Call of Duty: Modern Warfare 2

6h zabawy będzie. Ale jeszcze multiplayer ma :D. To Ci się udało kupić tak tanio jak na cenę tej gry.

Ale kiedy ten multi mnie nie interesuje, to pozostaje mi tylko SP :F.

Tak patrze na allegro, to najtaniej idzie po 119 zl. Pewnie po swietach, czyli na styczen, gra bedzie chodzic po te 60 zl, wtedy moze kupie. Czyli po starej cenie, bo za tyle chodzily wczesniejsze czesci.

Ja tam miałem kupić mówiłem sobie co tam, ale jak dowiedziałem sie o hackach to z krzesła spadłem. Ta gra musiała by być w extraklasyce bym ją kupił xd

dla mnie może MW 2 to zdeka porażka bo ma multi powalone i oblegane przez hacków ale co mnie zaskoczyło mile to wymagania !!!

* System operacyjny Windows Vista/XP

* Procesor AMD 64 3200+ lub Intel Pentium 4 3.0Ghz (lub lepszy)

* 16 GB wolnego miejsca na twardym dysku * 512 MB RAM (XP) / 1 GB RAM (Vista)

* Karta graficzna zgodna z 256 MB pamięci, zgodna Shader Model 3.0, np. nVidia Geforce 6600GT / ATI Radeon 1600XT (lub lepsze)

* Do hostowania trybu Spec-Ops i Multiplayer zalecany procesor 2 Ghz dual-core lub lepszy

Zadziwiająco małe ludzie takie wymagania jak do MW 1 pod tym względem Activision sie postarało na maxa bo mam gruchota z prockiem 1.8 GHz a ciągnie na loozie ramu też 512 MB ! poprostu coś nie bywałego a grafika w tej grze jest świetna moim zdaniem tylko szkoda mi tego Multi :( .

A tu prosze kolejna rzecz nie bywała:

Modern Warfare 2 w ciagu 24godz znalazł 4,7 mln nabywcow i zarobił 310 mln dolarów w samym USA i Wielkiej Brytani

Activision i inni sponsorzy mają co uczcić :P

//Zaiste... widzę, że Pan Przecinek jest Ci bardzo dobrze znany... - R3m4ke

@ Brono z tym to się z Tobą zgodzę. MW1 raczej znowu nie miał wysokich wymagań a grafika na wysokich detalach wyglądała ładnie. Zwłaszcza jak się leciało helikopterem na misję to wszystko było piękne :)

Ale coś mi się trochę nie chce wierzyć, że w MW2 trochę za niskie są wymagania. Karta graficzna 256mb to nie spodziewałem się, że to uciągnie. Ale to dobrze, chociaż wymagań nie ma miażdżących tak jak co po niektóre gry z tego roku.

Ja na Moim kompie, którego parametry macie w temacie " Nasze Piece" w Hydeparku, śmigam na maxie bez żadnych przycięć. Około 35 FPSów, więc jest za***iście. Uważam, że wymagania MW2 są przesadzone.

@ Brono z tym to się z Tobą zgodzę. MW1 raczej znowu nie miał wysokich wymagań a grafika na wysokich detalach wyglądała ładnie. Zwłaszcza jak się leciało helikopterem na misję to wszystko było piękne

też lubiłem te momenty kiedy się leciało Heli na misje ^^

W MW2 są takie misje. Właśnie ją przeszedłem i widoki są bardzo przyjemne :)

właśnie instaluje MW2 :) warto instalować dla singla ? :P

Jak ściągnąłeś, to tak.

Żal. Jak czytam o piractwie to aż serce mnie boli. Mali kryminaliści.

//Raczej realiści... Jak ktoś myśli, że podwyższając ceny zachęci ludzi do kupna, to się po prostu myli. :D- R3m4ke

Żal. Jak widzę grę kosztującą 120 zł którą przejdę szybciej niż Mario Forever.

Żal. Jak widzę grę kosztującą 120 zł którą przejdę szybciej niż Mario Forever.

Dokładnie. Szkoda 120zł na 6h gry. :)

Panowie za miesiąc gra będzie warta mniej więcej 70 zł. MW 1 szybko staniał.

No to jak ci zal, to nie kupuj i nie graj. Choler, czy ty to musisz miec juz teraz? Popatrz na mnie: zal mi 120 zl, wiec czekam do stycznia-lutego i wtedy dopiero kupie, bo gra bedzie duzo tansza.

