Frogster zhakowany. Zbawiciel czy zwykły haker?

I tu się mylisz Dzz. Dzięki działaniom hakera ujawnione zostały niedoskonałości w systemie ochrony danych Frogstera, które miejsca mieć nie mogą. Jako, że mają bazę danych przechowującą nawet informacje o kontach bankowych obowiązuje ich prawo nakazujące jak najlepszą ochotę tychże. Jeśli sprawa trafiłaby do sądu, a odpowiedni specjalista wykazałby rażące błędy w ochronie danych, już teraz Frogester mógłby się nie wypłacić.

Petycje na facebooku? Było ich setki, ale i tak pozostawały bez odzewu ze strony firmy. Wszelakie wytykanie błędów w działaniu Frogestera, jakie pojawiały się na podległych im terenach (fora, komentarze itd.) były od razu kasowane. I to nie z powodu niecenzuralnych słów, lecz dlatego, że reżim nie lubi jak mu się wytyka. Działania Hakera są jakby ostatnim krzykiem o opanowanie tego molocha, którego sam Frogster stworzył i wciąż rozwija.

Dla mnie. Póki nie wykorzysta wykradzionych danych i będzie to tylko "bat" na Frogstera będzie Zbawicielem... Jeśli wykorzysta to co zdobył (zwłaszcza po uzyskaniu tego o co walczy), dla własnych korzyści, będzie zwykłym złodziejem. Wszystko ma dwie strony i tylko od niego zależy jak będzie postrzegany.

tak jak komuś się ropuchy nie podobają to nikt nie musi w ich gry grać...

Zgadza się, zwykły człowiek skończyłby grę.

Jednak co zrobił nasz hacker od siedmiu boleści? Znalazł konto pracownika o pseudonimie "Nico" i odkrył że tamten ma beznadziejne hasło w stylu 123456789, zalogował się na jego konto i zabrał sobie dane.

Sam napisał o tym w poście który mamy na screan shoocie. Skoro uważa się go z tego powodu za hackera, to taki gość co gra na bocie musi być geniuszem komputerowym którego mózg jest sześć razy większy od torsu.

Ktoś wyżej powtórzył mnie mówiąc że można ich pozwać, i przez to żaba ma przerąbane.

Wiesz dla czego tego ludzie nie zrobią?

2,5mln z tej liczby nie ma jaj.

0,5mln nie zauważy powodu.

0,5mln dostanie całe nic względem sakiewki frogstera którą wyhaftowali klienci przed atakiem hackera.

A co jeśli będzie inaczej niż powyżej?

Frogster zbankrutuje, zamknął RoM'a, może nawet Tery nie będzie (bodajże oni mieli wydawać?)

Czy ktoś przejmie prawa do tytułów? To już nie jest pewne.

Oczywiście dla mnie nasz hacker powinien ich pozwać zamiast łamać prawo publikując czyjeś dane prywatne, ale to że da innym większą okazję do tego nie znaczy że z niej skorzystają.

No i jeśli gość opublikuje jakieś informacje, to gdy frogster go dorwie zwali na niego całą odpowiedzialność, odpowiadając na pozwy z strat "niechaj wam złodziej odpłaci. My obiecujemy że więcej się to nie zdarzy"

więc stracą tylko parę drobniaków na prawnika. Jednak o tym już mówiłem.

Jak tu sie nagle wszyscy moralni zrobili, piracą co popadnie , ale tutaj stróże moralności. Każdy walczy o swoje jak potrafi, i chwała mu za to że przynajmniej coś robi.

Każdy walczy o swoje jak potrafi, i chwała mu za to że przynajmniej coś robi.

Nawet jeżeli stawia siebie na z góry przegranej pozycji i wychodzi poza granicę?

Wydawca mówi że boty są nielegalne

Wydawca obiecuje pilnować przestrzegania porządku

Nie robi tego = nie spełnia warunków umowy

W takiej sytuacji każdy kto potrafi mówić bądź pisać jest w stanie skierować swoją sprawę do chociażby federacji konsumentów, iż "sprzedawca" gry robi go w balona.

Kto inny (taki pirat co podochodzi do prawa na luzie) odpyskuje wydawcy również instalując bota.

Więc po co łamać prawo tak ostro?

Haha, popatrzcie na siebie. Gdyby nie jego atak, taka dyskusja nie miała by miejsca (nawet na naszym forum). Możecie się z nim nie zgadzać, możecie go poniżać i wyklinać, ale może jemu właśnie chodziło o wywołanie SPOŁECZNEJ rozmowy na temat tego, co robi obecnie Frogster.

"bo dobrze jest siedzieć i nic nie robić..." A on to właśnie zrobil!!!

