[Guild Wars 2] Leth mori Aiwe [RolePlay/PvE/PvP]

Wesołych Świąt!

Strona Gildii
Facebook

Końcoworoczny podgląd gildii

fHB1tXJ.png

Ilość członków:

Kiedy przenieśliśmy się z WoWa na Guild Wars 2, nie mieliśmy zbyt wielu osób. Części z nas zajęło trochę czasu, nim nową grę nabyliśmy, niektórzy uznali ten moment jako dobry do zakończenia swojej przygody z MMORPG, a jeszcze inni nie byli na tyle przywiązani, by ruszyć wraz z nami. W pierwszych tygodniach istnienia gildii obracaliśmy się przy liczbie 20 osób i w zasadzie nie przeszkadzało nam to - nigdy nie zależało nam na tym, by z gildii robić masówkę - lepiej mieć mniejszą, a ciekawszą i bardziej aktywną społeczność. Liczba jednak szybko rosła i z 20 zrobiło się 40, aż w końcu przegoniliśmy nawet liczbę jaką mieliśmy w World of Warcraft i tak oto dobiliśmy do 80, przy której zapewne na długo się zatrzymamy. Nie znaczy to oczywiście, że zamkniemy rekrutację, gdyż zawsze znajdzie się ktoś mniej aktywny, a na jego miejsce można przyjąć osobę, której aplikacja przypadnie nam do gustu. ~80 osób, w czego w skład wchodzi:

• 10+ Nowicjuszy
  • 20+ Adeptów
  • ~20 Wiedzących
  • ~10 Mędrców
  • 4 Wtajemniczonych
  • 5 Radnych + 1 Władca

Srednia wieku to: 20+ lat

Wyświetlenia strony i forum:

Wizyt: ~200 tysięcy

Wszystkich wywołań: ~13 milionów

Forum

Łącznie napisano 23k+ wiadomości.

Dział rekrutacji:

-aplikacje zaakceptowane: 340 wątków / 3296 postów.

-aplikacje odrzucone: 492 wątków / 3025 postów.

-aplikacje oczekujące na przydzielenie do ww działów: 7 wątków / 47 wiadomości.

RolePlay:

-Regularnie, w dalszym ciągu odbywają się wydarzenia w grze, w czego w skład wchodzą: typowe eventy, kampanie i spotnaniczne wieczorki.

Nasi klanowicze często zapisują je z dużym wyprzedzeniem rezerwując sobie tym samym terminy,
gdyż tydzień ma tylko siedem dni, a eventów chciałoby się zorganizować bardzo dużo.

-Sesje forumowe, w których jak na gildię jesteśmy wciąż bardzo aktywni - myślę, że wiele typowych PBFów mogłoby nam tej aktywności pozazdrościć.

-Okazjonalnie organizowane sesje głosowe.

Player versus Environment:

Mimo upływu czasu w naszej gildii w dalszym ciągu cieszą się zainteresowaniem:

-Dungeony

-Fraktale (również te na bardzo wysokich poziomach)

-Misje Gildyjne

-I w zasadzie wszystko inne co z tym trybem związane.

Player versus Player

Posiadamy w gildii sporą grupę zapaleńców, którzy aktywnie działają w tym trybie. Wyróżniamy się jednak sporym dystansem do gry i wysokie statystyki nie należą do naszych priorytetów, acz nie ukrywamy, że są miłym dodatkiem. Gildia w dalszym ciągu posiada własną arenkę PvP, gdzie odbywają się luźne mecze w naszym gronie i temu podobne, a i cały czas otwarci jesteśmy na gry turniejowe.

World versus World

Nie ukrywam, że w calej hierarchii trybów, ten w miarę czasu spadł u nas na sam koniec - ludzie nie przejawiają wielkiego zainteresowania grą WvWvW, dlatego nie organizujemy na siłę zbyt wielu wypadów. I w zasadzie to nic dziwnego, w końcu nie jesteśmy gildią stricte WvW - nie można mieć wszystkiego, a doba jest zwyczajnie za krótka. Staramy się utworzyć raid raz w tygodniu i czasem robimy na nim coś więcej, czasem bardzo mało - a i nie raz kończy się to wypadem na eternal puzzle, gdzie lubimy poprzeszkadzać wrogowi w skakaniu >;p Jednak jak wiadomo różnie bywa i kto wie, czy kiedyś właśnie ten tryb nie stanie się u nas bardziej popularny.

Reasumując

W rok 2014 wkraczamy już jako całkiem nieźle rozwinięta gildia, w której w 2013 zmieniło się - na lepsze - naprawdę dużo. Nie ma porównania z tym, co było w roku 2011, czy 2012. Myślę, że nasza spoleczność weszła w miarę czasu na nowy poziom i mam nadzieję, że 2014 również przyniesie nam wiele dobrych zmian i szerokopojętego rozwoju. A i sami ciekawi jesteśmy co czeka nas w tym roku w świecie Guild Wars 2!

