To ile jest jeszcze do dopracowania będzie dopiero można sprawdzić po dzisiejszym patch'u bo póki co była nam dana taka wersja testowa a nie coś co otrzymamy zaczynając gre w ob
Dragons Prophet!
No ja właśnie znalazłem screena z ustawieniami gry, identycznie jak w Runes of Magic
A tutaj screen z poprawioną trawą.
Chociaż teraz patrzę, że to screen z marca 2012 roku, czyli nasz client jest w uj stary
Mam nadzieje że popracują troche też nad optymalizacją gry, albo przynajmniej gra na średnich detalach da większą ilość fps'ów
Tzn. jeśli już dziś będzie można ustawić dystans widoczności, to na pewno fps'ów sporo nam przybędzie.
Ogólnie jak na razie mała jest różnica jeśli chodzi o wysokie detale, a niskie. Na najwyższych 25 fpsów, na najniższych ~43 fps, a grafika ciut gorsza. Dlatego czekam na dystans widoczności, bo tego w ogóle nie da się zmienić.
Ja czy miałem niskie czy wysokie detale zawsze miałem 15 fpsów , ale gra działała raczej płynnie i nie miałem większych ścięć.
Chociaż teraz patrzę, że to screen z marca 2012 roku, czyli nasz client jest w uj stary
Niieeeee.... To jest pre pre alpha, trawa obecnie będzie wyglądać zupełnie inaczej. W pierwszej close becie Tajwańce też miały taką jaką my dzisiaj.
Ta ze screena pewnie została zastąpiona tą obecną ale na razie wrzucili nam ją niedopracowaną co się zapewne zmieni dzisiaj.
Jest dopiero kilka minut po, ale chciałbym już wejść zobaczyć jak to wszystko teraz wygląda ale na forum ani na twitterze nie ma żadnej wzmianki czy update dobiegł końca, patcha też nie można pobrać.
W sumie to mógłby ktoś dołożyć zakładkę specjalnie dla Dragon's Prophet. Niedługo pewnie spore fale kluczy a za jakieś 3 tygodnie open beta. Można się już przyszykować jak i także nie wiem czy komuś nowemu chce się czytać cały temat.
Można by zrobić zamianę na linii Runes of Magic -> Dragon's Prophet. W dziale RoM'a i tak nikt nie piszę, a w DP ludzi przybędzie.
Dobrze, że serwery staną po 18 stej to tego czasu zdążę pobrać clienta NWN.
albo będą tu pisać albo powstanie jakiś Fanpage bo widzę ze twórcy poprzedniego fan pagu, runes of magic szykują się na dp ^ ^
Widze że z RoMa wziął sie nawet ciągnący update ale miło by było jak by nas na bieżąco informowali o postępach a nie zapowiadali daną godzine i następne pół h po czasie echo.
Jest informacja
nie rozumiem jak to zrobić ... moze ktoś wytłumaczyć???
nie rozumiem jak to zrobić ... moze ktoś wytłumaczyć???
Niby trzeba zmienić region ale w obecnej wersji lunchera chyba nie można go wybrać Sami chyba nie do końca wiedzą co piszą.
Czyli tłumacząc na jezyk polski , po wgraniu się Patcha Nie wybierajcie języka Polskiego tylko Angielski lub inny z którego korzystacie ..
póki co nadal czekamy na patch
I Nie wybieramy Innego regionu Po za Europą ,
Nom, najpierw patch miał być wgrany o 15 stej, później przesunęli na 17 stą, potem 18 sta, a teraz jak widać trzeba będzie czekać minimum do 20 stej
A co do lokalizacji, tutaj tak samo jak w romie - wszystko robisz przez luncher.
Nie wiem czemu oni tłumaczą najpierw tą grę na francuski, zamiast najpierw przetłumaczyć na polski. Przecież w każdym mmo Polaków jest więcej Francuzów.
Nom, najpierw patch miał być wgrany o 15 stej, później przesunęli na 17 stą, potem 18 sta, a teraz jak widać trzeba będzie czekać minimum do 20 stej A co do lokalizacji, tutaj tak samo jak w romie - wszystko robisz przez luncher.Nie wiem czemu oni tłumaczą najpierw tą grę na francuski, zamiast najpierw przetłumaczyć na polski. Przecież w każdym mmo Polaków jest więcej Francuzów.
W ogólę to też bardzo rzadko można spotkać jakiś anglików Zazwyczaj albo Niemcy, albo Polacy albo jakieś bałkany.
W ogólę to też bardzo rzadko można spotkać jakiś anglików Zazwyczaj albo Niemcy, albo Polacy albo jakieś bałkany.
Na dodatek Francuzi to nie ogarzy tak jak Hiszpanie Po 2,5 latach w RoM'ie można sobie wyrobić opinię na temat innych państw
Tam w wojnach liczyli się tylko Niemcy, Polacy i 2-3 gildie z Europejskich serwerów.
Dobra spadam 5 odcinek Gry o Tron oglądać, bo zanim te serwery ruszą to pewnie wieczór zapadnie.
"We've run into a few difficulties but are still aiming to have the CB server back in action this evening. Thanks for your patience."
Czyli poczekamy co najmniej jeszcze godzine.