I o tym, że zdanie zaczynamy z dużej litery mądralo
Combat Arms
Oraz, że zdanie kończymy kropką. ;-)
Ale tak serio, co do silnika to ja bym jednak trzymał się Source'a, animacja w CA jest w plecy, efektu "glow" prawie nie uświadczymy, tam samo jak cieni postaci, poza tym przenikanie tekstur, ale sama gra jest bardzo przyjemna, mam tylko nadzieje, że polityka wydawcy nie popsuje rozgrywki i bez konta premium nie będziemy za bardzo w plecy.
Może razem coś zagramy? Byli by chętni?
Thx za informacje krakers, przekaże koledze.
Ludzie nie ma się o co kłócić. Grafa jest na podobnym poziomie(ok mogę przyznać że w CSS jest trochę lepsza), tylko że Ca ma rangi, modyfikacje broni itd. Przede wszystkim w CA nie ma tylu cheaterów oraz masy Rumunów (nie żebym był rasistą, ale oni są wybitnie wnerwiający)
Oraz, że zdanie kończymy kropką. ;-)
Nie jest to konieczne - formę znaków przestankowych pełnią w Internecie również emotikony
A po co "glow" w FPS'ie, gdzie trzeba dobrze widzieć przeciwnika, który tylko osłabia widoczność?
Tak sobie przeglądam ten cały temat i tak patrze na te wszystkie screeny, które szanowni użytkownicy tutaj zamieścili i daje mi to prawo, do śmiania się im w twarz
Kłóciliście się, co ma lepsza grafikę CSS czy CA, podawaliście przykłady w postaci screenshotów, ale żaden z nich, nie pokazywał Combat Arms na najwyższych możliwych ustawieniach detali wystawialiście do walki: podniesionego na maksa CSS i CA w okolicach medium...
Postanowiłem razem ze znajomym, pokazać wam jak na prawdę wygląda piękno Combat Arms i jutro, góra pojutrze zrobimy ok. 5minutowy filmik, pokazujący w pełni co ta gra potrafi. Grałem w CSS, więc nie jestem stronniczy i ograniczony przez poznanie i granie tylko w jedną z wymienionych wyżej gier.
Co jest najgorsze obecnie w PIERWSZEJ becie CA?
1. Poruszanie się postaci - krótkie i szybkie ścinanie w obrotach, w chodzeniu troszkę mniej.
2. Brak cieni postaci - chodź to akurat wedle mnie nie jest w tym wypadku złe, gdyż gra posiada tak wiele dynamicznych świateł, że nie możliwym było by się gdziekolwiek "scampić"
3. Niemiłosierne laggi - prawdę wam powiem, jest gorzej niż w WarRocku...
4. Otrzymuje się za mało wirtualnej gotówki za mecz, co dosyć uprzykrza życie - ale i zmusza do szybszego zdobywania lvl, które zdobywa się bardzo powoli...
5. Czasami postacie które zlikwidowaliśmy "wpadają" pod lub do ziemi - ale to są błędy silnika fizycznego.
i to wszystko, co można zapisać Combat Armsowi na minus. Jednak jest to Panowie i Panie dopiero pierwsza beta, czyli później powinno być już tylko lepiej.
Nexon oczywiście że wprowadzi premium, będzie ono zapewne dotyczyło szybszego zdobywania doświadczenia i dopływu gotówki, blackmarket - to będzie miejsce, gdzie będzie można zaopatrzyć się w każdy item w grze, za odpowiednią ilość zielonych - ale Nexon, to nie K2 przypominam. K2 gdyby mogła, wyłączyła by możliwość grania w WR na darmowych kontach, bo chce jak największą kasę na tym zbić, ale gdyby tak zrobili, straciliby wszystkich graczy. Nexon myśli stanowczo bardziej racjonalnie.
dodam taką fotkę, zrobioną podczas gry, nie jest to fotka na najwyższych możliwych detalach!
Ładnie powiedziane lagi pewnie masz bo grasz na serwach Busy, ja gram na Moderate i nic nie mam.
PS. Fajny Chat xD
Ziomki drogie, trzymajcie sie tematu. Temat jest o Combat Arms a nie o wielkim pojedynku Combat Arms vs. CS bądź CSS. Rozumiem, że można przy okazji dyskutowania o grze przytoczyć coś na temat innej gry ale bez przesady, że dwie strony z cztero stronicowego tematu to wymiana zdań między fanami CSS i CA :!:
2. Brak cieni postaci - chodź to akurat wedle mnie nie jest w tym wypadku złe, gdyż gra posiada tak wiele dynamicznych świateł, że nie możliwym było by się gdziekolwiek "scampić"
dla mnie to jest wazne... jak gralem swego czau w CS:S to ze widzialem cien przeciwnika za winklem dawalo mi przewage nad nim Ja musze dorwac CS:S i zrobic screeny na full z AAx8 albo x16 na rozdzielczosci HD
ale i tak mysle ze obie gry to dno
Wiesz, cienie mają swoje dobre plusy - bo ty znajdziesz przeciwnika.
Ale to działa w obie strony, odnajdą również Ciebie.
W Combat Arms jest tak dużo świateł dynamicznych jak już powiedziałem, że na ukrycie się nie było szans.
hahaha ktos napisal ze nie ma "tylu cheaterow co w CSie", czlowieku to jest Closed Beta to co ty myslales? poczekaj az gra bedzie juz skonczona to szybko powstana cheaty
hahaha ktos napisal ze nie ma "tylu cheaterow co w CSie", czlowieku to jest Closed Beta to co ty myslales? poczekaj az gra bedzie juz skonczona to szybko powstana cheaty
Jak już ktoś powiedział, Nexon to nie K2...
Czyli uwazasz ze Nexon to taka super firma ze nie bedzie cheatow do ich gry tak? jezeli sa do WoW'a Blizzarda to mysle ze do jakiejs gry ktora zrobil z nudow jakis Nexon tez powstana ..
jakiejs gry ktora zrobil z nudow jakis Nexon
Nawet nie chcę mi się komentować takich wypowiedzi...., a wracając do tematu to wiem i jestem tego święcie przekonany, że w CA będzie mniej cheatów niż w wr.
Nie wiem jak będzie w CA ale w MapleStory przestałem grać głównie przez cziterów, któryh było od groma. A ta gra pochodzi od Nexonu
Ja nie wiem - jesteście takimi debilami czy wy ich się staracie udawać... Ludzie czy gra będzie polegała na cheatowaniu czy też nie zależy tylko od graczy bo nawet największe zabezpieczenia idzie obejść tylko teraz to zależy od jakiegoś matoła który będzie miał nudny dzień i postanowi napisać do tego jakiegoś cheata... Na gre największy wpływ mają gracze - czy gra będzie miała fajną atmosferę czy nie zależy od graczy.
A Nexon, K2 jest i tak sux...
Właśnie ściągam tego Waszego CA. Pogram trochę i zrobię porównanie: CA, CS i WR.
A Nexon, K2 jest i tak sux...
Święte słowa !!
Właśnie ściągam tego Waszego CA. Pogram trochę i zrobię porównanie: CA, CS i WR.
A przez przypadek Keye już nie wyszły?
Mogę mu dać passy jak chce ;P
Ja chcę, bo mój kumpel chce ze mną pograć! Daj na PW.