Cda

Dobra Dzz postaram sie... Skoro texty "ja pier**le" czy "zj***na" uwazasz za dojrzale wbity to ok... Takie wbity sa proste. Dobra wbita to wbita metaforyczna... kiedy koles musi rozkminiac o co wlasciwie mu chodzilo... i wcale nie musi sie tam znajdywac lacina. Kiedys pamietam jeszcze z 2 do 3 lat temu CDA mi sie podobalo bo dawali fajne metafory... ciekawe aleuzje do producentow gier. A teraz... masz poprostu prosta wbite...

Tyle, ze takich "wbit"(o te wulgarne mi chodzi) raczej nie ma. Czasami w samym AR, ale to raz na jakis czas.

Z drugiej strony(jak teraz o tym mysle) to nie koniecznie jest ich wina. Tylko samych gier. Ostatnio rynek gier jest to robienie sequelow pierwszych tytulow. I faktycznie ostatnio rynek gier skupia sie na klonach i to coraz to gorszych. Co za tym idzie pisanie ciagle tych samych recek moze nudzic.

Nowosci sie nie sprzedaja. Popatrz na Mirror's edge i Dead space. Ludzie tych gier nie kupowali (a wszyscy grali...). Konsument woli sprawdzone, stare tytuly. Szkoda...:/

Co gdzie jak? W Czasopismie daja Koda? Czy jak? Jak co to ja sie pisze

Tak. Bedzie 17-18 marca. Napisz do mnie to ci wysle, bo ja i tak w AoC nie gram.

Speed of Goo??

Moze chodzilo ci o World of Goo?. Jak tak, to potwierdzam. Gra genialna.

Bo produceci popelniaja genialne bledy... Mirror jak i Dead Space nie maja trybu MP(nie jestem pewien tego 2) i poza tym to juz bylo. Mirror w pewnym sesie podchodzi pod Assassin Creeda z ta roznica ze w ME masz FPP a w AA TPP. Dead Space... mial byc straszny a jest lekko zamroczony. TO tez jest wina producetow. Obiecuja zlote jaja z polewa z srebra a kiedy taki zwykly koles jak ja czy ty sie tym podjara i kupi i zagra.... stwierdzi "cos im sie w glowie powywracalo".

TO samo bylo z Halo Wars na PS3. Jest to strategia ktora jest tak tragiczna ze masakra. Ta gra jest kiepska/martwa sama w sobie ale kolesie dali text HALO na poczatku i mysla ze bedzie sie sprzedawac... TO tak jak z Fredim Mercurym. Byl zajeb**** jak byl zywy... ale juz nie jest wiec po co go odkopywac i robic cos na sile? Inna sprawa jest to ze nikt nie gra w RTSy na PS3 :D

Co do kodu... odezwe sie :D

I tak chodzilo mi o World Of Goo :)

A ja sobie kodzik na AoC zostawię użyje jak będę miał AoC.Spawn grałem w DS po ciemku w słuchawkach i prawie obsrałem się na miętowo.Gra jest dość straszna ale tylko po ciemku i ze słuchawkami

Witam. To mój pierwszy post na tym forum, ale muszę koniecznie skomentować jedną rzecz.

Mianowicie, porównywanie które pismo jest lepsze Click! czy Cda, nie ma sensu bo tu i tam są pracownicy Cda. ( Patrz Hut).

A co do Pana Spawna... no cóż nieźły sęp :P. Pisma nie kupuje, wręcz je zwalcza bez argumentów popartych dowodami, ale jak dają wierzchowca do AoC, korzysta Pan jak najbardziej :).

PS: Mam nadzieję, że kolejne posty z mojej strony będą normalniejsze.

PS2 : No właściwie drugi, ale wtedy nie byłem zarejestrowanym userem.

Ehm ja kupuje CDa , jaki wierzchowiec :)? albo źle czytam albo nic n ie wiem :)

Witam. To mój pierwszy post na tym forum, ale muszę koniecznie skomentować jedną rzecz.Mianowicie, porównywanie które pismo jest lepsze Click! czy Cda, nie ma sensu bo tu i tam są pracownicy Cda. ( Patrz Hut). A co do Pana Spawna... no cóż nieźły sęp . Pisma nie kupuje, wręcz je zwalcza bez argumentów popartych dowodami, ale jak dają wierzchowca do AoC, korzysta Pan jak najbardziej .PS: Mam nadzieję, że kolejne posty z mojej strony będą normalniejsze.PS2 : No właściwie drugi, ale wtedy nie byłem zarejestrowanym userem.

