Jakiego bohatera kupić?

Po ostatnim update brusier taki jak rene jest mocniejszy, poza tym ma mocne nawet bardzo early. Co do tego że potrzebuje killi, niekoniecznie, wystarczy Ci farma z linni, oraz asysty z tf, a o nie czy nawet o kille nie jest tak ciężko. Jako off tank jak i tank spisuje się bardzo dobrze.

Co on posiada?

-Sustain z Q.

-Stun z resetem AA.

-Krótki ale najczęściej wystarczający gap closer (odpowiednio użyty X2 oraz redukcja armora), pozwala on uciekać przed gankami, jak i przeskakiwać niektóre ściany.

-Obszarowe ultimate, które po odpaleniu zwiększa Twoje HP.

-Nie posiada many, ogranicza go jedynie CD skilli.

Vayne to hyper carry, który w dobrych rękach czyni cuda, jednak podobno teraz zaczyna tracić w tym sezonie, natomiast zyskuje Cait, która ma ogromny zasięg od samego początku.

Co do Noca AD jungler, z dość oryginalnym oraz przydatnym Ultimate będącym sporym gap closerem, oraz posiada CC, i AS (przydatne ze względu na nerfy AS itemów) buff na skillach.

Dobrze by było jakbyś określił się co lubisz robić, i jaki styl gry preferujesz, bo na prawdę jest z czego wybierać.

To musi mieć bardzo dobrego feeda;), żeby renek robił coś w late to z early musi wyjść 6/0

Co dla Renektona żadnym wybitnym osiągnięciem nie jest. Żeby Rene nie poradził sobie w early, musiałby zostać outpicknięty... w przeciwnym wypadku jest w stanie powstrzymać farmę wroga i zrobić kilka killi. Jeśli wychodzi na remis z wyjątkowo upierdliwym przeciwnikiem (jak Darius), to także może coś zrobić w lategame - wystarczy zbudowanie go z głową w tą stronę, która najwięcej da swojemu teamowi (osobiście preferuję dość tanky podejście i próbę wskoczenia na przeciwnego carry albo ściągnięcia focusu wroga na swoją głowę - tanky Rene potrafi przetrzymać całkiem spory huragan na swojej głowie dzięki niezłej mobilności, ultowi, stunowi i Q, a jak team zrobi swoje to jego śmierć się zwróci).

Poza tym Rene co prawda da sobie radę na jungle (lepiej lub gorzej), ale to byłoby zmarnowanie jego OGROMNEGO potencjału w early game. Nie warto nim chodzić gdzie indziej niż na top ;)

@TuKu to było w odcinku jak przyszedł z tym bumboxem na ramieniu i zaczął właśnie tańczyć ale numeru odcinka czy sezonu już nie pamiętam. To chyba było z tym gościem co nic nie słyszał i mu wszczepiali do ucha aparat słuchowy po czym go sobie wyrwał.

Renekton to jeden z niedocenianych przez większość bardzo mocnych solotoperów który miażdży w early game (czyli przed 6lvl).

Renekton to jeden z niedocenianych przez większość bardzo mocnych solotoperów który miażdży w early game (czyli przed 6lvl).

Post-6 także, jego ult bardzo dobrze działa w walce.

Oj i to dużo działa. Ale szkoda mi tego że dobry solo toper ze skillami na AD ma przelicznik w ulti z AP. No ale coś musi zawsze ucierpieć.

Leci pytanie do osób które grają Rengarem: Czy Rengar po stu nerfach nadal jest Viable na solotopie?

Nie wiem jak z nim teraz po nerfie, ale Q/W na wielki +, poza tym widuję go coraz częściej, więc chyba zaczyna wracać do łask.

Ja niedługo go kupuje, ale to dopiero za jakiś tydzień, więc musisz troszkę poczekać na recenzję ^_^

EDIT: Temacik ma już 100 stron, oby tak dalej. Wszystkiego najlepszego!

Za kilka gier będę posiadał wystarczającą sumkę IP do kupna Vayne lub Ahri... I teraz pytanie, kogo polecacie ?

Chodzi mi po prostu abyście dali argumenty i kontrargumenty do każdej postaci.

Dodam, że praktycznie zawsze gram Teemo lub Xin'em.

