Jakiego bohatera kupić?

Widzicie, to znowu ja!

@UP Garen to postac dla napalonych. Wbijasz z Q>W>E i jak trzeba dobijamy R i koniec.

Teraz szukam postaci, która jest TRUDNA. Ogarnąłem tego Udyra, Oriane(czy jak ona tam ma) Karme. Te postacie niby są trudne. Grał ktoś może taką postacią, która potrzebuje opanowania i prawdziwego skilla? Tylko prosze bez Karthusa :D

@MightTay, grałem z ramusem i powiem, że bez problemu ładował się wewszytkich i wychodził cało :D

Ostatnio często gram Fizzem, ale tak po prawdzie to nie jest champion, którego ja bym osobiście polecał, a to dlatego, że aby nim efektywnie grać trzeba dość rozważnie grać i nie lecieć na wroga na tak zwane "hura", co kusi czasem niemiłosiernie :P

Widzicie, to znowu ja!@UP Garen to postac dla napalonych. Wbijasz z Q>W>E i jak trzeba dobijamy R i koniec.Teraz szukam postaci, która jest TRUDNA. Ogarnąłem tego Udyra, Oriane(czy jak ona tam ma) Karme. Te postacie niby są trudne. Grał ktoś może taką postacią, która potrzebuje opanowania i prawdziwego skilla? Tylko prosze bez Karthusa @MightTay, grałem z ramusem i powiem, że bez problemu ładował się wewszytkich i wychodził cało

Zdefiniuj trudne. Ja mam przykładowo potężne problemy z AD carry i assassinami.

Siema ja też zaczynam przygodę z LoL'em, i jakiego championa mi polecacie? Oczywiście na razie zacząłem grać więc na jakiego mam zbierać.

Avi, a powiedz może kim lubisz grać (jeżeli nie masz upodobanego champa, to powiedz czy wolisz bardziej na odległość, czy z bliska, bardziej tank, czy DPS)

@Up skąd ma wiedzieć, jak zaczął

Ja na początku preferowałem magów z małym HP i wielkim nuke. Teraz gustuje w supportach i tankach. Więc za tydzień gust mu się zmieni. Nie możemy Ci nikogo polecić bo nawet nie wiemy kim, ile i czy w ogole grałeś.

Nie kupuj nic, dopóki nie będziesz pewny że warto. Graj championami z rotacji i nie kupuj droższych niż ci za 1350 - chyba że masz 100% pewności że nie zrobisz czegoś głupiego. Po pewnym czasie, kiedy nauczysz się grać, sprawdź różnych champów po raz drugi - nagle może się okazać że za drugim podejściem gra Morganą to jest to co pokochasz.

Zdecydowanie dystansowe Championy. I najlepiej żeby miał dużo DMG

No to

Ryze ma w late game niezlego niuka, combo W>E>Q... itd. z ultem w team fajtach jak i na 1v1 robimy bardzo dużo

Veigar również w late game ma każdego na niuka.

LeBlanc. Napada na jednego kolesia, ni się obejrzysz, kolesa nie ma.

Siema już zacząłem grać i na razie mam dostępnych 11 championów (1 kupiłem)

Mianowicie tak: Annie, Ashe, Cho'Gath, Katarina, Orianna, Poppy, Rammus, Renekton, Skarner, Soraka i Veyne. Kim polecacie grać mam aktualnie 2lvl.

A we wtorek rotacja i kupa, nowi chepioni, przepraszam bardzo, ale pytanie jest DEBILNE. Masz dostepnych tych w/w chepionow, zagraj, zaryzykuj, może akurat to będzie ten, ktory Ci się spodoba. Skąd my mamy to wiedzieć.

Niuka według mnie ma tylko Annie, bo reszcza ma cooldowny i trzeba gonić za killem. Katarina też ma niby passyva, ktory redukuje cooldowny, więc jak zaczniemy serie zabójstw to cieńko z przeciwnikami.

Jednak triple i quadry można siekać katariną(nawet pente) Renektonem i Rammusem.

Co ja pierdziele, każdym nabijesz double, tripla, quadre i pente jak się uda.

Zdecydowanie dystansowe Championy. I najlepiej żeby miał dużo DMG

A mówilem, będzie jak ze mną. Niedługo rangedy Ci się znudzą, wielki DMG też.

@Avi: graj tymi z rotacji. Kup dopiero jak będziesz wiedział że warto.

@Avi a chcesz magiczne czy fizyczne obrażenia ?

Jeżeli fizyczne to vayne, miss fortune, catlin (troche drogie 6300 IP ) , a jeżeli magiczne polecam veigara, leblanc, annie. Polecam tez teemo,mozna do robic albo ap albo ad(jak go robisz ap z grzubków baaardzo duzo wyciąga :D )

*ap- ability power

ad- attack dmg

@UP

Taki Mundo czy Mordekaiser, Sheen etc. zrobią z tych grybków grzybową. Grzybki sa raczej w takiej sytuacji kiedy Ciebie albo Twojego compadre goni przeciwny team, a Ty biegniesz po drodze wyznaczonej przez grzybki.

Hej. Niedługo dobiję 6300. I mam pytanie co myślicie o Riven? Rozważałem Cassiopeię ale sporo nią grałem i boje się, że mi się szybko znudzi. Myślicie, że warto Cass, czy Riven będzie lepszym wyborem?

@UPTaki Mundo czy Mordekaiser, Sheen etc. zrobią z tych grybków grzybową. Grzybki sa raczej w takiej sytuacji kiedy Ciebie albo Twojego compadre goni przeciwny team, a Ty biegniesz po drodze wyznaczonej przez grzybki.

Wiesz że grzybki nafeedowanego Teemo (AP) zabierają około 1000 HP ?

Bierz Riven , świetny dps , uważają ją za underpower ale jest świetna.Ma wspaniały damage i ulti które niszczy uciekających. Flash+Ignite . TF-y rozpoczynasz E>W>Q>Q>Q I ulti na samym początku , teraz dostała jeszcze buffa + do ultimate . Podstawa to latarnia i last whisper na wiekszy dmg.

właśnie uzbierałem moje kolejne 6300 i zastanawiam się pomiędzy kupnem nocturne a yoricka. nocturna juz widziałem w akcji, fajna postać, ale jaram się tez na yoricka, którego jeszcze nigdy nie widziałem w grze, nikt nim nie gra; < słaby czy co?

Był kiedyś w rotacji i nim grałem i nie powiem, że fajnie mi się nim grało. Ma fajne te "gnomy", które dają dodatkowy dmg. Do tego całkiem fajne ulti :D

Nocturne to Damager ze boli głowa. Nabijasz pente z pełnym HP, do tego ulti z dłuugim doskikiem, fear i przeciwnik nie ma szans.

Mam 26lv. i chce kupic postac latwa do ogarniecia za 1350 albo 3150, najlepiej tank. co polecacie?