Duchy , czy wierzycie?

Wątpię akurat to by była to rodzinna masowa paranoja. Napewno jest coś na rzeczy.

Wierzę w szatana, w Boga nie, chodzę na religię, ale jestem ateistą :) Więc Cree warn mógłby dać tylko za przeklinanie, pisze się wierzę a nie wieżę więc o co ci z tą wieżą chodziło ? :P

Wierzę w szatana, w Boga nie, chodzę na religię, ale jestem ateistą Więc Cree warn mógłby dać tylko za przeklinanie, pisze się wierzę a nie wieżę więc o co ci z tą wieżą chodziło ?

W biblii nawet jest coś w stylu , że jeżeli wierzysz w szatana to w Boga też , a teraz tylko sam sobie zaprzeczasz wiesz o tym ??

@Dwarfar Nie wiem , ale dla mnie to dziwne , że cała rodzina o tej samej godzinie się wzbudziła ;).

@CoTyGadasz

Nie możesz być ateistą bo ateista (łac.niewierzący)nie wierzy w nic.

A ty wierzysz w rogatego i w to że Boga nie ma więc jednak w coś wierzysz więc nie jesteś ateistą.

Ja np. Jestem wierzący niepraktykujący jak zdaje się większość forum.

Wszystkie religie o charakterze duchowym są wymysłem człowieka. Stworzył on cały system bogów, używając tego właśnie swojego cielesnego mózgu. Tylko dlatego, że posiada on własne ego, z czym nie może się pogodzić, musiał je eksterioryzować i przyoblec w kształt jakiegoś wielkiego duchowego symbolu, który nazwał "Bogiem". Bóg może robić wszystkie zabronione człowiekowi rzeczy - takie jak zabijanie ludzi, czynienie cudów w celu zaspokajania własnych zachcianek, sprawowanie władzy bez wyraźnych oznak odpowiedzialności itd. Jeżeli człowiek potrzebuje i uznaje takiego boga, w takim razie oddaje cześć istocie, którą wymyślili ludzie. Tak wiec ODDAJE ON CZEŚĆ, POPRZEZ POŚREDNIKA, CZŁOWIEKOWI, KTÓRY TEGO BOGA STWORZYŁ. Czy nie byłoby bardziej rozsądne, aby czcił on boga stworzonego przez niego samego, odpowiadającego jego emocjonalnym potrzebom - a przy tym najlepiej wyrażającego esencję cielesnego i duchowego istnienia, którego mocą twórczą jest przede wszystkim wymyślanie boga?....

to tylko fragment

http://www.czarymary.pl/cienik/satanizm/satan.html tu jest pełen opis.

Jestem ateistą i tylko z czystej ciekawości poczytałem. Co do tego cytatu po części się zgadzam.

Nie k**wa... Tylko nie Iluminaci - Ze wszystkich chrześcijanin, katolików, magów ognia, demonologów, scjentologów i wyznawców radia maryja, to wiara w Iluminatów jest najbardziej spierdolona w całej galaktyce.

Udowodnij mi, że oni istnieją, nie powołując się, na zjebane filmiki z YT, zrobione przez innych nawiedzonych.

warn_ico.png
Za wulgaryzmy. - Dzz'
Nie istnieją niebiosa pełne chwały i piekło, w którym smażą się grzesznicy. Tu i teraz jest dzień naszej męki! Tu i teraz - dzień naszej radości! Tu i teraz - nasza szansa. Wybierz więc dzień, tę godzinę, ponieważ nie było żadnego zbawiciela!

z tym też się zgadzam:p

Sami nie wiecie co piszecie :) Gry MMORPG to sam diabeł kryjący się wśród milionów graczy WoW'a i atakuje ich... To samo Inne gry Blizzarda, AeriaGames, Gamigo, Alaplaya i inne firmy (wszystkie) marketingu MMORPG i innych singleplayerów. Atakuje i zachęca do kupna gry, pobrania jej a nawet zasmakować Ją , kusi graczy na wydawanie pieniędzy, kusi na UCZUCIE, które jest złe (każdy czuje uczucie chyba gdy gra w MMORPG) są one różnorodne.. ale wszystkie są złe, czemu? Bo powodują uzależnienie.