Ale ja go nie zwalczam... mi ono nie przeszkadza. ja poprostu stwierdzam ze sie zmienilo :). A co do sepa... zaprzecze... bo na blokowisku to zawsze mnie opalano z fajkow :) a nie ja innych :D.

A pismo moge kupic specialnie dla kodu... ale czy na bank tam jest ? :D A jak Dzz daje pewniaka :D... wole od zaufanych ludzi ;p

Już mam troszkę dosyć twoich wypowiedzi, Kozak... Założyłeś sobie, że nienawidzisz paru reczy (CS, WoW, CDA) i zasiewasz forum tą twoją falą nienawiści. Ciekawe co by było gdybym powiedział ci, że L2 to najgorszy-mmo syf jaki istnieje, ma same wady, a jego gracze to "ślepi fanatycy" jak sam mnie kiedyś nazwałeś w moim poscie na temat WoW. Jedni ludzie lubią to, drudzy tamto, a ty nie wiem czemu cały czas próbujesz tępić ludzi z innymi poglądami niż twoje... i nie mówię tutaj o prawu do posiadania swojego zdania czy coś, ty po prostu robisz to z premedytacją- dowody? Twoja recenzja WoW- przeszedł sobie 20 lvlków i twierdzi, że widział wszystko! A gigantyczne gildie rajdowe? Areny? Ciekawe itemki, wymagający pvp-owcy??? I co najważniejsze- grałeś na privie, które są niewiele warte (poza jedym ale ze względu na regulamin nie podam nazwy, chociaż i on to nie cud). Nie podałeś żadnych zalet gierki... no ale po co ja to pisze... i tak za chwile Kozaczek mnie zwyzywa od fanatyków :lol: , cholera sorry za offtop, ale w końcu musiałem wyrazić o tym gościu swoje zdanie.

WoWplayer, Kozak napisze cos w stylu:

I co, boli cie moja recenzja co nie? Jestes fanatykiem najwiekszego syfu! Ja tylko naisalem prawde, a jak sie ktos ze mna nie zgadza, to sie nie zna na grach!

A Spawn nie sepi, bo zwroccie uwage, ze sam zaproponowalem, ze kod oddam...(bo po co mi?).

Ehm ja kupuje CDa , jaki wierzchowiec ? albo źle czytam albo nic n ie wiem

mamut.

Już mam troszkę dosyć twoich wypowiedzi, Kozak... Założyłeś sobie, że nienawidzisz paru reczy (CS, WoW, CDA) i zasiewasz forum tą twoją falą nienawiści. Ciekawe co by było gdybym powiedział ci, że L2 to najgorszy-mmo syf jaki istnieje, ma same wady, a jego gracze to "ślepi fanatycy" jak sam mnie kiedyś nazwałeś w moim poscie na temat WoW. Jedni ludzie lubią to, drudzy tamto, a ty nie wiem czemu cały czas próbujesz tępić ludzi z innymi poglądami niż twoje... i nie mówię tutaj o prawu do posiadania swojego zdania czy coś, ty po prostu robisz to z premedytacją- dowody? Twoja recenzja WoW- przeszedł sobie 20 lvlków i twierdzi, że widział wszystko! A gigantyczne gildie rajdowe? Areny? Ciekawe itemki, wymagający pvp-owcy??? I co najważniejsze- grałeś na privie, które są niewiele warte (poza jedym ale ze względu na regulamin nie podam nazwy, chociaż i on to nie cud). Nie podałeś żadnych zalet gierki... no ale po co ja to pisze... i tak za chwile Kozaczek mnie zwyzywa od fanatyków , cholera sorry za offtop, ale w końcu musiałem wyrazić o tym gościu swoje zdanie.

Nie zwyzywam cię od fanatyków, tylko od idiotów, których widać boli (oj boli), bo sami nie podają żadnych argumentów za czy przeciw. Tak, uważam że WoW to syf i mój pogląd zmieni się tylko wraz ze zmianą ww. gry. A jak ktoś wbije i powie że L2 to syf... będę się z niego śmiał. Nawet bardzo.

Na twój post jest tylko jedna odpowiedź:

facepalm.png

BIG FAIL AND FACEPALM.

