Cieniste Dni [Gra]

Zostało nas sześciu... Wychodzi na to, ze wśród nas są tylko dwa demony(nie spodziewałem się takiego dysbalansu).

Dobra, mózg=on. Demony zabijały ludzi więc aktywnie uczestniczyły/przeglądały temat - ani razu nie widziałem na temacie Stratoxa i LoRoW'a. Żaden z w/w nie może być Tkaczem, ponieważ on był aktywny. Co innego Sobowtór, bo o nim na razie nic nie wiadomo, nie? Więc wg mnie to jest tak - Tkaczem może być każdy, wyłączając LoRoW'a i Stratoxa, Sobowtórem może być każdy. Moje podejrzenia, które jak dotąd wbiły mnie w niezłe szambo, kierują się w stronę Hantusa, ponieważ=

1) Z tego co teraz przeczytałem, zauważyłem, że Hantus bardzo często i "lekko" używa określeń typu: "pasuję mi to do opisu demona" - bardzo prawdopodobne, że chciał, zwracając uwagę na innych odwrócić ją od siebie.

2) Zagłosował tak, że umarły 2 osoby, po czym powiedział, że nie zrobił tego celowo. Według mnie, było to jak najbardziej celowo.

Możliwe też, że to Dzz jest demonem - wnioskuję to po tym, że też często używa zwrotów; cyt: "bo to klasyczna taktyka wilkow."

Jeśli żaden z nich nie jest demonem, to ja po prostu już nie wiem. Mózg mi chyba stężał, bo jak do tej pory tylko się myliłem.

Powstał spory problem, jednak jak zepniemy poślady to nam się uda. Aktualnie wszystko mocno się pokiełbasiło i sam już nie wiem co myśleć. Przepraszam też za brak oddanego głosu, ale byłem w pracy, jutro postaram się przed wyjściem skrobnąć posta. Dając jednak swoje przemyślenia w tym momencie - dalej w jakiś sposób podejrzany mi się wydaje Hantus do spółki z Kakeru, których ostatnie głosowanie na Xa wydaje mi się cholernie dziwne. Małe, praktycznie zerowe pobudki, nie jak u całej reszty na których zostały oddane głosy. Wiedzieli dobrze, że tworząc remis 2 głosami, zamiast temu zapobiec i zabić jedną osobę, świadomie zabili dwie, co z automatu pakuje ich u mnie na czarnej liście. Ludzie w przypadku takiej ilości graczy nie powinni ryzykować zabijania dwóch osób. Dodatkowo Hantus już wcześniej wydawał mi się dziwny, dlatego też, jeżeli miałbym strzelać - Hantus zmienia głosy, Kakeru jest tym drugim demonem.

Na ten moment głosuje na Hantusa i ewentualnie jak jutro coś się wydarzy, to zmienię głos. Co do Kakeru podejrzewam, ale na razie bym zostawił w spokoju i skupił się na jednym, poważnym zagrożeniu.

@Nvminer

Na swoją obronę, mam to, że nie miałem zielonego pojęcia na kogo zagłosuje Hantus. Zagłosowałem na Xasarma, bo dla mnie był podejrzany.

I według mnie jest to tak - Hantus wiedział, że może zabić 2 osoby, więc zagłosował tak, by się to stało, a udawał, że zrobił to przypadkiem.

Tak sobie troche pomyslalem, to mam swoje dwa nowe typy. Ok, wczoraj popelnilem blad, obstawilem osobe, ktora demonem jednak nie byla. Ok, wybaczcie, ale nie tylko ja tutaj pepelnialem bledy.

Jestem pewien, ze wilkiem jest ktos z nich: Nvminer i Hantus.

Hantus za bardzo slodzi, zgrywa niewiniatko. Ok, dedukuje, przynajmniej sprawia takie wrazenie, ale jednoczesnie wczorajszy jego ruch wygladal tak, jakby chcial ubic dwie osoby.

Choc wieksze zastrzezenia kieruje przeciwko Nvminer'owi

Dobra - mam tylko taki sam argument, jaki mialem przeciwko oynokiemu, czyli ze gra jak typowy wilk. Pisze po 2 posty, zazwyczaj zdawkowe. Do tego co chwila usprawiedliwia sowja nieobecnosc praca. Moze pracuje, a moze to przykrywka, aby moc siedziec cicho i nie rzucac sie w oczy. Do tego w jednym z glosowan, oddal glos na pelgrena, robiac to jako druga osoba, nie podajac powodu, tylko cos placzac o niewinnych ludziach. I tu wlasnie Hantus i Nvminer sa do siebie podobni. Dlatego mozliwe, ze i tem i ten jest demonem, oddac glos moge na jednego wiec... Glosuje na Nvminera

Zgadzam się z Dzz.

