no tyle, to zdążyłem się domyślić pytanie tylko gdzie, bo torrenty to kupa crackowanych i updateowanych wersji z dodatkami itd., a mi jest chyba potrzebna czysta podstawka. Chyba, że się mylę?
DayZ - Zapiski Jurijego w świecie zombie
Zaraz Ci prześle wersję, z jakiej ja korzystam Na PW rzecz jasna
dobra, ściągam, ale idzie jak krew z nosa. Jutro późnym popołudniem powinienem wejść do gry
Czyli podsumowując by zagrać w Dayz potrzebuję jedynie dodatku AO za 40-60zł? Oraz jakiejś tam wersji podstawowej za którą nie dam więcej niż 10zł?
Ja kupiłem OA za 40 zł i za piątkę podstawkę, choć podobno jej nie potrzebujesz, więc tak, koszty powinny wahać się w okolicach 40-50 zł.
Mógłby mi ktoś zarzucić link do kopi abym ten kluczyk wklepał (całe 5zł wydałem :X) na priv? Będę wdzięczny.
MĂłgłby mi ktoś zarzucić link do kopi abym ten kluczyk wklepał (całe 5zł wydałem :X) na priv? Będę wdzięczny.
Nie. To forum to nie warez.
Optymalizacja tej gry to jakiś żart, czy tylko przez te łączenia wersji ja tak mam?
#edit, dobra, to jest jakiś znany problem i występuje na pojedynczych serwerach. Oprócz tego, gra jest brzydka, ale działa. Inna sprawa, że teraz chyba zmienili początkowy setup i zaczyna się bez broni. Za sobą mam już 3 gry obejmujące chyba z 2 godziny rozgrywki i wciąż nie znalazłem żadnej broni, wtf?
Tak, arma ma kiepską optymalizację, a część serwerów potrafi dołożyć swoje 3 grosze Co do nowego setupu to wszedł on razem z łatką 1.7.1.1, jak dla mnie niepotrzebnie i możliwe, że jeszcze to cofną, bo sprawa bez echa nie przeszła, ale to też ma swój plus. Cześć graczy dostawała tego makarova i traktowała go w kategorii jak nie wyjdzie mi spawn/ubicie innego gracza, to zacznę od nowa, teraz każdą broń się bardziej szanuje
Zmniejszono też spawn winchestera i cezetki na farmach, ale pobiegaj trochę po nich lub po mieście i na bank coś znajdziesz. Swoją drogą przydatna na początek jest mapa, którą trzeba wcześniej zdobyć, ale tutaj masz link do orientacyjnej:
Wystarcza, szczególnie jak się ma kompas i wtedy wystarczą znaki z odległością do miast lub same tablice miast i już mamy punkt orientacyjny
biegam i biegam i nic jeszcze ciekawego nie zdobyłem. Parę razy jakiś trupów znalazłem, ale już nic nie mieli w plecakach, a oprócz tego to jedynie siekierkę i puste puszki po jedzeniu
Raz była dobra akcja, zbliżam się do jakiegoś miasta i patrzę, coś się rusza w trawie. Przybliżam, czołga się. Napisałem coś szybko czy friendly itd., ale nic nie odpisuje to się zbliżam dalej, bo może nie zauważył albo czat nie działa czy coś. Podczołguję się blisko, a tu zombie się czołga xD Nagle on wstaje, ja wstaję i w nogi
Oprócz tego teraz dochodzę do wniosku, że gra w nocy jest nie do zniesienia
Ja kupiłem OA za 40 zł i za piątkę podstawkę, choć podobno jej nie potrzebujesz, więc tak, koszty powinny wahać się w okolicach 40-50 zł.Podstawka jest konieczna, ponieważ DayZ korzysta z jego plików.
Co do tego, że gra jest brzydka, to wg. mnie jest w top najładniejszych gier jakie widziałem. Na Max Out oczywiście, bo na min rzeczywiście może wydawać się szpetna
udałem się na koniec jakiegoś toru kolejowego i po krótszych oględzinach znalazłem parę rzeczy do samochodu, jakieś elementy silnika, oponę, itd. Kolejną siekierkę, ale wciąż ani jednej broni ;x skończyłem jak zwykle, bo po drabinkach zaczęły bestie wchodzić i mnie dopadły :<
Ej, czy na silniku Army jest możliwość dodania broni białej? Było by zarąbiście.
