[Guild Wars 2] Leth mori Aiwe [RolePlay/PvE/PvP]

Część z Was być może już jakiś czas temu miała okazję "pobawić się" w przedsionku, ale pewnie nie brakuje osób, które jeszcze o nim nie słyszały, dlatego zapraszam:

Przedsionek

(Osoby, którym uda się go przejść, w nagrodę dowiedzą się co znaczy nazwa naszej gildii)

Jako, że tutaj w sumie jeszcze nie wrzucaliśmy naszego filmiku, a i nie każdy miał okazję go zobaczyć, to zrobię to teraz :)

Miłego oglądania, a i mam nadzieję, że się spodoba:

Wejdź na naszą: Stronę główną

Polub nas na Facebook'u

Lubisz PvE/PvP, jednak masz wrażenie, że te tryby to trochę za mało? Odczuwasz niedosyt? Interesuje Cię gra fabularna (RolePlay) - eventy ingame, sesje pisane (PBF), czy głosowe w stylu D&D? A może od czasu do czasu chciał(a)byś odgrywać postacie w innych uniwersach, takich jak np. Marvel, czy Świat Mroku? Dobrze trafiłeś/aś!

Leth mori Aiwe to (na ten moment) największa gildia/społeczność zrzeszająca polskich graczy zainteresowanych tematyką RolePlay!
Gwarantujemy stabilność, dzięki której możesz u nas rozbudować swoją postać do granic możliwości - razem z nią przeżywać wszystko co dzieje się w uniwersum GW2, jak i brać udział w autorskich wydarzeniach - nie martwiąc się przy tym o to, że wszystko co tworzysz zniknie po miesiącu, bądź dwóch. Gildia istnieje już od prawie trzech lat, w tym od samego początku w grze Guild Wars 2 i mamy zamiar "przejść" tę grę do samego końca - towarzyszyć jej twórcom do ostatniego napisanego przez nich scenariusza/wydarzenia, by bohaterowie których tworzymy mogli być pewnego dnia dumnie nazwani herosami.

Naturalnie poza fabułą gramy również PvE/PvP, gdyż nie samym RolePlay człowiek żyje, a i jest to tryb który ma sprawiać przyjemność - także nic na siłę - przerwy w nim są również ważne i zalecane, dlatego mechanika jest tutaj bardzo dobrą odskocznią.

Każdy nasz gracz posiada swoją unikalną kartę postaci, którą w miarę czasu rozwija, a i otrzymuje specjalne wpisy od Mistrza Gry.
Nie ograniczaj się jedynie do gry PvE/PvP - dołącz do fabularnej gildii i zacznij czerpać z gry wszystko co najlepsze - wczuj się w swoją postać i przeżyj niezapomniane przygody.

Sprawdź:
Aiwe.eu

A jeśli podoba Ci się nasza inicjatywa, to polub nas na:
Facebooku

Uwaga, zmiany na serwer Blacktide w Guild Wars 2 będą przez parę następnych dni darmowe, także jeśli ktoś chce dołączyć do naszej gildii i grać z nami bez guestowania z innych serwerów, to może to teraz śmiało zrobić! :) Wystarczy złożyć aplikację na naszym forum i czekać na jej rozpatrzenie! :)

Zapraszam pod adres:

Aiwe.eu

A jeśli podoba Ci się nasza inicjatywa, to polub nas na:

Facebooku

Do naszego dość napiętego grafiku udało nam się wepchnąć nową aktywność, którą jest Raid na Kraba! :) Co tydzień będziemy wybierać się na wcześniej wspomnianego Bossa w celu pokonania go - co więcej, pierwszy taki udany raid mamy już za sobą. Krab stawiał opór, ale został pokonany.

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

A jeśli podoba Ci się nasza gildia, to polub nas na:
Facebooku

Kilka zdjęć z ostatniego eventu RP, jakim był Bal

Jeno panocek ze wsi zapukał do wrót Siedziby gildii, gdzie czekali już wyperfumowani i wyszykowani gildiowicze. Panocek zaprowadził nas do karocy, która była od środka obita skórą! (luksus) (bogactwo) (pieniądze) (a to dopiero początek)

gw409.jpg

Piękni, młodzi, zdolni i bogaci, dotarliśmy do garden party w Divinitys Reach:

gw414.jpg

I wtedy zaczęły się tańce!
/highfive

gw417.jpg

Garret tańczący z Mivvą wielce się ucieszył, co mówi dobitnie wyraz jego twarzy:

gw420.jpg

Saloai i Arvein w żywiołowym tańcu bardzo blisko siebie

gw423.jpg

Mrrr mrrr mrrr...

