Dragons Prophet!

Czy tylko mi strona wywala taki error?

It seems your dragon took a wrong turn!

An unexpected problem has occured. You can e-mail us at webmaster@infernum.com and let us know. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

? :<. nic nie dotyka>

Optymalizacja trochę ssie co jest zresztą znakiem firmowym Runewaker'a. W pierwszej ich grze Runes of Magic było to samo.

Na kompie z prockiem i5, kartą 660 gtx gdy druid puszczał jakiegoś tam skilla to fps spadał do 1-2, albo pamiętam skill Strażnika który powodował natychmiastowy crash gry :D najbardziej OP skill na wojnach :P Strażnik wbijał w tłum ludzi, używał jednego skilla i każdemu gra natychmiastowo się wyłączała z informacją.

crashd.png

Optymalizacja trochę ssie co jest zresztą znakiem firmowym Runewaker'a. W pierwszej ich grze Runes of Magic było to samo.Na kompie z prockiem i5, kartą 660 gtx gdy druid puszczał jakiegoś tam skilla to fps spadał do 1-2, albo pamiętam skill Strażnika który powodował natychmiastowy crash gry najbardziej OP skill na wojnach Strażnik wbijał w tłum ludzi, używał jednego skilla i każdemu gra natychmiastowo się wyłączała z informacją.

Widocznie ja jestem jakimś fenomenem bo gram w DP na sprzęcie do złożenia obecnie za 400 złoty na full high i bez jakichkolwiek ściń a w RoMie miałem może 2 crashe przez 2 lata :D

Zresztą crashe w RoMie były spowodowane często modelami i addonami i też nie można porównywać RoM do DP bo to różnica 6 lat, na pewno co się zmieni jak i czegoś się nauczyli :)

It seems your dragon took a wrong turn!An unexpected problem has occured. You can e-mail us at webmaster@infernum.com and let us know. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Strona główna DP?

Ja jakoś żadnych problemów ze spadkami fps nie mam, a gram na full.

Ja też z fps'em problemów nie mam :) na średnich z VisualQuality = 10, (bez antyaliasingu i z wyłączoną trawą) mam po 32-35 fps w terenie, więc grać się da - choć zawsze mogło być lepiej. Na niskich ustawieniach fps w terenie +50 do 64 i graficznie też ładnie wygląda.

Najważniejsze, że w instancji fps'ów jest więcej bo tam +40 na średnich.

Teraz to głównie czekam na Open Bete i jedziemy, do tego czasu jeszcze maga zdążę przetestować.

Ja też z fps'em problemów nie mam na średnich z VisualQuality = 10, (bez antyaliasingu i z wyłączoną trawą) mam po 32-35 fps w terenie, więc grać się da - choć zawsze mogło być lepiej. Na niskich ustawieniach fps w terenie +50 do 64 i graficznie też ładnie wygląda.Najważniejsze, że w instancji fps'ów jest więcej bo tam +40 na średnich.Teraz to głównie czekam na Open Bete i jedziemy, do tego czasu jeszcze maga zdążę przetestować.

W gildii u nas na 14 osób ani jednego maga :D

Jesli mu nie dodadzą kajtowania w biegu to cienko z nimi będzie ^^

No właśnie wbiłem magiem 12 poziom i trzeba przyznać, że jak na razie nie zachwyca ta klasa. Mam nadzieje, że ją zbalansują żeby każdy miał równie szanse w pvp/pve :)

Tutaj nie chodzi o to czy grać się da czy nie. Tylko o optymalizacje. Na moim sprzęcie za kilka tys złotych BF3, BC2, Tera chodzą lepiej(FPS) na rozdzielczości 5760x1080 niż DP na full HD. Czyli optymalizacja jest licha w porównaniu do innych produktów.

Porównałem BFy i Tere z racji, że oferują dobrą grafikę no i Tera kategorii jestgrą podobną.

DP ma coś w sobie co może wciągnąć ale muszą popracować jeszcze nad grą od strony technicznej. Zresztą jakoś wydaję mi się, że to co aktualnie mamy to nie nadaję się na niedaleką premiere. Ale jest hype to i pieniądze - najważniejsze.

Macie moze jakies info na kiedy przewidywana jest premiera badz open beta ??

A na Tajwanie znowu nowa łata, sporo zmian (min nowe fryzury dodatkowe suwaki do zmiany wyglądu, zmiany w części animacji) i jakby gra lepiej działała i miała lepsze tekstury ...zaczęły pojawiać się tez odgłosy npców po angielsku :)

A na Tajwanie znowu nowa łata, sporo zmian (min nowe fryzury dodatkowe suwaki do zmiany wyglądu, zmiany w części animacji) i jakby gra lepiej działała i miała lepsze tekstury ...zaczęły pojawiać się tez odgłosy npców po angielsku

Z dnia na dzień ta gra mnie czym zaskakuje a z tygodnia na tydzień oszałamia :D

Właśnie tak myślałem, ze przydałby się jakieś wstawki głosowe opowiadajace fabułe bo podobno jest bardzo ciekawa (sam nie przeczytałem ani jednego questu ^^).