Strona Gildii
Facebook

Kiedy?
4 Stycznia, 2014 o godzinie 18:00

Gdzie?
W Lion's Arch
180px-LA_-_Grand_Piazza.png

O co chodzi?
Jeden z członków gildii Leth mori Aiwe będzie grał na flecie,
a wy musicie zgadnąć co to za piosenka.

Jak wygrać?
Wystarczy być pierwszą osobą,
która poda nazwę piosenki na kanale /s

Kto może brać udział?
Gracze z serwera Blacktide.

Nagroda:
50g

Zmiana adresu!
Udało nam się dorwać ciekawą domenę, która raczej posłuży nam już na bardzo, bardzo długo.

Od dzisiaj znajdziecie nas pod adresem:
Aiwe.eu

Jak rozumiem gildia dalej rekrutuje ? Ponieważ od pewnego czasu przymierzam się no kupna GW2 i poszukuję właśnie gildi Rp (wszyscy koledzy patrza na mnie jak na idiotę, co jakie RP ?!, liczy sie tylko grafika i nowy CoD ^^), w najbliższym czasie (może wcale nie w takim najbliższym zapewne pod koniec miesiąca), stałbym się szczęśliwym posiadaczem tej oto gry, i czy wstępnie znalazłoby się miejsce dla ciekawskiego (czyt. zadającego dużo, niekiedy głupich i błachych pytań) młodego poszukiwacza przygód ?

Jak rozumiem gildia dalej rekrutuje ? Ponieważ od pewnego czasu przymierzam się no kupna GW2 i poszukuję właśnie gildi Rp (wszyscy koledzy patrza na mnie jak na idiotę, co jakie RP ?!, liczy sie tylko grafika i nowy CoD ^^), w najbliższym czasie (może wcale nie w takim najbliższym zapewne pod koniec miesiąca), stałbym się szczęśliwym posiadaczem tej oto gry, i czy wstępnie znalazłoby się miejsce dla ciekawskiego (czyt. zadającego dużo, niekiedy głupich i błachych pytań) młodego poszukiwacza przygód ?

Naturalnie, znajdzie się miejsce. Rekrutację prowadzimy na naszej stronie Aiwe.eu pod zakładką /forum/

Jak coś to pytaj śmiało! :)

Ha! Udało się! Za sprawą wielkiej magii nasza strona główna została rozmrożona! Jak się wam podoba efekt?
Aiwe.eu

________
Jeżeli odwiedzaliście naszą stronę wcześniej, prawdopodobnie została zapisana w waszej przeglądarce i by zobaczyć zmiany musicie wyczyścić ciasteczka, pamięć podręczną i dane witryn trybu offline.

W FireFox: opcje --> prywatność --> wyczyść ostatnią historię
W Google Chrome --> ustawienia --> zaawansowane --> wyczyść dane przeglądarki

Nie wiesz, czy jesteś godny/a miana "Aiwe"?
Możesz przekonać się na własnej skórze już dziś...

Wejdź do przedsionka i sprawdź...

l6YB3Tk.png

Uprzejmie informuję, iż gildia Leth mori Aiwe nawiązała współpracę z serwisem Svoice.pl którzy będą sponsorować nasz komunikator głosowy - Mumble.

Przy okazji chciałbym Wam polecić usługi tej firmy :)

_____

Rekrutacja wciąż otwarta!

Aiwe.eu

Warto również wspomnieć o tym, iż nasza gildia poza tym, że urozmaica sobie grę eventami i sesjami RP w Guild Wars 2, to mamy również specjalny dział dla Innych gier, w którym na ten moment widnieją dwa uniwersa: Świat Mroku oraz Marvel, gdzie nasi gracze również bawią się RP :)

Jest to bez wątpienia świetna odskocznia od świata Guild Wars 2.

CoYFnre.png

A i wierze, że w przyszłości doczekamy się również działów dla innych światów, w których będziemy mogli się pobawić w naszym gronie :)

_______

Aiwe.eu

Jedna z naszych kampanii fabularnych - Karmazynowe Słońca - prężnie się rozwija!
Powstał nawet drobny obrazek - dla leniwych - który ma w skrócie pokazać wszystkie wplątane w kampanie organizacje, osoby i zależności :)

kswskrocie.png

Cóż - jedni narzekają na to, że fabuła w grze jest słaba i nie mogą patrzeć na Scarlett oraz czekają na zmiany.
A inni biorą sprawy we własne ręce i tworzą fabułę sami! :) A co!
_________
Aiwe.eu

Nowa moda w Leth mori Aiwe... Wąsy!
(nie pytajcie... xD )

Lord Evvicus

Rasticus.