Nie zwyzywam cię od fanatyków, tylko od idiotów, których widać boli (oj boli), bo sami nie podają żadnych argumentów za czy przeciw. Tak, uważam że WoW to syf i mój pogląd zmieni się tylko wraz ze zmianą ww. gry. A jak ktoś wbije i powie że L2 to syf... będę się z niego śmiał. Nawet bardzo.Na twój post jest tylko jedna odpowiedź:

Ludzie nie mowia argumentow ZA WoW'em? Alez oni podaja i to sporo. Troszku poczytaj. To ty nie podajesz argumentow (sensownych) przeciwko tej grze. Bo nie powiesz, ze w swojej "recenzji" napisales cos sensownego. Pomijam juz fakt, ze grales w WoW'a na prywatnym serverze i wbiles gdzies 20 lvl (co wynikalo z tekstu).

L2 mi sie nie podoba. Za duzo w nim grindu, ktory mnie nudzi. I co, jestem z tego powodu idiota? Teraz bedziesz sie ze mnie smial? Jak tak, to sie smiej, ale wiedz, ze sam sie w ten sposob osmieszasz.

Wracajac do tematu: Ciekawie zapowiada sie nowy numer CDA. Fajne gry i teksty. Recenzji malo, ale wiadomo...Taki sezon na rynku teraz panuje. Ogorkowy znaczy sie.

O nowym numerze: http://www.cdaction.pl/news/5903/

Tak sobie zajrzałem, WSZYSTKIE z tych recenzji i zapowiedzi były już w Clicku, i to nie jako małe przypiski tylko dwu-trzystronne zapowiedzi. Na płycie też raczej nic ciekawego (może Bloodrayne 2, ale stara ta gra jak świat). Innymi słowy tylko dla zapalonych graczy AoC :)

Wiesz Kozak, tutaj pojawia sie sprawa tego, kiedy dane czasopismo wychodzi. Raz Click jest pierwszy, raz CDA. Ale wiesz, tutaj nie chodzi o to kto pierwszy, ale o to, kto lepiej. Mi bardziej podobaja sie recenzje CDA, wiec nie bede kupowal Clicka, tylko dlatego, ze wyszedl wczesniej.

Zwroc uwage, ze oprocz recenzji, dostajesz pare innych ciekawych tekstow. A bloodrayne 2 to dobra rzecz, biorac pod uwage fakt, ze nie bylo jeszcze polskiej premiery (pc).

A ja tam lubie pomidorowa mojej mamuski ;D

Zauważmy jedną rzecz... skoro click! jest taki dobry to czemu na ekskluzywne konfy z twórcami jeździ ekipa z CDA a nie z Clicka! ? Otóż tak, tacy twórcy inteligentni są i wiedzą że pismo które pisze lepsze recenzje/zapowiedzi itp przedstawi ciekawiej*. Pełniaki są lepsze w CDA, tak samo jak jakość recenzji. Nie zmienicie tego że CDA jest lepsze bo świadczy o tym budżet jaki bauer poświęca na CDA a jaki na clicka i ilość mądrzejszej części czytelników i kącików dla nich. A tak na koniec dodam: CLICK! = Pismo O GRACH , CD-ACTION = Pismo DLA GRACZY!

*nie użyłem słowa lepiej żeby nie było że jakieś łapówki dostają

Zauważmy jedną rzecz... skoro click! jest taki dobry to czemu na ekskluzywne konfy z twórcami jeździ ekipa z CDA a nie z Clicka! ? Otóż tak, tacy twórcy inteligentni są i wiedzą że pismo które pisze lepsze recenzje/zapowiedzi itp przedstawi ciekawiej*. Pełniaki są lepsze w CDA, tak samo jak jakość recenzji. Nie zmienicie tego że CDA jest lepsze bo świadczy o tym budżet jaki bauer poświęca na CDA a jaki na clicka i ilość mądrzejszej części czytelników i kącików dla nich. A tak na koniec dodam: CLICK! = Pismo O GRACH , CD-ACTION = Pismo DLA GRACZY! *nie użyłem słowa lepiej żeby nie było że jakieś łapówki dostają

Buehehe, widać mało czytałeś. W Clicku masz ZAWSZE pierwsze wywiady z twórcami na całym świecie a także conumerowy wywiad ze sławną publiczną osobą - graczem.