Tak przy okazji jakby ktos miał problem z talentem Archera to tutaj małe info do 35 poziomu:

za***iste jest to, że skille które na samym początku wydają się mało znaczące z czasem stają się strasznie przydatne. Tak samo to, że ciąglę są dodawane nowe comba.

Zresztą nie mogę :D Ta gra jest tak rozbudowana pod względem personalizacji, ze nie wiem czy kłaść punkty na archerze w focus, siłe, krytyk czy niby inteligencje? :D

Macie moze jakies info na kiedy przewidywana jest premiera badz open beta ??

Niby na rozpisce wypada na jakiś koniec maja ale wątpie żeby to była prawda.

A na Tajwanie znowu nowa łata, sporo zmian (min nowe fryzury dodatkowe suwaki do zmiany wyglądu, zmiany w części animacji) i jakby gra lepiej działała i miała lepsze tekstury ...zaczęły pojawiać się tez odgłosy npców po angielsku

Super info :) Chyba sobie popiorę jeszcze tą Tajwańską wersje żeby być na bieżąco z aktualizacjami. ;p

Btw. Tajwany już pomału zbliżają się do OB ? http://tw.dragonsprophet.com/2013/open_beta/

Nie tylko ty wątpisz żeby open bete wydali punktualnie ... , jeżeli tylko chcesz to i wylecisz za txt a to raczej nie nadaję się na open bete ...

o innych rzeczach już nie wspominając ^ ^

Ja do tej pory opanowałem dwa paski skilli archera / rangera też mi się przyjemnie gra :) , chociaż aż za łatwo ^ ^

Ps: Łaczenie kamieni typu Siła 4 etc kosztuje diamenty , coś mi się wydaję ze na dłuższa metę z mikro transakcji będą ładnie zarabiać ^ ^

( i znajdzie się taki co wyda 2000 diamentów na szybsze 2.5 szkolenie smoka ... )

Down@ nie wiem jak próbowałem to mi wybiło ze diamenty chce ;o ,

Ps: Łaczenie kamieni typu Siła 4 etc kosztuje diamenty , coś mi się wydaję ze na dłuższa metę z mikro transakcji będą ładnie zarabiać ^ ^( i znajdzie się taki co wyda 2000 diamentów na szybsze 2.5 szkolenie smoka ... )

O_o

gemów? Przecież mozna robić to normalnie za gold. W gildii ludzie porobili sobie gemy z 4 statystykami gdzie mają staty w stylu +30 siła etc.

Gra naprawdę jak na F2P wydaje się być tania i wszystko można normalnie robić za gold czyli darmo.

EDIT:

Aż poleciałem sprawdzić i musisz mieć jakieś urojenia :D

33uzm2f.jpg

A co do smoka to jakie niby szkolenie szybsze? O_O

Dodałem wzmianke w pierwszym poście o ligach gildii.

Każda gildia może zorganizować własną ligę i walczyć z innymi.

btw. Bahi udostępnili wreszcie w TW poziomy instancji?

Tak już są pierwsza instancje na 3 mapce startowej zrobiłem w obu trybach :P

Tak już są pierwsza instancje na 3 mapce startowej zrobiłem w obu trybach

I jak wrażenia? Solo zrobiłeś drugi poziom? Dużo trudniejszy od easy?

Mobki były trudniejsze większy lvl , a boss z łatwego... nie dopracowane trochę :) Ale tak naprawdę nie ma co oceniać po 1 instancji, jak wiemy dalej dopiero prawdziwe instancje są z np 5 bossami itp.

Lipa,ze tak malo klas jest w tej grze i brak pure healera :(

Lipa,ze tak malo klas jest w tej grze i brak pure healera

Nie do końca się zgodzę.

Najpierw co do heala, to nie wiem jak to dokładnie działa przez trochę ubogi opis ale jeśli wielkość uleczenia zależy od ilośc ineligencji to czystym haealem będzie Oracle który także żeby się nie nudzić będzie robił DPS.

Tak samo co do klas to jedna klasa = wiele ścieżek rozwoju. Tak jak pisałem, możesz zrobić Rangera pod krytyk, patt lub nawet inteligencji do tego zamiast łuku, możesz nosić pistolety.

Z Guardiana, możesz zrobić wojownika lub typowego tanka, z Oracle dps z kosą lub heala z dyskami a na Sorcu sie nie znam :D

Runewaker pewnie chce zostawić inne klasy i rasy na przyszłość bo zakładę grę na parę lat (jak RoM) a nie jak dzisiejsze crapy wszystko walnąc od razu a potem czekać 2 lata na patch. Zresztą i tak już dowalili tyle contentu, że klasy to mało ważna sprawa. Wolę żeby dodawał nowe combosy i skille niż robił coś masowo ale mało efektownie.