Jakiego bohatera kupić?

znacie jakieś buildy dla nidalle ?, tylko nie pisac że postać z d*py, bo każda potrafi wymiatać, tylko trzeba skilla posiadać..

ja aktualnie mam taki, sam zrobiłem

nidale.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Plus ten kapelusz którego tam widzicie.

W sprawie tego Udyra

1) Bardzo dobrze sprawuje się też na solo topie ;)

2) Moim zdaniem robi on chyba najszybciej jungle, albo jako jeden z szybszych ;)

3) Każda postać da ;)

4) Na topie jest dosyć dobry, ale wiadomo, to jednak bardziej jungler

5) DMG jest przyzwoity, ale radze go robić pod off-tanka (typu : warmog + madreds)

6) Q - Tygrys - pasywnie dodaje att spd, gdy uruchomisz dodaje jeszcze więcej att spd + zadaje dmg w target który zaatakujesz(i to bardzo duży dmg)

W - Żłów - w sumie to działa tak, że gdy odpalisz dostajesz tarcze, owa tarcza znika po 3s(chyba) ale jeżeli nie zmieniasz stylu to dostajesz life steal i cos takiego jak mana steal

E - Niedźwiedź - gdy odpalisz to dostajesz mov spd + gdy zaatakujesz przeciwnika, to go stunuje

R - Fenix - jak odpalisz to bijesz dmg obszarowo(wokół ciebie), i co jakiś czas zadaje dodatkowy dmg, do tego jeszcze daje to trochę ad i ap.

Musze dodać, że udyr nie ma tak jakby ulti. Skill "R"(ulti) możesz dodać na 1 poziomie

Moim zdaniem najlepsza jungla jest z fenixem ;)

A co do nidalee

Nie pasuje mi tam Phantom Dancer i ten mieczyk obok(nie pamiętam nazwy)

W sumie zależy jak robisz, czy pod włócznie czy pod kotka ;)

Ale te dwa itemy bym zmienił, może rylai i roa,

W sumie buty też bym zmienił, albo na redukcje cd, albo na magic penetr

Witam. Zastanawiam się nad kupnem paru czempionów i nie wiem kogo kupić. Dlatego prosze o wypisanie ich minusów i plusów Pantheon/Karthus/LeBlanc.

Pantheon

+dobry na topie

+duży dmg

+stun

-jego ulti po nerfie

-wydaje mi się że w late game trochę traci na mocy

Karthus

++++++ jego ulti ;)

+bardzo dobry slow

+jego bomby + obszarowka = dobra farma

+jego passyw z obszarówki dodaje many podczas gdy zabijesz jakiegoś miniona

+i oczywiście jego passyw, pośmiertne używanie skilli przez określona ilość czasu

-żeby ogarniać trzeba dość dobrze ogarniać jego bomby

-jeszcze jeden ale to taki mini mini minus, że trochę postaci może uniknąć jego ulti

-wydaje mi się że jest trochę papierowy

LeBlanc

+chyba najlepszy nuker w grze

+jej ulti

+klatka i odskok

+pasyw może nieraz uratować życie

-papier

-hmm nic nie mogę wymyślić

!@#$To są tylko moje spostrzeżenia, mało grałem leBlanc i Pantheonem, w sumie Karthusem też ;P

Mógłby ktoś mi opisać Kennena, Swaina i Talona ?

Kennen to jeden z lepszych ap, moim zdaniem.

q- shuriken, którym można ciągle prawie spamować, robi on bardzo duży dmg

w- jeżeli nałożysz na kogoś znak(np. trafisz z shurikena) , możesz wtedy to użyć, zadaje dmg i nakłada następny znak

e- run run run, skill jest jednym słowem "super", dobry do uciekania, również dobry do gonienia

r- i to jest potęga, moim zdaniem jedno z lepszych ulti w grze

Jeżeli nałożysz 3 znaki na typa, wtedy go stunujesz, i tak ciągle

Jeśli dobrze kojarzę to, ulti może uderzyć tylko 3 razy w jedna osobę (na 3lvl, bije chyba okolo 10-14x)

Później opisze innych, bo zaczynam właśnie gre...

