Jakiego bohatera kupić?

Trudny w ogarnieciu dobry na jungli/solo :) jak ogarniesz cienie i zlapiesz killi kilka carrujesz gre:)

Warto kupować Talona?

Jeden z najlepszych ad na mida by skontrować przeciwnego ap carry. Silny po nafedowaniu się ale trudny do ogarnięcia.

Który z tych AD jest w miare viable i warto kupić ? Gram tylko ad a trzeba miec wszystkie : > Vayne,MF czy cait?

Pod early-Caitlyn

Pod mid-Miss Fortune

Pod late-Vayne :D

Osobiście wybrałbym Vayne, bo ma Escape i potrafi coś zrobić w TF, nie to co Cait, która wg mnie w late jest usless.

Czemu cait jest useless skoro dobra jest w early? Jak się umie grać to się to wykorzysta i na late game jesteś "ustawiony". Dodatkowo, 650 zasięgu robi swoje. Tylko ult mógł być lepszy.

Kilka pytań do Yoricka:

1.Jak się sprawuję przeciwko dzisiejszym bruiserom z Gap closerami?

2.Najgorszy przeciwnik jakiego może spotkać?

3.Warto złożyć na nim BT i BC?

4.Muramana dużo daję?

5.Ma ,,Tons of Dmg''?

6.Jak się sprawuję na rankedach?

7.Często banowany?

8.Co robi w TF'ach?

9.Carruje gry?

10.Trudny do ogarnięcia?

Nie wiem czy to dobry dział, pewnie nie ale jako, że tu chyba najwiecej ludu zagląda- to moj team poszukuje supporta do G4LoL'a. jak ktos chetny pisac

Do tematu- wybrałem Vayne, bo late to siła :D

Co do Yoricka to ponoć dobrze kontruje go Cho Gath. Z gap closerami sprawuje się kiepsko. Do ogarnięcia średnio trudny, ale nieco wymaga, grałem nim kilka razy.

Pod early-CaitlynPod mid-Miss FortunePod late-Vayne Osobiście wybrałbym Vayne, bo ma Escape i potrafi coś zrobić w TF, nie to co Cait, która wg mnie w late jest usless.

mf pod mid ? WTF ?? mf adc wygrywa carruje rundy z uśmiechem na twarzy

@R3D

Kilka pytań do Yoricka:

1.Jak się sprawuję przeciwko dzisiejszym bruiserom z Gap closerami?

2.Najgorszy przeciwnik jakiego może spotkać?

3.Warto złożyć na nim BT i BC?

4.Muramana dużo daję?

5.Ma ,,Tons of Dmg''?

6.Jak się sprawuję na rankedach?

7.Często banowany?

8.Co robi w TF'ach?

9.Carruje gry?

10.Trudny do ogarnięcia?

1. Nie najgorzej, bijesz slowa, potem z Q, które daje boosta i uciekasz, lub kite'ujesz ghostami.

2. Cho'Gath imo. Silence=brak heal'a/brak dmg, bo z łapy gówno bijesz.

3. Imo nie i nigdy tego nie widziałem. Yorick bardziej potrzebuje manamune/muramana + icegauntlet i to z reguły koniec jego ofensywnych itemów.

4. Bardzo. Po 1. mana praktycznie się nie kończy, dmg bazowy + dodatkowy dmg z łapy, który w mid/late się przydaje.

5. W early tak, w late nie koniecznie. Jest to po prostu early-game breaker i grając nim na tym trzeba się skupić. Generalne założenie to dążyć do ich surr'a w 20 min, bo im dłużej gra trwa, tym słabszy Yorick jest.

6. Na rankedach to tzw. safe pick, jeśli musisz picknąć topa jako 1/2/3. pick, a enemy top nie jest wybrany, to dobrym wyborem jest picknięcie właśnie jego.

7. Dokładnie w 0.15% wszystkich gier.

8. Zmienia TF'y w 6v5, albo daje pseudo GA + nęka ADC, co nie jest trudne, bo przy 4 ghostach mamy 20% obrażeń i 20% redukcji. Dochodzą do tego dwa skille dystansowe, heal, który jest op w każdym etapie gry, slow i speed boost.

9. Carrowaniem bym tego nie nazwał, ale gnoi większość enemy toperów z palcem w d..., łatwo zone'uje i bardzo dobrze wychodzi na wymianach.

10. Jedyne co imo trzeba ogarnąć to kiedy, kogo ultować, czy lepiej zrobić w TF 6v5 czy dać drugie życie dla ADC itp, ogólnie duperele i przyjemnie się nim gra.

@Eustachy

Pod względem tej trójki, największy dmg wyciska MF, bo ma z nich największego DPS w tej fazie gry. Oczywiście z tej trójki.

@DOWN

W late już nie tak kolorowo jak w mid, ale też dobrze ;)

ogólnie mf fajnie w tfie wchodzi z ulti <3

Powiecie mi chłopaki kiedy i na kogo składać Manamune?

Manamune z reguły na postacie mające bonusy od many/problemy z maną itp. Dobrym przykładem jest np. Blitz, który często używa skilli, więc Manamune to same plusy. Z biegiem czasu masz więcej many (+), passive absorbuje więcej DMG (+), mana zamienia się w AD=większy DMG z E. Drugim przykładem jest Yorick, który opiera się na spamowaniu ghoulami, co dzięki łezce daje dłuższy spam i większy dmg (jest, offtankiem więc się przydaje). U Yoricka występuje także zależność pomiędzy łezką, a healem. Z biegiem czasu mamy więcej HP, więc potrzebny jest też większy heal, który zapewnia Manamune (farmisz manę, czyli defacto farmisz AD, co daje większy DMG bazowy ghoula, co równa się większemu healowi).

A na Kha'zixa?

Widziałem parę razy, ale czy się sprawdza-wątpię.

Kha'Zix z Manamune tez mi sie nie widzi sam shen spokojnie wystarczy:)

Manamune to podstawa na Urgota:)

Up- Mowią o Kha Zixie a ty wyskakujesz z Urgotem. Kogo to obchodzi? Poza tym Urgot i tak jest low po ostatnich nerfach.

@Misiael

Napisał, że Manamune to podstawa na Urgota, ponieważ Neg zadał pytanie "Powiecie mi chłopaki kiedy i na kogo składać Manamune?" :>