Pzdr:)

Ja mam ci coś udowadniać? Sorry bro. Ty nawet nie uwierzysz, gdy przylecą do ciebie w czarnych helikopterach z transparentem ,,We are Illuminati". Ehh... Masa symboli, masa przekazów, masa zjawisk, masa kretyńskich praw. Ale masa tego niewidzi. Co raz mniej wolności, żywność co raz bardziej zatruta (GMO) , powietrze niezdatne do oddychania, co raz więcej ludzi chorych na rzadkie choroby, szczepionki które zabijają ludzi zamiast leczyć, ogłupiająca telewizja, teledyski z treścią satanistyczną, tajne spotkania panów w czarnych garniturach. Jest tego od cholery i jeszcze więcej. I mów mi, że tego nie widzisz.

27529_129171210433122_5398_n.jpg

Tak to Illuminaci spowodowali, że Tupolew rozbił się, tsnami w Japonii to też ich wina, wszelkie zło na ziemi to wszystko ich wina.

Spisek na światową skalę? Co za paranoja, Dwarfar bez urazy, ale to co piszesz o Illuminatach to totalna bzdura.

Tak to Illuminaci spowodowali, że Tupolew rozbił się, tsnami w Japonii to też ich wina, wszelkie zło na ziemi to wszystko ich wina.Spisek na światową skalę? Co za paranoja, Dwarfar bez urazy, ale to co piszesz o Illuminatach to totalna bzdura.

Spoko, nie czuję sie obrażony. To prawda, że Tupolew sie rozbił to wina Iluminatów i tsumnami w Japoni to też wina Iluminatów. Słyszałeś może o takim czymś jak HAARP? Dowiedz się więcej, a może zobaczysz prawdę, a nie kłamstwo które wciska nam ,,pani z telewizji" jakby nigdy nic się nie stało. Manipulacja to ich motto. Właśnie jest to spisek na światową skalę. Wiem, że najlepiej wyśmiać człowieka, bo mówi niedorzeczne bzdury, już sie do tego przyzwyczaiłem, jednak wiem, że to co mówię to prawda. Wielu ludzi o tym mówi, ale sie ich nie słucha, albo wyśmiewa. Właśnie jest to spisek na światową skalę

Ja nie wierze w duchy, ale za to wierze w ufolców, czyż nie jestem ignorantem?

To, że formy życie poza ziemią istnieją jest oczywiste. Tyle, że za naszych czasów się z nimi nie skontaktujemy.

Biorąc pod uwagę rachunek prawdopodobieństwa i fakt, że istnieją planety takie jak ziemia, na których istnieje woda w stanie ciekłym(prawdopodobnie na jednym z księżyców jowisza takowa istnieje, bodajże europa) znalezienie ich to tylko kwestia czasu. Ale proszę was duchy, bóg?

Ludzie tak uzasadniają swoje lęki, powodzenia i niepowodzenia, nie potrafią ustalić własnych zasad więc sugerują się przeszłością. Btw dla wszystkich wierzących: biblia w obecnej formie została napisana na którym z soborów dużo, dużo po śmierci Jezusa i apostołów.

Pozdrawiam.

U mnie codziennie o 16-17 nad moim blokiem przelatuje jakaś setka wron czy kruków, epicko to wygląda:P

A może to jakiś znak:P-żartowałem

A co do spisków posłuchajcie tego

coś w tym jest:P

Dwarfar ta strona powinna Ci się spodobać^^ http://teoriespiskowe.pl/iluminaci/

Ehh... Masa symboli, masa przekazów, masa zjawisk, masa kretyńskich praw.

