Frogster zhakowany. Zbawiciel czy zwykły haker?

Nie? A jak nazwiesz takie postepowanie?

takie postępowanie do normalne złodziejstwo

Ja mam tylko jedno mnałe pytanie:

Załóżmy że tedane kont wypłynęły do sieci. Dlaczego myślicie że frogster będzie musiał wam to jakoś zrekompensować? Jak zgadzacie sie z regulaminem to też najpierw go przeczytajcie, konta, ich zawartość, nawet diamenty kupione za cięzkie pieniądze to nie wasza własnośc tylko żabek. Pewnie w sądzie byłoby to jakoś do wykrania, ale ilu graczy stać na sprawy sądowe?

ale jak żabeczki mogły do tego dopuścić by ktoś do bazy danych doszedł ?

Na hackera nie ma siły. Jak chce ci się włamać to zrobi to z kimś lub sam. :)

No cóż technika się rozwija to i zabezpieczenia jakoś ominął.

Pier**lnąłem z krzesła.

Koleś to zwykły, piep**ony złodziej, idiota i terrorysta, wy wogóle widzicie co piszecie?

Koleś jest terrorystą bo "terroryzuje" firme. "Wolnośc słowa na forum, albo konta 3.5 miliona osób, które cieżko na nie pracowały, i nie żadko wydały pieniądze, pójdą się je*ac"

Tak, macie racje TO ZBAWICIEL, MESJASZ, CHWALMY GO!

Skoro robi to dla graczy to te konta nigdy nie wypłyną do internetu, bo złamałby swoje zasady działania. Być może blefuje, by Frogster się ruszył.

Biorąc pod uwagę to jak Frogster i podobne firmy op*erdalają graczy każdego dnia, to ten gościu nic złego nie robi.

Pier**lnąłem z krzesła.Koleś to zwykły, piep**ony złodziej, idiota i terrorysta, wy wogóle widzicie co piszecie? Koleś jest terrorystą bo "terroryzuje" firme. "Wolnośc słowa na forum, albo konta 3.5 miliona osób, które cieżko na nie pracowały, i nie żadko wydały pieniądze, pójdą się je*ac"Tak, macie racje TO ZBAWICIEL, MESJASZ, CHWALMY GO!

Nie przesadzaj, oni tylko wyrazili swoje zdanie, z którym nie musisz się zgodzić. Nie wyzywaj i nie przeklinaj.

PlainLazy ma 100% racji, wydawca frogstera traktuje graczy jak skarbonki i narusza politykę gry, ale nie zmusza nas do brania udziału w zabawie, nikt tego nie robi, łamanie prawa dla zwrócenia swojej uwagi i opublikowania jednej wiadomości to przegięcie, brakuje do kompletu tylko dzieciaka z krzesłem któremu matka odcięła prąd.

Właśnie przez takie historie ludzie źle patrzą na graczy, bo są fanatycy którzy nie znają limitu.

+Jeśli sprzedawca nie szanuje klienta, mamy organizacje ochrony praw konsumenta.

+Jeśli ktoś łamię konstytucję (np. prawo wolnego słowa) możemy go pozwać.

+Jeśli firma łamie umowę z nami zawartą, możemy ją pozwać, żądać zwrotu kosztów i rekompensaty.

+Jeśli kacapy podbijają twój kraj i odbierają ci wszystko co związane z ojczyzną, możesz rozpocząć powstanie.

Jednak nie w obliczu zwykłej gry, facet zmarnował swoje życie i to ostro, co wywalczy? Nieco wydatków na prawnika z strony Frogster i pogorszenie zadania graczy o wydawcy. Nic więcej.

W zamian za to wyląduje i więzieniu na długie lata, tylko dla tego że "wciągnęła go gra i chciał walczyć o swoje prawa".

Świat wirtualny może i posiada te same prawa co rzeczywisty, to jednak nie jest tak samo ważny i nie posiada tych samych wartości.

1271039975904-dumpfm-stultissimus-dealwithityoshi.gif

bo guru będzie zły ;)

Jeśli chcecie być nadal okradani, oszukiwani, olewani, to dołączcie się do Frogstera. Niemam zamiaru gnębić tego hackera, tylko dlatego, że ma zamiar opublikować wszystkie konta graczy. Też mam u nich konto i mi to zwisa, że chce je publikować. Niech temu całemu Frogsterowi dokopie się do d*py i mu pokaże, że jego zabezpieczenia są banalne do złamania. Nadal jestem za nim, chyba, że wyjdzie coś niewygodnego dla tego hackera.