Prawdopodobnie taką funkcję dostanie siekierka, bo już zapowiedziane jest, że będzie bardziej przydatna i nie ma mieć to nic wspólnego ze ścinaniem drzew
/edit jeszcze nie testowałem, ale z opisu nowego patcha:
*Broń biała w danym momencie jest delikatnie mówiąc „słaba”, postaramy się w najbliższych paru tygodniach doprowadzić to do takiego stanu który będzie wszystkich zadowalał.
*Broń biała jest w trakcie testowania. Jeżeli się nie sprawdzi to usuniemy ją z gry. Wiemy o tym, że nie ma dźwięków i odpowiednich efektów powiązanych z jej użyciem.
I cały changelock:
Changelog:
[Nowość] Zmiana palety kolorów w celu usprawnienia nocnej rozgrywki.
[Naprawiono] Brak spawnu jedzonka i pićku.
[Naprawiono] Zwierzątka które wydawały z siebie dźwięki i stały w miejscu.
[Naprawiono] Błąd związany z brakiem zapisu ilości krwi po zjedzeniu.
[Naprawiono] Błąd związany ze sporadycznym duplikowaniem się graczy (serwer nie wyrzucał zerwane połączenie)
[Nowość] Broń biała – łom (aby wyrzucić trzeba w inwentarzu wykorzystać prawoklik)
[Nowość] Zwiększono ilość zwierzątek.
[Nowość] Broń biała – toporek (aby wyrzucić trzeba w inwentarzu wykorzystać prawoklik)
[Nowość] Dodano dźwięki do dubeltówki.
[Naprawiono] Błąd związany z wyborem płci.
Osobiście nie zauważyłem zmiany palety w nocy.
witam, czytając ten temat postanowiłem kupić tą arme tylko na ten mod
mam do was pytanie czy ta gra mi pójdzie, co prawda wymagań nie spełniam ale grałem w gry które przewyższały mój sprzęt ale było dobrze, a to czy mi ruszy najlepiej osądzi osoba która gra w to, gre mam zamiar kupić przez platforme steam wraz z tym dodatkiem bo chyba jest konieczny, mój sprzęt:
Core 2 Duo e6300- 2,1 ghz
Ram 2gb
Grafa gf 9600gt 512mb ddr3
Dodam że już nic nie będę w stanie podkręcić bo zasilacz jest do d*py.
sprawdż armę 2 w can you run it. Jeżeli tam wszystko będzie ok, to wtedy będziesz się ewentualnie zmagał z optymalizacją, ale tak ma każdy. Dostosowanie ustawień graficznych i powinno działać.
witam, czytając ten temat postanowiłem kupić tą arme tylko na ten mod mam do was pytanie czy ta gra mi pójdzie, co prawda wymagań nie spełniam ale grałem w gry które przewyższały mój sprzęt ale było dobrze, a to czy mi ruszy najlepiej osądzi osoba która gra w to, gre mam zamiar kupić przez platforme steam wraz z tym dodatkiem bo chyba jest konieczny, mój sprzęt:Core 2 Duo e6300- 2,1 ghzRam 2gbGrafa gf 9600gt 512mb ddr3Dodam że już nic nie będę w stanie podkręcić bo zasilacz jest do d*py.Ściągnij Arme Free. Ma o niego mniejsze wymagania, ale jeśli Ci nie ruszy Free to nie kupuj normalnej
Prawdopodobnie taką funkcję dostanie siekierka, bo już zapowiedziane jest, że będzie bardziej przydatna i nie ma mieć to nic wspólnego ze ścinaniem drzew /edit jeszcze nie testowałem, ale z opisu nowego patcha:*Broń biała w danym momencie jest delikatnie mówiąc „słaba”, postaramy się w najbliższych paru tygodniach doprowadzić to do takiego stanu który będzie wszystkich zadowalał.*Broń biała jest w trakcie testowania. Jeżeli się nie sprawdzi to usuniemy ją z gry. Wiemy o tym, że nie ma dźwięków i odpowiednich efektów powiązanych z jej użyciem.Osobiście nie zauważyłem zmiany palety w nocy.To mnie, powiem szczerze, zaskoczyło
@EDIT: Znalazłem na yt 3 filmiki, z czego 2 to faile :
Siekierka jest taka OP, że ja nie mogę
[media=]
Sorry za dp, ale inaczej nie zamieściłbym filmików, sorka.
problem w tym że ta stronka mi nigdy nie działała problem jakiś z zaporami