Cda

A ja wole Clicka bo zamiescil obszerna zapowiedz Operation Flashpoint 2. Gra ktora jest dla mnie naj... i czekam na to dziecie juz spooro czasu :D

A tak na serio... k**wa MAC ludzie o gustach sie nie dyskutuje jedni wola Clicka a inni CDA. I niech Bog im za to dziekuje. Oba pisma z soba wspolpracuja i oba maja uklady miedzy soba. To jest jak polityka. A my jestesmy ludzmi i wybieramy miedzy PO czy PiS. Kazdy wybor jest nasza sprawa. Ludzie blagam was dajcie na luz.

Farkraj(to co teraz powiem jest troche zartobliwe wiec nie brac do siebie) odnosnie spotkac z waznymi ludzmi. Tutaj mozna powiedziec ze Click Dyma CDA. Bo CDA placi za takie konferencje a click i tak ma do nich wglad. Jak juz mowilem to jest czysta polityka :)

Spawn : Akurat tutaj do twojej wypowiedzi nic nie mam. I zgadzam się z tym, że każdy ma własny gust.

Ale denerwują mnie ludzie, którzy to czego nie lubią, obrzucają gównem ... Ale cóż... taki świat mamy :).

A ja wole Clicka bo zamiescil obszerna zapowiedz Operation Flashpoint 2. Gra ktora jest dla mnie naj... i czekam na to dziecie juz spooro czasu

CDA tez dawalo juz taka zapowiedz xD. Chyba nawet dwa razy...

CDA tez dawalo juz taka zapowiedz xD. Chyba nawet dwa razy...

Ale ja jestem nie w temacie :D... A dali nowe screeny czy tylko te co byly juz w sieci? :D BO Click dal pare "nowki sztuki" :)

BTW: Dzz jak to jest z tym Kodem? On bedzie normalnie w magazynie? Czy to jakis special dla tych co maja prenumerate? :)

To chyba będzie prezent z okazji "urodzin" CDA, kiedy dawali kod na minipeta do GW dostał go każdy, więc i tu pewnie będzie tak samo.

/edit

http://www.cdaction.pl/news/5903/

Kod dostanie każdy kupujący.

Ale ja jestem nie w temacie ... A dali nowe screeny czy tylko te co byly juz w sieci? BO Click dal pare "nowki sztuki"

Oh, to juz dawno bylo. Nie pamietam. Moze w tamtym czasie te screeny tez byly nowoscia :F.

BTW: Dzz jak to jest z tym Kodem? On bedzie normalnie w magazynie? Czy to jakis special dla tych co maja prenumerate?

Tak jak juz pisal cree. Dla wszytskich, ktorzy kupia czasopismo. Nie wiem gdzie bedzie ten kod. Minipet do GW byl na odwrocie opakowania do plyty.

I teraz już wiadomo, które czasopismo lepsze i silniej się trzyma na rynku.

I teraz już wiadomo, które czasopismo lepsze i silniej się trzyma na rynku.

??? Click?

On chyba sugerował się tym newsem na stronie głównej, który mówi o tym że click wyda swój ostatni numer w kwietniu i zamilknie na wieki.

Wtedy zaczną się prawdziwe, niepodzielne rządy CDA. A wątpię, aby to czasopismo umarło za rok, dwa albo i dadzieścia... Śledzę jego historię od początku i wiem, co piszę.

Wtedy zaczną się prawdziwe, niepodzielne rządy CDA. A wątpię, aby to czasopismo umarło za rok, dwa albo i dadzieścia... Śledzę jego historię od początku i wiem, co piszę.

Buhaha, prędzej Playa. 50% luda z Clicka przejdzie do Playa, to oczywiste, wystarczy obserwować scenę. Zresztą to nic nie zmieni - na półkach zostanie tylko crap...

Moze i click nie dorastal do piet CDA, ale zawsze to byla jakas konkurencja. Troche zle, ze CDA zostanie samo (bo play do jakiejs wiekszej konkurencji zaliczyc nie mozna).

A ty Kozak niezly pokaz dales juz w komentarzach zamieszczonych na stronce. Zamieszcze kopie, bo to calkiem zabawne bylo:P

Ktos:

Tylko, że CDA jest kilka razy lepsze od clicka i kupuje go więcej ludzi- w sumie się nie dziwię, czemu click upadł... po prostu tak jest lepiej i tyle!

Kozak

You fail. Click > CDA.

Ktos:

sporo czytelników przejdzie na CDA zwiększając dodatkowo jego sprzedajność.

Kozak:

Ty też fail. Czytelnicy Clicka liczą na rzetelne recenzje a nie na jakieś wypociny w stylu CDA
.

Ktos:

Owszem CDA też jeździ po autorach listów, ale bardziej z klasą i w bardziej inteligentny sposób.

Kozak:

Buhahaha, Smuggler to największy idiota jakiego matka ziemia nosiła. "Klasę" to on chyba powtarzał.

Padlem :P

Tak zwana dzika i aktywna obrona :lol:

Ja też miałem zwale :D

I co, to też was boli? Geez, czy na tym forum można się wypowiadać jeżeli nie gra się w to co reszta i nie czyta CDA? BTW jeżeli macie z tego "zwałę" to świadczy tylko o waszej inteligencji.

jesli by to czytał Smuggler został bys niezle zbesztany przez niego ja jako iz jestem "fanem" CDA tez powinienem tak postapic ale sobie odpuszcze bo polska to "prawie" wolny kraj i mozna "prawie" zawsze swoje zdanie wyrazic na tamat wszystkich i wszystkiego ale kozak musisz przyznac ze CDA jeszcze bardzo długo bedzie pełniło role wiodacego czasopisma o grach komputerowych na polskim rynku .

