Duchy , czy wierzycie?

Zapraszam na powrót do tematu który brzmi czy wierzymy w duchy, Ja wierzę chociaż jako jedyny z rodziny ducha nie widziałem.

Patrz ile Bóg mi dał przez ostatnie 5 dni:Fallout New Vegas - PS3http://img130.imageshack.us/img130/6353/screen1207101.pnghttp://img89.imageshack.us/img89/3092/nubd.jpghttp://img152.imageshack.us/img152/1886/screen1211101j.pnghttp://img96.imageshack.us/img96/3364/screen1208102.png

Ach a te ręce były świecące, czy nie? xD

Temat był czy wierzysz w duchy ,a teraz jest czy wierzysz w Boga.I zobaczcie taką teorię histori ludzkości: http://www.zakon-ac.info/ac2-prawdarozszyfrowanie

Na jedno wychodzi. Co do tej teorii. Nie wiem ile już tego typu historyjek czytałem, ale ta już sobie daruje :D

ja wierze , ale dla mnie duch to demon lub dusza człowieka która nie załatwiła wszystkich spraw na tym świecie lub potrzebuje pomocy przy tym manifestując swoją obecność , wierzący powinni wiedzieć że nawet w wyznaniu wiary są słowa- wierze w rzeczy widzialne i niewidzialne. Wiele osób widziało opętanie a to przecież jest jak dla mnie demon, Egzorcyzmy Emily Rose (Anneliese Michel).A tu daje autentyczne nagranie z jej egzorcyzmów

Są różne choroby psychiczne, w zależności od tego w co człowiek wierzy mamy później różne takie nagrania. Niektórzy wierzą, że mają w sobie demona, inni, że są sterowani za pomocą wszczepionego chip'a przez obcych, a jeszcze inni wierzą, że część ludzi to jaszczuro-ludzie przebrani za ludzi... etc.

Przykłady można mnożyć setkami, najczęściej wszelkie objawienia są wynikiem autosugestii - ktoś zafascynowany religią chrześcijańską będzie się dopatrywał działania Boga w każdej sytuacji, tak to po prostu działa. Chory fascynat UFO będzie w co piątym samolocie widział coś podejrzanego.

Ja raz miałem dziwny sen. Stałem na końcu pokoju, widziałem jakąś postać. Patrzała się na mnie i tyle. Gdy się obudziłem chciałem zapalić światło, żarówka się przepaliła, poszedłem spać i znowu widzę gdy coś stoi ale tym razem koło telewizora i znów się obudziłem, poszedłem spać a to coś znowu koło kompa. Gdy się obudziłem, włączam telewizor i nic a w kompie płyta główna siadła o.O, a jakby tego było mało to moja siostra widziała ten sam sen co ja. Historii nie zmyśliłem, a najlepsze że w tedy byłem na stancji tylko tydzień. A jakaś babcia zmarła w tym domu jakiś rok tamu.

Mi się zdarzył paraliż senny + sen na jawie w środku nocy, polecam gorąco - ostre gówno. ;]

BTW. zobaczcie co dzisiaj w telewizji ;] http://tv.wp.pl/name,Cywilizacja-jaszczurow,prid,23530578393,opis.html

Są różne choroby psychiczne, w zależności od tego w co człowiek wierzy mamy później różne takie nagrania. Niektórzy wierzą, że mają w sobie demona, inni, że są sterowani za pomocą wszczepionego chip'a przez obcych, a jeszcze inni wierzą, że część ludzi to jaszczuro-ludzie przebrani za ludzi... etc.Przykłady można mnożyć setkami, najczęściej wszelkie objawienia są wynikiem autosugestii - ktoś zafascynowany religią chrześcijańską będzie się dopatrywał działania Boga w każdej sytuacji, tak to po prostu działa. Chory fascynat UFO będzie w co piątym samolocie widział coś podejrzanego.

Otóż to :). Ludzie widzą, to co chcą widzieć xD. Ale jak chodzi o tych jaszczuro-ludzi, to dopiero tutaj o tym przeczytałem. Ktoś kto wpadł na pomysł jaszczuro-ludzi, czyta za dużo komiksów.

Opętani, to też śmichu warte xD. Rozdwojenie jaźni mają, czy coś hehe. Duchy, to też dobra praca XD. Ja zostanę medium :D

Ja od pewnego czasu też uczyłem się kontrolować sen i jeśli mogę w taki sposób kontrolować mózg gdy śpię, to wiem, że on może wszystko pokazać. Latanie wymiata, przemieszczanie się przez wszechświat bezcenne, więc jeśli ma się taka iluzje na jawie, to nie dziwie się, że ludzie widza boga, duchy, potwory, ufo xD. I szczerze jeśli mógłbym, to nigdy nie chciałbym się obudzić, bo to jest lepsze niż real, a przyjemność, emocje są powielane no i niestety trzeba umieć je kontrolować, bo wywali :)

to według was ludzie lewitujący nad łużkiem lub chodzący po ścianach jak to w któryms poście było napisane ze ogląda discovery czyli program naukowy w ktorym były takie przypadki pokazane, czyli to znaczy ze kazdy kto to ogląda jest chory ?

to według was ludzie lewitujący nad łużkiem lub chodzący po ścianach jak to w któryms poście było napisane ze ogląda discovery czyli program naukowy w ktorym były takie przypadki pokazane, czyli to znaczy ze kazdy kto to ogląda jest chory ?