Rozczos tak dawno nie tańczyła że radość dosłownie ją rozpierała, gdy w końcu dopadła do parkietu!

gw428.jpg

Piękna paprotka w końcu odbiła Saloai Arveina, i ta musiała zadowolić się tańcem w pojedynkę, tuż obok Dirlonda:

gw434.jpg

Również i Zack w końcu zatańczył z Mivvą:

gw436.jpg

A i Iris i Raviel mieli swoje chwile:

gw437.jpg

gw440.jpg
*noski noski eskimoski z Gnomex*

Chwila wytchnienia między tańcami:

gw443.jpg

I moment, na który wszyscy czekali:

gw442.jpg

Wejdź na naszą: Stronę główną

Polub nas na Facebook'u

logol4poff.png

Z dniem dzisiejszym gildia Leth mori Aiwe została przyjęta pod skrzydła organizacji Live4Play,
która gromadzi porządne, mające dobre wyniki klany oraz obiecujące gildie i wspiera je. Mamy nadzieje, że nasza współpraca przyniesie nam, jak i Live4Play wiele dobrego!

___________________________________________________________________________________________
Przy okazji, po prawie 2 latach korzystania z komunikatora głosowego Mumble przenieśliśmy się na Team Speak 3,

co pewnie część z was miała już okazję zauważyć na naszej stronie głównej i forum (ikonka w prawym górnym rogu)

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Leth mori Aiwe kończy swoją działalność

Każda gildia ma swój początek i koniec - nawet Leth mori Aiwe. Uznaliśmy, iż jest to idealny moment - czyli prawie trzy lata po założeniu i prawie dwa w Guild Wars 2 - by zakończyć w dobrym stylu. Nie chcemy ciągnąć czegoś na siłę - lepiej zostać zapamiętanymi jako dobra, pełna energii gildia RolePlay/PvE/PvP. Przy czym informuję, że nie planujemy wznawiać naszej działalności, a i chcielibyśmy podziękować wszystkim, którzy śledzili nasze poczynania, czy dobrze się o nas wypowiadali - to naprawdę miłe :)

Lol, żartowałem Prima Aprilis!A tak na poważnie, to jak słyszeliście, przenieśliśmy się na TeamSpeak 3 i informuję, że podgląd naszego serwera na żywo jest już dostępny! Znajdziecie go na naszej stronie oraz forum, w lewym górnym rogu!

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Komnata Chwały została aktualizowana i są w niej już najnowsze informacje!

Znajdziecie tam ID, rangi, jak i datę dołączenia osób piastujących najwyższe rangą stanowiska w naszej gildii Guild Wars 2

Sprawdź:

Komnata Chwały

Facebooku

Wspomnienia... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=glZQf_E-a7o

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Już gdzieś to pisałem i nie wiem czy mi wypada biorąc pod uwagę nikły staż w gildii jak i moje ostatnie nieobecności w GW2 ale polecam tą gildię całym sobą. Pełna jest interesujących i miłych ludzi, ktorzy zawsze chnie pomogą, a całe doświadczenie podczas sesji Roleplay jest niezapomniane i dodaje nieco smaku do uniwersum Guild Warsów. Oby więcej takich gildii i nie bójcie się dołączyć! A jeżeli jeszcze mnie nie wyrzucili (muszę wejść do gry w końcu) to może się spotkamy w Tyrii.

Jak ja bym chciał w końcu z wami pograć xD nie mam na chwile obecną na to sprzętu, ale wróce! więc spokojnie! :D też polecam bo ekipa miodna.

Już gdzieś to pisałem i nie wiem czy mi wypada biorąc pod uwagę nikły staż w gildii jak i moje ostatnie nieobecności w GW2 ale polecam tą gildię całym sobą. Pełna jest interesujących i miłych ludzi, ktorzy zawsze chnie pomogą, a całe doświadczenie podczas sesji Roleplay jest niezapomniane i dodaje nieco smaku do uniwersum Guild Warsów. Oby więcej takich gildii i nie bójcie się dołączyć! A jeżeli jeszcze mnie nie wyrzucili (muszę wejść do gry w końcu) to może się spotkamy w Tyrii.

Oj tam oj tam, nie ma co też przesadzać z dobrymi opiniami, bo czym ich więcej, tym częściej jesteśmy atakowani, trollowani i pojawia się różnego typu plucie jadem - pamiętajmy, że jesteśmy w Polsce :P A i też zaraz ktoś sobie zacznie o nas wyobrażać nie wiadomo co, a potem po dołączeniu się zawiedzie :) Tak czy inaczej bez obaw, w dalszym ciągu znajdujesz się w naszych szeregach i jak najbardziej zachęcamy do aktywnej gry :) Eventów RP nie brakuje, także można śmiało się pojawiać i bawić, bądź tworzyć coś własnego.

