Witam. Wróciłem dzisiaj do HS'a i zastanawiam się co zrobić. Jeżeli wpadnie Daily to łącznie będzie na 3 pakiety najnowszego dodatku, co zamierzam zrobić (wydać golda na te 3 pakiety) lub pójść na arenę i zapewne dostać po d*pie i stracić golda, bo nigdy nie ugrałem więcej niż 3 win'ów. Co poradzicie?
HearthStone temat ogólny
Wziąć się w garść, skupić i ugrać chociaż 5 Nie wszystkie areny pójdą dobrze, ostatnio zrobiłem 0\3
Powinno ci starczyć na jakieś 3 areny, próbuj
Jak masz problem z dobraniem kart, to spróbuj z tym: http://www.hearthpwn.com/forums/hearthstone-general/the-arena/14427-arena-card-ranking-tier-lists-by-class-updated-8
Tylko pamiętaj o mana curve.
Btw, dust jest warty porównywalnie tyle, co gold.
Arenka spoko, gram pomiędzy kupnem 2 pakietów, od 4 zwycięstw masz szanse na zwrot, od 7 pewny zysk. Z tym że niektórzy ludzie mają wielkiego farta co do kart jakie dostają tam
Przy okazji, grał ktoś tym albo czymś podobnym: http://www.hearthpwn.com/decks/323985-fastest-face-rogue-cheapest-deck-in-the-meta ?
Wydaję się to ciekawy i zabawny build w dodatku tani. A obecnie zamulam jako shockadin i myślę nad jakimś nowym deckiem ale brak przygód zabija 3/4 decków z neta :/
Zagrałem kilka gier, taki no, zwyczajny typowe aggro, a że za aggro nie przepadam, do olałem ;p Możesz spróbować
Witam Mam dylemat. Nie posiadam zbyt dużej kolekcji kart, a na pewno nie posiadam wszystkich z klasyki, a czasem nie posiadam nawet tych dobrych czy świetnych i mocno użytkowych kart dla Maga itd. Mam za to parę złotych kart, które nie są Basic. Myślę, aby je zniszczyć i stworzyć dodatkowe użytkowe karty. Co o tym myślicie? Nie jestem fanem i nigdy nie byłem kart Gold czy Foil (w MTG) także dla mnie to nie problem, ale czy się to opłaca? Dostanę jakieś 200-300 pyłu z tych gold kart.
Według mnie póki nie ma się wszystkich użytecznych kart w wersji normalnej każdą złotą kartę powinno przerabiać na pył. Złota wersja nie ma żadnego znaczenia oprócz walorów kolekcjonerskich. Lepiej mieć kompletną talię niż braki i parę złotych egzemplarzy.
To zależy, od tego, czy masz podstawowe wersje tych kart, czy nie. Jeśli masz, to zależy od indywidualnych preferencji. Jeśli zamierzasz grać trochę więcej, to lepiej nie rozwalał, bo w przyszłości, siłą rzeczy i tak będziesz je zbierał.
Czy w HS możliwym jest uzbierać na całe naxx używając jedynie hajsu z daily? W sensie robić daily i odkładać szmal i potem kupić skrzydło po skrzydle. Opłaca się to, jeżeli nie chcę wydawać 80 zł na naxx?
Da się, ale zajmie Ci to z kilka miesięcy.
Kilka miesięcy to może przesada ale dość długo to może zająć w zależności od zadań które będziesz otrzymywał. Zawsze jak znajdziesz czas możesz przysiąść i wbić 100 złota za 30 wygranych dziennie ale to wymaga sporego nakładu czasu.
a kto czeka z was na 27 pażdziernik czyli we wtorek na closed bete overwacht
Całego naxxa potrzebujesz tylko do ramp druida, a da się nim z powodzeniem grać bez shade'a
Da się uzbierać w tydzień na jedno skrzydło, ale trzeba trochę grać. Jak się postarasz i questy podejdą, to można nawet szybciej
Pewnie wszyscy, ale trochę offtop
Zanim uzbierasz na całego naxxa tylko famiąc daily, hs ci się dawno znudzi. Nie polecam takiej praktyki. Ostatnio Trump robił serie f2p i w miesiąc dał radę odblokować tylko jedno skrzydło (tworząc przy tym w miarę normalnego decka), a jest osobą która ogarnia tą grę.
Naprawdę da się to zrobić szybciej, poza tym, jaki byłby sens grania, gdyby wszystko można było odblokować po miesiącu? Ludzie narzekaliby na brak contentu. A teraz narzekają, że za dużo trzeba zbierać. Nigdy nie dogodzisz...
Mnie to zadziwia, bo jak mam trzy daily to jest to przeważnie min. 120 golda,a jedno skrzydlo to 700 o ile dobrze pamiętam bez włączania gry. To te kalkulacje, że w miesiąc coś mi średnio pasują...
jeśli chodzi o skrzydła to wszystkie robiłem za pomocą kasy z gry czyli uzbierałem 700 złota w tydzień robiąc zadania i grając rankedy przeszedłem wszystko nawet heroic i teraz czekam na następny dodatek do hs
jeśli chodzi o skrzydła to wszystkie robiłem za pomocą kasy z gry czyli uzbierałem 700 złota w tydzień robiąc zadania i grając rankedy przeszedłem wszystko nawet heroic i teraz czekam na następny dodatek do hs
A w ile to zrobiles? Czarna górę tez tak zrobiles?
@Siemen nie zapominaj o goldzie za wygrane gry. Teraz średnio za daily masz 50 golda, więc dziennie musisz jeszcze wygrać 15 gier, żeby w tydzień się wyrobić.
jezeli umiesz grac i areny wychodza ci na srednio 6 winach graj areny zarabia sie najszybciej golda, a jezeli chodzi o same daily to srednio ma sie te 55 golda dziennie teraz plus 100 za same wygrane wiec na dzien jestes wstanie zrobic 155 700/155=~5dni wiec srednio co 5 dni mozna miec jedno skrzydło kto pisał o miesiacach ? musze go wyśmiać niestety
Dodatkowo jezeli nie wiecie to za pokonanie komputera na trybie expter [ wszystkie klasy] dostaje sie golda, za 100 pierwszych winow dostaje sie golda za wbicie wszystkimi 10 lvl dostaje sie cos tam wiec jezeli tego nie macie warto.
Ogólnie tych ukrytych questów jest dużo więcej, ale pewnie większość ludzi zrobili już