To może postnij te filmiki z chodzenia po ścianach i latania?

Tylko wiesz, nie te sceny z Last Exorcism. ;]

Edit: Nie o to chodzi, że nie wierze, ale będzie przynajmniej o czym dyskutować.

chcesz zobaczyc ? to oglądaj TV bo w necie tego nie ma ;]

Wszystko da się wyjaśnić naukowo. Bez wyjątku. W tym przypadku myślę, że jeśli nie było tam żadnych linek itd. , to były "sprytnie" umieszczone magnesy/elektromagnesy.

Nie wierze w duchy, i nic (a w szczególnośći te wasze śmieszne filmiki) mnie nie przekona o ich istnieniu.

Ps. Yang, paraliż przysenny miałem (czizys, sie zesrałem prawie, jeszcze nie wiedziałem co to jest xD), ale snu na jawie nie, jakie to uczucie?

Ps2. Widziałem cywilizacje jaszczurów :)

Ja też miałem paraliż. Wyrywam się ze snu, nie mogę się poruszyć, a w cieniu jakiegoś kolesia widziałem. Masakra. :blink:

chcesz zobaczyc ? to oglądaj TV bo w necie tego nie ma ;]

E, to jak nie ma w necie to się nie liczy. :]

Tak poważnie mówiąc, to w sieci jest mnóstwo "paranormalnych" nagrań i całych programów z discovery pewnie też, ale chciałem, żebyś podał ten konkretny.

Ten program baaardzo często oglądam, więc wszystko co tam jest, to iluzja. Najwięksi iluzjoniści na świecie robią takie bajery, więc chodzenie w powietrzu, czy latanie, to też jest iluzją, a tym bardziej, że oglądamy, to z kamery, więc ciężej dostrzec i może to być również fotomontaż. Zrobienie fotomontażu latania, znikania, to nawet amator sobie z tym poradzi :). A w necie jest, i to masę, masę, masę i jeszcze raz masę, więc na bank też to jest, tylko tytuł byś podał, to już można działać xD

dobra to jak wyjasnisz takie cos siedze sobie w pokoju nikogo nie ma w domu nagle halas sloik z polki z barierka na 10 cm w gore lezal w zlewie odlegload od sicany do zlewu w kuchni to jakies 2 metry

nie za bardzo rozumiem, bo za chaotyczna wypowiedz xD. Zresztą, poczytaj trochę. np. http://www.eioba.pl/a2503/spirytystyczny_nonsens_2_nawiedzony_dom mówiłem o tym powyżej :)

A tu zacytuje kawałek z tego artykułu, bo chyba, to Cie najbardziej zainteresuje xD

Poruszające się przedmioty są najtrudniejszym orzechem do zgryzienia wśród łowców bredni, jednak wyjaśnienie istnieje. Oczywiście można z łatwością powiedzieć, że ktoś jest po prostu chory psychicznie i bezwiednie lub świadomie przenosi różne przedmioty. Jednak odpowiedź znów kryje się w elektromagnetyce. Naukowcy przeprowadzali doświadczenie z polami elektromagnetycznymi i zauważyli, iż przedmioty mogą się unosić w powietrzu, nie dotyczy to tylko i wyłącznie materiałów czułych na działanie pola, ale również tych obojętnych. Otóż w silnym polu magnetycznym wytworzonym w laboratorium przedmioty unosiły się tylko, gdy w polu znalazł się jakiś organizm żywy. Człowiek, pies, kot. Jest to być może związane z budową naszego mózgu, jest to coś w rodzaju bezwiednej telekinezy, ale czy ta istnieje? Doświadczenie to nie jest całkowicie pewne, i wyjaśnienie możemy wziąć teoretycznie. Wiecej: http://www.eioba.pl/a2503/spirytystyczny_nonsens_2_nawiedzony_dom#ixzz17re88nQw
dobra to jak wyjasnisz takie cos siedze sobie w pokoju nikogo nie ma w domu nagle halas sloik z polki z barierka na 10 cm w gore lezal w zlewie odlegload od sicany do zlewu w kuchni to jakies 2 metry

Wyjaśnień szukałbym w słabym systemie edukacji, który nie nauczył cię stosować żadnych znaków przestankowych.

Napisać sobie można wszystko, zwłaszcza w internecie. A jak Ty wyjaśnisz moją rozmowę z Sargarusem IX mistrzem jaszczuro-ludzi?

Wyjaśnień szukałbym w słabym systemie edukacji, który nie nauczył cię stosować żadnych znaków przestankowych.Napisać sobie można wszystko, zwłaszcza w internecie. A jak Ty wyjaśnisz moją rozmowę z Sargarusem IX mistrzem jaszczuro-ludzi?

Epic Win.

Ja żądam żelaznych, namacalnych dowodów na istnienie ghostów. A nie, gównianych i zmontowanych filmików...

To sobie kuhwa je przywołaj...

Zobaczyć nie zobaczysz...ale usłyszysz :D Nie raz, nie dwa :D