Pier**lnąłem z krzesła.Koleś to zwykły, piep**ony złodziej, idiota i terrorysta, wy wogóle widzicie co piszecie? Koleś jest terrorystą bo "terroryzuje" firme. "Wolnośc słowa na forum, albo konta 3.5 miliona osób, które cieżko na nie pracowały, i nie żadko wydały pieniądze, pójdą się je*ac"Tak, macie racje TO ZBAWICIEL, MESJASZ, CHWALMY GO!

Terrorysta? Wybacz... Pokazał luki w zabezpieczeniach Żabki. Jak do tej pory nie słyszałem by owe 3.5mln kont straciło cokolwiek. Problem ma żabka. Jeśli nie potraktuje poważnie tego co haker mówi i dane wycieknął to każdy kto straci chociaż bzdet będzie mógł pozwać firmę. Milionowe odszkodowania, strata klientów itd. Frogster sobie na to nie może pozwolić, gdyż wypłacając nawet 10$ każdej osobie (a wątpliwe jest by o takie kwoty ludzie walczyli) ich portfele wydatnie by się odchudziły.

Swoją drogą samo przyznanie się frogster'a do tego, że doszło do wycieku już może nam (osobom, które grają w gry od nich) dać mocne podstawy do pozwu o brak odpowiedniego zabezpieczenia naszych danych, do których są zobligowani przez prawo. Jak dojdzie jeszcze utrata dóbr w grze to będzie ciekawie.

Dla Was może być terrorystą tak samo jak dla okupantów terrorystami byly nasze bojówki. Analogiczna sytuacja, która jest przesadą.

W skrócie - koleś złamał prawo, Frogster nie.

Taka ich polityka - oni wydali gre, to robią co im się żywnie podoba.

Nie podoba się? Nie grajcie.

Ale nie, po co nie grac, wkoncu można włamac się do bazy danych, ukraśc dane, i szantażować zarząd.

Macie racje, zwracam honor, od początku się myliłem.

Gościu miał dobre intencje, cel również szlachetny - jednak środki jakich użył niszczą go. Jakby użył jakiegoś forum, facebook'a itp. to by 99%ludzi go poparła. A jak użył normalnego hakerstwa, jeszcze 3,5 milinom graczy zabrał konta to już mamy -3,5 miliona poparcia + jak go namierzą idzie pod sąd. Hakerstwo to hakerstwo, nic tego nie zmieni, jednak podobno cel uświęca środki.

Przeada? Sam przyznales, ze Frogster bedzie mial teraz same straty, ktore moga isc w miliony, wiec jak niby nazwac takie dzialania? Dla mnie to zwykly cham, jak juz pisalem. Mozna tez go nazwac frustratem, zlodziejem i tak dalej, nie chce mi sie juz pisac kolejnych epitetow, bo prawda jest taka, ze zamiast pomagac (taki byl jego cel?) to niszczy i psuje. Wandalizm, moze takie slowo bedzie lepsze? Lecz to wszystko nie zmienia faktu, ze to co zrobil jest zle i tyle.

Kurde no, a ja akurat przez ferie chciałem w ROM'a grac, a tu taka akcja - jak pech, to pech :}

Frustracja, złodziejstwo, geniusz i głupota.

Postarajcie się tego hakera choć trochę zrozumieć i wyobraźcie sobię taką sytuację.

Grasz sobie w RoMa widzisz kogoś kto gra na botach bądź hakach, zgłaszasz to do administracji i ten sam koleś na tych samych botach/hakach gra 3 dni później znów zgłaszasz to do administracji, ale ten gracz wciąż śmiga sobie na serwerze, piszesz na forum o tej sytuacji Twój post znika, piszesz na forum drugi raz, trzeci ale wszytkie Twoje i podobne posty znikają, piszesz do administracji i zero odezwu. Nie kusiłoby was przynajmniej troszkę żeby się odegrać na tych hamach z administracji? Mnie osobiście tak ale, że hakerem nie jestem i nie mam takich możliwości jak człowiek, który to zrobił, to po prostu skończyłbym grę.

^ To nie zmienia faktu, ze frogster ma do tego prawo i jesli nie podoba sie to komus, to grac w RoM'a nie musi. A odgrywanie sie w taki sposob jest zalosne, bo nie toc, ze sprowadza na siebie klopoty, to robi to tez komus innemu, w tym przypadku firmie, ktora poniesc moze gigantyczne straty, a takze graczom (jesli opublikuje dane).