HearthStone temat ogólny

Czy fajny to oceń sam, typowy Midrange: 2x Claw

2x Wrath

1x Ooze

2x Faerie Dragon

1x Big Game Hunter

2x Harvest Golem

2x Shattered Sun Cleric

2x Raging Worgen

2x Swipe

1x Chillwind Yeti

2x Keeper of the grove

1x Starfall

2x Azure Drake

2x Druid of the Claw

2x Starfire

2x Argent Commander

1x Ancient of Lore

1x Gnomish Inventor /jak masz Ragnarosa to możesz go za niego wrzucić

Gra jest cudowna w swojej prostocie. Faktycznie, że więcej zależy od szczęścia i tego, w jakiej kolejności losujesz karty niż od umiejętności, ale produkcja daje mi naprawdę dużą frajdę. Chętnie poczekam na jakieś płatne DLC.

Ja nie pojmuję kompletnie klasy Szamana. Blokowanie sobie kryształów many?! A po co to? Może i z tego przeciążenia naładujesz sobie jakiegoś stwora klasowego, ale go łatwo zdjąć potem odpowiednimi kartami. Ponadto te karty Szamana jeszcze jakieś słabe, albo to ja nie umiem nim grać :D.

Tak szaman jest słaby :D

Ja nie pojmuję kompletnie klasy Szamana. Blokowanie sobie kryształów many?! A po co to? Może i z tego przeciążenia naładujesz sobie jakiegoś stwora klasowego, ale go łatwo zdjąć potem odpowiednimi kartami. Ponadto te karty Szamana jeszcze jakieś słabe, albo to ja nie umiem nim grać .

Tak, z całą pewnością jesteś słaby.

2 ściany 2/3 za 3 many

5direct dmg za 3 many

3direct dmg za 1 many

AoE 2-3 za 3 many

I to niby jest słabe?

Ta krita która dostaje +1/1 za każdym razem, kiedy rzucasz coś z przeciążeniem, jest diabelnie słaba. Natomiast mechanika overload'u każe Ci używać tego zgrubienia na szyi, bo nie możesz rzucać tępo kart, byle tylko wchodziły Ci w koszt many. Musisz kalkulować i myśleć. Nie chwaląc się, gram Control Shamanem i wygrywam 90% meczy przeciwko WSZYSTKIEMU (diabelnie kontruje mnie Control Mage, ale pracuję nad tym).

Drugim, diabelnie mocnym deckiem jest Midrange Murlock Shaman, jednak jego mocno kontruje Warrior i Druid. Miałem okazję przeciwko takiemu grać - 5 tura, Murlock 15/15 z Windfury.

@up

Aggro Shaman jest dobry deckiem turniejowym, ale niestety, przegrywa ZAWSZE przeciwko drugiemu Aggro i, jeżeli nie siądzie ręka, przeciwko Controli. Jednak Midrange łapie nieźle.

Tak szaman jest słaby

Ten filmik pokazuje tylko, że kolesiowi dobre karty weszły do ręki. Jak mi podejdą to też mam szybki win. Jakiś czas temu Paladynem położyłem tego Worgena 3/3 z szałem, że dostaje +1 i furię Wichru. Wzmocniłem go dwiema kartami +4/+4, bo akurat się pojawiły, wyhealałem go 6 hp, bo też była karta i po grze.

Złożyłem dzisiaj po południu konkretniejszy deck szamanem, ze względu na codzienne zadanie. Pierwszy raz mi się dobrze nim grało. Poniekąd się myliłem, że jest słaby, przyznaję ;).

Kiedy ta open beta ? :( nadal nie mam klucza

Ajron,

tu mowa o blizzardzie i jego "zapowiedziach" - ja strzelam koniec stycznia OB

Patrz zapowiedzi wszystkich kolejnych dodatków do WoW'a czy Diablo 3 ;P

W terminie to jeszcze niczego u nich nie było :D

Ja jednak mam nadzieje że na poczatku grudnia bedzie ob

2 tyg dostałem keya, pograłem chwile i mnie kompletnie nie wciągneła . Gra jest naprawda mocno nastawiona pod casuali, jak ktoś ma większe ambicje i woli bardziej rozbudowany gameplay to jest masa fajniejszych karcianek jak np ktos wspomnial wczesniej DoC czy Eredan.

Ja osobiscie wyczekuje Alteil Horizons.

Gra jest naprawda mocno nastawiona pod casuali
jest masa fajniejszych karcianek jak np Eredan.

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale pod względem samej walki, to Eredan jest jeszcze bardziej casualowy, niż HS - wybierasz swojego i wrogiego bohatera, rzuć 1/2 kartę, z czego każda jest bez żadnych kosztów...

Eredan nadal jest tak mocno p2w jak niegdys? Jeżeli ktoś mówi iż Szaman jest słaby, to pewnie nie grał przeciwko takiemu, który potrafi zbufować sobie postać do 15 ataku i dać jej windfury.

Dla mnie ŻADNA karcianka nie jest P2W. Ten skrót oznacza, że dla gracze płacący mogą otrzymać to, co znacząco wpływa na rozgrywkę, czego nie mogą otrzymać darmowi. Eredan w tej kwestii jest lepszy od HS bo ma Marketplace, na którym ludzie handlują kartami i za przegrane mecze też są kryształy (waluta sklepu)

Po prawie 24 godzinach męczenia HS'a z przerwami na siku i krótki sen...

Nie jest to WoW TCG, chociaż w pewien sposób został ten klimat - aż jestem ciekawy kolejnych kart - bo niestety ale full control deck mający ręce i nogi dla Jainy czy "puszka" na Garoshu to sen...

Jeśli idzie o szybką, prostą i ładną karcianke to blizzard całkiem się popisał. W dodatku to chyba pierwszy raz kiedy widzę "starter deck" nadający się do czegokolwiek poza nauką.

A najbardziej serce cieszy rush na warlocku - jak na razie niepokonany

EDIT:

Odpowiedź na mój niedawny mail do blizzarda w/s Heartstona:

"Even if they say no., not to worry, the game is going into Open Beta in the coming months, so no-one will need any beta keys any more."

Czyli nie jest powiedziane z open beta bedzie w grudniu ...

Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka

Sprawdźcie swoje skrzynki. Mi dosłownie przed minutą przyszło zaproszenie do bety wraz z kluczykiem:)

Też dostałem zaproszenie =]. A beta pewnie pod sam koneic grudnia będzie skoro jeszcze wysyłają zaproszenia.

Nie ma ktoś może niepotrzebnego kluczyka bo ja czekam i nic.