DDO finalna odslona

No i lajt ja bede mial gre na dzis wieczor :) Broda jak co posiekamy razem.... Nie wiem nie pamietam bo dawno nie gralem. Czy to w D&D czy w LoTR byl motyw jak z Guild Wars... ze tylko w miastach widzialo sie playerow... Boze ile jak temu gralem w D&D.. masakra :D

Miał ktos moze problem z połaczeniem ?? Bo ja od wczoraj nie moge ;/ Właczam launcher , pobieraja sie patche , wybieram serwer , gra sie wlacza jest intro a potem próbuje sie połaczyc z serwerem 20 razy i po 20 razie wywala mnie na pulpit z errorem "Connection failed: Client timed out the connection" . Nie wiem czy to ma znaczenie ale ostatnio tez mam problemy z polaczeniem sie z jakim kolwiek serwerem Team speak albo Ventrilo. Myslalem ze to jest wina Windowsa wiec podzielilem dysk na 2 partycje i na 2 zainstalowalem 2 windowsa ale jest to samo ;/

Mój komp:

Athlon x2 4200+ , geforce 8600 GT , 3 GB ramu

Internet mam radiowy 512 , ale jak narazie nie mialem z nim problemu w grach mmorpg

Czy to w D&D czy w LoTR byl motyw jak z Guild Wars... ze tylko w miastach widzialo sie playerow...

Nie wiem jak jest w LoTR, ale w D&D Online tak właśnie to wygląda.

Miał ktos moze problem z połaczeniem ?? Bo ja od wczoraj nie moge ;/ Właczam launcher , pobieraja sie patche , wybieram serwer , gra sie wlacza jest intro a potem próbuje sie połaczyc z serwerem 20 razy i po 20 razie wywala mnie na pulpit z errorem "Connection failed: Client timed out the connection" . Nie wiem czy to ma znaczenie ale ostatnio tez mam problemy z polaczeniem sie z jakim kolwiek serwerem Team speak albo Ventrilo. Myslalem ze to jest wina Windowsa wiec podzielilem dysk na 2 partycje i na 2 zainstalowalem 2 windowsa ale jest to samo ;/ Mój komp:Athlon x2 4200+ , geforce 8600 GT , 3 GB ramu Internet mam radiowy 512 , ale jak narazie nie mialem z nim problemu w grach mmorpg

Z doswiadczenia wiem ze radiowy na radiowy internet wplywa masa rzeczy. Począwszy od blokady na roznych portach a na warunkach pogodowych konczac.

Rozumiem ze firewalle masz wylaczone nie? Jak grales wczoraj w D&D to lagowalo ci? Wiesz zbliza sie jesien... warunki pogodowe sie pogarszaja... za tym idzie gorsza jakosc przepustowosci. Albo wlasnie bloki na portach :)

@cree dzieki... nie pamietalem wlasnie w ktorej z tych gier to bylo :D

Czytałem ze mozna sie "połączyć przez proxy" i wtedy niby mniejsze lagi , ale nie mam pojecia jak ;/ Mógłby ktos wytłumaczyc albo dac linka jakiegos? Bo szukalem w google ale tam tylko napisane jest o proxy przy wchodzeniu na strone internetowa a nie o łaczeniu sie z serwerem przez proxy.

Proxy możesz zmienić za pomocą programów do tego przeznaczonych, np. Proxy Switcher, ale nie sądzę by to zmniejszyło ping, skutek raczej może być zgoła odwrotny.

Ja zadam 2 pytania...

