Black Desert EU PREMIUM

Ale wiecie, że ChargeBack przez PayPala to ściema? Jeżeli zakupiłeś produkt i żądasz chargebacka, to go otrzymasz, ale sprawa nie jest zakończona, PayPal kontaktuje się ze sprzedawcą w celu potwierdzenia roszczenia. Roszczenie jest jednostronne, firma przedstawi PayPalowi swoje regulaminy, z których jasno będzie wynikać, że gość otrzymał taki produkt jaki był w opisie w momencie kupowania. Nikt nie jest debilem i nie będzie wam pieniędzy dokładał do portfela.
Desce PayPal oddał 99$, spokojnie, jak roszczenie się zakończy, jego konto zostanie obciążone tymi 99$, które będzie musiał spłacić w odpowiednim terminie. Jeśli nie, zostanie obciążona jego karta za porozumieniem z bankiem.
Radzę poczytać regulaminy PayPal'a, a nie strugać kozaka 
A tak btw. Wwszyscy, którzy będą prosić o ChargeBacka, jesteście (przepraszam za obrazę) dziećmi, które dobrze wiedzą jak funkcjonuje realny świat, ale będziecie udawać idiotów, że nikt nie wiedział, że tak się to skończy.
Black Desert jak każda gra online wprowadza zmiany, patche, nie zawsze się to wszystkim podoba ale tak jest. Czy gdzieś w regulaminach jest napisane: "Jako, że gra jest B2P to my nigdy nie wprowadzimy Premium za dodatkowe pieniądze"? No chyba nie.

Podbijam. Chciałem napiać dokładnie to samo. Nie korzystajcie z ChargeBack, bo sobie tylko życie utrudnicie ^^

Może ktoś normalny napisać jaką przewagę to da w pvp i pve, ile minej więcej czasu zajmie czasu wexpienie postaci z premium i bez premium?

10% szybciej z premką. P2W jest mniejszy podatek, reszta jest zupełnie nieistotna. Gear = gold. Mając mniejszy podatek zarabiasz na crafcie 3-4 razy więcej niż gracz bez premki.

A miałem dzisiaj zakupić BD :D

A miałem dzisiaj zakupić BD 

Chcesz kupić konto? :D

A tak btw. Wwszyscy, którzy będą prosić o ChargeBacka, jesteście (przepraszam za obrazę) dziećmi, które dobrze wiedzą jak funkcjonuje realny świat, ale będziecie udawać idiotów, że nikt nie wiedział, że tak się to skończy.
Black Desert jak każda gra online wprowadza zmiany, patche, nie zawsze się to wszystkim podoba ale tak jest. Czy gdzieś w regulaminach jest napisane: "Jako, że gra jest B2P to my nigdy nie wprowadzimy Premium za dodatkowe pieniądze"? No chyba nie.

Za przeproszeniem sam udajesz idiotę, ponieważ jeśli bank / firma gdzie masz jakiś abonament itp. i zmieniają politykę czy regulamin - to masz prawo do odwołania się - czyt. masz prawo zerwanie umowy.

Tutaj umową było wprost powiedziane ze gra będzie B2P i nie będzie żadnych premium - a tutaj łamią swoją politykę / zasadę którą reklamowali się - czyt. oszukali obecnego klienta.

Zresztą w swoich FAQ napisali ze nie zwracają za grę tak jak każda firma... ale także napisali ze mnożna kontaktować się z nimi w tej sprawie - więc istnieje możliwość, choć wiem ze i tak nie zwrócą ale zawsze zobaczą ze klientowi to nie podoba się.

Zresztą tyle ludzi tyle wniosków i tyle interpretacji będzie.

@Nsuidara bank/firma, abonament. słowa klucze. Tutaj kupujesz grę, która zmienia się tak jak przewiduje to regulamin, który nie jest zmieniony!

I oczywiście, można się osobiście z nimi kontaktować w ramach zwrotu pieniędzy, ale jeżeli wybrał ktoś drogę przez pośrednika czyt. PayPal, to sam narobi sobie problemów.

