@Plain owszem kiedy odrzuci się oszołomów dających 0/10 czy 10/10 bowiem to gra Bethesdy czy inne tego typu duperele wychodzi na to że gra nie jest, aż tak dobra jak by się mogło wydawać. Ot Falout 3 w lepszej grafice w lekko zmienioną fabułą i taką samą ilością Bethesdowych bugów łatanych przez moderów.......
Fallout 4
Co oni zrobili z tą grą... Sam pomysł budowania jest ok. ale nie w taki kurde profanujący sposób. Podejdź do samochodu przerób go w sekundę na "stal sztuk 10" które nie wiadomo ile waży bo nie podaje się jednostek. W pierwszych falloutach każdy przedmiot miał swoją wagę a postać określony udźwig teraz tego nie widzę. Kiedyś utrudnieniem było to że musieliśmy zdecydować co zabrać ze sobą teraz totalna casualizacja i nie logiczne mechanizmy gry.
A jak się sprawują power armory? Testował ktoś je ? Ja póki co z moim laptopem muszę zadowolić się f3, którego ostatnio kupiłem.
Jak dorwę Fusion Core to dopiero dam pełną ocenę z testu :I
A jak się sprawują power armory? Testował ktoś je ? Ja póki co z moim laptopem muszę zadowolić się f3, którego ostatnio kupiłem.
Nie mam porównania z poprzednimi częściami, bo albo nie grałem albo nie pamiętam, natomiast są w porządku. Dają bardzo dużego kopa, ale rdzenie, które wykorzystują, są na tyle rzadkie, że nie można całej gry przebiegać w takim pancerzu. Sam osobiście mało korzystam, chociaż mam już 2, ale jakoś tak lubię je oszczędzać ;D
@Plain owszem kiedy odrzuci się oszołomów dających 0/10 czy 10/10 bowiem to gra Bethesdy czy inne tego typu duperele wychodzi na to że gra nie jest, aż tak dobra jak by się mogło wydawać. Ot Falout 3 w lepszej grafice w lekko zmienioną fabułą i taką samą ilością Bethesdowych bugów łatanych przez moderów.......
Kwestia gustu i tego czego się oczekuje po danej grze. Jeżeli ktoś szuka wyłącznie maksymalnie dopracowanych tytułów, w których nie widać nawet najmniejszej niedoróbki, to oczywistym jest, że ta gra i w ogóle żadna inna gra Bethesdy nie jest dla niego. Jeżeli ktoś nie ma wystarczająco dobrego sprzętu, żeby uciągnąć grę, szuka w niej jakichś ultra-cRPGowych rozwiązań albo grafiki z kosmosu, to też się zawiedzie, ale chyba nie o to powinno chodzić. Jak dla mnie, po pełnych 10 godzinach gry, to jest takie 9 z minusem, bo ma po prostu fajną, zajmującą rozgrywkę, jak na razie ciekawy wątek fabularny i całkiem barwne postacie, i misje poboczne. Mówię to jako ktoś, kto z serią ma bardzo niewiele wspólnego - F3 spróbowałem, ale nie spodobał mi się już na początku, NV pograłem przez kilka godzin, ale się znudził, a poprzednich części nie dotknąłem. Co będzie dalej, to się okaże
Co oni zrobili z tą grą... Sam pomysł budowania jest ok. ale nie w taki kurde profanujący sposób. Podejdź do samochodu przerób go w sekundę na "stal sztuk 10" które nie wiadomo ile waży bo nie podaje się jednostek. W pierwszych falloutach każdy przedmiot miał swoją wagę a postać określony udźwig teraz tego nie widzę. Kiedyś utrudnieniem było to że musieliśmy zdecydować co zabrać ze sobą teraz totalna casualizacja i nie logiczne mechanizmy gry.
Jak przerabiasz jakieś przedmioty, to one trafiają do warsztatu i dlatego nie trzeba się martwić ich wagą. Później oczywiście możesz wszystko wyjąć wedle swoich upodobań i każdy przedmiot ma jakąś wagę.
Czy można jakoś przerobić rzeczy z zakładki śmieci ? globusy , tostery itp. Bo wage spowalnia
@Ryutaro Wrzucasz to do Workbencha "R" w osadzie np. Sanktuarium i tam leżą te śmiecie ich się nie przerabia dopiero przy robieniu rzeczy je wykorzystujesz (automatycznie pobiera).
Co do power armorów osobiście jestem zawiedziony, fusion cory miały być rzadkie... walenie w bamubko, zanim zdobyłem T-60 z Brotherhood of steel to miałem koło 20 fusionów 100% mocy.
