HearthStone temat ogólny

Jakby ktoś miał wolny kluczyk do HearthStone to niech mi zrobi świąteczny prezent i prześle na PW :). Wczoraj sie zarejestrowalem na stronce co niby daje klucze (ta z newsa), ale nadal nie przyszedl kluczyk ;/

warn_ico.png
Jest specjalny temat do żebrania o klucze i to nie jest ten. Warn za offtop. - Might

Święta są. No weż odpuść mi tego warna, kolegooo pliskaaa, inaczej załamię się psychicznie :(::((::(

Złożyłem sobie Warlocka pod Murlocki i sprawdza się wyśmienicie.
Jeżeli chodzi o Murlocki to lepszy jest Shaman. +3 po stole/single, totem +2, windfury itd.

Ze starterów ludzie bardzo chwalą sobie Warlocka i Palasa, chyba najbardziej efektywne startery

A ja mam inne pytanie: gdzie byście wciepli Illka? Mam go w Mid-Range Druidzie, ale za dużo zależy od tego, czy mam na ręcę sporo dopałek.

Nawet jak przegrywa się areny 0/3 to dostaje sie 1 pakiet kart + 30 pyłu, więc moim zdaniem areny lepsze, 1 pakiet 100 golda, 1 arena (150golda) to CO NAJMNIEJ 1 pakiet i 30 pyłu.

EDIT; Co do buildu dla początkujących, ale już grających chwile;

" Od pewnego czasu gram tylko łotrem. Wszyscy mówili mi jaka ta postać jest słaba, a ja udowodniłem im, że moja talia na łotra, prawie że podstawowa, jest lepsza od ich talii z masą wydropionych kart na arenach. Może build ten nie jest dobry na jakieś pojedynki wysoko rankingowe, ale na 25-15 działa idealnie i problemów z nim nie miałem. Na wstępie jeszcze pragnę zaznaczyć, że i tak wszystko zależy w 90% od szczęścia. Życzę miłego testowania!(Polskie nazwy, bo akurat takie tłumaczenie posiadam);2x Cios w plecy1x Ukrycie1x Dzik Szabloskalny1x Elfia Łuczniczka1x Grubiański Sierżant1x Piechur ze Złotych Włości1x Trędowaty Gnom1x Zdrada2x Baśniowy Smok1x Herszt Kręgu Nieskornych2x Młodsza Inżynier1x Wilkor Alfa2x Kapłanka Straceńczego Słońca1x Łowca Grubego Zwierza (bardzo dobra karta, ale droga do wycraftowania, zdaje sobie sprawę, że mało kto ją ma, możecie dać jakiś "tańszy" zamiennik)2x Łowczyni z Brzytwoskórych1x Mistrzyni Kamuflarzu1x Przywódczyni Kultu (łączyć ją z umiejętnością przy przyzywaniu Mistrzyni Kamuflarzu)2x Skrytobójstwo (bardzo mocna karta, zostawiać na moobki z którymi będziemy mieć problem)1x Rycerz Srebrnej Dłoni1x Wódz Mroźnych Wilków2x Władca Areny1x Sprint1x Czempion Wichrogrodu____Build opiera się na szybkim za spamowaniu przeciwnika i niszczeniu jego kart atakując go w między czasie, trzeba wyczuć ten build. Robiłem go pod siebie, pod mój styl gry, więc nie wszystkim musi przypaść do gustu. Dodam jeszcze, że nie warto kisić kart, tylko wyrzucać od razu (z głową) to co mamy w ręce.___Zdaje sobie sprawę, że możecie nie mieć wszystkich kart, ale wybrałem takie które można w miarę szybko wycraftować, dodatkowo rada ode mnie, NIGDY nie kupujcie pakietów kart za golda, bo się nie opłaca. Za wejście na arene płaci sie 150 golda co daje nam gwarantowane (nawet jak przegramy 3 razy i nic nie wygramy) 1 pakiet kart i 30 proszku, na arenie nie musisz rozgrywasz wszystkich gier za jednym razem. EDIT; Dla tych którzy używają sekretów; nie używajcie ich, bo sie nie opłaca jak traficie na jakiegoś dobrego gracza to a) albo zna wszystkie sekrety i wie czego się spodziewać b ) nie wie czego się spodziewać, ale sprawdzi to stronnikiem 1/1. Moim zdaniem wybieranie sekretów do talii to porażka, bo tylko tracimy sloty na jakieś dobre karty. Sekrety sprawdzają się tylko wtedy gdy mamy jakiegoś stronnika który na nich bazuje, ale nawet i wtedy, moim zdaniem, nie opłaca się ich brać."

Miło byłoby usłyszeć konstruktywną krytykę na jego temat, żeby jeszcze bardziej ulepszyć mój build.

