Grafika/wirtualna galeria mmorpg.org.pl

dobra, teraz już rozumiem.

Wrzucę kolejny stuff "z szuflady" co by temat nie umierał. ;p

Lużna wariacja na temat carrier'a ze starcraft'a, można powiedzieć, że robione na szybko.

speed1c2opy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ja mogę tylko pokazać moje stare sygnaturki ;p

http://desmond.imageshack.us/Himg854/scaled.php?server=854&filename=judaszzz.png&res=medium

http://img40.imageshack.us/img40/9709/szymon2250.png

a macie może jakąś dobrą stronę z tutorialami po polsku do PS ?

grafart.org czy jakoś tak.

Yanglegend, fajna praca - tak jakby "urealniłeś" statek ze starcrafta (wygląda, tez jakby był wymodelowany w 3d).

Shonen też fajne prace - zobaczyłem "coś" nowego, zwłaszcza mi się podoba pierwsza grafika, jest dobrze dopasowana, przejrzysta, a jednak widać, że coś majstrowałeś.

Yanglegend, fajna praca - tak jakby "urealniłeś" statek ze starcrafta (wygląda, tez jakby był wymodelowany w 3d). Shonen też fajne prace - zobaczyłem "coś" nowego, zwłaszcza mi się podoba pierwsza grafika, jest dobrze dopasowana, przejrzysta, a jednak widać, że coś majstrowałeś.

Owszem był wymodelowany w Blenderze, dzięki za opinie. !;]

Nie leń się zax wrzuć coś nowego, pokombinował bym z gładszym przechodzeniem kolorów o czym CI ostatnio pisałem, bo do takich twardych kolorów (flat'ów) to line-art musi być mistrzowski, żeby to dobrze wyglądało.

Shonen bardzo pro sig ten pierwszy. :P

nie lenię się:) mało mam teraz wolnego czasu po prostu. Ale maluje teraz w wolnym czasie spongebob'a - jak skończę to wrzucę.

ok zrobiłem Spangeboba:

Trochę jeszcze muszę też popracować nad dokładnością kreski

Słuchajcie, co to jest ten Blender(bo ostatnio dużo o tym słyszę)?

Spongebob fajny, wygląda jak z realu :)

Poza tym ten carrier ze starcrafta to wygląda jak zdjęcie takiego statku na pilota na jeziorze, jak dla mnie, ale bardzo ładna praca.

Słuchajcie, co to jest ten Blender(bo ostatnio dużo o tym słyszę)?Spongebob fajny, wygląda jak z realu Poza tym ten carrier ze starcrafta to wygląda jak zdjęcie takiego statku na pilota na jeziorze, jak dla mnie, ale bardzo ładna praca.

Darmowy program do tworzenia grafiki 3d (modelowanie, renderowanie, animowanie). Google Panu nie działa? ;]

Moja kolejna praca z Blendera.

http://imageshack.us/photo/my-images/853/jajofinal11111hicopy.jpg/

Oceńcie to (praca z blendera po obróbce w gimpie):

zaznaczam, że jest to moja pierwsza praca z blendera. jeśli można, to proszę o jakieś małe porady.

Edit: jeszcze jedna:

To ja tak na przywitanie pare starych pracek

filarki3.jpg

warhammerfinish2blood.jpg

27217381.jpg

62345153.jpg

Ostatnia praca wycięta niczym ze Skyrim'a. Pozytyw <3

BlastBlu fajne grafiki - kojarzą mi się trochę z graffiti - 1sza mi się bardzo podoba (dobra na tapetę).

ryba747 świetne pracę mogłyby posłużyć jako obiekty do jakiś gier rpg.

Akurat w tej pierwszej pracy to próbowałem coś modelować, potem w gimpie dałem ten "neon" i filtr, a ten napis graffiti to taki pędzel. W międzyczasie robiłem łódź podwodną, ale coś się zepsuło z blenderem i łódź poszła w las. A szkoda.

Oceńcie to (praca z blendera po obróbce w gimpie):zaznaczam, że jest to moja pierwsza praca z blendera. jeśli można, to proszę o jakieś małe porady.Edit: jeszcze jedna:

Zainstalowałeś Blendera i zrobiłeś render kilku podstawowych gotowych brył bez ładu i składu? Po co?

W sensie fajnie, że się uczysz ale jaki jest sens wrzucania na forum kilku chaotycznie rozrzuconych kul i sześcianów? To wygląda jak całkowity random.

dobra, teraz dam coś wykonanego "z głową", czyli amatorski model "samolotu"(o ile można to tak nazwać):

Wiem, kiepsko go pomalowałem.