A armor daje nieziemską przewagę nad innymi przeciwnikami.
Czekać tylko na moda który poprawi budowanie, bo jest bardzo koślawę i nie da rady nic ładnie i równo zbudować, chodzi o równe ściany etc no nic.
A co do gry to bardzo fajna, polecam.
Kurde. Wtorek wieczorem i wczoraj pół dnia spędzone pod znakiem Fallouta i jak trochę się bałem, że jednak mi nie przypasuje jak 3 tak cieszę się, że jestem w błędzie. Doszedłem do Diamond City, ale tam jeszcze nawet wątku głównego nie ruszyłem tylko biegałem robiąc misje poboczne, trochę zwiedzając i skupiając się na stworzeniu mojej własnej bazy. Jest jeszcze daleka od skończenia, ale stwierdziłem, że w najbliższych dniach na tym sie skupię żeby mieć sensowne miejsce gdzie
będą mogli mieszkać sobie moi kompani. Aktualnie biegam sobie z Piper bo romansowanie z nią i wbicie jej sympatii na max daje spoko perka. Cait, Dogmeat i Comsworth mieszkają w mojej bazie Red Rocket, a Sanktuarium żyje swoim życiem. Pomogłem im i radość póki co rośnie. Jak skończę zabawę z moją bazą to pewnie ich rozbuduję żeby mieć podstawę na przyszłe stworzenie drogi handlowej.
Nie da się stworzyć równej ściany? Oczywiście, że się da tylko trzeba chwilkę pokombinować z ustawieniem. Może to lekko wkurzać ale jest wykonalne Jak skończę tworzyć swój mały bunkier to może wrzucę screena ale cholera jasna... Jak mi się miło w tego Fallouta gra
Jak walka słyszałem że jest jej dużo i nawet padło porównanie że to taki borderlands, na sterydach chodzi że jest bardzo arcadowa no to jak jest?
A czy ktoś próbował odpalić na 4 giga ram grę?
Ja nie spotykałem się z nadmiarem walki. Są walki gdzie masz mnóstwo przeciwników, ale są dosyć łatwi, a są też walki z 3-4 przeciwnikami, ale znacznie mocniejszymi. Na pewno daleko F4 do Borderlandsów, a trochę w to drugie grałem w ostatnim czasie.
Było jedno miejsce gdzie spotkałem się z sieczką, ale była ona wtedy jasno określona czemu tak było
Mi tam strzelanie z niektórych broni przypomina, jak bym strzelał w Bioshock infinite (chodzi mi o karabiny ręcznie robione) identyko dzwięk i odrzut.
Wawrzyn nie mówiłem że się nie da ale jak chce się zrobić by to jakoś wyglądało i by to było prostę i symetrzyczne to ni hu hu...
doszedł ktoś z was do momentu gdzie macie tower defense tzn jak macie osodę to można jej bronić przed różnymi stworami tak jak na jednym demie na e3 pokazali.
@radekplug nope 25h przegrane na postaci i żadnego ataku... musieli coś zwalić z tym.
Ja mam jakieś 14h i już odpierałem 3 ataki. Nic specjalnego z nimi nie ma co prawda, po prostu kilku bandytów przychodzi i trzeba ich zabić.
btw. rozpoczynam zabawę w kolekcjonera http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/580197730011518076/09D2F5F4A10B2B981917B7DB6AEBA01F7EE48066/
No to co do ataków przez bandytów to mam farta, albo przez to że rozwaliłem wszystko wokół sanktuarium i nie chca wbijać
@PlainLazy a nooo http://i.imgur.com/R7J8SRg.jpg (domek im się buduje.)
o, skoro widzę, że dłużej pograłeś. Jak odpalić ten jetpack w pancerzu, który było widać na którymś ze zwiastunów?
@PlainLazy pierw musisz zamontować jetpack (potrzeba armorshmit na 4 lvl [chyba] czyli koło 50 lvl
) na pancerzu (klacie) wtedy możesz się bawić sam mam 24 lvl i jeszcze tym się nie bawiłem.
Jak skończyliście? Zabiliście syna czy wysadziliście Boston?
Ja mam już prawie 18h :> łażę wszędzię, pomagam wszystkim wciąga okropnie XD
Jak skończyliście? Zabiliście syna czy wysadziliście Boston?
Ale takie spojlery to mógłbyś z łaski swojej oznaczać, bo niszczysz innym przyjemność z gry.
@mikołaj922 żałosne, dzięki za spojler...