@Up
Niedługo wychodzi Cabal2, więc chcą przyciągnąć jak najwiecej graczy do swojego tytułu i mają nadzieje, że wszyscy(większość) przejdzie do "dwójki".
@Up
Niedługo wychodzi Cabal2, więc chcą przyciągnąć jak najwiecej graczy do swojego tytułu i mają nadzieje, że wszyscy(większość) przejdzie do "dwójki".
zacznijmy od tego ze ze starego cabala nie wielu 150+ ma zamiar przejsc na cabal2 :]
Ostatnio wróciłem do gry, do swojego 115 wizarda i narazie gra mi się dobrze. Fakt są zmiany ,ale jakieś krytyczne dla mnie
No też tak sobie myślę nad powrotem do tej gry bo privy są jak narazie słabe.
Ja aż tak nie narzekam...
Bo i tak już po 100 lvlu gdy nie ma Questów expi się bardzo długo : /
Aż zal was czytać. Czy wy wiecie że CABAL II nie ma nawet 20% z części pierwszej? Będzie to zupełnie inna gra, osadzona w innym świecie z inną fabułą. Nie ma sensu tego porównywać. Uważasz że jest za łatwo? To czemu większość z was ma w opisie 120 lvl max hm? A może się ktoś tutaj, kto narzeka że za łatwo, pochwali jakims 170+ poparty jakimś kozackim setem za minimum 10b (bo bez tego nawet FT2 w full pt nie zrobisz)? Tak narzekacie, matko jak latwo. Jezu co to się stało, proszę...wbijcie chociaż jeden z was, 170+, zaróbcie te 10b na w miarę dobry set (nie kupujcie na allegro). Ciekawe ile czasu wam to zajmie, ja gram 4 lata, z polroczną przerwą. Mój najwyższy lvl to 163 a set mam za jedyne 7.5b...
Co do poradnika to mogę ci poradzić jedno forum cabal-online.org, tam raczej wszystko znajdziesz.Co do tematu, wszyscy piszą, że gra jest niby taka łatwa, wszystko da się solo itd. Proponuje wam spróbować zebrać pt żeby całe ft2 albo ten nowy dungeon w PF przejść. Jeśli wam się to uda to możecie pisać że cabal jest prosty. Lvle może się fajnie wbija dopóki questy są. Po zrobieniu wszystkich questów zazwyczaj dużo ludzi kończy grę bo lvl długo się wbija. Przypominam, że w cabalu można wbić 180 lvl a nie 100. A prawdziwe expienie zaczyna się dopiero od 125 lvl.Z zarabianiem kasy jest to samo. Za questy dużo się dostaje, ale gdy się skończą to wszystkim nagle zaczyna brakować alzów.
Popieram w 100%. Już od 100 trzeba chodzic expic na b1f które kosztuje ok. 3kk za sztukę i żadko się zwraca...
Doszły skille z transa, dużo buffow i innych wydatków. Bez osm seta minimum na +6 nie dacie rady w MF. MF do 140 jeszcze jakoś leci, powodzenia w PF z setem za 100kk. Ja miałem z premki 75% bonus expa i ze 154 na 155 bilem 7 i pol h bez przerwy solo... Doszło PI od 170, byłem tam na FS-ie kumpla (174). Mial ponad 1100 defa Szkoda że padałem jak szmata mając 3 potworki na klacie... Ktoś tam jeszcze wspominał o zsolowaniu najtrudniejszego bossa w grze... Hmm, ciężko jest zsolować Plumę z PF a co dopiero Tyrka lub bossa z PI... Żałosne, wbić 110 lvl i narzekać że łatwo...
@aumatic, ale dowaliłeś...