Pantheon+dobry na topie+duży dmg+stun-jego ulti po nerfie-wydaje mi się że w late game trochę traci na mocyKarthus++++++ jego ulti +bardzo dobry slow+jego bomby + obszarowka = dobra farma+jego passyw z obszarówki dodaje many podczas gdy zabijesz jakiegoś miniona+i oczywiście jego passyw, pośmiertne używanie skilli przez określona ilość czasu-żeby ogarniać trzeba dość dobrze ogarniać jego bomby-jeszcze jeden ale to taki mini mini minus, że trochę postaci może uniknąć jego ulti-wydaje mi się że jest trochę papierowyLeBlanc+chyba najlepszy nuker w grze+jej ulti+klatka i odskok+pasyw może nieraz uratować życie-papier-hmm nic nie mogę wymyślić!@#$To są tylko moje spostrzeżenia, mało grałem leBlanc i Pantheonem, w sumie Karthusem też ;P

Nie zgodzę się z tym , że to papier.Po pierwsze maska dodaje hp i po 2 można kupić rod of age i ma się coś tam tego hp.

Leblanc pociska każdego na solo (może mieć z kilkoma postaciami problemy , ale to też zależy jak grasz)

Swain

+Dobry w gankach

+Dobre survi jako ult

+Baaardzo dużo bije

-Ignite i po ulti

Talon:

+Spory Dmg

+niewidzialność

+jak go robisz pod cryta to wali potem takie kapiszony , że to szok.

-od niego nie znam żadnych

Kennen

+Obszarowe ulti

+Stuny

+Spell vamp

-trochy ze skilli ma cd

warn_ico.png
Double post. - Cree

@DrHouse

Doran's ring, chain vest, potem butki 1 poziomu, dokańczasz guardian angela, kupujesz tear of the goddess[po tym dokańczasz buty magic pen], potem rabaddon's, dokańczas archangela, guinsoo rageblade, zamieniasz dorana na next archangela.

Build na końcu powinien wyglądać tak:

Sorcerer's Shoes, Rabaddon's deathcape, archangell staff x2, Guinsoo Blade, na koniec coś pod survi, twój wybór.

Może być też build pod kuguara[nie wiem, czy to dobra nazwa]

doran's ring[na start], buty pod magic resist, warmog's armor, atma's impaler, trinity force, guinsoo rageblade, doran's ringa zamieniamy na youmuu's ghostblade.

Nie zapewniam, że będzie Ci się dobrze grało na tych buildach, osobiście 1 przypadł mi do gustu, end.

@Nidalee: AD Nidka to raczej rzadkość. Tak czy inaczej polecam Łezkę przekształcone w Manamune albo AA - w formie kotka Nida nie ma żadnych problemów ze zdobyciem stacków. Zazwyczaj widzę jak ludzie budują ją pod AP - włócznia + heal.

@GruCa: każdy papier może złożyć coś co da mu nieco survi (np. RoA). To nie znaczy że przestaje być papierem z natury. :)

LeBlanc - tylko i wyłącznie one-target nuke. To assassin który wskakuje na głowę jednemu wrogowi. Jest w tym dobra, ale jak już wspomniałem atakuje jednego przeciwnika. I wcale nie pociska każdego, wystarczy grać z głową i nie dać się jej bić po głowie. Poza tym jej ult jest słaby w porównaniu z innymi, osobiście bardziej na to patrzę jak na kolejny skill jak w przypadku Karmy czy Udyra.

Moja kolej XDTryndamere + Morgana + Nasus vs Shaco vs Xin Zhao vs Nidalee vs PantheonGrałem Shaco, Xin Zhao i Nidalee.Tylko że Nidalee grałem dawno, dawno temu.

Kupuj Morganę i Nasusa. Tryndę sobie odpuść.

@nidalee, postać przekozacka tylko build do d*py ;D jedyny słuszny build na nidzie imho to doran's ring -> farma do 1950 golda -> rozdzka za 1600 do rabadona + buty najtansze -> farma dalsza -> reszta do mercurkow i druga rozdzke od rabadona, ta za 860 -> rabadon -> sheen -> kolejna rozdzka za 860 -> lich bane -> guinsoo's rageblade -> cokolwiek ci bedzie potrzebne na koniec (najczesciej proponuje archangela, choć opcjonalnie coś pod konkretne resisty - frozen heart/kolczuga albo force of nature.

