Głosowanie nad ustąpieniem GURU z stanowiska Redaktora Naczelnego

1. Nie

2. Tak

Chyba, że możecie go zastąpić, co jest oczywiście nie możliwe, bo nikomu nie będzie się chciało ruszyć d*py. Zamiast docenić co robi, to musicie sprawdzać każdy news i czepiać się byle g.. czegoś. Ja nie wiem, aż tak was boli d*pa, że napisał coś, co wam nie pasuje, na jakimś portalu, w jakimś internecie?

Każdy dobrze wie że przyczynił się w znacznej mierze dla tej strony ale z drugiej strony może najwyższy czas ustąpić i znaleźć godnego następce?

To tak jakby ktoś przyjął cię do firmy, którą TY doprowadziłbyś na top, która dzięki tobie zbijałaby kasę, a szef od tak nagle by cię zwolnił.

Ja jak najbardziej jestem za tym, żeby guru został.

Więcej luzu i dystansu bo większość ma tu ból d*py, że guru napisze coś dodatkowo od siebie. Nie raz to denerwuje, ale wiadomo, ile ludzi tyle opinii. Lepsze to, niż suche newsy takie jak w wiadomościach ci ludzie gadają jak roboty.

70-90% newsów które pisze GURU to HEJT na gry. Mogę przytoczyć kilka takich, ale po co jak każdy widzi.

Dobry Redaktor powinien być bezstronny i pozostawić ludziom ocenę gry a nie samemu ją oceniać. A on ocenia i pisze o grze która jest średnia że jest beznadziejna.

Mu się nie podoba? To niech zostawi swoją ocenę dla siebie.

Osobiście nie mam zdania co do tego tematu. Powinien troszkę zmienić styl pisania newsów.

1. NIE

2. NIE

Według mnie dopóki nie znajdą zastępców nie powinien odchodzić.

Co do tego czy się nadaje... i tak... i nie... byłoby dobrze gdyby poprawił wypisywane teksty... przestał faworyzować i hejtować produkcję według własnego upodobania... a jak już to robi to niech czasem poświęci więcej czasu na doczytanie informacji o danej grze, bo ta niewiedza czasem w oczy bije... a jak czytelnik sam nie zna gry to sugeruje się bredniami. Można pisać głupoty na własnym blogu... a nie na portalu o grach MMO - podobno uważacie się za najlepszych w Polsce ;). Oczywiście to co napisałem nie dotyczy wszystkiego co się pojawia z jego autorstwem... no ale niektóre sprawy wypadałoby ogarnąć... to że dodaje ciągle to nowe newsy nie przekłada się zazwyczaj na rzetelność i przekaz (jakość>ilość IMHO).

Bez guru, ten portal nie będzie taki sam i każdy to wie.

ALE WAM SIĘ NUDZI. To, że pisze jak pisze to jedno, ale takie głosowanie jest bezsensu. Tak jakby Szef zatrudnił 10 osób, a te 10 osób zagłosowało by na to, by go usunąć. Od tak sobie. Czy go usuną? NIE, bo to nie ich firma.

Jak na taki staż na forum, to chyba Twój najpopularniejszy założony temat. Gratuluję trollu. A dlaczego od razu trollu ? Niżej.Na forum guru nie pisze prawie wcale, więc nie mogę powiedzieć, że znam go. Jednak odwala on kawał dobrej roboty na serwisie i dzięki temu, że guru klepie kolejne newsy, to taki ktoś jak Wy czy Ja, ma czym się zachwycać, co hejcić, z czego brać korzyść (klucze, info o nowych serwerach i masa innych rzeczy). Nie wiem gdzie tu zło w pracy tego redaktora. Widocznie maść na ból d*py to tylko mity...Można też podejrzewać, że takie akcje jak jechanie po guru regularnie, albo ankiety jak ta, to zwykłe zagrania konkurencji. Oczywiści to tylko przypuszczenia, które nic nie znaczą w ostatecznym rozrachunku- nie widziałem i nie widzę dalej innego, lepszego serwisu o grach mmo niżeli mmorpg.org.pl, więc reszta może się schować co jedynie.guru we własnej osobie, jest głównym, który podtrzymuje filary mmorpg.org.pl (nie deprawując reszty ekipy, tak z serwisu jak i z forum), dlatego bez niego nie było by mmorpg.org.plNewsy są, mam co czytać codziennie i jeszcze z większości korzystam jako gracz, także, nice try Kappa, weź sobie ciastko i zapraszamy ponownie idź mu jeszcze d*pę wylizać, to może będziesz jego prawą reką.... jak ty nie widzisz co w newsach pisze to załóż okulary albo naucz się czytać.news to ma być news a połowę newsa to jakieś paplaniny jego, nie ma lepszego portalu od tego ? ha ha ha są i to nawet parę może nie ma tam 10 newsów co godzinę ale są porządne i jest napisane co powinno ale ty wolisz czytać jego wypociny jak piesek taki...
ALE WAM SIĘ NUDZI. To, że pisze jak pisze to jedno, ale takie głosowanie jest bezsensu. Tak jakby Szef zatrudnił 10 osób, a te 10 osób zagłosowało by na to, by go usunąć. Od tak sobie. Czy go usuną? NIE, bo to nie ich firma.

