Podsumowując Dragon's Prophet:
Gra która wydaję reklamy w tv, a nie ma czasu na naprawę błędów i poprawienia optymalizacji jest z góry przesądzona na porażkę. Dragon's Prophet jest bardziej przereklamowany niż ? Nawet nie wiem co, bo większego "przereklamostwa" nie ma.
Wady:
Słaba optymalizacja gry
Brzydka grafika nawet na najwyższych ustawieniach
Biedny kreator postaci
Sztywne, drętwe animacje MASAKRA gorszych animacji to ze świecą szukać
No target który nie jest w pełni no targetem (wystarczy kliknąć y i mamy zwykły target p and c)
Wąskie strefy w których można dostać mózgo yebu
Strefy są liniwe prowowadzą od punku A do Punktu B - nie ma innej możliwość w tej grze idziemy tylko do przodu
Większość mobów wygląda tak słabo
Żałosne animacje skilli - no serio.. widzieliście animacje maga ? masakra
O optymalizacji już pisałem, ale napisze jeszcze raz OPTYMALIZACJA GRY JEST TRAGICZNA.
Instancje, dungeony i inne - To co wyróżnia DP to, to że od początku jest CASUALOWY. Instancje są żałosne np. Troll który ma 40 metrów porusza się z prędkością światła - jaka tu
fizyka ? żadna
Animacje ruchu i biegu postaci - n/c lepsze już widziałem w 2002 roku w grze Gothic 2
Instancje... jeślii jesteś graczem z wowa czy roma to w tej grze nie znajdziesz instancji dla ciebie tutaj instancje wszystkie robi się tak samo - LEWY PRZYCISK MYSZY i SPAAAM - Jakaś taktyka na instancjach ? żadna oprócz spamowania.
Następna wada to jedna rasa, no serio... masakra mogli się bardziej postarać jedna rasa, wszędzie widzę człowieka, żadnego urozmaicenia.
Next wada to 4 klasy ! rlly ? no serio w tej grze są tylko 4 klasy i niezbalansowane. Największym koksem w pvp i pvp jest Ranger inne klasy nie mają z nim żadnych szans. Mag jest ciulowy w tej grze tak samo jak wojownik czy ten z kosą.
Latanie na smokach - pól wada, a czemu pół ? bo fajnie się lata, ale wadą jest ograniczena przestrzeń po co smoki skoro możemy latać 10 metrów nad ziemią ? żal
Interfejs gry wygląda tak samo jak z gry Runes of Magic (czyli z roku 2008, a mamy 2013 więc może czas na zmiany ?)
Diamentożerność - Jeśli myślicie że jest to gra F2P to się mylicie to jest Pay TO WIN i od 1 poziomu to widać
Questy ? niezłe ograniczenie dla debili - wszystko jest pokazane gdzie co jest i czemu tam jest.
Rozpieldziela mnie ten cały sandał aka SANDWORM który w tej grze wbił UWAGA 37 LVL !!!! A wypisuje zmyślone pierdoły na temat End-Gejmu. Ziomek na serio, w tej grze wbiłeś 37 lvl a podniecasz się end-gamem który ogranicza się do farmienia 1 żałosnej instancji którą robi się na full dps czyli stoi w miejscu i klika myszką.
Zalety ? Brak zalet.
A tutaj opis smoków:
W ogóle spodziewałem się czegoś lepszego. Obiecali trenowanie smoków a tu d*pa. Ogólnie mnie wkurzają obietnica, a gówno robią, że tak się wyrażę. Te smoki w tej grze pełnią rolę tylko i wyłącznie mountów - służą do latania, a gdzie trenowanie smoka, rozwijanie jego umiejętności ? NIE MA !. Ogólnie fanboj sanword przestawił tą grę jak hit, a okazuje się kolejnym crapem z Chin.
Niby mmo o smokach, ponoć 300 rodzai, a gów** prawda wszystkie smoki wyglądają tak samo tylko mają inny kolor skóry. Smoki miałybyć główną zaletą tej gry, niestety okazały się niewypałem.
Czekam na inne mmorpg które będzie bazować na smokach jak i historii smoków - w DP takiego czegoś nie ma. Dali mounty jako smoki i to ma być gra o smokach ? Chyba sobie jaja robia.
Chciałbym przestrzec użytkowników tego forum przed Fan Boyem Dragons Prophet - Sandworm.