Grafika/wirtualna galeria mmorpg.org.pl

A co myślisz o takiej metodzie, aby zmierzyć zeszyt, zrobić obraz w centymetrach, i przymocować tak, że nałożę wydrukowaną kartkę na zeszyt, i nałożę na zeszyt tą przezroczystą okładkę, co zwykle się na szkolne zeszyty i książki nakłada?

jasne, dobry pomysł, zresztą próbuj to mało kosztuje ;)

Abstrakcja zeby zresetować pomysły. :]

abs2copy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Świetna abstrakcja. Uwielbiam abstrakcje :)

Inspirowane wiadomo czym. ;]

art1limbocopy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yang, mógłbyś dawać swoje dzieła w większej rozdziałce? Masz genialne grafiki i chciałbym sobie takie coś dać na tapetę. Taka moja mała prośba, byłbym wdzięczny, o ile to oczywiście możliwe.

Yang, mógłbyś dawać swoje dzieła w większej rozdziałce? Masz genialne grafiki i chciałbym sobie takie coś dać na tapetę. Taka moja mała prośba, byłbym wdzięczny, o ile to oczywiście możliwe.

Dzięki wielkie za miłą opinie. Niektóre grafiki mam u siebie na komputerze w wyższej rozdzielczości (chociaż na ogół wrzucam na forum największe) napisz mi tutaj albo na pw, którą pracę byś chciał w formie tapety i w jakiej rozdzielczości to może się coś uda wykombinować.

Jak się już za to zabierasz, to ja poproszę tapetkę rozdzielczość 1600x1200 z carrierem ze starcrafta (tym z blendera), tyle, że bez twojego podpisu (o ile da się go usunąć). Tak wiem, że robię offtopa, bo jest inny temat od tego...

Co do najnowszej grafiki to good job i tak dalej, genialne.

Yanglegend druga grafika mi się bardzo podoba - jest estetyczna i klimatyczna. Fajnie, że pokazujesz też coś nowego.

Jak się już za to zabierasz, to ja poproszę tapetkę rozdzielczość 1600x1200 z carrierem ze starcrafta (tym z blendera), tyle, że bez twojego podpisu (o ile da się go usunąć). Tak wiem, że robię offtopa, bo jest inny temat od tego...Co do najnowszej grafiki to good job i tak dalej, genialne.

Takie rzeczy to tylko w Erze. Render carrrier'a już jest taki mały, mógłbym go renderować jeszcze raz, ale szczerze mówiąc wolałbym nie. :D

Na razie wykonam przeróbkę abstrakcji dla Azraela, też nie chciałbym się bawić w większej ilości przerabiania rzeczy na tapety, bo mam nowe pomysły, które strasznie mnie cisną i trzeba je zrealizować. :]

Dzięki za miłe słowo zax.

Jak się nie da to trudno. Swoją drogą to mogłeś powiedzieć, że "cisną cię pomysły", to lepiej, żebyś się tutaj pochwalił, niżeli masz jeszcze raz tworzyć swoje dzieło. W czwartek wybieram się po zeszyt, i wstawię efekty "tuningowania", czyli nowa okładka :)

W Tesco na dziale papierniczym dostanę te "foliowe" okładki na zeszyt?

blast myślę, że spokojnie tak, a ja się zastanawiam, czy próbować jokera obrobić w tablecie i jakiej techniki użyć (kredką, pędzlem czy czymś innym)

blast myślę, że spokojnie tak, a ja się zastanawiam, czy próbować jokera obrobić w tablecie i jakiej techniki użyć (kredką, pędzlem czy czymś innym)

Doradzałbym jeszcze popracowanie nad samym szkicem - można to fajnie ćwiczyć na tablecie.

Robisz pierwszy szkic ogólny, następnie robisz kolejną warstwę wyżej (a tą niższą dajesz na 50-40% przezroczystości) - teraz masz już łatwiej i szkicujesz wszystko od początku ale już bardziej szczegółowo bo ogólny kształt masz -> powtarzasz operację z kolejnymi warstwami do skutku, czyli satysfakcjonujacego efektu.

Edit:

Tapetka dla Azraela

http://m1er.deviantart.com/art/Deep-blue-274913151

;)

istock000002720783mediu.png

obrazek

Mały tip: nigdy nie dajemy jednolitego tła koloru FFFFFF# / 000000#

Układ grafiki względem tła też mi się wydaje skomponowany dość przypadkowo, ale ogólnie fajny kolaż.

Nie był przypadkowo skomponowany ;)

A tu nowa:

istock000002622177large.png

Tak się zastanawiam i zwracam z pytaniem do was - grafików. Czy jest jakiś sposób na przeróbkę zwykłego zdjęcia na coś w stylu mangi?

@up

Jeśli masz tablet, jako takie zdolności manualne to jest to możliwe. Można zrobić to w każdym programie do robienia grafiki Wektorowej. Zreszta chyba nawet w PS jest filtr ktory tworzy "obraz malowany akwarela" ze zdjęcia.

@Yanglegend

Jakich programów używasz ?

Swoją drogą.

abs2copy.jpg

To jest genialne o__o

@up Potwierdzam i do tego pięknie się prezentuje na pulpicie :D.

A czy ktoś umiałby i mógłby przerobić mi w wolnej chwili zdjęcie na taki mangowy styl?

Emsee ta druga grafika mi się bardzo podoba - kojarzy mi się z niezbadanym/innym światem po drugiej stronie lustra - ciekawy pomysł :rolleyes:

Ja natomiast życzę wam wesołych świąt, taką graficzką ;) :

15qd7bt.jpg