porównujesz pracę to jakiegoś portalu ? śmieszny jesteś

70-90% newsów które pisze GURU to HEJT na gry. Mogę przytoczyć kilka takich, ale po co jak każdy widzi.Dobry Redaktor powinien być bezstronny i pozostawić ludziom ocenę gry a nie samemu ją oceniać. A on ocenia i pisze o grze która jest średnia że jest beznadziejna.Mu się nie podoba? To niech zostawi swoją ocenę dla siebie.Osobiście nie mam zdania co do tego tematu. Powinien troszkę zmienić styl pisania newsów.

dokładnie news Gura to nie news tylko jego wypocini niech się najpierw newsa nauczy pisać a jak chce tak wyrażać swoje zdanie to niech se bloga założy albo strone www.guru-moje-zdanie-o-grach.mmorpg.org.pl

warn_ico.png
3x post ~ NS
dokładnie news Gura to nie news tylko jego wypocini niech się najpierw newsa nauczy pisać a jak chce tak wyrażać swoje zdanie to niech se bloga założy albo strone www.guru-moje-zdanie-o-grach.mmorpg.org.pl

I po paru dniach by jego strona miała więcej wyświetleń niż portal tutaj, bo tu by było pusto i nikt nic by nie dodawał. Przestańcie pierdzielić głupoty, niewdzięcznicy.

Po pierwsze: Co Ci w tym porównaniu nie pasuje?

Po drugie: Opcja edytuj?

Po trzecie: Styl? Język? Przecinki? Chociaż jedno sobie wybierz.

Nie chcę nikomu psuć zabawy, ale wyniki tej ankiety i tak by nie miały na nic wpływu. Odnoszę wrażenie, że niektórym się wydaje iż ten portal jest publiczny i należy do "ogółu". Woli ścisłości: nie jest, więc darujcie sobie takie inicjatywy. O wiele chętniej zobaczyłbym ankietę: "Kto z użytkowników portalu MMORPG.org.pl zasługuje na dożywotni ban i skierowanie wniosku do sądu o odłączenie dostępu do Internetu". To byłoby coś, z przyjemnością czytałoby się wtedy komenty.

Druga sprawa: wyniki ankiety tylko potwierdzają moje szacunki, że ~20-30% userów to małe hejterki, a pozostała część to "normalni" użytkownicy.

Co do hejterstwa: Mi się nie podobają newsy pisane przez Fakt/Pudelek/Plejade. Co to dla mnie oznacza? Ano tylko tyle, że nie wchodze na te portale i ich nie czytam. Nigdy nie przyszło mi do głowy by hejtować tych redaktorów, albo zakładać konta CórkaNewsmanaZFaktu.

Nie chcę nikomu psuć zabawy, ale wyniki tej ankiety i tak by nie miały na nic wpływu. Odnoszę wrażenie, że niektórym się wydaje iż ten portal jest publiczny i należy do "ogółu". Woli ścisłości: nie jest, więc darujcie sobie takie inicjatywy. O wiele chętniej zobaczyłbym ankietę: "Kto z użytkowników portalu MMORPG.org.pl zasługuje na dożywotni ban i skierowanie wniosku do sądu o odłączenie dostępu do Internetu". To byłoby coś, z przyjemnością czytałoby się wtedy komenty.Druga sprawa: wyniki ankiety tylko potwierdzają moje szacunki, że ~20-30% userów to małe hejterki, a pozostała część to "normalni" użytkownicy.Co do hejterstwa: Mi się nie podobają newsy pisane przez Fakt/Pudelek/Plejade. Co to dla mnie oznacza? Ano tylko tyle, że nie wchodze na te portale i ich nie czytam. Nigdy nie przyszło mi do głowy by hejtować tych redaktorów, albo zakładać konta CórkaNewsmanaZFaktu.