Yanglegend mam jeszcze parę pytań: ten carrier ze starcrafta to był modelowany w blenderze za pomocą tylko tych wszystkich kulek, okręgów, płytek itp. czy istnieją jakieś dodatki do blendera (jak np. pędzle do photoshopa) ? I czy ta "woda" pod carrierem też była tworzona w blenderze? I ostatnia prośba: znasz może jakiegoś dobrego tutka, z którego można nauczyć się podstaw modelowania? Bo na razie to jadę na rozciąganiu brył i przemieszczaniu ich, a maluję je w gimpie :P

dobra, teraz dam coś wykonanego "z głową", czyli amatorski model "samolotu"(o ile można to tak nazwać):Wiem, kiepsko go pomalowałem.Yanglegend mam jeszcze parę pytań: ten carrier ze starcrafta to był modelowany w blenderze za pomocą tylko tych wszystkich kulek, okręgów, płytek itp. czy istnieją jakieś dodatki do blendera (jak np. pędzle do photoshopa) ? I czy ta "woda" pod carrierem też była tworzona w blenderze? I ostatnia prośba: znasz może jakiegoś dobrego tutka, z którego można nauczyć się podstaw modelowania? Bo na razie to jadę na rozciąganiu brył i przemieszczaniu ich, a maluję je w gimpie

W każdym programie do 3d zaczyna sie od plaskich powierzchni, szescianow, kul, okregow, cylindrów. Tylko, że na tym etapie sie pracy nie konczy, a dopiero się ją zaczyna, nalezy wytlaczac obiekt, przemieszczac/skalować grupy punktow, zeby osciagnac konkretny ksztalt i z jednego tutoriala się tego raczej nie nauczysz, polecam jakiś podręcznik do Blendera (jest nawet jakiś polski, ale problemem jest to, ze bazował na starszej wersji).

Woda pod karrierem to jedna płaska powierzchnia z nałożoną teksturą clouds(ktora jest w Blenderze "na stałe") ustawiona jako bump mapa.

No z jednego tutka to raczej niczego się dobrego nie nauczę, tobie to dobrze wychodzi, bo skończyłeś stosowne studia.

Z tego, co napisałeś, to wnioskuję, że można każdą bryłę rozciągnąć jak chcemy. Ja na razie ogarniam (z tego co podałeś) praktycznie nic, muszę popróbować coś z tymi teksturkami, bo na razie moja praca z blenderem to jedynie przemieszczanie i rozciąganie brył na wysokość, szerokość i długość, a nie, tak jak w twoim przypadku, rozciąganie w dowolny kształt. Pytam się ciebie o takie rzeczy, bo masz w tym doświadczenie, a taka moja natura, że mam skłonności do zadawania zbyt wielu pytań :) Tak więc mam jeszcze parę pytań: jak długo tworzyłeś ten carrier (razem z tłem i ogólnie całość), czy kolorowałeś ten obraz bezpośrednio w blenderze i jak nałożyć tekstury na poszczególne bryły w blenderze (typu jak w tej ostatniej twojej pracy te jakby "zmarszczki" na tych "jajkach")?

No z jednego tutka to raczej niczego się dobrego nie nauczę, tobie to dobrze wychodzi, bo skończyłeś stosowne studia.Z tego, co napisałeś, to wnioskuję, że można każdą bryłę rozciągnąć jak chcemy. Ja na razie ogarniam (z tego co podałeś) praktycznie nic, muszę popróbować coś z tymi teksturkami, bo na razie moja praca z blenderem to jedynie przemieszczanie i rozciąganie brył na wysokość, szerokość i długość, a nie, tak jak w twoim przypadku, rozciąganie w dowolny kształt. Pytam się ciebie o takie rzeczy, bo masz w tym doświadczenie, a taka moja natura, że mam skłonności do zadawania zbyt wielu pytań Tak więc mam jeszcze parę pytań: jak długo tworzyłeś ten carrier (razem z tłem i ogólnie całość), czy kolorowałeś ten obraz bezpośrednio w blenderze i jak nałożyć tekstury na poszczególne bryły w blenderze (typu jak w tej ostatniej twojej pracy te jakby "zmarszczki" na tych "jajkach")?

Ani modelowanie ani mapowanie tekstur to nie jest temat na jeden post, chcesz się nauczyć Blender'a? Zacznij przerabiać konkretny podręcznik od zera albo daj sobie spokój. W innym przypadku tracisz czas. Ze wszystkich tutorialów nie poznasz 50% funkcji Blendera, a nauka metodą prób i błędów zajmie 10 razy więcej czasu niż konsekwentna praca z podręcznikiem.

btw. Blendera nauczyłem się właśnie w taki sposób - z podręcznika, a nie w szkole.

Carrier - jakieś 2 godziny, materiały nałożone w blenderze.