Za przeproszeniem sam udajesz idiotę, ponieważ jeśli bank / firma gdzie masz jakiś abonament itp. i zmieniają politykę czy regulamin - to masz prawo do odwołania się - czyt. masz prawo zerwanie umowy.

Tutaj umową było wprost powiedziane ze gra będzie B2P i nie będzie żadnych premium - a tutaj łamią swoją politykę / zasadę którą reklamowali się - czyt. oszukali obecnego klienta.

Zresztą w swoich FAQ napisali ze nie zwracają za grę tak jak każda firma... ale także napisali ze mnożna kontaktować się z nimi w tej sprawie - więc istnieje możliwość, choć wiem ze i tak nie zwrócą ale zawsze zobaczą ze klientowi to nie podoba się. 

Zresztą tyle ludzi tyle wniosków i tyle interpretacji będzie. 

Polecam dokładnie przelecieć regulamin :P, to że sobie zapowiadali na forum w wypowiedziach że nie będzie żadnego premium etc. to sobie mogli pisać CM'i ^^ . Polityka jak i za tym idzie regulamin nie zmienił się, nie wprowadzili "żadnych" zmian bez wiedzy użytkowników, którzy i tak zgadzali się na zmiany przy zakupie produktu, śmieszy mnie trochę postawa co niektórych powtarzających ooo jakie to P2W się zrobiło i RIP †__ to że gra wymusza parę zakupów jak min. pety to nie znaczy że ktoś karze to robić ;) , już paru wydawców innych mmo tak zrobiło min. TERA która niegdyś była b2p, przeszła na f2p z patronem, sądzę że tu będzie podobnie, KR i JP są f2p a u nas i NA w sondażach ludzie sami chcieli B2P... no to macie, pieniążki za desync :P (w innych ver. nie występują), było wiadomym że to tylko kwestia czasu aż coś zrobią, jak na tą chwilą BDO jest dość drogą grą jak na Polskie "standardy", ale nie zmienia to faktu że ciągle udaną ;)

hahaaah, współczuje tym ludziom, którzy wydali kasę na tę grę

Wspolczujesz tego ze przez 4 miesiace bawili sie znakomicie ? Dziwne...

Jeszcze parę miesięcy i gierka przejdzie na F2P, tak samo jak w Korei czy Ruskach :)

Jeszcze parę miesięcy i gierka przejdzie na F2P, tak samo jak w Korei czy Ruskach 

Ale w Korei i Rosji od początku była F2P :P

Przegięcie... Zamysł gry był świetny, grind pierwsza klasa, roboty również sporo ale bez jaj. Bawiłem się przednio ale dziękuję wracam do Archlorda na privie. Epizod 8 wyszedł, czas farmic realmy, za darmo, w starym dobrym stylu. Trzeba było od początku zrobić f2p z premią i nie odwalać takich cyrków. Gdzie Ci normalnie dyatrybutorzy sprzed 7 lat?

Przegięcie... Zamysł gry był świetny, grind pierwsza klasa, roboty również sporo ale bez jaj. Bawiłem się przednio ale dziękuję wracam do Archlorda na privie. Epizod 8 wyszedł, czas farmic realmy, za darmo, w starym dobrym stylu. Trzeba było od początku zrobić f2p z premią i nie odwalać takich cyrków. Gdzie Ci normalnie dyatrybutorzy sprzed 7 lat?

Takich już nie ma.

A polityka Daum/KAŁkao? Natrzepać kasy na b2p za 'wejście' do gry, a potem przejść na f2p z premką. Tylko coś zapomnieli o tym f2p... Chyba, że chcą stracić graczy jak Evolve i potem nagle zmartwychwstać :P

na zachodzie ludziska zacieraja rece ze mozna kupic kolejny bonusik do expa! na Twitchu kazdy koks ma odpalone co tylko mozna byc szalec a u rodakow?

a u nas jeno placz! mam wrazenie ze te forum to jedno wielkie marudzenie?:)

kurde nawet do Tibi strach wracac bo tam PACC 15 zloty!

