Na jakiej podstawie uwazasz, ze Wjtyla to byl rowny chlop, skoro wedlug ciebie to czemu sie w pelni poswiecil nie mialo najmniejszego sensu. To w co naprawde wierzyl z calych sil i oddal sie temu calkowcie bylo o kant du**. W tym momencie zupelnie cie nie rozumiem.
Bog, bogowie, religie, jaszczury, itp

Jezus Chrystus królem wszechświata i koniec.
Na jakiej podstawie uwazasz, ze wojtyla to byl rowny chlop, skoro wedlug ciebie to czemu sie wpelni posiwecil nie mialo najmniejszego sensu. To w co naprawde wierzyl z calych sil i oddal sie temu calkowcie bylo o kant du**. W tym momencie zupelnie cie nie rozumiem.
To, że się nie zgadzasz z czyimiś poglądami na Świat nie czyni z niego od razu złego człowieka, a jedynie człowieka o innych poglądach.
Zresztą ja osobiście w pełni popieram etyczny wymiar religii chrześcijańskiej - pomoc bliźnim, elementarne zasady życia społecznego (nie zabijaj, nie kradnij) - co nie zmienia faktu, że jestem niewierzący.
Na jakiej podstawie uwazasz, ze Wjtyla to byl rowny chlop, skoro wedlug ciebie to czemu sie w pelni poswiecil nie mialo najmniejszego sensu. To w co naprawde wierzyl z calych sil i oddal sie temu calkowcie bylo o kant du**. W tym momencie zupelnie cie nie rozumiem.
Może i nie miało, ale to co zrobił miało i pomógł wielu ludziom (podobno).
@Yanglegend
Ha ha ta akcja po katastrofie w smoleńsku była na prawdę żałosna i śmieszna. Tak samo jak ten cały pomnik i kościoły ze złota.
To, że się nie zgadzasz z czyimiś poglądami na Świat nie czyni z niego od razu złego człowieka, a jedynie człowieka o innych poglądach.
Prawda!
@YanglegendHa ha ta akcja po katastrofie w smoleńsku była na prawdę żałosna i śmieszna. Tak samo jak ten cały pomnik i kościoły ze złota.
Popieram.
@RaVeN Dobranoc
Jak to koniec? Juz? W koncu moge isc spac jutro ciezki dzien.
A co do tego Jezusa w Swiebodzinie... nie jestem zwollenikiem takich inwestycji gdyz te pieniadze moznabylo przeznaczyc na szczytniejsze cele. Sprostuje swoja postawe. Wierze w Boga nie w ludzi, ktorzy go reprezentuja, gdyz nie wszyscy z nich sa tacy swieci(np. ten zlodziej rydzyk) . W koncu czlowiek zawsze pozostanie czlowiekiem.
Ahh ten nasz piękny kraj, kto nie jest katolikiem ten od razu może sobie kulkę strzelić, bo jego żywot nie ma sensu.
Ahh ten nasz piękny kraj, kto nie jest katolikiem ten od razu może sobie kulkę strzelić, bo jego żywot nie ma sensu.
Taaaak, ja osobiście rozdaje
Przypomniałeś mi mego znajomego, który powiedział mi kiedyś "Skoro nie wierzysz w Boga to jaki widzisz sens w życiu?" Eh...
@ Aquendan: A kto tu płacze albo ma jakieś żale? Mnie po prostu razi brak tolerancji ze strony "pseudo" katolików.
Yanglegend
Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, chodzi mi o te zdjęcia.
Obrońcy krzyża czy ludzie budujący takie pomniki są bardziej chorzy psychicznie niż wiernymi.
To tak jakbym pisał że ateiści to pedofile, bo kiedyś jakiś ateista zabawiał się z nieletnią.
A Wy nie płaczcie jak wam źle w Polsce, bo czujecie się obrażani (nie wierzący). W Polsce jest wolność wyznania, jednak jak się nie podoba to granice są otwarte Ludzie wierzący w jakąkolwiek religię też jakoś wytrzymują docinki innych religii/ateistów i z tym żyją
W Boga wierzę, ale swojego, a nie tego co mi ci oszuści narzucają.
