Mirana z tego samego powodu co wyżej. Dobre damadże i możliwość pomocy sojusznikom. Na drugim miejscu Spectre 6 Spectr w jednej chwili, w walce i nie wiadomo którą bić.
Dota 2 ulubiony bohater
6 Spectr w jednej chwili, w walce i nie wiadomo którą bić.
Bitch please.
Bitch please.
SRSLY?
@Up Phantom lepszy .
Jak na razie moimi ulubionymi bohaterami są:
Ursa- Za Roshana w 8-9 minucie jak się człowiek zepnie .
Phantom Lancer-Tego pana przedstawiać nie trzeba,świetne pasywy + dmg+escape,dodatkowo znakomity pusher /carry.
Chaos Knight - Doskonały "anti escape". Postać dla farciarzy (kto grał ten wie),do tego świetny stun,tylko utli takie oklepane.
Lich- Wspaniały lane support/ carry ,ogromny dmg z q + buff na obronę+plus odzyskiwanie many z creepów+ ULTI które w team fightach po prostu "robi" grę
Brewmaster- Opój grubasek . Stun+kryt i tak cały czas + ulti i do ucieczki i do zbierania killi (jak to te 3 pandy ogarnie
)
Gram oczywiście jeszcze wieloma innymi postaciami i cały czas ogarniam nowe ale te są moimi ulubionymi . Może do tego grona dojdzie jeszcze Lone Druid o ile znajdę ekipę i będę mógł go wreszcie przetrenować.
Hypsta, jak się człowiek zepnie to i już do 7 minuty zrobi rosha
Hypsta, jak się człowiek zepnie to i już do 7 minuty zrobi rosha
Jak sie człowiek zepnie to i już przed pierwszą falą zrobi :0
Moim ulubionym bohaterem jest Gondar aka Bounty Hunter ze względu na całokształt . Jego mechanika, wygląd, skille a nawet linia na którą powinien iść pasuje idealnie do moich wymagań. Oprócz tego za sam wygląd fajny jest Jakiro, Puck, Skywrath Mage i Warlock za ulti.
a nawet linia na którą powinien iść pasuje idealnie do moich wymagań
Pytanie za to punktów - na jaką linię powinien iść offlaner?
Lion, Spirit Breaker, Jaggernaut, Anti-mage, Bounty Hunter.
Ale nie 1v1. Chyba. xD
@Alpha Offlaner powinien iść na offlane? Jeżeli się nie mylę hard lane dla radiant to top a dla Dire bot. Jestem średnim graczem ale wydaję mi się że podstawy znam. A mówiąc o linii chodziło mi o to iż z lol'a mam przyzwyczajenie że gram solo jako iż byłem toperem, więc w docie najbardziej pod pasowała mi rola offlaner'a.
Nie jest powiedziane, że w Docie 2 top dla Radiant/bot dla Dire muszą być hard lane, bo wszystko zależy od picków. BH na offlane jest w porządku, ale jeśli nie umiesz nim w miarę dobrze grać, to bardziej przeszkadzasz niż pomagasz.
Ciężko stwierdzić, którą postać lubię najbardziej. Ostatnio świetnie gra mi się Weaverem i Furionem.
Bardzo lubię Slardara - niedoceniany ale redukcja pancerza mi się podoba (jak Ci się jeszcze uda kupić Desolator I AC to jest jakaś pomyłka).
Kiedyś lubiłem grać Anti-Funem ale jakoś przestałem czuć tę postać.
Ostatnio widziałem 2 rusków którzy chcieli sami Rosha zrobić ;___; (byli w mojej drużynie) przed pierwszą falą. Nie ma co Rosha robić przed pierwszą falą z randomami bo to wieeeeeeeeeelki błąd. Tylko stracimy farmę albo nawet życie,czy zabije nas Rosh czy przeciwna drużyna to już tylko szczegóły
Najlepszy jest Lone druid albo Nature prophet dwie postacię której kocham lone który jest trudny do ogarniecia ale za to jak sie troche z farmi to bije a prophet bardzo dobra postać do pusha oczywiście lone też dobry
-Huskar przyjemna klasa
-Phantom lancer denerwująca postać dla tego kocham nią grać.
-Viper denerwująca postać też kochana
-Venomancer podobny do viper
-Skywratch zaisty nuker.
Sven, Abaddon, Sniper
Nikt jeszcze nie wspomniał o Rikim : Super czempion do zabicia przeciwnika 1 vs 1 niestety mało przydatny w Team Fight'ach.
Bo riki ssie... Naprawdę bardzo trzeba do nafeedować żeby działał jak dobry carry, a takiemu Spectrze czy CK wystarczy ok. 15 może 20 min farmy. Po za tym ludzie pickujący rikiego najczęściej:
-nie potrafią się dobrze ustawić
-liczą tylko na niewidkę
-nie potrafią farmić
-są praktycznie niszczeni przed 6
-wystarczy dust albo gem i rikiego nie ma w grze
Ostatnio widziałem 2 rusków którzy chcieli sami Rosha zrobić ;___; (byli w mojej drużynie) przed pierwszą falą. Nie ma co Rosha robić przed pierwszą falą z randomami bo to wieeeeeeeeeelki błąd. Tylko stracimy farmę albo nawet życie,czy zabije nas Rosh czy przeciwna drużyna to już tylko szczegóły
W 2 nie da rady ale całym teamem który musi być dobrze dobrany idzie zrobić Roshana przed praktycznym rozpoczęciem gry . Po za tym nie wiem czy wiesz ale taki Ursa robi Roshana sam na 6 lvlu z jednym itemem
W dwójkę Roshana można / można było zrobić jak tylko się zjawił.
Ursa + Io
Salvy na Io, leczenie poprzez Tether nie jest przerywane. Tylko wybranie tych dwóch hero na starcie to jak wystrzelenie nad głowy racy z napisem "IDZIEMY ZABIJAĆ ROSHANA"