Ja nwet nie myślę teraz kupowac. Poczekam tak jak niektórzy i się pomyśli za miesiąc dwa. Mi się nie spieszy. ;)

Dla tych to planują kupić: link. Czasami naprawdę warto przed kupnem jednak ściągnąć pirata, bo to jest po prostu ŻA-ŁO-SNE. Wydać 160zł na gówno bo inaczej tego się określić nie da. Przecież to jest splunięcie graczom w twarz. Google Translate zrobiłoby to znacznie lepiej. Ba, dziecko ze szkoły podstawowej ze słownikiem zrobiłoby to lepiej.

haha ja to tylko kupuję tylko i wyłącznie gdzie jest opłacalny Multi czyli steam naprzykład MW1 własnie se odkładam bo nie należe do bogatej rodziny :) nigdy nie kupię gry na PC bez dobrego multi :P

@EDIT

@Mr. Hania

hahahaha ta polonizacja to poracha kompletna hahahahahahahahahah xD

Dodam cos od siebie.

Jako ze wczesniej gralem u kumpla i przeszedlem 4 pierwsze misje w CoD:MW2 i pogralem 3 gry na multi gdzie laga mialem non toper bylem pesymista na maxa

A jako ze mam orginal teraz.. wczoraj zakonczylem SP i wbilem 6 lvl mojego FreeQ :D moge powiedziec cos wiecej.

SP jest MEGA ale to MEGA filmowy... szczegolnie ostatnie misje. Sama gra na maxa wciagnela mnie w momencie uratowania Price.... albo w momencie jak Ramirez byl uwieziony w heli... Nie jestem pewien.... ale od tego momentu zaczyna sie sajgon ktory bije SP 1 czesci na glowe... nawet legendarna mape w Czarnobylu. A ostatnie akcje poprostu powalaja z nog... Jak Holywood by robil takie filmy to by byla masakra... takie polaczenie Black Hawk Down z Matrixem. Uncharted 2 nie jest tak filmowy jak najnowszy CoD.... A jakie wkurwienie bierze na mysl jak sie okazuje kto jest tym prawdziwym ch*jem i zdrajca :) Cos pieknego. :)

A teraz MP... Dalej mnie boli na maxa 2 P90 w reku ALE jako ze u mojego kumpla lagowala gra to u mnie bylo juz cacy... Majac Neo 1Mgbit mozna grac plynnie... A jak ktos juz ma te 4Mgbitowe lacze moze nawet postawic hosta... Steam sam wybiera osobnikow z najlepszym laczem i odziwo robi to bardzo dobrze... Plusem nowego MP w CoD sa mapy... bo nie ma tloku. w MW1 byly to male mapki gdzie nawet gniezdzilo sie po 32 osoby(mapa Crash) Bylo to pieklem... wybiegales zdejmowalo sie moze MAX 3 kolesi i dostawalo sie z boku i tak non toper... No chyba ze sie kampowalo to inna bajka :). A w MW2 po pierwsze mapy sa wieksze a na samego TDMa moga pograc max 16 osob... a zazwyczaj jest to 12 i jest PIKNIE. A to dla tego ze mozna juz nawet myslec o czyms co jest zwane taktyka.. i przy takiej ilosci osob NIE da sie by ciagle byly naloty czy atomowki lataly... No ale defakto ja w 1 grze znalazlem se miejscowke i zabijem 12 kolesi pod rząd no i bylo pieklo :). Ale ogolnie podoba mi sie pomysl z wiekszymi mapami a z niejsza iloscia graczy :).

Ale dalej minusem jest to ze jest brak dedykow... nie mozna grac z stala ekipa(chyba ze masz ich w znajomych na steamie)... No i platne DLC...

Gdyby nie te 119zł polecal bym ta gre od zaraz... jak zejdzie do ceny 90... to juz mozna ja smialo brac... Ale nie liczylbym na to za szybko... To ma byc produkcja ktora ma znosic zlote jaja IW.

@Mr.Hania hmm troche dziwne bo mam to osiagniecie ze nie da sie zabic od tylu i inaczej u mnie pisze. nie "zabijac" tylko 'zabic" "nie da sie zabic od tylu". I tu chodzi o to ze nie daje sie zajsc od tylca :)

@Spawn

Więc ARMA teraz odpoczywa ? ;)

Widzę ,że gra ma podobne wymagania jak pierwsza część. Znalazłem jakieś demko, może jakimś cudem mi zadziała.