Już któraś osoba z kolei pisze o tym, że pierwsze zdjęcie dotyczy Smoleńska więc sprostuje - to zdjęcie z marszu ludzi, którzy chcieli, aby Jezus Chrystus został prawomocnie "Królem Polski".
Prawie został, dla większej części narodu Kaczyński był kimś jak Jezus...
@Up: Ale dopiero po tej całej katastrofie...
Już któraś osoba z kolei pisze o tym, że pierwsze zdjęcie dotyczy Smoleńska więc sprostuje - to zdjęcie z marszu ludzi, którzy chcieli, aby Jezus Chrystus został prawomocnie "Królem Polski".
O tym nie słyszałem. Królem Polski?! Lol! tylko tyle jestem w stanie powiedzieć...
@Vertes: Piękna mowa! Szkoda tylko, że troche bez sęsu.
Swego czasu (no z 8 lat temu) byłem bardzo wierzący, modliłem się, chodziłem do kościoła regularnie itd. itp.
Natomiast, gdy zaczęły mnie ciekawić wszelkiego rodzaju aspekty nauki (Chociażby wielki wybuch)to powoli napływały pytania "a jeśli nie jest tak jak mówią?".
Od tamtego czasu biorę pod uwagę to , że Bóg istnieje , ale i to, że wszystko prędzej czy później uda się wytłumaczyć naukowo.
Zapytacie, jak można pogodzić poglądy oparte na dowodach naukowych z wiarą w Boga?
Cóż, żadnej możliwości nie można wykluczyć, z prostego powodu.
Nie posiadam dowodów, że tak jest lub nie , także obie możliwości są tak samo prawdopodobne.
Ktoś powie, że Bóg został "wymyślony" by ułatwić ludziom zrozumienie "jak to się zaczęło" - ma rację.
Ktoś inny powie, że Bóg istnieje bo ktoś musiał stworzyć materię która spowodowała wielki wybuch - ma rację.
Następna osoba powie, że Bóg istnieje , ale religia jest wymysłem człowieka.
I jako przykład poda jakieś plemię które zobaczyło samolot i zaczęło go czcić(wymyślając jakieś rytuały) - ma rację.
Kolejny znowu powie , że zostaliśmy stworzeni przez UFO i przytoczy zdjęcia z Marsa które tam się kiedyś ukazały obrazując piramidy czy coś - ma rację.
Czemu te wszystkie osoby mają rację, chociaż ich teorię wzajemnie się wykluczają?
Proste, podajcie choć jeden racjonalny powód, powtarzam RACJONALNY,
(nie :"Bo mama mówiła ,że babcia słyszała, że stryjek powiedział, ..." czy też: " Bo mówili na DISCOVERY".)
że którakolwiek z tych osób nie ma racji, lub że ją w 100% posiada. Hmm?
Możliwości oczywiście jest więcej np. Reinkarnacja.
Podsumowując. Moim skromnym zdaniem osoba która trzyma się tylko jednego poglądu, automatycznie odrzucając pozostałe ("Bo tak TRZEBA") i poniżając każdego kto myśli inaczej niż ona,to jest albo młoda (czyt. < Gimnazjum), albo jest ...[wstaw tu słowo które uważasz za słuszne].
Bo gdy już wierzymy w coś kurczowo się tego trzymając bynajmniej nie "Deptajmy" czyiś poglądów tylko dlatego , że są inne niż nasze.
no, i Vertes doskonale podsumował cały temat.
Dobranoc.