Wydaje ci się że Bauer inwestuje w te gazety? To nie działa do końca tak. Im więcej osób czyta pewne czasopismo, tym więcej Bauer mu daje na rozwój. Click się rozrasta z każdą chwilą, a to o czymś świadczy. Zresztą coraz więcej ludzi z CDA idzie do Clicka (ostatnio qmpel tam znalazł jakiegoś, ale nie powiedział mi który to).

Masz rację. Click = Pismo o grach (Lepsze recenzje i szybsze zapowiedzi), CDA = dla graczy (lepsze pełniaki i więcej płyt).

ale wy się kłócicie według mnie click jest bardziej taki bez śmiechu bardziej dla takich już dojrzałych graczy a cda tam poczytasz sobie AR i się nieraz wku... ze normalnie ale nieraz się ubawisz w cda a w clicku są porządne reecki zwiezłe i na temat :rolleyes: dlatego lubię te dwójkę czasopism ;)

W Clicku masz ZAWSZE pierwsze wywiady z twórcami na całym świecie a także conumerowy wywiad ze sławną publiczną osobą - graczem

W niemal kazdym numerze CDA, znajduje sie jakas zapowiedz, ktora jest eskluzywna w polskiej branzy, a czasami i w swiatowej. "Jako jedyni z Polski". "Jako jedyni na swiecie" itp.

Znajduja sie tam rowniez wywiady (nie w kazdym numerze, bo przeciez nie ma az tyle slawnych i ciekawych osobistosci w swiecie gier. Bo po co mi wywiad z jakims graczem?).

Zresztą coraz więcej ludzi z CDA idzie do Clicka

Chodzi ci o redakcje? Jak tak, to konkrety:).

Click się rozrasta z każdą chwilą, a to o czymś świadczy

Nie tylko Click.

Masz rację. Click = Pismo o grach (Lepsze recenzje i szybsze zapowiedzi), CDA = dla graczy (lepsze pełniaki i więcej płyt).

Skad ty bierzesz takie teksty, jak szybsze zapowiedzi? Az takim ignorantem jestes, zeby nie wiedziec, ze w duzej mierze zalezy to od tego, w jakim terminie wychodzi czasopismo? Raz szybciej tekst da CDA, a innym razem Click. I co z tego? Liczy sie jakosc tekstow. Jak juz wczensiej pisalem, czasopisma troche roznia sie stylem. Mnie bardziej odpowiada styl CDA, a tobie styl Clicka. To jest normalne. Wiem, ze ciezko ci to zrozumiec, ale na swiecie sa rozne osoby, o roznych gustach. Teksty w stylu : "CDA to syf (bo ja tak twierdze, a jak ja tak twierdze, to tak jest!) i ma gUpie recenzje!!!", sa na poziomie przedszkola.

Swoja droga, wole czasopismo dla graczy, niz czasopismo o grach. Zwroc uwage, ze w tym pierwszym, oprocz gier komputerowych, masz mase innych ciekawych tematow. Jest kacik kulturalny (skromny :( ), cos o sprzecie (nie tylko komputerowym...w next numerze bedzie np. Troche o lustrzankach), na luzie (humor), nie tylko gramy (swietne teksty) itp.

Nie zwyzywam cię od fanatyków, tylko od idiotów, których widać boli (oj boli), bo sami nie podają żadnych argumentów za czy przeciw. Tak, uważam że WoW to syf i mój pogląd zmieni się tylko wraz ze zmianą ww. gry. A jak ktoś wbije i powie że L2 to syf... będę się z niego śmiał. Nawet bardzo.Na twój post jest tylko jedna odpowiedź:
Myślałem, że stać cię na coś bardziej sensownego niż nazwanie mnie idiotą, lol no ale cóż kończę tą bezsensowną rozmowę, bo to jak gadanie do ściany... Życzę powodzenia w rozśewaniu "anyt-wow-cda-cs" propagandy, Kozaku :P, bo co innego można ci powiedzieć ??? :lol:

To jest Kozak nawet łomem go nie przekonasz , btw KOzak jaka masz alternatywe dla CDA?

Panie Kozak: "Coraz więcej ludzi z CDA odchodzi do Clicka!" ... No cóż... Twój kumpel dobrze wypatrzył, tyle że ten REDAKTOR w Cd-action jednocześnie pracuje na stanowisku Naczelnego w Clicku!.

Ze względu, że pewnie nie będzie ci się chciało szukać podam jego imię i nazwisko : Tymon Smektała.