I co, to też was boli?

Jak na razie to tylko Ciebie wszytko boli, przeżyć nie możesz jeśli ktoś ma inne poglądy na temat CDA, WOW'a i CS'a... nie szkoda Ci czasu na krucjaty internetowe?

I co, to też was boli? Geez, czy na tym forum można się wypowiadać jeżeli nie gra się w to co reszta i nie czyta CDA? BTW jeżeli macie z tego "zwałę" to świadczy tylko o waszej inteligencji.

Nie:P. To wlasnie Ciebie to boli. Wiele razy pisales o argumentach itp. A jak zawsze twoim jedynym argumentem jest cos w stylu:

You fail.
Buhahaha,

Chyba kupie sobie ostatni numer Clicka. Nie przepadam za tym czasopismem, ale pare numerow kiedys kupilem, dlatego czysto sentymentalnie skusze sie na ten ostatni. Nie znam sie na ekonomi, ale cyz nie jest mozliwe, ze Clicka przejmie ktos inny i ze czasopismo znowu bedzie sie ukazywac? Dobrze jak na rynku panuje konkurencja...Zawsze mozna liczyc na lepsze teksty.

Po co mam szukać argumentów przeciwko CDA jeżeli Smuggler sam mi je wpycha do łapy? :D

Ostatnio wbiłem sobie na forum CDA i machnąłem takiego posta:

CDA mi się nie podoba. Teksty są nudne, a newsy powolne. NL jest tylko ściągnięciem paru teksów z internetu. Ogólnie rzecz biorąc wolę (wolałem) Clicka.

Odpowiedź Smugglera?

SINGAMIWyobraz sobie, ze nas nie obchodzi co TOBIE sie wydaje w roznych sprawach. Za trolling przez 3 dni wszystkie twoej kolejne posty beda wczesniej czytane przez moderatora. A ty w tym czasie przemysl, czy twoja obecnosc na forum tak kiepawego czasopisma ma sens.Jesli dojdziesz do wniosku, ze tak - to prosze o cos wiecej niz jalowe bicie piany, gdyz inaczej to my zrezygnujemy z twej obecnosci tutaj.W razie czego poszukaj sobie na google namiarow na jakies antyfanskie forum, tam twe poglady i teorie beda niewatpliwie przyjete z duzo wiekszym zrozumieniem i zyczliwoscia.Pozdrawiam uprzejmie, klaniam sie z szacunkiem...

Odpisałem mu z Multikonta że krytyka go boli - usunął posty i sprzedał bana na IP. Nie chce już mi się wchodzić przez proxy, więc sami oceńcie kto tu ma rację :)

Tu odpowiedź jest oczywista- Smuggler. Przed napisaniem tego lepiej by było znaleźć argumenty, bo teraz ten post może trafić do Frustat Zone w AR, co raczej powodem do dumy nie jest... I w sumie to ta redakcja przegięła tylko w jednym- dawać od razu bana za takie coś??? Przecież to niedorzeczne.

Żałosny jesteś w tym momencie. A dlaczego nie powiesz jak naprawdę ta rozmowa wyglądała, tylko wycinasz poszczególne zdania aby utwierdzić się w swojej racji. Bo tak naprawdę to wasz - ekhem - redaktor walnął głupiego, bezsensownego i ewidentnie prowokacyjnego posta, na którego Smuggler odpowiedział normalnie. Potem znowu zaczął (Kozak) wypisywać jakieś brednie za co dostał moderację postów. Wtedy wasz ukochany kolega zrobił nowe konto z którego ponownie wypisywał brednie i w końcu dostał bana. Dla przykładu zacytuję pierwszego posta Kozaka (zarejestrowanego jako Singami)

O, mam kilka pytań.1. Kto wydał decyzję o wyrzuceniu słownika?1a. Gdzie te słownik wylądował?1b. Czemu był nieużywany?2. Dlaczego redakcja tak lubi screeny i ceni je wyżej niż tekst?2a. Czy zaklejanie połowy każdej strony screenami jest przyszłością polskiej branży recenzentów gier?3. Czy macie jakichś konsultantów którzy wymyślają słabe teksty po czym wrzucacie je poprawione do gazety, czy to wszystko wychodzi od was?4. Jakim procentem ceny czasopisma jest płytka i dlaczego podejrzewam że to powyżej 90%?5. Dlaczego w tym momencie odechciewa wam się czytać?5a. Rozwiązanie punktu 5 - przyzwyczajenie z tekstów w CDA.6. Dlaczego Smuggler mimo wszelkich wysiłków nie potrafił odpowiedzieć poprawnie na żaden list?6a. Dlaczego wyżej wymieniony należy do nieklasyfikowanego gatunku internautów, którzy zazwyczaj ponieśli FAIL w życiu codziennym i udają że są pro w miejscach gdzie nie ogranicza ich wygląd?7. Dlaczego po przeczytaniu tabelki ocen moje czoło nabiera kolor czerwieni w takt rytmicznych facepalm'ów?Hmm, chyba nie mam więcej pytań. Pewnie niektóre są podchwytliwe, za nie przepraszam najmocniej.

Jeśli uważacie że ten post jest tylko subiektywną i mądrą krytyką to gratulację <_<