A miej wiecej tak będą wyglądały walki o teren.
Map jest z dziesień i powrównując do normalnych są ogromne. Zapewne te domki będą możliwe do przejęcia przez gildie.
A miej wiecej tak będą wyglądały walki o teren.
Map jest z dziesień i powrównując do normalnych są ogromne. Zapewne te domki będą możliwe do przejęcia przez gildie.
Sandworm, ile Ty masz punktów jeśli chodzi o Versamark ? (plik config.ini) bo ja marne 1900 pkt na laptopie.
Ja gram na średnich i takiej grafiki nie mam nawet jeśli ustawie na full detale to jakaś lipna jest... może przez niską rozdzielczość bo gram na 1366x768.
edit:
A dobra już jest dobrze Ustawiłem VisualQuality = 10 i fps nawet nie spad, a jakość grafiki bardzo się poprawiła.
Wracając do trawy to jakieś przegięcie xD Jak ustawie na full to fps spada mi o 12.
Rozdzielczość daje dużo, ustaw full HD jak monitor ci obsłuży.
W ogóle to niezła beka z tej gry Bo mim zdaniem ta gra na średnich wygląda lepiej niż na full detalach z włączonymi wszystkimi opcjami + antyaliasing txaa.
Full detale + antyaliasing txaa
średnie detale, bez Antyaliasing'u, Bloom, Depth of Field, Skin FX, SSAO
Na screenach może tego, aż tak nie widać, ale różnica jest do tego fps'ów więcej o 15.
Kliknijcie na zdjęcia wtedy w zakładce otworzy wam się zdjęcie w full okienku.
Hehe ja jestem najlepszy bo gram na 1024x768 ^^ Cenie sobie mały monitor zwłaszcza dlatego, że zmniejsza się duużo wymagania gier i zawsze mogę grać na High bez ścin.
Najlepsze ustawienie według mnie:
Co do reszty grafiki to:
Na począku Bakry trawa wygląda jak kopiuj->wklej jak i też noc obrzydza grafikę (mają ją chyba zmienić).
Wbij 12 poziom i przejdz za Fatoie wtedy grafika się znacznie poprawia.
A to wiem, że czym dalej to lepiej wygląda Na pierwszym kontynencie wbiłem wczoraj archerem 19 lvl (a grałem z 2h), dziś chciałem zobaczyć jak wygląda trawa na drugim i przy okazji sobie woja podkoksze. Mam nadzieje, że ta mapka gdzie będą odbywały się walki o teren będzie dobrze z optymalizowana, bo coś czuję, że tam będzie walka, ale w fps'y
Chociaż tragedii to nie ma bo na low detalach (1366x768) w terenie mam 50-64 fps'ów. Tylko, że wtedy grafika wygląda tak:
godzinny gameplay:
Gra wygląda całkiem fajnie, ale jak będzie przekonamy się po premierze. Na ten moment nie planuję przerywać mojej przygody z GW2
godzinny gameplay:http://youtu.be/E-5Et5-ofqMGra wygląda całkiem fajnie, ale jak będzie przekonamy się po premierze. Na ten moment nie planuję przerywać mojej przygody z GW2
Już nie sciemniaj, że nadal grasz w GW2.
Zreszta widzisz Gotarku po czym można poznać dobre MMO, przez cały gameplay rozmawiają prawie tylko o systemach w grze i rozwiązaniach a w typowym crapie walka, walka, walka, walka....
A najbardziej mnie fascynuję to, że z tygodnia na tydzień dodawane są nowe rzeczy. 3 dni temu był patch a oni mają już client z nowościami.
btw. koleś nie ogarnia Archera i używa 1/4 skilli.
Oj te domki to działki do kupienia, jest ich ograniczona ilość więc pewnie będzie można je odbijać. Działki są róźnych rozmiarów i można na nich stawiać różne budynki (z 30 rodzaji).
Screeny z tej strefy, według mnie ta gra bije o głowe nie tylko combatem i contentem TERe ale także klimatem i jak dla mnie przyjemniejszym stylem graficznym:
Na przeciwko moja działa:
Mobki na tej strefie są śliczne:
TERE combatem i klimatem bije chyba każda gra, ale trzeba przyznać, że system walki w DP został całkiem nieźle wykonany. Przypomina troszkę ten z GW2
PS: Nadal gram w GW2, bo jest zayebiste
PS2: Za double post jest warn, więc staraj się edytować.
TERE combatem i klimatem bije chyba każda gra, ale trzeba przyznać, że system walki w DP został całkiem nieźle wykonany. Przypomina troszkę ten z GW2PS: Nadal gram w GW2, bo jest zayebistePS2: Za double post jest warn, więc staraj się edytować.
Jest zdecydowanie bardziej rozbudowany od tego z GW2 gdzie pierwszy skill to siekierka a drugi to trzy siekierki
Warnami tyle się przejmuję co banami na serwisie.
Jeśli ktoś nie załapie się na key pisać na PW - mam jeden.
Jak ktos ma zbędny kluczyk to poprosze.
Ja już komuś przekazałem.
Wrzucam jeszcze screeny jak i trochę zaktualizowałem pierwszy mój post w tym temacie.
Taki news co do domków, to można sobie urządzić nawet ogród.
Mam takie pytanie, czy grafika, którą ta gra oferuje w chwili obecnej to to samo co dostaniemy na OBT? Czy jedynie będą to jakieś niewielkie poprawki? Dzięki
Mam takie pytanie, czy grafika, którą ta gra oferuje w chwili obecnej to to samo co dostaniemy na OBT? Czy jedynie będą to jakieś niewielkie poprawki? Dzięki
Nie wiem czy można wymagać więcej, bo grafika obecnie jest bardzo fajna. Może nie masz wszystkich opcji właczonych, gdyż trzeba to zrobić ręcznie.
A jeśli masz i ci się nie podoba to oczywiście zmiany mogą być i zapewne takie będą, cały czas jest to wczesny okres bety tylko się do tego nie przyznają bo trzeba wydać grę jak najszybciej
No grafika przypomina mi tą z Age of Conan. Tylko tak jakby tutaj detale były troszke gorsze.
Co do ustawiania ręcznie chodzi ci o edycje plików? czy normalnie w settings
No grafika przypomina mi tą z Age of Conan. Tylko tak jakby tutaj detale były troszke gorsze.Co do ustawiania ręcznie chodzi ci o edycje plików? czy normalnie w settings
Normalnie, głównie włączenie trawy i cieni.
Hmm przypadkiem nie piszesz tego po skończeniu tutorialu?
Mam dopiero 8lvl. Są to tylko moje pierwsze wrażenia. Gram aktualnie na full 1920x1080. Spróbuje zaraz na eyefinity odpalić, zobaczymy.
edit.
Optymalizacja trosze kuleje w Terze na full detalach 5760x1080 miasto czy nie miasto, dungeon zawsze 35+ z naciskiem na 45-60fps. Tutaj 18 na jakiejś farmie. No ale to dopiero CBT.
edit2.
No i co do optymalizacji to na full detalach, 1920x1080 mam 25-8 fps. To stanowczo za mało. Coś jest nie tak. Sterowniki? Gra? nie wiem.
Ponoć mają to naprawić...