Jakiego bohatera kupić?

Up.

1.Mało HP? RoD

2.Mało Many "team plz blue"

3.yyy jak? ta tarczka jest beznadziejna nic nie daje 1 pkt. daje dopiero na 13 lvl -.-

4. mejai full + czapa = każdy caster jest OP normalne

1235 k gold+3600 k gold= 4835+butki jedynki 350(grosze)

to jeśli dobrze gramy mamy to w 20 min. jak nie wcześniej czyli zaczeły się już tf'y wrzuć z takim eq w tf'a Branda Morgane Annie Kassadnia LeBlanc heh nawet ulti Karthusa w tej min. zjedzie Ci pół hp każdy z tym ciśnie nie ma, że boli.

Lux

+AoE

+slow

+klatka

+ulti 3k zasięgu i cały obszar pali jednocześnie (możecie mi mówić a ezrael ma przez cała mapkeeee-.- i co z tego jeśli starczy 400+ speeda lub flash żeby tego uniknąć) robi ulti w tf'a jak myślisz kto odskoczy? nikt ;] bo kto będzie się przejmował twoim ulti jeśli może zaraz złapać killa

+z blue spam e,e,e,e,e masakra ;p

Nie patrz na minusy postaci tylko lepiej wykorzystuj jej plusy

Dziękuję ;]

macie może jakieś zdanie o postaci Lee Sin ?

Długo nad nim się zastanawiałem i powiem Ci że po zakupie był wart swojej ceny.Pierwszy mecz 13/0/9 , ten Ultimate z Chucka Norrisa.

Plusy :

-łatwa jungla

-focus zamiast many/rage

-dobre ganki przy użyciu ultimate

-łatwy harras przy użyciu Q i W

Minusy :

-gank uzależniony od trafienia z Q

I chyba więcej nie znam , jeśli nad nim się zastanawiasz , TO BIERZ!

I tutaj masz jeszcze build na któym nim gram KLIK . Jeżeli idziesz na lane to bierzesz Doran's Blade, potem Trinity , Atma's Impaler , Warmong i Brutalaizer także końcówka niezależna od spełnianej funkcji

Witam Zastanawiam Się nad dwoma champami może mam ten 30 lvl ale nie jestem pewien zakupu:

Przejdźmy do sedna więc , Trundle/Shyvana....Chodzi mi o minusy i chcę dostać konkretną odpowiedź od człowieka który posiada chociaż jednego champa

Hmm

Trundle :

- Większość ludzi zapomniała o tym biednym champie, chociaż jest b dobry ;)

- Jest dobrym junglerem ,

- Jest stworzony do gangów , slow, mov speed + ulti

- Na solo dobrze rozegranym ogólnie prawie zawsze wygra.

Shyvana :

- Również b dobra w gangach , duży mov speed + ulti

- można także inicjować team fighty bo wlecisz w ich 5 (oczywiście jak idziesz coś pod tanka) wywalasz ich w powietrze , a team ma czas żeby ich zniszczyć :)

- Od siebie polecam solo top ,dobrze się nią farmi ,przez co możesz pociągnąć całą grę.

Pozdrawiam :D

Iż będę miał w najbliższym czasie 3150 zastanawiam się nad:

DMG:

-Olafem/Pantheon

-Xin Zhao

-Shaco

Support etc.:

Shen/Lux

Karmą

Soną

Pozatacie pomiędzy, ktorymi jest "/": 1-sza jest darmowa, więc nie wiem czy mi się do tego czasu nie znudzi więc jak ktoś poda mi szczegolnie mocne strony każdej z postaci to by bylo słit :D

DMG to polecę ci shaco ja go zawszę na ap robiłem bo boxy i sztylecik i nieważne czy tank czy caster czy dps koleś padał tylko trzeba było dobrze boxy porozstawiać.

Supprotem najlepszym by był (jeśli chodzi o pomaganie drużynie) to definitywnie sona najwięcej czarów supportowych, Karma może być ap i supportem naraz , a lux to taki bardziej ownage AP (ulti).

Z wyżej wymienionych to Sona, Pantheon i Shen

Shaco stawia "wardy" co 10 sekund, które stoją conajmniej 90 sekund, chyba, że ktoś obok przejdzie

Wymaga ciągłego dostępu many, i jest squishy...

Dobrze zrobiony, wraz z fiddlesticksem potrafią rozwalić dragona na 1 lvlu

Olaf czym mniej ma hp tym jest silniejszy, potrafi podejść i zadać 340 true dmg

Wymaga największej ilości hp, przy ulti jest niemalże niezniszczalny, też jungler

Xin ma doskok, wyrzut w powietrze, zabójczy przy 1v1, a jego ulti zabiera 20% hp jako true dmg, zadając obrażenia aoe

duży attack speed i możliwość samoleczenia się robi go dobrym junglerem

Pantheon posiada stun, aoe skill, i atak zasięgowy, co czyni go niezłym harraserem, wymaga niezliczonej ilości many,

jego pasyw uniemożliwia czasem harras przeciwnikowi, co daje przewagę na linii, niestety squishy. Ulti użyteczne do gankowania,

odcinania drogi ucieczki, a także do ucieczki.