I ty na prawde myślisz, że gdyby istniała super-hiper zaje*ista organizacja rządząca światem, która za wszelką cene, próbowała by ukryć swoje istnienie, to coś takiego by było? Te symbole, przekazy i zjawiska WYMYŚLILI sobie fani teorii spiskowych. Weź człowieku logicznie pomyśl troche, bo ta wiara w coś czego nie ma, przysłoniła ci umysł.

Ten temat , jest naprawde testem wiary , dla osoby swiadomej :)

Ja mam ci coś udowadniać? Sorry bro. Ty nawet nie uwierzysz, gdy przylecą do ciebie w czarnych helikopterach z transparentem ,,We are Illuminati". Ehh... Masa symboli, masa przekazów, masa zjawisk, masa kretyńskich praw. Ale masa tego niewidzi. Co raz mniej wolności, żywność co raz bardziej zatruta (GMO) , powietrze niezdatne do oddychania, co raz więcej ludzi chorych na rzadkie choroby, szczepionki które zabijają ludzi zamiast leczyć, ogłupiająca telewizja, teledyski z treścią satanistyczną, tajne spotkania panów w czarnych garniturach. Jest tego od cholery i jeszcze więcej. I mów mi, że tego nie widzisz.
Spoko, nie czuję sie obrażony. To prawda, że Tupolew sie rozbił to wina Iluminatów i tsumnami w Japoni to też wina Iluminatów. Słyszałeś może o takim czymś jak HAARP? Dowiedz się więcej, a może zobaczysz prawdę, a nie kłamstwo które wciska nam ,,pani z telewizji" jakby nigdy nic się nie stało. Manipulacja to ich motto. Właśnie jest to spisek na światową skalę. Wiem, że najlepiej wyśmiać człowieka, bo mówi niedorzeczne bzdury, już sie do tego przyzwyczaiłem, jednak wiem, że to co mówię to prawda. Wielu ludzi o tym mówi, ale sie ich nie słucha, albo wyśmiewa. Właśnie jest to spisek na światową skalę

:blink: ...... :lol: ....... srsly? :blink: ...... serio? serio? :blink: ............. :lol: :lol: :lol:

matka wie, że ćpiesz?

A ja wierzę w Boga, Jezusa i Ducha Świętego. Wszyscy mówicie że nie istnieją, i że w nich nie wierzycie. Ja wierzę, i jeśli nawet mieliby nie istnieć(w co wątpię), to przynajmniej po śmierci nie będę miał przesrane. A co do tematu to ja boję się tylko gdy jest ciemno. Dużo telewizji itp. Ale mimo wszystko najbardziej boję się boga i wampirów. Nie wiem co mnie naszło na te wampiry ale zawsze mam wrażenie że jak coś robię, śpię albo coś to mam wrażenie że cos mnie ciągle obserwuje. Uuu ale mnie dreszczyk przeszył.

A ja wierzę w Boga, Jezusa i Ducha Świętego. Wszyscy mówicie że nie istnieją, i że w nich nie wierzycie. Ja wierzę, i jeśli nawet mieliby nie istnieć(w co wątpię), to przynajmniej po śmierci nie będę miał przesrane. A co do tematu to ja boję się tylko gdy jest ciemno. Dużo telewizji itp. Ale mimo wszystko najbardziej boję się boga i wampirów. Nie wiem co mnie naszło na te wampiry ale zawsze mam wrażenie że jak coś robię, śpię albo coś to mam wrażenie że cos mnie ciągle obserwuje. Uuu ale mnie dreszczyk przeszył.

Poczytaj biblie :D jak wierzysz tylko dlatego, żeby po śmierci nie mieć przesrane i BOISZ się Boga to właśnie po śmierci zakładając, że chrześcijański Bóg istnieje miałbyś przesrane. Zgodnie z biblia szczerze niewierzący są lepsi niż nieszczerze wierzący i wierzący ze strachu. :D

@Avi uważaj bo świecący Edward cie oślepi swoją klatą :D

Ja wierzę, i jeśli nawet mieliby nie istnieć(w co wątpię), to przynajmniej po śmierci nie będę miał przesrane

Widać jak wiarę masz mocną ;)