Chociaż ja wiem jak to jest z twórcami filmików - ciężko się skupić wtedy na jednym tytule i coś w nim więcej porobić, bo chce się tworzyć materiały z różnych rzeczy, no ale co tam - jestem dobrej myśli :D

BTW, wiem, że Justi też coś nagrywał na jutuby:

https://www.youtube.com/watch?v=MSDJzISz_2c

Kto wie, może byście się dogadali i nagrali razem coś z GW2, myślę, że mogłoby być ciekawie.

Jak ja bym chciał w końcu z wami pograć xD nie mam na chwile obecną na to sprzętu, ale wróce! więc spokojnie!

Oki. Nigdzie nie uciekamy :)

Zapraszam pod adres:

Aiwe.eu

Facebooku

Mówi się, jakoby populacja w Guild Wars 2 spadała, o dziwo u nas aktywność jakby wzrosła - mimo, iż brakowało jakichkolwiek update :)
Przywykliśmy do online 20++, acz ostatnio przyzwyczajamy się do 30++

Ingame:
KWLIAau.png

Forum:

Przy czym wcoraj dobiło do 70, ale nie chciało mi się robić screena :P

Co do w miarę aktualnego zrzutu ekranu z komunikatora głosowego, to takowy znajduje się na pierwszej stronie tego tematu :)

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Leth mori Aiwe w TOP1 PvP - Gratulacje dla Saloai (Keva.9310)

10246710_556702237761537_639914384243483

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

O naszej "gildii" i grze fabularnej: "RolePlay" - z perspektywy czasu...

Cóż, niebawem stuknie nam trzecia rocznica istnienia naszej organizacji i w zasadzie jakby się cofnąć w czasie i porównać z tym co jest teraz, to można by się złapać za głowę i pytać: jak mogliśmy kiedyś w ten sposób funkcjonować? Gildia bez wątpienia cały czas ewoluuje i się zmienia (myślę, ze na lepsze) i dlatego właśnie ten tekst, gdyż chciałbym w nim przybliżyć Wam, jak to obecnie u nas wygląda i działa - przynajmniej w moich oczach. Otóż jeśli mowa o fabule, to ciężko tutaj w sumie mówić o czymś takim jak gildia, gdyż jakby nie patrzeć, niechcący stworzyliśmy raczej zakon, coś na wzór szeptów, vigil, czy durmanda - nie ukrywając, że Leth mori Aiwe ma ambicje być czymś z większymi wpływami niż trzy wspomniane zakony.. Nasza organizacja nie zajmuje się jedną z rzeczy, jak to często gildie fabularne mają w zwyczaju np: znajdując sobie jeden cel i do niego dążąc, bądź tworząc grupę, która trudzi się prowadzeniem karczmy, sklepu, czy innej działalności. Staliśmy się jakby "polskim serwerem RP" (chociaż wiem, że nie jest to najwłaściwsze określenie), wielkim "zakonem", który gromadzi w sobie przeróżne grupy/gildie/stowarzyszenia itp w których w skład wchodzą wszystkie możliwe rasy, jak i charaktery icon_e_smile.gif To sprowadza się do tego, iż każdy nasz członek tak naprawdę może stworzyć u nas swoją - jaka mu się wymarzy - fabularną gildię / grupę / stowarzyszenie, bądź kampanię, czy zwykły event/spontaniczny wypad icon_e_smile.gif Bądź po prostu dołączać swoimi postaciami do już istniejących i brać udział w przygodach, jakie tam mają miejsce. Ludzie tworzą to, czego pragną, a my dajemy im do tego możliwości i konkretne, stabilne miejsce. Tak proste, a jakie skuteczne i przyjemne. A przy tym wszystkim nie zapominamy oczywiście o głównej, wielkiej, fabularnej organizacji jaką jest Leth mori Aiwe - gdyż naturalnie jej cele są ponad wszystkimi innymi, jednak chcąc nie chcąc fabularnie jest to tak duże stowarzyszenie, że na jego istnienie czy tego chcemy, czy nie, muszą wpływać pomniejsze organizacje icon_e_smile.gif

Myślę, że tego typu podejście, które powstało u nas samoistnie - w miarę ewolucji gildii i działa u nas w sumie już od dość długiego czasu - jest bardzo przyszłościowe i daje nam ogromne możliwości do dalszego rozwijania naszej... społeczności icon_e_smile.gif(Naturalnie kiedy piszę tutaj o fabularnych gildiach/grupach i temu podobnych, nie znaczy to, że reprezentowanie u nas nie jest wymagane, bo wszystko to dzieje się pod tagiem "LmA" - co zresztą jest przydatne, bo można non clima dyskutować na /g.)

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Wybierz Radnego!

