MagarPL idź się wypowiadaj gdzie indziej bo po prostu kompletnie nie jarzysz o co chodzi.. jesteś typowym człowiekiem który o grze wie tyle co nic.. nie mówię tutaj o tym że sobie grasz itp itd..ale o mechanice gry itp.
ANet wyeliminowała wiele problematycznych rozwiązań - brak KSu, brak chorego podziału expa i loota w grupie, brak koksów na low lvlowych zonach pomagającym swoim znajomym zacząć grę.. PT jest i może zbędne do ogólnego trybu gry, bo samo PT daje nam tyle co nic, ale:
- jeśli jesteś w pt łatwiej się komunikować i odnaleźć,
- w PT rozdawane boony na określoną ilość graczy wpierw rozdzielane są na członków grupy,
Brak dungeon findera to dla mnie wielki plus i mam nadzieję, że nigdy go nie będzie.. bo tylko ukraca wszystko to co związane jest z MMO.
Brak trójcy też dla mnie jest plusem, nigdy nie sprawdzałem się jako dedykowany tank - nie lubię zbytnio mele - ani cleryk - leczenie to nie dla mnie - zazwyczaj pchałem się do DPSki, niestety często moje oczekiwania na jakikolwiek wypad były ogromnie długie co defakto kompletnie niwelowało fun z gry. W GW2 nie ma znaczenia kogo sobie do PT zaproszę, ważne by się ogarniał i zaistniałą sytuacje.
Brak Ci dungów.. masz 61 lvl i jest Ci ich brak.. OK to ja nie wiem na jakim serwie siedzisz. Robiąc sobie nową postać 54lvl wszystkie lokacje gdzie są instancje do tego lvlu były "chodzone" na tych mapach widziałem sporo poszukiwaczy przygód .. AC, TA, CM, wszystkie te były "chodzone", sam sobie w dowolnej chwili chodzę na AC dla marków na 80 lvl, już nie wspomnę o expie i zarobku. Wiele instancji jest trudniejszych od tych bardziej obleganych, chodzą na nie głównie osoby już ubrane i szukają ludzi ogarniętych, często tylko ze znajomymi i gildią w pełnej komunikacji, bo tego dung wymaga.. synchronizacji działań.
A jaki ma mieć pvp cel prócz zabawy, już wspominałem ludzie nauczyli się grać do tego momentu aż nie zdobędą wszystkiego, przestało się dla nich liczyć wiele rzeczy, aspektów.. należysz własnie do tego typu ludzi, jak Ci coś nie "rośnie", czegoś nie dostajesz to z miejsca jest to fail.
Czytając Twoje wypowiedzi doprawdy dochodzę do wniosku, że kompletnie nie masz zielonego pojęcia na temat gry w którą grasz. na WvW masz tylko lvl i staty bazowe przeliczane na twoją postać - lvl x mnożnik w zależności od postaci. Posiadane itemy nie mają nic do rzeczy, w dalszym ciągu jest o wiele słabszy od ubranej 80, dodatkowo ta 80 ma wszystkie skille i traity ty tego nie posiadasz.. różnica .. diametralna. LvL sPvP do czego innego służy i do czego innego jest...
Skiny broni.. chyba crafconej.. omg.. człowieku ogarnij swoje informacje na temat gry.. bo witki opadają.
Są elementy unikane przez ludzi, bo obecnie np. z Championami jest bug - o którym mowa na głównym forum, ale to trzeba się chociaż troszeczkę interesować grą.. - i nie ma takiego loota jaki mieć powinien, stąd wszelakie championy są pomijane i omijane, po czas spędzony na ich "mordowaniu" nie jest wart otrzymanego loot.. poprawią to i znów będzie totalna nagonka na champy..
To tylko dowodzi tego jaką masz wspaniałą gildię i jak są w niej ludzie w jakikolwiek sposób związani ze sobą.. domniemam że totalna łapanka była do gildii a połowa się nie zna bo zapewne nawet na TSie sobie nie rozmawiają o d*pie maryny.
Jeśli masz ból to nie graj, dobrze Ci radzę... i proszę Cię skończ biadolić bo co post pokazujesz swoją kompletną niewiedzę na temat gry... PvP - tj. WvW- wpływa bezpośrednio na PvE.. ale to trzeba chociaż ociupinkę się tym interesować....