Blade & Soul - Europa

Mam takie pytanko do tych którzy dużo czasu spędzili na krzaczkowatych wersjach jaka jest najskuteczniejsza metoda rushowania lvlu(chce przetestować melee klasy) robienie wszystkich questów czy tylko story i jakies dungi, grind, z góry dzięki za odpowiedź

Tylko story i dobijanie na mobkach, najlepiej z exp potem (+100% combat exp) i oczywiście w dużych grupach np. w instancji i solo.

Są w B&S większe dungi/raidy niż 6 osobowe?

Są w B&S większe dungi/raidy niż 6 osobowe?

Są, te co dostaniemy najszybciej, to są otwarte 24-osobowe raidy (Poh 24 i Bsh 24), ale jak dostaniemy dalszą cześć 50lvl contentu, to będą poważniejsze 24 osobówki.

A tak to masz jeszcze raid bossy na otwartym świecie we frakcyjnych strefach.

Kiedyś spotkałem post na jakimś forum o bs że podobno jest klasa gunera postaci która używa dwóch pistoletów. Jak to jest klasa jest ma zostać w prowadzona czy to tylko był nie udany koncept?

Chodzi plotka że dodadzą ją teraz w Korei razem z nowym magiem połączenie kung fu mastera i force mastera.

p2w cash shop + brak balansu postaci w tej grze, gralem teraz na becie, subiektywnie nie polecam.

A jeśli chodzi o broń palną to jedna z bohaterek fabularnych gry używa właśnie takiego typu broni.

https://www.youtube.com/watch?v=BwJ2stMT6tc

EDIT: Brak balansu postaci? Uważam, że Blade and Soul zalicza się do niewielu tytułów, w których balans jest świetnie zrównoważony.

p2w cash shop + brak balansu postaci w tej grze, gralem teraz na becie, subiektywnie nie polecam.

Jak najbardziej zgadzam się!

Stroje bez statystyk są cholernie p2w z cash shopu, a balans jest tak beznadziejny, że to jedna z niewielu lub jedyna gra mmorpg, co ma esport. Kappa

Gra jest niesamowita, czekałem na nią jakoś 3 lata i w końcu się doczekałem. :D. Każda inna gra nie oferuje tego co ta, mam na myśli walki, mapki i wszystkie inne efekty, coś fantastycznego ;). Polecam.

Gdzie jest Dragon Express? potrzebuje 10 dragonstonów i co trzeba zrobić żeby je otrzymać?

Wciskasz < I > (Inventory) i na dole wybierasz Premium Members (ikona sakiewki) tam masz Dragonstone

Nie da się ich zdobyć w normalny sposób bez IS? to po co mi ta moneta hangmon za kręcenie kołem?

możesz bez Konta Premium kupować Dragon Stone ... które zużywasz na Venture Token, a co daje Ci Hongmun Coin'y tak żebyś mógł w darmowy sposób kupować coś na Item Shopie :)

Wszystko fajnie tylko jedna wada chciałem przetestować premium a za hangmoony sie nie daXD

słyszałem że od nastpnego roku od wiosny na korei ma się zmienić start loction to gdzie zacznamy sam początek gry hongmon ma być inne i bardziej dynamicznie i dramatycznie mają zrobić coś takiego że postać będzie mieć max level i wszytkie skille by ludzie zobaczyli jak wszystko wygląda by wiedzieli z czym dana klasa się wiąże tak pisał jeden gość czacie frakcji z crulean order.

Taki system jest niegłupi choć i tak nie sprawdzisz wszystkiego bo ta gra ma zbyt dużo wariacji z drzewkiem skilli.

No właśnie też myślę, że to nie byłoby takie złe, potem pewnie historia a'la straciłeś pamięć i powoli odkrywasz i przypominasz sobie tajniki swojej klasy. Natomiast myślę, że jakbym od razu dostał wszystkie skille to poczułbym się przytłoczony ogromem możliwości i nie wiedział w co ręce włożyć. ;)

A kiedy startuje OBT?

A kiedy startuje OBT?

Nie ma OBT, tu masz info o starcie: Link. tl;dr: 19 stycznia, a founder packi 16 stycznia.

A tak to jeszcze masz:

• CBT4: 11-14 grudnia
  • CBT5: 18-21 grudnia

Wyjaśni mi ktoś co się dzieje na rosyjskim serwerze? Dowiedziałam się dziś że w sobote wychodzi tam patch z 50 lvl i silverfrost mountains...