Porównaj nowego i starego Cabala, musisz przyznać, ze nie trzeba tak często chodzić na TG, nie trzeba sie tyle męczyć z kasą, exp leci mocno szybciej niż wcześniej, na "starym Cabalu" miałem FA na 169, i nawet na takim lvl, nie raz brakowało mi kasy na seta, bo były to ceny 100kk za item, do tego pet, nakładki. Jak masz dobre PT to Ft2 sie zrobi ze tańszym setem niż za to magiczne 10b. Ja wbiłem ostatnio na jednym RS 10 lvl, wyobrażasz sobie, kiedyś to było 5 max, teraz 10 to żaden problem, jak idziemy we 2 z kolesiem z gildi. Cabal się zmienił i nic tego nie zmieni.
@aumatic, ale dowaliłeś...Porównaj nowego i starego Cabala, musisz przyznać, ze nie trzeba tak często chodzić na TG, nie trzeba sie tyle męczyć z kasą, exp leci mocno szybciej niż wcześniej, na "starym Cabalu" miałem FA na 169, i nawet na takim lvl, nie raz brakowało mi kasy na seta, bo były to ceny 100kk za item, do tego pet, nakładki. Jak masz dobre PT to Ft2 sie zrobi ze tańszym setem niż za to magiczne 10b. Ja wbiłem ostatnio na jednym RS 10 lvl, wyobrażasz sobie, kiedyś to było 5 max, teraz 10 to żaden problem, jak idziemy we 2 z kolesiem z gildi. Cabal się zmienił i nic tego nie zmieni.
10lv na RS to dużo ? Ja na starym robiłem to od razu na starcie w 2x BL, albo BL+FA.
Co do itemów to rzeczywiście potaniały, chociaż jeśli sądzisz że 100kk za item to dużo to GZ !
Ja za swojego czasu jak grałem na świeżym jupiterze to średnie osmiumy "chodziły" po 200-300kk eq, a do tego 120lv już było się full.
Osoby nieumiejętne nawet i teraz będą ssały, jakiś czas temu zaczałem grać od nowa w cabala na "jupku".
Expi się szybciej i przyjemniej, nie trzeba tyle skillować i tyle.
No może z eq jest jeszcze łatwiej, mały przykładzik dobra katanka/sword 30cd to ok 70-80kk, na chwilę obecną wystarczy iść do UG na farme na 2-3h [zależy od szczęścia] i masz już tego swojego wymarzonego wepa. Kiedyś żeby zdobyć takie "cacko" trzeba było spędzić z 9x dłużej (dlaczego 9 ? ceny wejściówek do dungów wzrosły o 3x + wejściówki leciały 3 razy rzadziej).
Co nie zmienia faktu że dungi zostały lekko podkoxane, co tak jakby wyrównuje się.
Kiedyś b1f [ug] można było przejść spokojnie w eq z dropu, teraz na cd rzędu 70+ jest bez rewelacji.
Kiedys grałem w Cabala, teraz to tylko czekać aż wyjdzie Cabal2.
Kiedys grałem w Cabala, teraz to tylko czekać aż wyjdzie Cabal2.Cabal2 przypadkiem nie będzie p2p ?
Mam nadzieję, że Cabal 2 nie będzie jednak p2p. W Cabala grałem trochę, chciałbym też zagrać w Cabala 2 ale jeśli będzie p2p to sobie nie pogram :/
Z tego co wiem Cabal2 ma być f2p
Taa..Naprawde jeszcze 4 lata temu to pamietam..Jak sie biegalo w osm secie wbitym na +2 z krytami..
Teraz dropniecie itemku dwu slotowego nie sprawia zadnego problemy idziemy na np. Lid'a i juz dropia titanium albo shadow tit dwu slotowe +4
Mam nadzieje ze chociaz jedna rzecz z cabala przeniosa do cabal 2
Jest to combo ; d Ahh..te czasy jak potrafilem robic combo do max 11-12 tydzien wprawy i juz combosy lecialy po ok. 27-31 ^^
Podczas PvP raczej nie patrzyłeś się kto wygrywa, tylko jakie combo wycisnąłeś
W cabalu jest jeden wielki - support... Po prostu masakra. Gram sobie normalnie robię EODa, nie chciało mi się dokańczać go. Zmień postać, na tą samo loguje się, nie zajęło mi to 20 sec. wchodzę nie ma żadnej wartościowej itemki. szybko relog na inne postacie, też puste. Czyste konto w 20 sec? jak byłem na nim zalogowany WTF? piszę do supportu a oni mi, że to hack. Ręce opadają.