aha rozumiem- ch*j z użytkownikami piszemy co chcemy jak nie to wypier ? widzę że hejterki to administratorzy tej strony zrobili coś i są bogami.... naprawdę super postawa Administratora

warn_ico.png
Wulgaryzmy ~ NS

Hahahahhahah, noo i GG WP. Skoro szefunio się wypowiedział to na co trzymać temat? Przy okazji pana wyżej nagrodzić warnem za wulgaryzmy bo * nie zmienia znaczenia słowa.

Chmarus co do hejterków to Guru jest jednym z nich XD

aha rozumiem- ch*j z użytkownikami piszemy co chcemy jak nie to wypier ?

Tak, nie pasuje - wydupiaj. Myślisz, ze jesteś tutaj komuś potrzebny? Ty masz tylko nabijać wyświetlenia, a jak się jeszcze ponapinasz na forum to będzie darmowa beka.

aha rozumiem- ch*j z użytkownikami piszemy co chcemy jak nie to wypier ? widzę że hejterki to administratorzy tej strony zrobili coś i są bogami.... naprawdę super postawa Administratora

Takie "perełki" to tylko w polskim internecie ;d Czytaj ze zrozumieniem, poszukaj sobie definicji słowa "hejt"(od ang. hate jakbyś nie wiedział a na pewno nie wiesz), tak Admin w pewnym sensie jest tu Bogiem, on zrobił ten portal, płaci za niego, rozwija go. I Ty byś chciał mieć tu władzę? Za spinanie dupska na forum?

Chłopie. Postawa administratora jest jak najbardziej w porządku. Z punktu widzenia pracodawcy, który w tym przypadku jest adminem portalu i jego właścicielem, guru jest świetnym pracownikiem. Kupa newsów, dużo wyświetleń i komentarzy. To, że się części osób nie podoba jak guru pisze, to cóż... Trudno. Newsy pojawiają się? Pojawiają. Userzy wchodzą? Wchodzą. Praca tu jest jak każda inna, tylko zamiast biura jest portal. Dobrze by było żeby część osób sobie zakodowała, że my tutaj wszyscy staramy się robić coś dla osób, których pasją tak jak i naszą są gry MMO, ale nie można zapominać, że jak tylko coś się nie spodoba grupce użytkowników, to wszyscy będą wywalani na pysk. Jestem pewien, że jeżeli jeszcze mnie czy Xaorusa i parę innych osób pewnie udało by się zastąpić, tak guru nie, bo za***prza jak parowozik żeby dostarczyć wszystkim informacji.

I tak jak Chmarus napisał. Na innych stronach jakoś nie widzi się "o boże ale ten newsman jest słaby. Zróbmy ankietę na forum onetu to go wywalą". Portal to portal. Są osoby, które nim kierują i są te, które wrzucają na niego informacje. Czy jest to Pudelek, czy Onet czy MMORPG to wszystko działa tak samo i uwagi mogą być, ale póki strona działa jak należy i dostarcza informacji tak jak jest w jej założeniach, to pojedyncze komentarze i grupka 30 osób raczej nic nie zmieni, bo reszta jak widać po wynikach ankiety nie pali się jakoś do wywalania guru, bo wie, że byłoby to załamanie się portalu z którego czerpią informacje. Ochłonąć polecam i zastanowić się nad tym, czy co poniektórzy nie poczuli się aż nazbyt ważni i z 30 postami starają się pokazać jakimi to nie są zapalonymi użytkownikami tutaj i jak ich boli, że Administracja nie podskakuje jak oni zechcą.

Porażka temat, tyle w temacie

Guru jest i będzie i ja się z tego ciesze kropka

Ja osobisicie nie mam nic do newsow Guru. Szanuje go za to co robi! GOOD JOB!:)

No super, wypowiada się koleś który ma 22 posty...

Nawet te największe crapy czytam, przelotnie oczywiście.