Mam pytanko, dopiero zaczynam grac w HS i chciałem spytać jakie talie mam kupować za każde 100 gold jakie zgarne ?Chodzi mi o karty dobre na początek.
HearthStone temat ogólny
Chodzi ci o kwestie pakiet podstawowy czy z dodatków? Bo nie do końca rozumiem.
Jeśli tak to najpierw polecam pakiety podstawowe, żeby zgarnąć niektóre niezbędne karty.
Polecam obejrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=CSxKcXrsHbk&list=PL0OKaaHWS-4vEqFtsnkG4FdbsfcI4g01D&index=56
Chodzi ci o kwestie pakiet podstawowy czy z dodatków? Bo nie do końca rozumiem.Jeśli tak to najpierw polecam pakiety podstawowe, żeby zgarnąć niektóre niezbędne karty.
Tak dokładnie o to dzięki.
Polecam obejrzeć https://www.youtube.com/watch?v=CSxKcXrsHbk&list=PL0OKaaHWS-4vEqFtsnkG4FdbsfcI4g01D&index=56
Trochę długie xD
Trochę długie, ale widzisz, kolega wyżej nie doradził ci do końca dobrze Mam już prawie wszystkie karty, a film oglądałem z ciekawości już dosyć dawno i średnio pamiętam, ale do 10 minuty chyba znajdziesz odpowiedź jako tako
A ja tego emkarerere czy jak ona tam ma od karcianke nie polecam.
Aren nie opłaca się robić na początku (chyba, że robisz 7 winów +), bo dropią paczki GvG. Dopóki nie uzbierasz wszystkich commonów i rarów oraz posiadasz wszystkie epici, które Cię interesują, nie kupuj GvG. Powinieneś też jak najszybciej zaopatrzyć się w obydwa dodatki (proponuję kupić łącznie około 30 paczek podstawowych najpierw, by skleić jakieś podstawowe decki)
@trampek Dlaczego nie polecasz? Ja się do tego sposobu nie stosowałem, ale brzmi to wszystko na zaplanowane i dobrze przemyślane, sensownie przede wszystkim. Więc wydaje mi się, że jest to lepsza rada niż "a kup sobie podstawowe pakiety najpierw, reszty się domyśl".
Jakim bez mózgiem trzeba być, żeby budować deck z neta...
Masz małe pojęcie o karciankach, co?
Tak btw. masz w sygnaturce "Szanuj język polski", a napisałeś "bezmózg" osobno
Da się tu w ogóle coś ugrać bez kupowania pakietów i dodatków za real kasę? Czyli mówiąc prościej czy da się zebrać wszystkie karty czy połowa będzie dla mnie niedostępna jeśli im nie zapłacę?
Ograniczeń na rodzaj boosterów nie masz. A to co i czy ci wypadnie to już losowość. Ale zawsze pozostaje przemielenie kart na pył, z którego robi się wybrane przez gracza. Taki udawany craft.
Coś koło 60 kart jest z przygód, ale i te możesz odblokować za jedyne 700g skrzydło, co jest równe 7 pakietom... Czyli 35 kart, gdzie za skrzydło masz 3/4 + legendę.
Pomijając to da się zdobyć wszystko i nawet nie jest to trudne. Jedyny problem to szczęście i czas, bo upragnione legendarki mogą nigdy nie paść, a palenie ich nie jest dobrym pomysłem (chyba że ma się złotą, wtedy równa jest dowolnej innej w pyle)
A dlaczego ludzie nie radzą grać aren na początku zanim nie zbierzemy jakichś kart z pakietów? Albo zebrać kilka kart, zagrać 2-3 areny i zaś zebrać kart itd. Przecież do aren nie potrzebujemy nic, wybieramy losowo ze wszystkiego. Ja się nawet zastanawiam czy aby tylko aren nie grać bo te rankedy to jakaś lipa, nic za to nie ma i każdy gra zbotowanymi op deckami z jakimiś rare kartami, ciągle powtarza się to samo i ogólnie bieda, areny dużo ciekawsze tak myślę.
A dlaczego ludzie nie radzą grać aren na początku zanim nie zbierzemy jakichś kart z pakietów? Albo zebrać kilka kart, zagrać 2-3 areny i zaś zebrać kart itd. Przecież do aren nie potrzebujemy nic, wybieramy losowo ze wszystkiego. Ja się nawet zastanawiam czy aby tylko aren nie grać bo te rankedy to jakaś lipa, nic za to nie ma i każdy gra zbotowanymi op deckami z jakimiś rare kartami, ciągle powtarza się to samo i ogólnie bieda, areny dużo ciekawsze tak myślę.
Myk z nie graniem aren na początku polega na tym, żeby poznać wszystkie kart, nauczyć się ich zasad działania i najlepszych sytuacji do zagrania danej karty. Talie do aren musisz składać z losowych kart, nigdy nie wiesz co Ci się i musisz na początku brać to co według Ciebie dobre, a resztę kart najczęściej dobierać pod kątem tych pierwszych. Ogólnie: musisz się trochę nagrać, żeby ogarnąć o co chodzi, bo tak to będziesz tylko wychodził na minus. Poniżej 3 wygranych na arenie jesteś na minus, 3 to się zwraca 100% w większości przypadków, a od 4 i w górę masz profit.
Odnośnie wyższych postów co do p2w: życie też jest p2w, przykro mi bardzo .
Tak rankedy wyglądają we wszystkich karciankach Od tego miesiąca będą nagrody ma ladder, poza tym zawsze za 20 range w sezonie był rewers.
Czemu nie areny? Co prawda to moze byc perpetum mobile, ale nie zawsze uda ci sie ugrac tyle, zeby gold sie zwrocil. A co wazniejsze, z aren dostajesz obecnie karty z dodatku, a najpierw potrzeba troche podstawowych.
Z aren się dostaje tylko karty z dodatku? No to skąd te podstawowe zdobyć, nie z rankedów przecież. Aaa no ta, pewnie kupić?
No tak. Po to są boostery.
Boostery można kupić za walutę zbieraną w grze i można wybrać czy to ma być normalny booster czy z Gobliny kontra Gnomy.