@bertyne

Grałem obiema postaciami, ale więcej funu daje (mi) Ahri

Ahri :

- nie do zgankowania, gdy ma ulta (prawie)

- spellvamp z pasywa

- true dmg (o ile dobrze pamiętam)

- coś w stylu prowokacji, nie pamiętam jak to się nazywa

- mocne cc ją niszczy

Vayne :

- ulti zwiększające ad, niewidzialność

- dodatkowy dmg z Akrobacji

- odepchnięcie, stun, gdy wpadnie na " ścianę "

- co 3 podstawowy atak zadaje dodatkowe obrażenia

- papier, stun ją niszczy

Polecicie mi jakieś postacie, którymi można trollować i ogólnie bawić się z wrogiem? Wiecie, coś w stylu skaczącego Fizza. Chodzi mi tutaj o jak największą mobilność i w miarę łatwą ucieczkę/pościg. Właśnie taki Fizz, Lee...

Fizz i Lee rzeczesz... Katarina ze swoim shunpo. Shaco i jego ult. Wukong, znany śląskiej policji pod pseudonimem Małpiatka, oraz jego używanie tudzież pozorowanie E.

Za kilka gier będę posiadał wystarczającą sumkę IP do kupna Vayne lub Ahri... I teraz pytanie, kogo polecacie ?Chodzi mi po prostu abyście dali argumenty i kontrargumenty do każdej postaci.Dodam, że praktycznie zawsze gram Teemo lub Xin'em.

Z początku bardzo podobała mi się Ahri. Szczałem z radości, gdy ją kupiłem, ale już po 3-4 grach niestety ją odstawiłem, od tamtego czasu zagrałem nią może jeszcze ze 2 razy. Niby postać fajna, mobilna, z dużym (w dodatku true) DMG, ale nie miała "tego czegoś" (choć z początku myślałem, że właśnie ma). Nie wiem, może ja po prostu jestem dziwny i mam dziwne gusta, ale drugi raz bym już jej nie kupił. Osobiście wybrałbym Vayne, która w late game jest "nie do powstrzymania".

Polecicie mi jakieś postacie, którymi można trollować i ogólnie bawić się z wrogiem? Wiecie, coś w stylu skaczącego Fizza. Chodzi mi tutaj o jak największą mobilność i w miarę łatwą ucieczkę/pościg. Właśnie taki Fizz, Lee...

Hmm.. Jeżeli zależy Ci na trollowaniu, to AP Shaco byłby świetnym wyborem. Jego ulti jest wręcz stworzone do trollowania, do tego dochodzi niezła mobilność z Q i denerwujące w early/mid game boxy z W.

Ops, double. Niestety to genialne forum nie wymyśliło tak genialnej opcji jak usuwanie postów, więc będę sobie spokojnie czekał na wizytę moderatora (którego serdecznie pozdrawiam).

Jest opcja edytuj ale do tego potrzeba komputera kwantowego i 220IQ.

Co do trollowych czempionów to Wukong jest idealny ze swoim klonem. Tylko patrzeć na takiego Blitzcranka czy Malzahara co celują w nas a tu lipa.

Wukonga mam, jeden z pierwszych kupionych champów. Zastanawiam się nad Shaco.

Jest opcja edytuj ale do tego potrzeba komputera kwantowego i 220IQ.Co do trollowych czempionów to Wukong jest idealny ze swoim klonem. Tylko patrzeć na takiego Blitzcranka czy Malzahara co celują w nas a tu lipa.

A od kiedy w opcji edytuj można usuwać posty?

A kto mówi o usuwaniu postów. Jak się napisało post i chce się coś dodać to nie pisze się kolejnego tylko dopisuje do tamtego.

Jakbyś nie zauważył, to edytowałem tamten post, a drugi wstawiłem przez przypadek. Po prostu kliknąłem odpowiedz, żeby skopiować kod do edytowanego postu i otworzyło mi się to w nowej odpowiedzi. Przez przypadek kliknąłem napisz i się wysłało. Ale nie, trzeba od razu flejmić, bo double post to straszna zbrodnia...

Witam chcialbym o dokladne porownanie postaci Nocturne , Hecarima i Shyrvanny szukam czegos naprawde mocnego do Jungli ( chyba ze macie jakis swoj sprawdzony pick to tez mozecie podac) zalezy mi na opisie od early do late game