Gnomexus.

Vistrosus Anisocus.

Saloaicus.

Złodziejus.
Wersja Hardcore

Gnarlokus.

Bizzikus.

Protosus.

Xarus oraz Mackus.

Irisus Destus.

Z serii: śmieszne.

Nie traktujcie tego zbyt poważnie :P

Jest to jeden z artykułów z naszej gazetki.

Makabra u wrót Divinity's Reach. Członkowie gildii Leth mori Aiwe pokonani przez dziwacznego żywiołaka.

Anonimowy kontakt przesłał do redakcji taką oto niepokojącą relację sprzed kilku dni. Zachowana oryginalna pisownia.

"Idę se ja na bazar jak to se idę każdego dzionka. Stara po zimnioki wysłała, gulosz obiecała ugotować. Żoncię to ja żem se trafił, gulosze dobre gotuje. No więc idę to ja se na ten bazar, a tu jak nie wypadną z tej gospody obok co jest! Ludzie jakieś i asury, krzyk, gwar! Paczę co oni tak zestrachani się gapią na bazar, co ja żem tam szedł właśnie, a tam warzywa i owoce skaczą na straganie! Zakasałem ja rękawy, miałem zamiar obić pysk temu sprzedawcy, co takie zarobaczone zielsko sprzedaje, że już samo łazić zaczyna! Aż tu nagle arbuzy, niech mnie pierun trzaśnie, arbuzy się połączyły, jeden do drugiego i patrzę ja, ślipia przecieram, a tu arbuzowy potwór lezie! Niech mnie ettin zje, jeśli łżę! Jak nie strzelił arbuzową łapą jakiejś kobieciny, co się przypałętała za blisko niego, to tylko zdążyła krzyknąć i padła jak długa. Wtem te małe asury poczęły go okrążać, machać jakimiś mieczami, łupać, wyglądało jakby się obrzucali dżemem albo jakimś innym świństwem. Ale dziwadło nie odpuszczało i zaczęło w nich strzelać, jakby pociskami z pestek. Do stu pierunów, to żem się wtedy już zestrachał nieźle, że i ja zara oberwę. Zdążył ja tylko pacnąć fotografię, bo żem se kupił niedawno jakieś asuriańskie ustrojstwo co takie cuda robi, i wziąłem nogi za pas. Nie mam pojęcia co się z tą nieszczęsną ferajną stało."

Wejdź na naszą: Stronę główną

Polub nas na Facebook'u

Za inicjatywa Aisu nasza gildia doczekała się swojego Radia.

Specjalny pokoik znajduje się na komunikatorze Mumble, do tego zdecydowaliśmy się stworzyć również dział na naszym forum.
Gildyjne Radio
Mamy nadzieję, że pomysł się przyjmie
:)

Wejdź na naszą: Stronę główną

Polub nas na Facebook'u

lista4ft.gif

Osoby, które w znaczny sposób podpadły naszej społeczności, a i nie chcemy mieć z nimi nic wspólnego.

Znajdujący się na czarnej liście nie będą tolerowani - zarówno fabularnie, jak i poza klimatem - przez organizację Leth mori Aiwe.

LINK

W sumie szkoda, że wyszło jak wyszło z moją karierą w waszej gildii. Najpierw szpital, później przeniesienie się na inny serwer (co było błędem...) i wyjście z gildii przez myślenie, że skoro są różne serwery to musi być bug, że jestem w starej gildii z Blacktide... :x Chętnie bym wrócił, ale raczej nie ma na to szans ;)

Jeżeli faktycznie chcesz wrócić, to po prostu wstaw temat na forum z linkiem do twojego starego podania + daj wyjaśnienie całej sytuacji.

Zobaczy się po prostu co na to ludzie z gildii :)

W jakim temacie/dziale bym musiał takie coś wstawić?

Ps. musiałbym zacząć od nowa. Muszę w takim razie zmieniać podanie?

W sali rekrutacyjnej oczywiście :)

Jeśli chcesz to zmień podanie. Jednak myślę, że może być również tamto, bo w końcu składałeś je naprawdę niedawno.

A co do postaci jaką grasz to po prostu jeśli się dostaniesz to tworzy się jej kartę postaci.

Wiadomo, link do podania + jakieś wyjaśnienie dlaczego opuściłeś gildię i czemu jednak chcesz powrócić etc etc

No i zobaczy się czy to przekona graczy.

Naturalnie jeśli chcesz, to zawsze możesz napisać nowe - od zera.

Wystawione. Dzięki za radę