie też jest człowiek i spamują tymi ostrzeżeniami bez większego powodu. Co zresztą prowadzi do pewnych patologii i ostatecznie ma odwrotny skutek niż by się chciało, ale to już inna bajka... ;)

BTW, za ten post prędzej powinienem dostać ostrzeżenie za offtop, niż niektórzy w innych tematach, gdzie takowe dostawali, a było w tym mniej offtopu, niż tu :)

Przecież zawsze można się odwołać. Wystarczy napisać do moda który dał warna i z nim pogadać. Jeśli ktoś tego nie robi to widać uznał, że zasłużył.

Guru może najwyższy czas byś ogarnął swoich parobków, bo troche się wożą.

warn_ico.png
Spam ~ NS
Przecież zawsze można się odwołać. Wystarczy napisać do moda który dał warna i z nim pogadać. Jeśli ktoś tego nie robi to widać uznał, że zasłużył.

W sposób? Założyć nowe konto i pogadać? Jak by nie dostawało się z miejsca bana za multi acc, to i ja bym się odwołał, ale nieeee, obraza, ban zostaje + ban za multi bez możliwości jakiejkolwiek dyskusji. Podejście normalnie za***iste.

W sposób? Założyć nowe konto i pogadać? Jak by nie dostawało się z miejsca bana za multi acc, to i ja bym się odwołał, ale nieeee, obraza, ban zostaje + ban za multi bez możliwości jakiejkolwiek dyskusji. Podejście normalnie za***iste.

Od czego jest chociażby GG, które każdy chyba mod ma w profilu? Albo adresy mailowe? ._. Nie wiem o co ten flame, ale to musiałem skomentować ;p

Po prostu tutaj są tacy ignoranci, że nie rozumieją, że ktoś nie używa GG, Skype, czy maila, bo nie lubi. Jak chcę coś załatwić wprost to jest ban na jape i koniec dyskusji.

To sam się skazujesz na to. Moderator ma się ciebie najpierw zapytać czy może tobie warna dać? Przecież to jest absurdalne.

To sam się skazujesz na to. Moderator ma się ciebie najpierw zapytać czy może tobie warna dać? Przecież to jest absurdalne.

Sam tak nie raz robiłem/robię i nie widzę w tym problemu, powiem więcej: myślę że takie podejście jest bardzo fajne. Może to po prostu zależy od osoby, dla mnie tego typu funkcja zawsze sprowadzała się do tego, że jestem dla forum i jego użytkowników - nie przeciw nim :) Widzę, że ktoś przegina/robi coś nie tak po raz pierwszy, to informuję go normalnie na priv, żeby zwrócił na to uwagę i tyle - zwykle ludzie wtedy bardziej biorą takie rzeczy do siebie i następnym razem zwracają na to większą uwagę. No chyba, że ktoś umyślnie stara się notorycznie niszczyć dyskusje na forum, wtedy walnąć faktyczne ostrzeżenie i gitara :) A i taka mniejsza, a konkretniejsza ilość ostrzeżeń jest wtedy inaczej postrzegana przez użytkowników. Obecnie z tego co widzę - albo po prostu odnoszę takie wrażenie - ludzie bardzo do nich przywykli i po nich to po prostu spływa.

Może jeśli ktoś jest bardzo młodą osobą i forum jest dla niego w miarę ważnym miejscem, gdzie stara się za wszelką cenę walczyć o swoje prawa etc, etc To będzie walczyć z powodu jakichś tam niesłuszności, ale myślę, że większość po prostu to olewa. Z mojej perspektywy: Szkoda się męczyć z jakimiś odwołaniami i pierdółkami, z powodu jakiegoś niesprawiedliwego warna na forum.

Gdyby nie ten temat to bym pewnie nawet o tym wszystkim nie wspomniał, no ale jak już jest, to macie podgląd tego jak ja to postrzegam. A czy wy się z tym zgadzacie, czy nie - bądź wyciągniecie coś z tego, to już wasza sprawa :) Tak jak pisałem wyżej: wasze forum, wasze zasady i ja to uszanuję :P

A ja jestem za przynajmniej forum jest porządnie prowadzone, a nie taki portal gdzie rządzi gimba (chociaż zauważyłem znaczącą poprawę w stosunku do tego co było). Więc jeśli portal idzie ku dobremu, to środek też powinien trzymać fason.

A co do pw porachunków, to crack mi kiedyś napisał że to od moderatora zależy czy poleci wan czy nie.

Właśnie propo odwołania się do warna:

Wiadomość, że dostało się bana (nie pamiętam czy warny też) przychodzi na email, więc dobrze by było żeby był również dodany email Administratora, który wlepił nam warna. Wtedy byłoby łatwiej się skontaktować, niż szukać GG na forum.

Za niedługo nie będę mógł nikogo nazwać dla żartów głupkiem, bo wspaniali modzi dadzą mi 3 pkt za obrazę nawet nie sprawdzając rozmowy na sb, patologia :)

Też nie korzystam z gg i tych innych rzeczy,i jak sie skontaktowac z modem/adminem, pozostaje tylko grupa na steam mmorpg ale wątpie by był tam jakiś mod.

Teamspeak? Osoby trzecie? Steam w postaci kontaktów?

Macie mojego maila w profilu, sprawdzam parę razy dziennie. Na gg również można pisać, ale tam dużo rzadziej bywam.

A mnie bawia 3 rzeczy.

1. Ze dostal on bana na 30 dni a ludzie przezywaja jakby umieral.

2. Uzycie slowa plebs jest karane warnem a slowo "gowno" juz nie? To skoro plebs jest obrazliwy nie chce wiedziec jak obrazliwy jest zwrot " ty idioto".

3. Zachowanie Magara.

Osobiscie nie lubie Magara. Jego posty czesto sa dokuczliwe i obrazliwe ALE nie sadze aby zasluzyl sobie on na tego warna. Za to na bana juz tak. To jest roznica. To "wykroczenie" nie bylo moim zdaniem wykroczeniem ale ban nalezal sie juz dawno. I tlumaczenie uzytkowniom przez moderatorow ze Magar powinien dostac juz dawno bana permanentego jest zabawne bo skoro tak uwazacie to to zrobcie a nie najpierw go "healacie" a pozniej mowicie jaki on byl zly.

Ale powiem jeszcze raz. Warn moim zdaniem NIE zasluzony.

Up

Chyba nie ogarniasz. To jest karane ponieważ użytkownik został przezwany. Jakby ktoś cię nazwał "gównem" to chyba byś to zgłosił, nie?

A według mnie warn jest zasłużony. Wkońcu kogoś obraził.