Radni rządzący Leth mori Aiwe byli tajemniczymi istotami, których dokładna liczba pozostaje nieznana, a tylko kilku dało się bliżej poznać członkom gildii. Ponoć Radni spędzali większość czasu w swoich samotniach, kontemplując nauki Aiwe i starając się do niego dotrzeć przez swe własne ścieżki.
Lecz niebo, na którym wolno latał czarny ptak zachmurzyło się, a wiatry stały się niespokojne. Burza, która miała potrwać znacznie dłużej, niż ktokolwiek przypuszczał, zaczęła dawać swe pierwsze oznaki.
Walka z Karmazynowymi Słońcami zaczęła przeradzać się w wojnę, która siała największe spustoszenie wśród serc gildiowiczy. Nieufność, złość i gniew zakiełkowały w tych, którzy śmieli nazywać się braćmi. Jeden z Radnych zdecydował się odejść. Duchowe więzy Bractwa zaczęły słabnąć, a wkrótce i fizyczne mury stanęły pod znakiem zapytania.
Mrok zapada, lecz pojawia się światełko nadziei. W tym ciemnych czasach Aiwe odwołał jednego z Radnych z jego samotni i nakazał wrócić do gildii, by wesprzeć ją mieczem jak i słowem.

1. Thomas Białobrody

l1i9.jpg

Thomas Białobrody jest sędziwym staruszkiem z Klasztoru Durmanda. Opiera się na swoim pradawnym kosturze, budzącym dziwne uczucie siły. Plotki mówią, że jest to tak naprawdę potężny artefakt. Thomas nigdy nie był dowódcą, gdyż szybko się męczy i bywa roztrzepany. Jest naukowcem, prawdziwą świątynią niezrównanej wiedzy. Jest przy tym żartobliwy i życzliwy, zawsze skłonny do pomocy radą i słowem.
2. Pyre Deadthorn
r5nq.jpg
Szramy na jego pysku są ostrzeżeniem dla wszystkich, że mają do czynienia z doświadczonym wojownikiem. Deathorn urodził się w Legionie Krwi. Został przywódcą warbandy i pełnił to stanowisko przez długi czas, dopóki jego drużyna nie została wybita... przez jego błąd. Pyre został wysłany przez Legiony do Leth mori Aiwe na znak dobrych stosunków między nimi. Jest z charakteru służbistą i uparcie dąży do swoich celów, nie zrażając się niepowodzeniami.
3. Emilia "Catpaw" Jelon
oi37.jpg
Atrakcyjny wygląd Emilii może przykrywać jej dojrzały wiek. 'Catpaw' jest doświadczoną kobietą, byłą piratką, która nie jedno w życiu przeżyła. Dzięki temu posiadła swoistą mądrość życiową. Zawsze służy dobrą radą, często z autopsji, a także dobitnym docinkiem, gdyż jej język jest równie cięty co jej szabla. Poczucie humoru jej nie opuszcza. Na starsze lata zrezygnowała z piractwa, znajdując osobliwą miłość w... kotach.
4. Benor Owlkin
o1v9.jpg
Siwe włosy, wspaniała niegdyś zbroja ze śladami walki i donośny głos to wszystko co wystarczy Benorowi Owlkinowi, by wzbudzić u Ciebie szacunek do niego. Benor jest starym nornem, strażnikiem, który zna wiele legend i opowieści, z czego połowę z nich przeżył na własnej skórze. Jest opanowany i posiada dużą wiedzę, jednak na (bardzo) stare lata jego wzrok pogorszył się, przez co stara nie uczestniczyć bezpośrednio w walce.

Trwają wybory, w których Leth mori Aiwe mogą wybrać fabularnego Radnego! :)

A na kogo głosował/a byś Ty? Pisz!

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Ostatnimi czasy wstrzymaliśmy trochę reklamę i rekrutację (pilnujemy się, żeby nie przesadzić z ilością graczy), ale chciałbym ogłosić, że gildia w dalszym ciągu prowadzi nabór :)

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

SAVE QUAGGANS!

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku

Nie jest tajemnicą, że poza Guild Wars 2 nasza społeczność bawi się również przy innych tytułach: wszelakich Co-Opach, grach MOBA i temu podobnych. Dodatkowo jako, że lubimy grę fabularną (roleplay), to nie brakuje u nas miejsca do odgrywania swoich postaci w takich uniwersach jak: Świat Mroku, czy Marvel, które prężnie się rozwijają. Oferujemy sesje głosowe, jak i PBFy :) Chciałbym jednak poinformować, że do dwóch wcześniej wspominanych gier, dołączył Warhammer40k!
Mamy nadzieję, że i ten projekt się przyjmie! :)

Zapraszam pod adres:
Aiwe.eu

Facebooku