Jakiego bohatera kupić?

Hecarim-ganki średnie, w late game bardziej jako utility tank, coś jak skarner, a i w early dmg nie grzeszy.

Shyvana-nie nastawiaj się zbytnio na ganki pre-6, do czasu zdobycia ulta głównie countergankujesz i counterjunglujesz kradnąc buffy. Można nią bardzo łatwo ukraść red z bezpiecznej pozycji, a dokładniej stajesz w krzakach za redem, puszczasz E i czekasz aż podejdzie. Tylko uwaga jest taka, że gdy lizard dotknie twojego krzaka zaczyna wracać, więc musisz stać na krawędzi (kradnąc reda fioletowym musisz stać na lewej krawędzi krzaka). Gdy ktoś wbija uciekasz flashem/ultem przez barona/dragona.

Nocturne jest teraz w rotacji, także w czym problem? Zagraj, zobacz. Osobiście polecam Lee Sin'a, który teraz też jest w rotacji. Jest to trudny champ, ale po kilkudziesięciu grach powinieneś niszczyć. Powiedz jaki styl gry lubisz to spróbuje Ci powiedzieć jakieś inne picki. Wolisz bardziej tanka, AP czy może assassina?

Szukam czegos bardziej do gry solo/duo na jungle jest mi wszystko jedno tank/AP/Assassin runki mam pod wszystko zalezy mi poprostu na dobrej jungli i postaci carrujacej gre poprzez jungle

Jako assassina polecę Ci Rengara, dużo osób o nim zapomniało, ale to nadal świetny jungler. Jeżeli chcesz coś tankowatego to może Diana (nie typowy tank, ale daje radę), Warwick lub Wukong. Co do AP'ków to jest tutaj duży wybór, ale przede wszystkim Evelynn.

Jako tanka polecam Skarnera. Nadal tier 1 jungle i niszczy early i mid dmg. Poza tym śiwtne ulti, perma slow, shield i mknie jak błyskawica.

Tylko skarnerem musisz uważać na stuny/adc z blinkiem/dashem:) Jeżeli wbijasz w enemy team i dostaniesz stuna a twoi będą trochę daleko to po prostu zginiesz. Tak samo gdy jesteś przy carry z blinkiem. Już chcesz go łapać a tu go nie ma, stoi za całym teamem:)

Hmmmm Amumu?W sumie jungle ma trochę ciężką ale ganki dobre.Uwaga OP ULT!Często banowany.

Jak zbanowali mumię to bierz Lee.

Mobilność-ogromna dzięki możliwości przemieszczania się między sojusznikami (W) i wrogami/stworami w jungli/minionami (Q)

Dmg-jest dzięki Pasywce i ładnym przelicznikom

Sustain-jest dzięki 2. W

Szybkość czyszczenia-jest dzięki pasywce oraz posiadaniu 6 umiejętności(poza ultem którego d czyszczenia jungli nie używamy)

Co do Tiera to jest on W God Tier list która jest nawet wyżej od Tier 1.

CC-AoE slow z drugiego E oraz AoE/lub nie knockback dzięki kopowi z pół obrotu.

Dziwne czemu go nie banują.

Lee w mordę grzmi!

BTW.Mam 2000 posta!Jest to chyba najpopularniejszy temat na forum a więc gratzy dla wszystkich który dołożyli swoją cegiełkę pomagając innym znaleźć swojego Czempiona

Rengar czy Kha'zix do jungli? W ogóle nie interesuje mnie solotop, chodzi mi tylko i wyłącznie o jungle.

Jak dla mnie Rengar, sam nie grałem, ale gdy grałem przeciwko ładne ganki cisnął. Przed Kha'zixem łatwo uciekałem.

Po nerfach Rengar już nie kosi tak bardzo i są lepsze picki. A Kha po prostu jest przeciętny. Dobry dmg na jeden cel ale late ma strasznie słaby.

Lee mam juz od dawna ale tez enemy czesto go pickuje wiec szukam jeszcze czegos mocnego na jungli co przez cala gre bedzie b.dobre i co mozecie polecic? tutaj czytalem rengar ale to raczej sredni pick faktycznie dobry do zdejmowania enemy ADC lecz oracle nie pozwoli mu na wiele szukam czegos raczej bardziej carrujacego gre

EDIT

Co sadzicie o nowej postaci Vi na jungli?

Neg, według mnie w jungli bardziej sprawuje się Rengar.

Hmmmm Amumu?W sumie jungle ma trochę ciężką ale ganki dobre.Uwaga OP ULT!Często banowany.Jak zbanowali mumię to bierz Lee.Mobilność-ogromna dzięki możliwości przemieszczania się między sojusznikami (W) i wrogami/stworami w jungli/minionami (Q)Dmg-jest dzięki Pasywce i ładnym przelicznikomSustain-jest dzięki 2. WSzybkość czyszczenia-jest dzięki pasywce oraz posiadaniu 6 umiejętności(poza ultem którego d czyszczenia jungli nie używamy)Co do Tiera to jest on W God Tier list która jest nawet wyżej od Tier 1.CC-AoE slow z drugiego E oraz AoE/lub nie knockback dzięki kopowi z pół obrotu.Dziwne czemu go nie banują.Lee w mordę grzmi!BTW.Mam 2000 posta!Jest to chyba najpopularniejszy temat na forum a więc gratzy dla wszystkich który dołożyli swoją cegiełkę pomagając innym znaleźć swojego Czempiona

Temat " Skojarzenia " jest najpopularniejszy :D

Sam pickuje Rengara do jungli czasem. Oczywiście największy + że blue (bez większych szkód dla siebie - chociaż niektórzy powiedzą, że obniżka cd dla tego champa jest obowiązkowa) może oddać apc. W late może, nie słabnie, ale oracle go niszczy w tf - grunt to przyfarmic i nastackować ten jego naszyjnik. Kiedyś nawet go na ap widziałem to "kerował" mecz sam nie wiem jak.

Kha'zixa też mam i jungle dobrą ma. Jednak lepszy na solo topa.

Tutaj pojawia sie problem nie zawsze jest tak ze sie najesz nie zawsze grasz na noobow w enemy i wtedy rengar niema jak sie najesc no i niestety jest out ... i fail ;/

Nie tylko Rengara sie to tyczy... A jak się nie "nażresz" to leci "hater" ześ feederem, a jak już nastackujesz to, drą się, iż jungler nie jest od zabijania. I weź graj z takimi ludzmi.

Nie trzeba farmić jego naszyjnika. Nie raz widziałem Rengara bez naszyjnika, a i tak kosił.

W takim razie modyfikuję trochę pytanie:

Rengar czy Vi na solotopa?

Nigdy nie widziałem Vi na solotopie ( na normalach ofc, rankedów jak na razie nie gram ), ale jak widzę jak ludzie nią grają, to przyznam, że ma potencjał, by iść na topa. Według mnie Rengar to bardziej pick do jungli, niż solo topa. Więc, ode mnie VI

Rengar wg tylko na topa. Przeciwko Vi nigdy nie grałem ale była w moim teamie pare razy. Ma potencjał i w dobrych rękach jest bardzo mocna. Jeżeli podoba ci się ta postać to kupuj:) Ja wole rengara, ze względu na self-heal i niewidzialność.

Co myślicie o Malzaharze? Moglibyście podać mi jego + i -?