Shen tank/support uzywa energii, posiada tarczę, zasięgowy atak, który pomaga uleczyć siebie, kompana, oraz taunt z doskokiem, czasem jeden trafny doskok

potrafi spowodować czyjąś śmierć [taunt + nożyk + carry = śmierć], Ulti potrafi ocalić przed śmiercią, albo wesprzeć teamfight.

Sona działa podobnie jak Udyr - ma stancje, każda z nich daje pewien bonus w trakcie aktywacji, jak i w czasie bezczynności + jeden z najsilniejszych pasywów w grze.

Skille to - Heal(dwóch najbliższych członków drużyny)/Zwiększenie obrony swojej drużynie, drugi to atak na dwie przeciwne jednostki/zwiększenie ap i ad sojusznika, trzeci to przyspieszenie o 8% wszystkiego wokół/zwiększenie prędkości. ULTI = AOE STUN. pasyw polega na tym, że co trzeci użyty skill fizyczny atak sony ma dodtkowy bonus dmg i efekt

trafiony przeciwnik zadaje 20% mniej dmg zwiększa dwókrotnie bonus ataku spowalania target o 20%

Bo chciałem kupic albo pure AP/AD/HP. Każda postać dobra. Kupię chyba Karme iż jest żadka więc bedzie to odskocznia. Jednak poczekam do Wtorku żeby nie wtopić. Dzieki!

kyle jest 100x lepsza od niej.. kup sobe ece albo corky'iego twitcha... zadkie a o niebo lepsze

dobre postacie full to veiger full ap buty mag pen rabadon i same archangele jezeli team stawia opor to ewentualnie void staff

nocturne full ad swifty black clever phantom infinity blood thrister i np mardred

hp ? mundo

semi tank olaf "atmong" warmong i atma + bunshiee blood thister i black clever (atk speed + armor pen + dmg najlepszy item do walki)

moge sie mylic a gusta moga sie roznic

Karma czym mniej ma hp, tym więcej ma bonusowego ap, co pozwala nieźle przydzwonić i uleczyć w tym samym momencie. Podejrzewam, że właśnie w ten wtorek będzie na rotce

A co sądzicie o LeBlanc. Mamy team. Xin Zhao, Shyvana, Skarner i ja 4 dobra bedzie leblanc?

@up

Raczej tak, ma dobrego nuka, 2x stuny jak się uda. Będzie to wyglądało tak, Skarner ult pod turreta, ty stunujesz, shyvana wali podrzut ultem i xin wszystko dobija, own3d ^^

Panowie i Panie. Potrzebuję dobrego junglera który na 6 lvlu pójdzie na linię i dobrze zganguje przeciwników wraz z towarzyszem. "Junglerów" jakich posiadam na swoim koncie to Shaco/Fiddlestick/Warwick/Nunu/Xin Zhao. Proszę o waszą pomoc ;)

Tryndamere, Lee Sin

Pierwszym możesz gonić aż pod turreta, a drugi na 3 lvlu niszczy.

Trynda mam ale nie myślałem żeby iść nim do jungli. No jeszcze mam Nasusa który pasuje do grona "junglerów".

Siema to znów ja, sorry za błedy ale pisze na telefonie. Wiec zastanawiam sie nad Jaxem i Tryndamerem. Czesto gram w dominionie wiec chodzi mi o szybkie zabicie przeciwnika

Grałem jaxem na classicu i dominionie i na dominionie jest fajny ale nie najlepszy. Jego dmg jest oszałamiający i do tego passyv z ulta.

Tryndemarem grałem tylko na classicu, ale mysle ze na dominionie będzie slit. Jak wyrobi mu sie AS i critical chance to kox, do tego ult. Na początku jest nudno i trudno, ale potem jesteśmy niezniszczalni ;)

W sumie obaj są dobrzy wiec to trudny wybór, ale brał bym Jaxa.

Ja z junglerów polecam Amumu. W-AoE zadające procent max hp na sekundę, do tego E, pasyw zwiększa armora, activ zadaje AoE obrażenia, cooldown zbija się o sekundę jak tylko oberwiemy, dobre przy junglowaniu,Q najlepsze do ganku, ranged stun, przyciąga cię do przeciwnika, a R do teamfightów. Wiem, rozpisałem się o nim ogólnie, ale rotacja pod jungla jest taka - jak bijemy draga albo nashora to zaczynamy z Q, nie będzie stuna, ale od razu przejdziemy do ataku, po Q używamy E i włączamy W, i potem tylko auto attack i E. Pasyw Amumu obniża magic resista z każdym auto attackiem, więc w miarę postępu walki nasze umiejętności mają coraz większy efekt.

Dodam też, że Q ma dodatkowe obrażenia równe 100% naszego AP.

Mój build to:

shield-swifty-sunfire cape-rylai's-guardian angel-banshee's veil-sprzedaję shielda i biorę soul shrouda.

Uff, dużo tego napisałem, ale myślę, że pomogłem tym, którzy się zastanawiali nad kupnem Amumu.

Jeszcze raz ja. Będę miał (w najbliższym czasie) 3150 i zastanawiam sie nad Udyrem.

Teraz pytania:

1. Czy on jest tylko na jungle?

2. Jak sie w owej jungli sprawuje?

3. Czy da rade na lejnie?

4. Jak na tym lejnie sobie radzi?

5. Jak u niego z DMG?

6. I...co dają poszczególne formy, bo każdy wie że on jakieś tam ma(dziki żółw etc.)?

Dzięki :D