@nidalee, postać przekozacka tylko build do d*py ;D jedyny słuszny build na nidzie imho to doran's ring -> farma do 1950 golda -> rozdzka za 1600 do rabadona + buty najtansze -> farma dalsza -> reszta do mercurkow i druga rozdzke od rabadona, ta za 860 -> rabadon -> sheen -> kolejna rozdzka za 860 -> lich bane -> guinsoo's rageblade -> cokolwiek ci bedzie potrzebne na koniec (najczesciej proponuje archangela, choć opcjonalnie coś pod konkretne resisty - frozen heart/kolczuga albo force of nature.

A na dominium build ?, bo kilka itemek jest z dominium wyłączone

Zaraz wypróbuje tego builda UP . A jeśli chodzi o bohatera , bierz nasusa nafeedowane Q niszczy wszystko

jak już to dominion x.x nie wiem, bo nie gram tego trybu, ale prawdopodobnie trzeba brać zamienniki. Nie ma sensu iść nidą bardziej pod supporta, bo będzie leczyć za podobną liczbę hp, co z ap buildem, a dojdzie tylko krótszy cd kosztem upośledzonego damage'u. AD nida, jakby się zastanowić, może być całkiem niezła, ale póki co nie polecam, bo nie ręczę za to. Przetestuję w jakiejś luźniejszej grze jak będę miał chwilkę i dam ewentualne rezultaty.

Witam,

Ja od siebie moge polecic dla nowych graczy, gdyz tez dopiero zaczynam ( 9 lvl east, ale rosnie caly czas)

-Warwick bardzo dobry na solo junggle no i na gangi

-Master Yi baardzo przyjemna postac fighter

-Ryze ( mag) rowniez bardzo fajny

No i moj faworyt Olaf :D

@UP

doj**ałeś jak Hanka w karton.

Potrzebuję tanka gdyż w moim teamie na ranked nie mamy go więc ja się poświęcam i potrzebuję waszej pomocy w tym. Najbardziej ciekawi mnie Leona gdyż jej połączenie Q i E jest podobne do łączenia Q i E Jarvana co mnie zadowala. Więc proszę o plusy i minusy tej postaci i jak ją bym wziął to dobry build. :)

P.S.

Mam zaoszczędzone punkty RP a jest na nią przecena do piątku więc prosiłbym o szybkie dobre odpowiedzi. :)

@UPdoj**ałeś jak Hanka w karton.

Z ust mi to wyjąłeś.

Co do Leony:

+dobry dmg jak na tanka

+combo do ganku: ult,w,e,q, tylko musisz zmieścić się w czasie, żeby W szybciej nie aktywowało się.

+leona + carry = gg

+rzadko banowana

+ludzie nie za bardzo wiedzą, jak ją kontrować

+ult przydatny w teamfightach

+pasyw dobry do supportowania

-wypracowanie celowania skillami wymaga czasu

-dość słaba w 1v1

-nie ma żadnej umiejętności wspomagającej ucieczkę (co najwyżej może walnąć ulta w desperacji)

-dość słaba farma

Grałem nią dość dawno, jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

I mój build:

shield-swifty-sunfire cape-rylai's-guardian angel-force of nature-zamieniam shielda na warmoga

A ja polece Ramusa:

+taunt na 3 sekudny z zmniejszeniem armora przeciwnika

+dużo życia i pancerza w late game

+skill zwięszający armor i magic resist o 150

+kręci się :D (wiem wiem, chodzi o efekt przy walnięciu, czyli slow + podrzucenie)

+ulti zadające ładny dmg również turretom

+można nim nawet iść na jungle

+25% armora z itemów idzie w atack

Minusy:

-w early game mało życia i pancerza (bez curla)

-brak jakiekogolwiek stuna/mass taunta w teamfightach

I build:

Doran Shield -> Mercury boots -> Warmog -> Thornmail/Force of nature (zależne od teamu przeciwnego) -> Guardian Angel -> Sunfire Cape -> sprzedać dorana, kupić Randuin's Omen

Polecam ci Garena :) Bardzo łatwa postać (przynajmniej dla mnie ) .