A próbowałeś dorzucić jakieś droższe, lategamowe karty? Spróbuj wymienić parę tańszych na parę droższych, i zobacz jak się sprawdzą, bo widzę, że nie masz ich dużo, a mogą nawet pasować (przynajmniej mi by pasowały, lubię mieć potężnych stronników :D)|

BTW, jakby ktoś chciał zagrać czy pogadać w grze, proszę, dodajcie mnie do znajomych, mój battletag: Maslan#2398

DoC jest zdecydowanie trudniejszą karcianką, wymagającą więcej taktyki, znajomości budowy decku i ogólnie skilla, ale gram teraz w hearthstone ponieważ jest mniej trudny i praktycznie nie trzebą się nad nim wysilać tylko dawać karty jak leci :)

Widać ze malo w hearthstona grales. W DoCu, ogladnąlem jeden poradnik od mkrr3 i gromilem wszystkich do 1300 elo. Poźniej bylo juz trudniej, ale i tak ze w 3-4 dni tak wysoko sie wybilem to jest cos. (nie mowie ze gra jest zbyt banalna, ale po prostu tutaj wystarczy jeden dobry deck i ciśniesz wszystkich pod rząd jak leci, w Hearthstone jest calkiem inaczej)

W hearthstona gram juz ze 2 tygodnie i jestem w 10 randze w constructed, na arenie moj max to 8/12.

Jestem pewien, i oswiadczam to wszem i wobec, ze HEARTHSTONE jest grą trudniejsza i wymaga wiekszego skila do calkowitego ogarniecia gry. Tryb arena, jest niesamowicie trudny do opanowania ze wzgledu na to dobieranie kart.

Problem z Hearthstone polega na tym, że jest bardzo, ale to bardzo luck dependent. Wiadomo, każda karcianka na swój sposób jest, ale HS wybitnie. Druga sprawa, są klasy, którymi nie da się niemal grać na podstawowej talii. Przykład? Chociażby rogal. Na upartego chciałem grać nim od początku, poszukałem jakiegoś "how2play" i jazda. Problem w tym, że obskakiwałem wpierdziel od praktycznie każdego. Dopiero, gdy wycraftowałem kilka kart, w rankingu z 23 do 14 skoczyłem przegrywając może 2-3 mecze. Prej natomiast, jest klasą, która potrafi niszczyć z podstawowymi kartami, podobnie Lock czy Palek. Ale wystarczy zagrać kilkanaście (kilkadziesiąt?) meczy i naprawdę można wygrać niemal wszystko. Zaczynając miałem jakieś 30% win-ratio, może nawet mniej, teraz około 70%.

Jedna endgame'owa zasada? Wycraftuj 2xDefender of Argus-> dodaj go do każdej talii-> PROFIT. Nawet po nerfie ta karta to jedno wielkie chamskie ścierwo. Buff dla dwóch stworów naokoło +dwa taunty za darmo. Nie mówię że nie do zbicia, ale wciąż odrobinę przesadzony.

Zawsze lepszy taki nerf, niż żaden :P Ale masz rację, widzę go, w niemal każdej grze.

Jestem hipsterem.

Nie mam go w żadnej talii.

A jak tam Wasz rank, po "sezonie" pierwszym?

A wgl jak to jest z tymi rankami? Ma się za nie jakieś nagrody? Osobiście skończyłem z rankiem 18 i myślałem, że coś za to będzie a tu taki psikus - nic :D!

Prawdopodobnie będą, ale dopiero w sezonach po "oficjalnej premierze". Ja miałem 9 i też czekałem na coś :(

Warto grać shamanem?Te jego wardy są ciekawe,ale czy będą przydatne?I jak składać deck

Shaman jest dobry, ale i tak op druid - czekam na nerfa.

Warto grać shamanem?Te jego wardy są ciekawe,ale czy będą przydatne?I jak składać deck

Jak umiesz złożyć deck do shamana to jest mega! Sam myślałem kiedyś, że jest do bani, ale teraz złożyłem deck pod taki lekki rush i wygrywam 8 na 10 gier :). Wczoraj 5 rankedów pod rząd wygrałem - to chyba o czymś świadczy ;)?

Rush deck Murlokami u Shamana straszliwie kosi ^_^

Kosi, kosi, chyba że trafisz na maga bądź huntera na control decku. Wtedy zaczyna się robić nieciekawie.

W praktyce, każdy deck ma swoje minusy, dlatego nikt, nigdy nie będzie mieć 100% win-rate :)

Nie wiem jak Wy, ale dla mnie 2 super postacie to wojownik i łucznik rexxar ^_^ btw czy wy też nie możecie zalogować się do battlenet ?