Swego czasu (no z 8 lat temu) byłem bardzo wierzący, modliłem się, chodziłem do kościoła regularnie itd. itp.Natomiast, gdy zaczęły mnie ciekawić wszelkiego rodzaju aspekty nauki (Chociażby wielki wybuch)to powoli napływały pytania "a jeśli nie jest tak jak mówią?".Od tamtego czasu biorę pod uwagę to , że Bóg istnieje , ale i to, że wszystko prędzej czy później uda się wytłumaczyć naukowo.Zapytacie, jak można pogodzić poglądy oparte na dowodach naukowych z wiarą w Boga?Cóż, żadnej możliwości nie można wykluczyć, z prostego powodu.Nie posiadam dowodów, że tak jest lub nie , także obie możliwości są tak samo prawdopodobne.Ktoś powie, że Bóg został "wymyślony" by ułatwić ludziom zrozumienie "jak to się zaczęło" - ma rację.Ktoś inny powie, że Bóg istnieje bo ktoś musiał stworzyć materię która spowodowała wielki wybuch - ma rację.Następna osoba powie, że Bóg istnieje , ale religia jest wymysłem człowieka.I jako przykład poda jakieś plemię które zobaczyło samolot i zaczęło go czcić(wymyślając jakieś rytuały) - ma rację.Kolejny znowu powie , że zostaliśmy stworzeni przez UFO i przytoczy zdjęcia z Marsa które tam się kiedyś ukazały obrazując piramidy czy coś - ma rację.Czemu te wszystkie osoby mają rację, chociaż ich teorię wzajemnie się wykluczają?Proste, podajcie choć jeden racjonalny powód, powtarzam RACJONALNY, (nie :"Bo mama mówiła ,że babcia słyszała, że stryjek powiedział, ..." czy też: " Bo mówili na DISCOVERY".)że którakolwiek z tych osób nie ma racji, lub że ją w 100% posiada. Hmm?Możliwości oczywiście jest więcej np. Reinkarnacja.Podsumowując. Moim skromnym zdaniem osoba która trzyma się tylko jednego poglądu, automatycznie odrzucając pozostałe ("Bo tak TRZEBA") i poniżając każdego kto myśli inaczej niż ona,to jest albo młoda (czyt. < Gimnazjum), albo jest ...[wstaw tu słowo które uważasz za słuszne].Bo gdy już wierzymy w coś kurczowo się tego trzymając bynajmniej nie "Deptajmy" czyiś poglądów tylko dlatego , że są inne niż nasze.
ładnie ładnie ale się rozczytałem daje 5/5
Ja się nie będę spierał czy jest bóg czy nie ale wiem że kościół katolicki i cała ta religia to banda złodziei żerująca na głupocie ludzkiej która wierzy w to wszystko np: ktoś mówi jest wierzący ale jak się go spytasz czy wierzy w demony to powie że nie jak się wierzy w boga to automatycznie wierzy się w zło i demony ta religia nie jest lepsza od innych skąd są terroryści chodź by takie krucjaty wyprawy krzyżowe jakoś tak gdzie wmuszali te religie siłą ale trochę to dziwne że te piramidy zbudowali ludzie takie głazy własnoręcznie ale ja się nie spieram
Zapomniał bym wspomnieć że ksiądz to nie tylko złodziej ale i pedofil ale według ludzi skoro to jest ksiądz to może być nawet Hitlerem a pedofili nie ważne kim był powinna się zamykać w więzieniu w specjalnym dziale dal ciot gdzie każdy wiezień może wejść i się pobawić z pedofilem.
Ktos kiedys powiedzial ze "Polska to policyjne panstwo". Po tym co tu widze moge powiedziec ze Polska to koscielne panstwo.
Pamietajcie, wiara czyni cuda .
Bog stworzył czlowieka na swoje podobienstwo... szkoda tylko ze ten ludz ciagle dąży do samozagłady. ;]
polecam grę już OBT wystartowało
powiem tak polowa z was to neo kidsy pyskacze online , ktorzy w realnym zyciu gowno widzili i przezyli.....nie wierze nie wierze .....a do kosciola z rodzicami chodzisz co niedziele....wiec WTF?.... a ci co nie wierza gdy umieraj wolaja do Boga wiec cos nie tak z tym waszym nie wierzeniem hahah