1. Jak sie ma sprawa z innymi MMO

2. Jak sprawa sie ma z innymi grami na multi?

hmm w WoWa na privie mam ~~50 latency w innych mmo tez nie odczuwalem lagow np RoM, lecz juz jak chcialem zagrac w Spellforce 2 multi to lagi byly straszne tzn cos okolo 1 sek no moze 0,5 sek ale i tak bylo nie grywalne.

edit. wg mojego kumpla to moze byc wina zablokowanych portow , bo od jakiegos czasu nie moge wejsc na Teamspeak , tyle ze nie wiem zabardzo jak to spradzic i co powiedziec przez telefon jak juz zadzwonie do dostawcy internetu ...

jaja , okreslenie ostatnich postow.............

hmm w WoWa na privie mam ~~50 latency w innych mmo tez nie odczuwalem lagow np RoM, lecz juz jak chcialem zagrac w Spellforce 2 multi to lagi byly straszne tzn cos okolo 1 sek no moze 0,5 sek ale i tak bylo nie grywalne.edit. wg mojego kumpla to moze byc wina zablokowanych portow , bo od jakiegos czasu nie moge wejsc na Teamspeak , tyle ze nie wiem zabardzo jak to spradzic i co powiedziec przez telefon jak juz zadzwonie do dostawcy internetu ...

Pytasz sie admina TSa na jakim porcie stoi server TS... wchodzi na fora gier i pytasz sie z jakich portow one kozystaja.... Swoja droga moja rada zmien dostawce... Tylko admini ktorzy nie maja pojecia o zabespieczeniach ida po najlatwiejszych czynach i blokuja porty... Radiowka to dobry net.. ale tylko w rekach dobrego administratora sieci.

JUż miałem narzekać na tą gry , bardzo fajna grafika , fajny system walki ale.......... pierwsze misje to siekanie potworków . Na szczęscie dostałem pierwszego questa w którym pojawiłą sie zagadka logiczna :D . Zmieniłem zdanie , gra jest świetna tutaj słowa MMORPG naprawde opisują tą gre . Nie będe nołlajfił przy niej ale wiem że dostarczy mi sporo przyjomności . NO I są KRASNOLUDY

Mi troche laguje.... ale ogolnie gra wymiara... Tutaj RMK i Hania sie zakochaja bo gra kladzie duzy nacisk na Role Playing.... Robiac rozne misje sam narrator nam mowi jak reagujemy... texty typu "przekraczajac prog komnaty slyszysz chrapanie strażników... zdajesz sobie sprawe ze nie jestes sam" albo "potężny dźwięk dzwonu w ktory uderzyłeś spowodował ze lód sie załamał dzieki czemu masz dostep do nowego pomieszczenia". Narracja nadaje smaczku grze... Questy logiczne tylko poteguje mistrzostwo tej gry. Ale tego mozna bylo sie spodziewac po ludziach z D&D :)

sPAWN KOKSIE A ULOZYLES TE PUZZLE W TEJ LODOWEJ JASKINI :? ?

Jeśli macie problem z puzzlami to zauważcie, że w odróżnieniu od pierwszych te nie są 2D ("promień" można puścić bokami).

W razie czego służę pomocą, ale to raczej jutro bo zaraz na jakieś jasne pełne mykam.

Ale to chyba byla ironia, co Broda? :))))

Łamigłówki wymiatają. Nadają takiego klimatu, że masakra. Brodaczu, taki tips: zaczynaj od tego do czego ma "dopłynąć" energia, a nie od "źródła" :)

Taa zrobilem i zamrozilem wejscie... i teraz to cos nie wyjdzie :P dzis jeszcze posiekam ale z wieczora narazie jestem u kobiety.

Dawajcie swoje nicki :)

Moj to Freeq :)

No i jaki server :)

Moze jakies wypady bedziemy robic w party ;D

Chyba też zagram, ale mógłby ktoś podać samą stronę z której mogę ściągnąć grę? Bo nadal nie wiem jaka wersja jest za free.

Wchodzisz na officialna strone www.ddo.com i bedzie tam baner o zassanie gry. Rejestrujesz sie i wybierasz jedna z 3 opcji. Kazda jest do darmowego grania... Tyle ze kazda z nich zawiera rozne wersje graficzne gry. Zalezy od sprzetu jakiego masz :)

Thorgrim dwarf/priest Cannith