Haha, popatrzcie na siebie. Gdyby nie jego atak, taka dyskusja nie miała by miejsca (nawet na naszym forum). Możecie się z nim nie zgadzać, możecie go poniżać i wyklinać, ale może jemu właśnie chodziło o wywołanie SPOŁECZNEJ rozmowy na temat tego, co robi obecnie Frogster. "bo dobrze jest siedzieć i nic nie robić..." A on to właśnie zrobil!!!

I co mu z tego jak będzie pierdział?

Pewnie tak Guru. Ale jak już powtarzam co post, zrobił to nie tak jak trzeba.

Myślisz że rozmowa nie powstałaby, gdyby w newsie pisało "Frogster pozwany przez obrońców praw konsumenta"? Myślę że rozmowa również miała by miejsce, lecz wtedy wszyscy by go chwalili.

Jednak ja powiem "Gadać każdy może, jednak robić nie ma komu" bowiem będziemy tutaj dyskutować o nim, a nikt nie pójdzie w jego ślady, i tego jestem pewien. (choć wielu pewnie życzy, abym się mylił, samemu siedząc na krześle i jedząc sobie wygodnie kanapki przed komputerem)

Ja sam o tym jak Frogster traktuje graczy nie miałem pojęcia, bo nie gram w jego tytuły (słyszałem chociażby, że RoM jest nudny) jednak sytuacja mnie nieco zainteresowała. Choć w negatywnym sensie.

Mi się teraz wydaje że ten gościu chce tylko rozgłosu.

Sprawa niedługo się wyjaśni. Osobiście myślę, że dobrze, że to zrobił, jeśli trafi do więzienia to trafi, robiąc to był świadomy, że pewnie tam wyląduje więc raczej długo myślał nad tym co uczyni i na pewno wszystko zaplanował. Frogster też trochę przemyśli sprawę co zrobić, być może pójdzie z nim na jakąś "ugodę". On będzie cicho, a Frogster będzie dalej odwalał to co odwala do tej pory.

Napisano dziś, 17:39 Użytkownik PlainLazy dnia 18 styczeń 2011 - 16:14 napisał

TY oddawaj mojego avka złodzieju!

Ciekawe czy jakby ktoś ze zwolenników hakera stracił swoje konto, w które zainwestował 3 miesiące grania i 150$ to nadal byłby tak ochoczo nastawiony do rewolucji. :D

Fajnie jak się podchodzi do tego tak teoretycznie, bo pewnie większość opiniujących nie grała/nie gra już w RoM'a, więc wszystko im jedno. No, ale jak trzeba poprzeć walkę z uciskiem (bez żadnego ryzyka) to wszyscy jednogłośnie są za. ;]

Zauważyliście, że mamy głupich polityków? Postanowiłem coś z tym zrobić i ukradłem wam wszystkim akty własności mieszkań/domów jak politycy nie zmienią się na fajniejszych to wasze majątki opchnę na giełdzie. Dobry pomysł?;]

Yang, to akurat debilistyczny pomysł bo ktoś może być poważnie zadłużony, dać w zastaw mieszkanie i co? :D

Taki mały offtop

Ciekawe czy jakby ktoś ze zwolenników hakera stracił swoje konto, w które zainwestował 3 miesiące grania i 150$ to nadal byłby tak ochoczo nastawiony do rewolucji. Fajnie jak się podchodzi do tego tak teoretycznie, bo pewnie większość opiniujących nie grała/nie gra już w RoM'a, więc wszystko im jedno. No, ale jak trzeba poprzeć walkę z uciskiem (bez żadnego ryzyka) to wszyscy jednogłośnie są za. ;]Zauważyliście, że mamy głupich polityków? Postanowiłem coś z tym zrobić i ukradłem wam wszystkim akty własności mieszkań/domów jak politycy nie zmienią się na fajniejszych to wasze majątki opchnę na giełdzie. Dobry pomysł?;]

Dobre, dobre.

Czekam na odpowiedź "zwolenników" hakera :D

Yang, to akurat debilistyczny pomysł bo ktoś może być poważnie zadłużony, dać w zastaw mieszkanie i co? Taki mały offtop

Jeżeli mój post zmusił Cię tylko do takiej refleksji to trochę jest mi przykro z Twojego powodu. ;]

Rozumiem sens, znaczenie tego postu itp., ale napisałem pierwsze co mi przyszło do głowy. :D

Jeżeli mój post zmusił Cię tylko do takiej refleksji to trochę jest mi przykro z Twojego powodu. ;]

Zauważ, że na samym dole napisał słowo ''Offtop'' :D

Coś w tym jest. ;]

Ale spamowisko się tu robi. Ale wydaje mi się, że sprawa ucichnie po tygodniu, tak jak akcja z dopalaczami. i tyle w tym temacie będzie. :D

Rozumiem sens, znaczenie tego postu itp., ale napisałem pierwsze co mi przyszło do głowy.

Napisz lepiej jakąś nową pracę...

@Temat Moim zdaniem mógł to rozegrać inaczej niż kraść konta.