Pomyślałem sobie zagram w Cabala ale jak takie banalne to mnie odrzuciło
Aś dowalił. Nie zjem, bo mówią, że niedobre. Zagraj sprawdź sam.
AJ tam, narzekacie. W cabalu posiadam kilka postaci +140,160,170. I pomimo tego jak ktos wczesniej wspomnial na pewno bede chcial zasmakowac 2jki, to, ze jest duzy lvl i dobre eq nie znaczy, ze nikt nie przejdzie. Baa, spytaj jakis high lvlowcow ktorzy maja nawet 180 i full seta wykoksanego, myslisz, ze tacy ludzie beda ciagle siedziec na 1?ledwo co 2 wyjdzie oni juz tam konto beda miec.
a jesli ktos by chcial zagrac to polecam goraco ta gre, duzo spedzilem przy niej czasu. Dodatkowo za niedlugo wychodzi jeszcze bm3 to bedzie znowu na co popatrzec.
jak ktos chce moge pomoc pograc nawet, tyle, ze nie czesto jestem na cabalu, (w koncu aion/c9 beta ) ale na priv mozna na pisac.
@Kamikadze, na pvp wlasnie patrzy sie na to kto wygra a wygra ten ktory ma lepszego dps'a wlasnie z combo .
no i oczywiscie set, ale o tym chyba juz nei musialem wspominac ;d
Zarejestrowalem sie na tym forum aby cos napisac na temat Cabala.
Nie czytalem wszystkich postow i jak to juz bylo to przepraszam. Jesli chodzi o Cabala to nie piszcie ze jest latwo. Tak naprawde to jest do d*py, trzeba miec farta/szczescie zeby cos dropnac dobrego. 100 lvl to kwestia okolo 3 dni grania wykonywania questow i nie martwienia sie o seta. od 100 lvla trzeba smigac expic na mapkach i dungach. Tak naprawde to gdzies od 125-130 lvla zaczyna sie ujowe expienie ze tak sie wyraze gdzie trzeba kilka godzin expic aby lvl wbic. Gra zaczyna sie od 140 lvl gdzie mozna chodzic na wszystkie dungi w party sie przydac. Jak juz ktos wspomnial wbijcie chociaz ten 170 lvl i dalej narzekajcie ze jest za latwo. Gwarantuje ze dobijecie 120-130 lvl i zmeinicie raz dwa zdanie. Ja osobiscie mam 175 lvl FB i sobie moge ponarzekac. Fakt mam seta za jakies 7b bo juz gram prawie 4lata i z dropem jes tciezko nawet jak sie dungi 2 tygodnie spamuje to nic nie poleci. Drop za 100 czy 200kk teraz to nie drop jak wiekszoasc 180 za***rdala w setach +15. Zeby sie tak wykoksisc to trzeba dropic sehy bo party sigi kosztuja po 1,5b.
Wiec napisze jeszcze raz nie narzekajcie ze jest latwo bo wcale nie jest. A to ze zmniejszyli troche def mobom na mapkach/dungach to lepiej dla nas ale z drugiej strony wlotki poszly ostro w gore. Kto to kuzwa widzial eodb1f za 3-4kk gdzie niecaly rok temu kosztowalo to 300k.
Tak jak ktos juz pisal czekam na nowego updata gdzie to pojawi sie BM3 nowy dungi i jeszcze pare innych rzeczy.
A i zagrajcie na globalu na normalnych serwerach a nei privach gdzie expi i drop jest inny.
Bye