Mam 7/64bity. Pogrzebałem trochę na forum i poradziłem sobie.
Dragons Prophet!
To od razu napisz solucję bo ktoś na stronce miał chyba podobny problem
Gierka fajna, ale ledwo się ruszam bo brakuje mi fpsów... to dziwne bo w Tere czy GW2 gram normalnie na średnich (dedykowana grafika mi padła i jadę na zintegrowanej). Muszą coś zrobić z optymalizacją... Dobrze, że powstrzymałem się z founder packiem
poprawilem swoja konfg kompa musialem wylozyc troszku kasy aby zagrac w DP na full detalach bez jakichkolwiek scinek. max detale przy rozdzielczosci 1900x1200.
procek i5 ( 4 rdzenie ) 3,4MHz przy graniu sam sie podkreca do 3,7MHz / 16gb ram 1866MHz DDR3 / Ausu Radeon 7850 2Gb DDR5.
Wątpię chyba, że chcesz się męczyć na minimalnych.
A możesz dać screena jak wygląda na minimalnych ?
Będzie mi się cieło jak wszystko wezme na low ?
A możesz dać screena jak wygląda na minimalnych ?Będzie mi się cieło jak wszystko wezme na low ?
Nie ma szans na odpalenie tej gry na laptopie z kartą GF G102M z tego linku co podałeś do widzę, że karta wyciąga aż 1,5k pkt w 3D marku z 2006 roku co jest żałosnym wynikiem.
Gdzieś w domu mam lapka Asus K52JU z kartą AMD 6370m 512 mb i na niej zobaczę czy gra w ogóle ruszy
Ogólnie w tej grze powinni skakanie też poprawić bo nie jest na najwyższym poziomie, postacią można cały czas skakać nie dotykając ziemi.
Nowy trailer
Bumpuję z powodu hypu i przy okazji wrzucam jakiś gameplay z fajną muzyką:
O nie sądziłem, że reaper będzie tak wymiatał jeśli chodzi o dps ;p kiedyś czytałem, że ta klasa będzie pełniła funkcję bardziej takiego supportera, aniżeli dpsa, ale jak widać pkt. talentu całkowicie zmieniają build danej postaci. Na razie cały czas gram rangerem (21vl) i tutaj mam pytanie, prawda to, że więcej jego skilli, a raczej talentów nastawiona jest na close combat ?
Na razie rozwinąłem 3 talenty i wszystkie z nich to passywki
A ja daje wszystko na oślep, może coś z tego będzie... xD
Jak to się dzieje, że na filmikach ta gra ma tak fajny wygląd, a kiedy do niej wszedłem przeraziłem się jakością jej grafiki? Są jakieś ukryte opcje czy to po prostu wina bety?
Żeby być obiektywnym powiem ze *chu wi* ,
co do gry, jak chcesz użyczę ci klucza do bety i sobie sprawdzisz znowu grę, lub na forum zajrzysz na oficjalnej tam się chwalą smokami i będziesz mógł się przekonać p;
ot tak i jeszcze chyba gm'owie mają lepsze klienty do gry jak widać było jak nagrywali na twitera
ps : tylko ja zauważyłem pod Guzikiem K ze skille się odblokowuje za walute z gry ? ot takie buyToWin ? , bądź tu zmuszenie gracza żeby wydał golda na to ^ ^
Jak to się dzieje, że na filmikach ta gra ma tak fajny wygląd, a kiedy do niej wszedłem przeraziłem się jakością jej grafiki? Są jakieś ukryte opcje czy to po prostu wina bety?
Wyższe strefy mają lepiej dopracowaną grafikę. Obecnie już w wersji którą ma infernum jest wgrana lepsza gęstsza trawa która mocno poprawia podłoże które kulało. Tylko czekać na zmianę skał
ps : tylko ja zauważyłem pod Guzikiem K ze skille się odblokowuje za walute z gry ? ot takie buyToWin ? , bądź tu zmuszenie gracza żeby wydał golda na to ^ ^
Tylko ci się wydaję.
Obecna beta EU ma b.okrojone opcje graficzne i wygląda tak sobie, ale bez obaw w wersji tajwańskiej(nowszej) grafika ulega radykalnej poprawie(na max grafika taka jak w terze ale bez zbędnej cukierkowatości). Dostajemy również multum suwaczków by dostosować sobie ja według własnych upodobań .. jak i 3 strefę startowa.
BTW dostęp do wersji tw jest wolny i są tam diasy 1k z cd 5min xD
Mogę tylko polecić grę bo po ulepszeniach związanych z grafika jak dla mnie gra roku
A napisał to stary gracz Romka
Ta, mi nawet na minimalnych potrafi scrashować grę jak jest za dużo ludzi..
Stream z wczorajszego stress testu:
http://www.twitch.tv/infernumproductions/c/2199943
Trawa naprawdę wygląda za***iście.
zwłaszcza jak w tle jest wielki boss ( końcówka )
Optymalizacja trochę kuleje tym bardzie ze na max ustawieniach graficznych fps praktycznie nie spadł, gra działała tak samo a wyglądała znacznie lepiej. Wzrosło jedynie obciążenie karty graficznej ale nie miało to wpływu na wydajności(wcześniej był spory zapas). Testowałem na kompie z phenom II X4(podkręcony do 3.8ghz na rdzeniu) 4GB RAM + Radek HD7850.
Oczywiście mówię o wersji tw z nowsza łatka( angielski nawet da sie wł ^^)
Mam aktualnie pewien drobny problem. Dotyczy on pobierania, czy może samego clienta. Pobrałem 1 część ze strony DP, ta jakoś nie działa. 2 także zassałem ze stronki, jednak nic się z tym nie da zrobić. I tutaj mam właśnie to pytanie: co mogę robić niewłaściwie?
tak żeby wszyscy wiedzieli, to i przy okazji tobie napiszę )
Pobieramy grę z
http://patch.eu.drag...gonsProphet.exe
http://patch.eu.drag...e.com/client.7z
Jeżeli już ściągnęliśmy obie rzeczy. odpalamy Setup_DragonsProphet.exe , ważne jest żeby client.7z był w tym samym miejscu/ folderze
Uwaga! Oba pliki instalatora należy pobrać do tego samego folderu, a następnie uruchomić plik .exe. Nie należy wypakowywać archiwum 7zip.
Powinno to ważyć tyle :
client.7z 6,95 GB (bajtów: 7 464 889 428)
Setup_DragonsProphet.exe 9,63 MB (bajtów: 10 103 876)
Polecam przeczytać temat w razie innych problemów
http://www.dragonspropheteurope.com/forum/topic/2007-installation-guide-fixes/
lub po polsku
http://dragonsprophet.mmovault.pl/forum/t3509.2/o-pierwszym-wrazeniu-slow-kilka
Panowie, da się gdzieś jeszcze wyrwać kluczyk ?