Ja polecam tak:
Jayce - Jest to postać ciekawa i dynamiczna, posiada aż 7 skilli, przez co może być trochę trudny na początku, ale w dobrych rękach jest zabójczy. Bardzo mocny poke ze sporym zasięgiem, oraz miły gapcloser. Posiada on slowa oraz knocka (będącego jednocześnie %% od max hp). Z łatwością trzyma linie 2vs1. Osobiście jedna z moich ulubionych postaci.
Riven - Specyficzny styl gry, w zasadzie jedynym celowanym skillem jest jej ulti, reszta to dynamiczne smarty kierujące się w strone kursora lub w strone do której jesteśmy zwróceni twarzą. Również bardzo dynamiczna postać, 2 krótkie hard cc, no i mobilny dash, ciężka do zgankowania na lini. Oraz co najważniejsze jesteśmy ograniczeni tylko przez cd`ki.
Pantheon - Typowy AD Caster, dobry zarówno na mid`a jak i na top`a. Mimo nie za dużego zasięgu jego Q sprawdza się bardzo dobrze jako poke, a wraz z pasywem uzyskanym z E, potrafi zburstować nękanego cały czas wroga. Pasyw dość pomocny jeśli chodzi o trade z champami walczącymi wręcz, odpowiednio wyskillowany gracz może zablokować nawet 2 ciosy z kolei, oraz szybko przygotować kolejny block.
Ogólnie ad`ków jest teraz sporo, oraz trochę zyskali po ostatnich patchach, szczególnie Ci z %obniżeniem armora.
Mogę polecić Ci wiele ciekawych postaci np: Irelia, Zed, Yoric, Nidalee itd... Lecz żeby je wypróbowac musisz albo czekać na free week, albo skorzystać z PBE.
W tym drugim mogę Ci pomóc. Ściągasz po prostu LoLPBE (jest to serwer beta na którym testuje się update oraz champy przed ich oficjalnym wypuszczeniem)ogóleni jest tam darmowa rejestracja jednak trzeba trafić na ten moment (bodajże początek miesiąca) by była otwarta rejestracja. Pobierasz to ze strony riota. Jak się do mnie odezwiesz to podam Ci pasy na konto i sprawdzisz sobie kilka postaci.