Swój głos oddaję na gracza Nvminer.

Uzasadnienie takie samo jak poprzednie, z przedwczoraj.

Podsumowanie ukaże się jutro jak wrócę z pracy. Dzisiaj nie dam rady jako że burza się zbliża do mej uroczej miejscowości a kusić losu nie chcę.

Głos na Hantusa.

Powody dałem wcześniej

Zostaje tylko poczekać na wyniki! Wy nikczemne demony!

Skoro nie ma wyników, to jeszcze żyję - Dzz przekombinowany jest argument z kłamstwem na temat pracy. Jak mogę się bronić wobec mówienia, że gram jak typowy wilk, jedynie paląc mnie na stosie, udowodnię, że jestem człowiekiem, niech więc moja ofiara da wam do myślenia. O ile Hantus nie zginie razem ze mną, to właśnie on powinien zostać spopielony jako kolejna osoba. Sama zagrywka też mi się nie podoba Dzz - bez urazy, ale wyglądasz mi na demona, który zrzuca podejrzenia typując swojego kolegę. Bardzo ryzykowny sposób, jednak dający swego rodzaju swobodę w działaniu. Wszak wiadomo, że źli zawsze razem się trzymają, a aktualne skupienie głosów na mnie Cie wkopuję w jakieś większe przekręty. Nie grasz jak ten "typowy wilk" z każdego innego sezonu, jednak jesteś weteranem, który potrafi świetnie odgrywać swoją rolę. W tym momencie Hantus jako demon jest dla mnie praktycznie pewny, jednak Ty stoisz na równi z Kakeru - podsumowując. Spłonię jutro najpewniej człowiek i będę to ja - a co za tym idzie pewnie gra będzie skończona. Jak dobrze myślę, to właśnie wasza dwójka (Dzz i Hantus) zwodziła nas od początku i dopiero na końcu, na samej mecie daliście coś po sobie poznać

O ile jutro nastanie :)

A tak BTW: To ja i ty dzisiaj idziemy razem na stos!

Czyli dwa moje typy, moim zdaniem demon i demon. Szkoda, ze teraz musimy czekac na Niewiare.

Dla mnie najbardziej podejrzany jest dzz przez niego zgineli ludzie.

A dla mnie stratox, ktory obudzil sie 5 dnia.... A wiec byl aktywny, tylko ze jego gra polegala na wysylaniu wiadomosci do niewiary. Super...?

Hahaha, Proszę Cię to ty tu zabiłes ludzi...

Oddaję głos na Dzz

Bo ty siedziales cicho i sie ukrywales?
Zreszta - teraz nie glosujemy, czekam na wyniki wczorajszej egzekucji.

Głosy oddajemy do 21:45 (Stratox, termin upłynął wczoraj).

boab137_jace.jpg

Na stos miał iść Hantus i Nvminer. Lecz stało się coś dziwnego. Istota po przybycia stała wpatrzona w jedną osobę. Tkacz objawił swe moce. Z dziką furią rzuciła się na Kakeru roszarpując go na kawałki.

W nocy niespodziewaną wizytę miał Stratox. Rano znaleźliście go jak dyndał na sznurku

wisielec_by_nesskafe.pngO tak właśnie

To koniec.....

Dzisiejszego ranka do rezydencji przybył lord cienia. Zamordował pozostałego przy życiu LoRoWa oraz Nvminera.

Zaś co się tyczy was drogie cienie. Wy wkroczyliście wraz z waszym nowym protektorem do mrocznej i fascynującej krainy.

Polegli.

Kakeru-Strażnik

Stratox- Człowiek

Nvminer- Człowiek

LoRoW- Człowiek

Demony Cienia: Drużyna zwycięzców

Dzz:Tkacz(sobowtór)

Hantus: Tkacz

Dziękuję za grę :)

Wiedziałem :D

Hahahaha... Głupi ludzie!

A teraz na poważnie. Grało mi się świetnie, będąc w dwie osoby wygraliśmy. Szkoda tylko, że mieliśmy dość mało aktywnych graczy. Przez ostatnie dni bardzo mało osób było aktywnych :/

Najbardziej chciałem pogratulować dla gracza Dzz z którym świetnie mi się współpracowało oraz dla Abraxus, która jako jedna z nielicznych nas rozpracowała.

Czekam na kolejny sezon :)