Na forum BD ogrom hejtu o P2W i to nie tylko Polacy sa wkurzeni.

Tak się dzieje kiedy grupka graczy zadecydowała o BD, rozbestwili wydawce , gratuluje a ten teraz piętnuje coraz bardziej.....

na zachodzie ludziska zacieraja rece ze mozna kupic kolejny bonusik do expa! na Twitchu kazdy koks ma odpalone co tylko mozna byc szalec a u rodakow?

a u nas  jeno placz! mam wrazenie ze te forum to jedno wielkie marudzenie?:) 

kurde nawet do Tibi strach wracac bo tam PACC 15 zloty!

a Ty czytasz oficjalne forum? Tylko wydawca zaciera ręce...

dobrze ze juz nie gram, nie dosc ze gra jest droga+pety+majtki+okulary+kolczyki+stroj pvp+stroj pve+to teraz praktycznie "obowiazkowe" premium w zwiazku z taxem ;)

kolejny azjatycki sh1t, a poza tym to mmo bez p2p sie utrzymac nie moga i byc not p2w

he he he...... obudzili sie.... od 1 dni wiadomo ze to bedzie taki model Wszystko to co jest w prenium mozna bylo kupic kraktycznie 1 dnia... ale do rzeczy.

1 , łaczenie nordow na odleglosc ... ? powaga P2w ? mam polaczone all nordy dawno temu po co mialbym je zmieniac? bo nagle moge 1 clicknieciem ?

2. 30% potatku to nie jest 30% z 100% bazowego. tylko 30% z tych 35% ktore ciagle byly zabierane czyli daje kolo 11,x% dodtkowego zlota... dla tych co graja po 1 h to nic... dla tych co graja po 12 h w sumie tez nic...bo RNG robi tutja swoje....to jakie to p2w ?

3. waga 100 ? hehehhehehehe 200 mozna miec za loyalke 400 za real kaske kolo 300 z armorow + gemy po cha komu 100 wagi ?

4. 16 store fakt to pomaga bo mozna zaoszczedzic troche cotributuion.... ale i tak jak ma sie 300 + bo ma sie gdzies te store bo ma sie tyle ile sie chce..

5. inventory room...... ten kto zaplacicl 1 dni mogl miec od rkei 192 to bylo od 1 dni gry a nie nagle sie pojawilo....

jedyne co przegieli ze wprowadzili ten model prenium poprostu... ale fakt faktem on prawie nic nie daje bo wiekszosc tego co wnim jest mozna juz bylo dawno kupic albo bylo w grze. aaaa no tak 10% wiecej expo.... serio ? potem mozesz dac 15% 2 gemy w hełm to 20% skrol ktory mozna zdropic +10% latwo zdobyc a Wy sie czepiacie 10% ?

skroje do lucky +1 "gem" byly od dawna wtedy nikt nie plakal ze inni maja o 1 gem wiecej niz inny albo biegaja z 5 lucky ale nagle zrobilo sie P2w....

poprostu ta gra nie oferuje nic poza farma i dlatego ludzie marudza i narzekaja , diablo z lepsza oprawa graficzna... mi tam sie podoba typowa gra gdzie mozesz robic co chcesz, i chyba jedna z niewielu gier gdzie GM biora pod uwage to co ludzie pisza na forach ... wystarczy poczekac i tyle. A p2w bedzie gdy gra przejdzie na free2play za jakis czas i wtedy bedzie sell golda item shopa etc.

no nic milego dnia

Jeśli ktoś chciały się szybko i tanio pozbyć konta to z milą chęcią kupi mój szwagier :) Jak coś to PW.

A co do tego całego szumu - mi wcale nie przeszkadza ta premka. Co prawda podatek mogliby znieść i wprowadzić coś tam innego ale wszystko jest w granicach normy.